Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 59 συνταγές
Πεσκέσι κυδώνια έφτασαν στο σπίτι. Όλα καλοδεχούμενα ό,τι μου δίνουν! Έτσι κι αυτά και αξιοποιήθηκαν όπως τους άξιζε. Άλλα έγιναν γλυκό κουταλιού , άλλα τα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι τηγανίτες μου θυμίζουν χειμωνιάτικα βράδια, σαββατοκύριακα και ψιλόβροχο. Δηλαδή ό,τι έχουμε τώρα. Οκ. Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει ανοιξιάτικο μήνα,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜια και είναι η εποχή τους, να σας δείξω ένα απλό κέικ που σέρβιρε η φίλη μου η Σοφία στη βάφτιση του Αλέξανδρου στην Αμερική. Ένα απλό κέικ, στο οποίο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα ξέρετε τα κούμαρα; Αν είσαστε από τους τυχερούς που έχετε κοντά σας βουνό και μπορείτε να εκδράμετε το χειμώνα, τότε τα ξέρετε. Αν φυσικά φύονται στα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι λωτοί (ή λώτα) είναι φρούτα που δεν με έχουν συγκινήσει ΠΟΤΕ! Η μάνα μου τρελαινόταν. Της άρεσαν (και της αρέσουν) πολύ, ενώ εγώ δεν καταλάβαινα τι ακριβώς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΆλλος έχει τα χωνάκια για κορνεδάκια και άλλος τα φτιάχνει. Παρόλο που είμαι φανατική γλυκατζού, υπάρχουν και μερικά γλυκά που δεν με συγκινούν. Τέτοια είναι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤρεις μέρες στην Αθήνα, με 49 παιδιά, (λίγα ήταν, μη νομίζετε...) δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Λίγος ύπνος, γεμάτο πρόγραμμα, για να δούμε όλα όσα δεν βλέπουμε στο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο ποστ που ακολουθεί, είναι Μπεν Χουρ. Αν βαριέστε να διαβάστε, πηγαίνετε απευθείας στη συνταγή, που είναι εξίσου μεγάλη, αλλά καθόλου δύσκολη! Εδώ και μια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ μαρμελάδα βερύκοκο είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες μαρμελάδες του καλοκαιριού! Η μοναδική γεύση του φρούτου αλλά και το χρώμα του, την κάνουν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΆλλη μια βδομάδα ξεκινάει, άλλο ένα σαββατοκύριακο πέρασε και για άλλη μια φορά δεν πρόλαβα να κάνω όλα όσα ήθελα...Έχει καταντήσει κλισέ τελευταία, το ξέρω,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠανακότα: Ουσιαστικά σημαίνει μαγειρεμένη κρέμα. Ιταλικό επιδόρπιο, λέγεται ότι προέρχεται από τη βόρεια Ιταλία, από την περιοχή Πιεμόντε. Συνήθως σερβίρεται[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΧρόνια τώρα γκρινιάζω (κατά βάθος ζηλεύω) για τα φρούτα που δεν έχουμε εδώ λόγω γεωγραφικής θέσης, όπως τα κράνα. Φυσικά, έχουμε άλλα καλά και αστειεύομαι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτα σιροπιαστά γλυκά τύπου ρεβανί, κάποιος θα υπέθετε ότι πετυχημένο γλυκό, είναι ένα φουσκωτό-φουσκωτό και αφράτο. Οκ. Όχι όμως για το ρεβανί. Το διάσημο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΆλλη συνταγή ετοίμαζα, άλλη έφτιαξα και άλλη βάζω. Τι τα θες; Όταν τρέχεις αλα Βέγγο, αυτά γίνονται. Ο λόγος; Όσο εσείς διαβάζετε αυτό το ποστ, εγώ θα είμαι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤι σας θυμίζει το σάμαλι; Εμένα μου θυμίζει παιδικά χρόνια, σινεμά και την καντίνα του σχολείου, που το πουλούσε σε ατομικές μερίδες μέσα σε σελοφάν. Λατρεύω[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚαιρό έχω να βάλω συνταγή, γιατί με συνεπήρε ο ενθουσιασμός