Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 78 συνταγές
Η καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε μέσα με τέλος Απριλίου από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και[...]
Πηγή: greekmasa.grΕμαθα να φτιάχνω αυτό το γλυκό απο ένα βιβλίο καλογηρικής μαγειρικής του αρχιεπ. Δοσίθεου (Μονή Τατάρνας). Μου άρεσε τόσο πολύ που έμαθα την ιστορία του.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια τους περισσότερους, η Καθαρή Δευτέρα σημαίνει το τέλος της Αποκριάς και την αρχή της Σαρακοστής, την αρχή δηλαδή της νηστείας που διαρκεί 40 ημέρες, όσες[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΕίναι πολύ ωραία και αν δεν θέλετε μια μεγάλη τάρτα, μπορείτε να φτιάξετε ταρτάκια. Τι χρειαζόμαστε: 500 γραμμ. φράουλες Για τη ζύμη 150 γραμμ. αλεύρι για όλες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαι καλές διακοπές! Φτάσαμε κιόλας στα μισά του Αυγούστου. Της Παναγιάς μεθαύριο, και διάλεξα μια από τις καλύτερες -κατά τη γνώμη μου-συνταγές της κρητικής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι καλές Απόκριες! Με το που ανοίγει το Τριώδιο, στην Κρήτη ξεκινά η εποχή της μυζηθρόπιτας. Όχι δηλαδή ότι τον υπόλοιπο χρόνο – όταν υπάρχει μυζήθρα-[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ Είπαμε, οι φράουλες είναι πειρασμός και πρόκληση για την δημιουργία νόστιμων γλυκών! Ακόμη ενα κεκάκι με τον κλάσσικο και πολύ[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr4 κρόκοι αυγών 2 ασπράδια αυγών 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι 3 κουταλιές της σούπας ουίσκι[...]
Πηγή: cooktherapy.grΗ καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: greekmasa.grΜια πολύ εύκολη συνταγή για διατροφή ή για εσένα που δεν μπορείς να φας αλεύρι. Θα χρειαστείς ένα μπολ και ελάχιστα υλικά, για να φτιάξεις υγιεινά και νόστιμα[...]
Πηγή: elpidaslittlecorner.grΥλικά: 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως 1/2 κούπα αλεύρι σόγιας ή ρεβυθιού 1/2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη 1 κούπα καστανή[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΜια τάρτα κάστανου με έντονη τη γεύση της καραμέλας. Πραγματικά αξίζει τον κόπο γιατί δεν την συναντάς εύκολα. Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη: 100 γρ. ζάχαρη άχνη 250[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑναρτήθηκε στις 11/04/2017 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Νηστίσιμα, Συνταγές Τάρτα φρούτων νηστίσιμη Μια υπέροχη νηστίσιμη τάρτα φρούτων. Μια εντυπωσιακή τάρτα, με την[...]
Πηγή: sintayes.gr13 Μαρτίου 2014 Έπειτα από μερικές προσπάθειες να φτιάξω «αλμυρά» μπισκότα που να μας αρέσουν και να έχουν υψηλή θρεπτική αξία συνδύασα διάφορα υλικά και[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΣα σκατζάρισε ο Αύγουστος τα μισά του, πέρασε και της Παναγίας, την άλλη μέρα, κίνησε το τσούρμο του Σάρακα μαζί με τους εθελοντές «σταφυλάδες» να[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΌταν για πρώτη φορά είδα τα μπισκοτάκια αυτά να κυκλοφορούν σε διάφορα ξένα blogs και sites, κάποιες λέξεις-κλειδιά με ξεσήκωσαν να τα κάνω οπωσδήποτε!!![...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈχετε φτιάξει ποτέ μηλόπιτα με Μακεδονικό Χαλβά; Δείτε πώς βήμα-βήμα! Υλικά: 500 γρ. αλεύρι μαλακό 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια 125 γρ. ζάχαρη άχνη 130 ml[...]
Υπέροχη μυρωδάτη σπιτική μαρμελάδα. Με φυσικά υλικά, χωρίς χημικά συντηρητικά, και πρόσθετα. Σας την δίνω με τον τρόπο που την έφτιαξα εγώ, και βγήκε τέλεια,[...]
Πηγή: sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.grΟι φώτο είναι ενδεικτικές προσωρινά. Υλικά: Βάση μπισκότου: 300 γρμ. μπισκότα oreo 80 γρμ. βούτυρο βιτάμ, ή adoro, lurpak κ.λ.π.. 1 σφηνάκι λικέρ, κατά[...]
Πηγή: sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.grΥπέροχος συνδυασμός μπανάνας, με φράουλες. Αφράτα, πεντανόστιμα, και μυρωδάτα μάφινς. Μία συνταγή από ξένο site, παντρεμένη με δική μου συνταγή και επιπλέον[...]
Πηγή: sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.grΟ σουσαμένιος χαλβάς "του μπακάλη" είναι το ένα είδος∙ στην Ελλάδα όμως και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο υπάρχει και η διαφορετική, πολύ δημοφιλής[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια τη ζύμη 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. ζάχαρη λευκή 90 γρ. βούτυρο 90 γρ. πούδρα αμυγδάλου (αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ) ξύσμα από 2 λάιμ 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr