Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 64 συνταγές
Οι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαλό μήνα μας!!! Χθες βράδυ ήμασταν καλεσμένοι στης πολυαγαπημένης μου φιλενάδας, τη Τζοάννα... Ένα θα σας πω: Έφυγα απ΄το σπίτι μου με πυρετό και γύρισα[...]
Πηγή: lixoudiesmarifanis.blogspot.grΗ Ελένη Νταμπαλέτσιου μας έφτιαξε μια γλυκιά πίτα της Ντίνας Νικολάου...κάτι μεταξύ μπακλαβά και γαλατόπιτας!! Υλικά: 1/2 φλ τσαγιού μαργαρίνη λιωμένη 1 πακέτο[...]
Πηγή: olgascuisine.blogspot.grΓια την κατσαρόλα 1 κιλό (4 ποτήρια) νερό 1/2 κιλό (2 ποτήρια) λάδι 1 κιλό ζάχαρη 200 γραμμάρια μέλι Ξύσμα 1 λεμονιού 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα Χίου 1/2 κιλό[...]
Πηγή: cooktherapy.grΔεν είναι λαχταριστά; Από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες στην κουζίνα είναι το ζύμωμα.Ζύμες, πίτες, ζυμαράκια, κουλουράκια,ψωμάκια, γλυκά, αλμυρά,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠριν φυλάξω τις φετινές σταφίδες, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μερικές για μια παραδοσιακή σταφιδόπιτα. Η συνταγή υπάρχει σε όλα σχεδόν τα σπίτια με μικρές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑν και σχετικά πρόσφατα είχα δώσει συνταγή σταφιδόπιτας , επέλεξα να ξαναδώσω σήμερα άλλη μια συνταγή γιατί όπως σας έλεγα, εγώ την προτιμώ με αλεσμένες τις[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ τρίτη και καλύτερη! Οι σταφίδες είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στην γαστρονομία μας κυρίως στη ζαχαροπλαστική (χωρίς να λείπουν κι από[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜοναστηριακή συνταγή , με ζύμη ελαιολάδου Οι νηστίσιμες συνταγές κυρίως αυτές που προέρχονται από μοναστήρια, είναι συνήθως λιτές αλλά δεν υστερούν σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕιναι ευκολη και δροσερη! Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλο καρπουζι (μονο αυτο που τρωμε) χωρις κουκουτσια πολτοποιημενο στο μουλτι 200γρ. ζαχαρη 180γρ. βουτυρο λιωμενο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλό μήνα γειτόνοι και καλές γιορτές να έχουμε! Έχετε ιδέα πόσο εύκολο γλυκό ειναι ο μπακλαβάς έτσι? Ακομη και ένας αρχάριος μπορεί να φτιάξει έναν τέλειο[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΣυνταγή 2 σε 1! Το πετιμέζι μαζί με το χαρουπόμελο ήταν οι φτηνές γλυκαντικές ύλες του παρελθόντος . Ιδιαίτερα το πετιμέζι ήταν από τα σκευάσματα που όλες οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΜ πουγάτσα είναι συνήθως γλυκιά πίτα με λεπτό φύλλο , με γέμιση κρέμας , πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Ενώ παρασκευάζεται σ'ολη την Ελλάδα 4 πόλεις[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΣε μέγεθος μινιατούρας, για λιγότερες τύψεις! Εκτός από τα τριανταφυλλένια νηστίσιμα ξεροτήγανα , σε πολλές περιοχές της Κρήτης φτιάχνουν ένα άλλο είδος[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr