Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 60 συνταγές
Υλικά Σιτάρι 1 1/2 ποτήρι Ρυζάλευρο 3 κουταλιές σούπας λιωμένο με νερό Αμύγδαλα 1 ποτήρι θρυμματισμένα Σταφίδες ξανθές 1 ποτήρι Σταφίδες μαύρες 3 κουταλιές[...]
Πηγή: chefoulis.grΜυρωδάτα και αφράτα παραδοσιακά αμυγδαλωτά Κυκλάδων Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~ Για 8 – 10 άτομα 600 γραμμάρια αμύγδαλα[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grComments are closed. Οι σοκολατένιες μπάρες Νανάιμο (Nanaimo bars) είναι το πιο δημοφιλές γλυκό της Βρετανικής Κολομβίας, του Καναδά. Υπάρχουν αρκετές[...]
Πηγή: kopiaste.infoΑναρτήθηκε στις 23/12/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Μπισκοτοκουραμπιέδες πανεύκολοι Και μπισκότο και κουραμπιές. Ένα ανάλαφρο γλύκισμα, κάτι ανάμεσα από[...]
Πηγή: sintayes.grΥλικά : 2 κιλά αμυγδαλόψιχα 1400 γρ. ζάχαρη 14 ασπράδια αυγών 1 κρόκος αυγού ανθόνερο λίγο ούζο 2 βανίλιες Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΕΛΠΙΔΑ Μ.[...]
Πηγή: yumyum.gr750 γρ. βούτυρο(250 γρ.τύπου Κερκύρας,250 γρ.φυτίνη με άρωμα βουτύρου,250 μαργαρίνη) 2 κούπες τσαγιού αμυγδαλόψυχα καβουρδισμένη (με μια κουταλιά καστανή[...]
Πηγή: oisintagestisdespinas.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Μούτσου - τ. Δήμαρχο Στυρέων Εύβοιας Η συνταγή είναι αυθεντική του 1800 και διατηρείται αναλλοίωτη ως οικογενειακή παράδοση από μάνα σε κόρη[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grKOY ΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΥΛΙΚΑ ½ κιλο αλευρι μαλακο ½ κιλο βουτηρο 220 γρ.ζαχαρη 2 κροκοι αυγου 1 κ.σ κανελα 1 κ.γ γαριφαλο ½ κιλο αμυγδαλοψυχα[...]
Πηγή: mamascook.blogspot.grΟ μακαρίτης ο ξάδελφός μου, Λεωνίδας Χαρβαλιάς, είχε μεγάλη αδυναμία στα γλυκά. Από την άλλη, όμως, είχε πίεση, ποδάγρα και κιλά αρκετά περισσότερα από όσα θα[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτα παιδικά μου χρόνια το δίλημμα το οποίο αντιμετωπίζαμε ως οικογένεια τις παραμονές ονομαστικών γιορτών και γενεθλίων συνοψιζόταν στη φράση: «Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ απάντηση στο ερώτημα δεν έχει να κάνει με ποιότητες αλεύρων και είδη βουτύρων. Δεν αφορά το ροδόνερο ή το ανθόνερο, πόσο ζυμώνουμε και αν κοσκινίζουμε την[...]
Πηγή: bostanistas.grΦαίνεται πως μπαίνουμε πια για τα καλά στην τελική ευθεία ή καλύτερα στην μεγάλη προ Χριστουγέννων εποχή, καθώς έχει επιμηκυνθεί πια ο χρόνος της[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΑναρτήθηκε στις 11/11/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Κιουνεφέ με κρέμα βουτύρου και σιρόπι μανταρινιού Μια συνταγή για μια παραλλαγή του κλασικού[...]
Πηγή: sintayes.grΥλικά Ζάχαρη 1700 γρ Ζελατίνη σκόνη 1 φακελάκι Μαστίχα τριμμένη 1 κουταλάκι του γλυκού Ανθόνερο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Βανίλια 1 φακελάκι Αμύγδαλα 300 γρ[...]
Πηγή: chefoulis.grζύμη 3 1/2 κούπες φαρινα 2 βανιλιες 1/4 κουταλάκι αλάτι 1 κούπα καλαμποκέλαιο 1/4 κούπας φρουκτοζη και ζαχαρινη(μισο-μισό) 1/4 κούπας λικερ πικραμυγδαλο 1[...]
Πηγή: oisintagestisdespinas.blogspot.grComments are closed. Κάθε Χριστούγεννα φτιάχνω ένα Χριστουγεννιάτικο Κέικ, Κουραμπιέδες και Μελομακάρονα αλλά αντί να φτιάχνω πάντα τα ίδια, μου αρέσει να[...]
Πηγή: kopiaste.infoΟ χαλβάς είναι από τα πιο βασικά γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Τόσο ο σιμιγδαλένιος χαλβάς όσο και ο αλευρένιος και ο χαλβάς φαρσάλων. Τόσο φτωχό και τόσο[...]
Πηγή: tastefull.gr50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 160 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (χωρίς τη φλούδα τους δηλαδή), τριμμένα[...]
Πηγή: cookpad.com/gr