Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 39 συνταγές
Αχ αυτά τα τρουφάκια, δε μπορώ να σταματήσω να τα δαγκώνω! Αυτή ήταν η αντίδρασή μου, μόλις αρχίσαμε να δοκιμάζουμε τα διαφορετικά τρουφάκια της συνταγής.[...]
Πηγή: caruso.grΗ Île flottante είναι μια κλασική συνταγή ενός ιδιαίτερα κομψού επιδορπίου της γαλλικής και διεθνούς κουζίνας που στα Γαλλικά σημαίνει “νησί που επιπλέει”.[...]
Πηγή: caruso.grΜια τάρτα για την εποχή του τρύγου που παντρεύει σταφύλι με τυρί, σε μια εντυπωσιακή οπτικά σύνθεση. Πρόκειται για μια εναλλακτική λογική τσηζκέικ, με βάση[...]
Πηγή: caruso.grΌταν πρωτάκουσα το όνομα “Περσικό κέικ της Αγάπης” με κυρίευσε η περιέργεια να το δοκιμάσω, μια και τον τελευταίο καιρό έχω μια αδυναμία προς της συνταγές και[...]
Πηγή: caruso.grΗ apple crumble (απλ κράμπλ) είναι ίσως το απόλυτο Βρετανικό επιδόρπιο και αποτελεί την έξυπνη απάντηση μας στις περίτεχνες ευρωπαϊκές μηλόπιτες. Να[...]
Πηγή: caruso.grTο κάροτ κέικ (Carrot Cake) ήταν σίγουρα απ’ τ’ αγαπημένα μου κέικ όσο μεγάλωνα και από 14 χρονών άρχισα να το φτιάχνω μόνη μου, στο μάθημα ζαχαροπλαστικής και[...]
Πηγή: caruso.grΤα τράιφλ (trifles) είναι ένα επιδόρπιο με στρώσεις από φρούτα, σαβαγιάρ ή παντεσπάνι, σαντιγί και αγγλική κρέμα (κρεμ ανγκλέζ, crème anglaise ή custard), στις[...]
Πηγή: caruso.grΜηλόπιτα: the mother of all pies! Eθνικό σύμβολο της οικογενειακής θαλπωρής στην Αμερική, με την έκφραση “like apple pie” να ταυτίζεται με την πατρίδα, το[...]
Πηγή: caruso.grΤο αποδομημένο μιλφέιγ (millefeuille) al Caruso είναι μια συνταγή που πρωτοβγήκε φέτος το καλοκαίρι στο εστιατόριό μου στη Τήνο, προκειμένου να εκμεταλλευτεί[...]
Πηγή: caruso.grΟι σαλάτες ζυμαρικών είναι απ’ τα πιο δημοφιλή πιάτα σε μπουφέδες, ελαφρά γεύματα, κολατσιό στη δουλειά ή στο σχολείο και εν γένει σε πάσης φύσεως μαζώξεις[...]
Πηγή: caruso.grΗ μαρέγκα, ειδικά η σπιτική, αποτελεί τη βάση για γλυκά με δριμύ και πολυδιάστατο γευστικό αποτύπωμα που δεν περνάν απαρατήρητα. Η μαρέγκα στην ουσία,[...]
Πηγή: caruso.grΗ σπιτική μαρέγκα μου είναι απόλυτα οικεία ιδέα, από τα παιδικά μου χρόνια και ομολογώ ότι ποτέ δε μου πέρασε απ’ το μυαλό να αγοράσω έτοιμη απ’ έξω. Έμαθα να[...]
Πηγή: caruso.grΤα Mince Pies είναι το κλασικό γλυκό των Χριστουγέννων για τους Βρετανούς, στην ίδια λογική που εδώ έχουμε τους κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Έχουν αρκετή[...]
Πηγή: caruso.grΤα τηγανητά κεφτεδάκια ανήκουν στις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Νόστιμα και μυρωδάτα, μεγάλα όσο μία μπουκιά. Τέλεια[...]
Πηγή: caruso.grTo Cobbler (κόμπλερ) είναι ένα επιδόρπιο με φρέσκα φρούτα πάνω στα οποία έχει τοποθετηθεί «ζύμη κέικ» και έχει ψηθεί στο φούρνο. Η ζύμη ψήνεται και φουσκώνει,[...]
Πηγή: caruso.gr“Σύκον χειμώνος αιτώ” έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι για τις άκαιρες επιθυμίες. Γιατί το σύκο ως γνωστόν είναι αποκλειστικά καλοκαιρινό φρούτο και μέχρι[...]
Πηγή: caruso.grTα μαγαζιά με Frozen Yogurt είναι απ’ τα ελάχιστες κατηγορίες που αυξάνονται εκρηκτικά τα τελευταία δυο χρόνια στην Ελλάδα (μαζί με τα ενεχυροδανειστήρια και[...]
Πηγή: caruso.grΕίναι κάποια κέικ που ξεφεύγουν απ’ τη κλασική σπογγώδη, βουτυράτη ανάλαφρη αίσθηση και γίνονται πιο πληθωρικά σε υφή και γεύσεις, συνοδεύονται από σιρόπι και[...]
Πηγή: caruso.grΜια και #menoumespiti και η ιδέα του baking είναι εύκολα πραγματοποιήσιμη λόγω χρόνου και διάθεσης, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε μια εύκολη συνταγή για[...]
Πηγή: caruso.grΚέικ λεμονιού υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά λίγα είναι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παίζοντας πάνω στον κλασικό μεσογειακό συνδυασμό του λεμονιού με λάδι. Το[...]
Πηγή: caruso.grΤο καλό τσουρέκι δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, ειδικά αν μιλάμε για τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα, σοκολάτα και αμύγδαλα! Γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν είχα[...]
Πηγή: caruso.grΜπλακ Φόρεστ και επιστροφή στα 70’ς και στα κλασικά γλυκά της διεθνούς κουζίνας! Γιατί όπως ξέρετε, εμείς εδώ στο Cucina Caruso, έχουμε μια λατρεία για τα[...]
Πηγή: caruso.grΤο τσιζκέικ (cheesecake) εκτός από πλούσια γεύση έχει κουλτούρα, παράδοση και τελετουργικό. Δεν είναι εφεύρεση ενός ατόμου αλλά αποτέλεσμα εξέλιξης στο[...]
Πηγή: caruso.grΗ μηλόπιτα είναι ίσως το πιο δημοφιλές σπιτικό επιδόρπιο σε όλο τον Δυτικό κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα που συνηθίζει να εξαιρεί εαυτόν από παγκόσμιους κανόνες.[...]
Πηγή: caruso.grΑφιερωμένο στη “Μαμίκα”, Ιωάννα Τριανταφυλλίδη Η πολίτικη βασιλόπιτα της Μαμίκας συνόδευσε κάθε πρωτοχρονιά μου από την εποχή που ήμουν έφηβος. Η “Μαμίκα”,[...]
Πηγή: caruso.grΗ “Πάστα Φλώρα” των παιδικών μας χρόνων, ήταν το γλυκό που δεν έλειπε από κανένα σπίτι. Ασχολούμενοι με τη γαστρονομία, κάποια στιγμή καταλάβαμε πως το όνομα[...]
Πηγή: caruso.grEκατοντάδες χρόνια τώρα, η σοκολάτα χρησίμευσε για να αποπλανήσει υποψήφιους εραστές και ερωμένες ή να ξανακερδίσει κάποιον όταν η σπίθα άρχιζε να τρεμοσβήνει…[...]
Πηγή: caruso.grΟι κουραμπιέδες ήρθαν επιτέλους και στο Cucina Caruso! Και μάλιστα μας έφτασαν απ’ την πιο αναπάντεχη πηγή, απ’ τον συνάδερφό μου Κώστα Τσαγγάλη, τεχνικό[...]
Πηγή: caruso.grΗ πανακότα (panna cotta = μαγειρεμένη κρέμα) γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθώς αποτελεί μια κομψή & δροσερή κρεμώδη βάση για διαφορετικές γεύσεις που θα[...]
Πηγή: caruso.grΟι φτερούγες μπορεί να είναι το πιο ευτελές και φτηνό κομμάτι ενός κοτόπουλου αλλά για πολύ κόσμο είναι ο πιο νόστιμος μεζές, εφόσον ψηθεί σωστά και φορέσει[...]
Πηγή: caruso.gr