για το βιβλίο. Σας κερνάω λοιπόν ένα εύκολο κέικ σοκολατένιο που δεν χρειάζεται μίξερ. Οι συνταγές[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ συνταγή αυτή, κρύβει ιστορία πίσω της και μάλιστα διπλή... Όποιος βαριέται να διαβάσει, ας πάει απευθείας στη συνταγή. Η συνταγή αυτή είναι η συνταγή που[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΛίγες μέρες απουσίας στην πρωτεύουσα για κάποιες δουλίτσες που έπρεπε να γίνουν, και να 'μαι πάλι εδώ. Τη συνταγή που ακολουθεί, μου την έδωσε εδώ και χρόνια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠαγωτό! Το απόλυτο καλοκαιρινό έδεσμα, που λατρεύουν συνήθως μικροί και μεγάλοι. Με κακάο ή χωρίς, με φρούτα ή χωρίς, με ξηροκάρπια, με σιρόπι, με γλυκό[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚαι αφού γλυτώσαμε από το μετεωρίτη, επανέρχομαι στις συνήθειές μου. Ααα...δεν ξέρω... Εγώ άφησα μια μέρα να περάσει, μπας και συμβεί τίποτα, αλλά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈχουν περάσει ήδη 6 χρόνια από τότε που πήγαμε στην Αμερική. Πώς περνάνε έτσι γρήγορα τα άτιμα, δεν έχω καταλάβει. Στην επιστροφή μας, το ταξίδι ξεκίνησε αργά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈχω εξαφανιστεί από τη μπλογκόσφαιρα λίγο τελευταία. Δεν προλαβαίνω να βολτάρω στα μπλογκς, καλά καλά ούτε να απαντήσω στα δικά μου ποστ όπως ίσως έχετε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι μέρες των Χριστουγέννων μας φέρνουν στα ρουθούνια θύμησες από αρώματα πορτοκαλιού καμένου ξύλου και μπαχαρικών. Τι καλύτερο λοιπόν από μπισκοτάκια με τέτοια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚαλή χρονιά! Υγεία και χαρά εύχομαι να έχουμε όλοι στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας! Ελπίζω να περάσατε καλά! Δεν πιστεύω να σας έμεινε βασιλόπιτα; Στο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτην αγορά, οι φράουλες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Ποτέ δεν βιάζομαι να πάρω φράουλες, γιατί ως φυτό που είναι σχεδόν σε επαφή με το έδαφος. μου έχουν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ φίλη μου η Νατάσσα , μου είχε στείλει εδώ και πολυυυυυυυύ καιρό το σοκολατένιο τσιζκέικ που είδατε προχτές. Η συνταγή είναι δική της και τα σχόλια στις[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ μάνα μου ήταν πολύ καλή μαγείρισσα. Και ζαχαροπλάστισσα επίσης. Παρόλο που δεν είχε βγάλει γυμνάσιο (δύσκολα τα χρόνια μετά την κατοχή...), της έκοβε και[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠροσπαθώντας να βρω γιατρειά για την έλλειψη γλυκού μέσα στη δίαιτα, δοκίμασα να κάνω παγωτό γιαούρτι-φράουλα. Έχει ελάχιστες θερμίδες, καθόλου λιπαρά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤελευταία συνταγή πριν το Πάσχα! Αυτη την πανακότα, την έφτιαξα εδώ και αρκετό καιρό, αλλά σκέφτηκα ότι είναι ένα πολύ ωραίο και ελαφρύ επιδόρπιο για μετά το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr'Οταν ήμουνα μικρή, το αγαπημένο μου γλυκό που ήθελα να μου φτιάχνει η μάνα μου στη γιορτή μου, ήταν εκμέκ. Όπου εκμέκ όμως, εμείς λεγαμε το γλυκό που σαν βάση[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜπορεί τη συνταγή της μάνας μου να μην τη βρήκα και να μην πρόλαβα να καταγράψω, όμως οι μνήμες καλά κρατούν. Λίγο η μνήμη η δική μου, λίγο η μνήμη της αδερφής[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr