μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | μπράουνις συνταγή ποτήρι | banoffee θερμιδες
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου και του sidayes.gr Τι χρειαζόμαστε: ½ καρβέλι χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους 3 κουταλιές λάδι φουντουκιού 2 αβγά 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 σαλάτα σγουρή πράσινη 1 σαλάτα σγουρή κόκκινη (lolo rosso) 1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό 2 τομάτες κομμένες σε κύβους 1 λίτρο νερό βραστό 2 σφηνάκια ξύδι Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι φουντουκιού σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τους κύβους του ψωμιού ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το 1 λίτρο νερό μαζί με το ξύδι και μόλις βράσει το κατεβάζετε από την φωτιά. Έχετε έτοιμα σπασμένα τα αβγά, το καθένα σε ξεχωριστό μπολ. Με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής δημιουργείτε μια δίνη στο κέντρο της κατσαρόλας και ρίχνετε το αβγό για 3-4 λεπτά. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το δεύτερο αβγό. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τις σαλάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, τα κρουτόν και τους κύβους ντομάτας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, το βαλσαμικό και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε το ζεστό dressing πάνω στην σαλάτα και τοποθετείτε τέλος τα αβγά.

Πηγή: cookpad.com/gr

Μην φαντάζεστε ότι με αυτό το φαγάκι θέλω να προκαλέσω ή πηγαίνω ενάντια στην οικονομική κρίση ή ότι η οικονομική μας κατάσταση είναι από αυτές που δεν τις αγγίζουν τα μέτρα! Eνα έχω να σας πω και θα καταλάβετε - ο σύζυγος είναι δημόσιος υπάλληλος !!! Kαι μην αρχίσετε να κάνετε συνειρμούς με την Μαρία Αντουανέτα που όταν της είπαν ότι : "ο λαός πεινάει και δεν έχει ψωμί να φάει" εκείνη, που ήταν μες την καρακοσμάρα της, απάντησε: "Τότε ας φάει παντεσπάνι"!!!!!!!!!!!!! Απλά το είχα φτιάξει την Π.Π. εποχή όπως ξεκινήσαμε και λέμε στο σπίτι μας ! Tι σημαίνει Π.Π ? Είναι πολύ απλό, όπως λέμε Π.Χ. δηλαδή προ Χριστού, έτσι λέμε Π.Π. δηλαδή προ Παπανδρέου!!! Τώρα δεν ξέρω με τι συχνότητα θα μπορούμε να φτιάχνουμε αυτό το πολύ νόστιμο και υγιεινό φαγάκι αλλά για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν τους το προτείνω ανεπιφύλακτα Υλικά μια φέτα σολομό φρέσκο, για κάθε άτομο που θέλετε να ταΐσετε. λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, για το άλειμμα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι Εκτέλεση Πλένουμε τις φέτες του σολομού, τις σκουπίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο πήλινο ή πυρέξ. Αλείφουμε την πάνω μεριά του σολομού με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στο γκριλ για περίπου ¾ της ώρας. Στην μισή ώρα περίπου, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Μην ξεροψήσετε πολύ το φαγητό για να μην χάσει το ψάρι τους χυμούς του. Όταν το βγάλετε να είναι ροδοκόκκινο. Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο λεμονάκι ! ΤΙΡ : Εάν έχετε σολομό στην κατάψυξη (λέμε τώρα !!) και δεν έχετε προλάβει να τον ξεπαγώσετε δεν πειράζει, μπορείτε να τον ψήσετε κατ’ ευθείαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr

Κρέμα Σαβαγιάρ με Philadelphia Light. Μια υπέροχη συνταγή από το Philadelphia και τον Αλέξανδρο Παπανδρέου! Μπείτε στο myphiladelphia.gr για περισσότερες απολαυστικές συνταγές!

Pizza με αλλαντικά και Philadephia. Μια υπέροχη συνταγή από το Philadelphia και τον Αλέξανδρο Παπανδρέου! Μπείτε στο myphiladelphia.gr για περισσότερες απολαυστικές συνταγές!

... όχι ότι δεν τρώγονται και χωρίς τα burger!!!! ΥΛΙΚΑ 10 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος) 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 20 γρ. ζάχαρη 10 γρ. αλάτι 25 γρ. σκόνη γάλα 50 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και, με το εξάρτημα για ζύμωμα, ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά. Μετά τα 3 λεπτά, αυξάνουμε την ταχύτητα και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Την ώρα που ζυμώνουμε κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Μετά τα 5 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για άλλα 3 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και την κάνουμε μια μπάλα βάζοντας λίγο αλεύρι στα χέρια μας. Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί. Μετά την ανάβουμε το φούρνο της κουζίνας στους 30-35 βαθμούς Κελσίου και την αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και σχηματίζουμε μικρά στρογγυλά ψωμάκια. Τα βάζουμε σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου αφήνοντας 2 εκατοστά κενό μεταξύ του για να μην κολλήσουν. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο, πάλι στους 30-35 βαθμούς Κελσίου και τα αφήνουμε άλλα 20-25 λεπτά για να ξαναφουσκώσουν. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα ψωμάκια και δυναμώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό, αλείφουμε τα ψωμάκια και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, παπαρουνόσπορο ή λίγο αλάτι. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν. Πηγή: 'Μαμά, μαγειρεύουμε μαζί;", Αλεξ. Παπανδρέου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Κέτσαπ... μια σάλτσα θρύλος!! Μια σάλτσα που ασκεί άπειρη γοητεία σχεδόν σε όλους αλλά κυρίως στους εφήβους. Πόσοι όμως γνωρίζουμε την ιστορία της και ... μήπως είναι ευκαιρία να τη μάθουμε;; Ας δούμε λίγες πληροφορίες... Οι Κινέζοι τον 17ο αιώνα, συνόδευαν τα ψάρια τους με μια σάλτσα που έφτιαχναν από καρύδια, μανιτάρι, φασόλια και αντζούγες και η οποία ονομάζονταν ketsiap ή kecap. Η συγκεκριμένη σάλτσα αγαπήθηκε στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία κι από κει μεταφέρθηκε στην γγλία από κάπους ναυτικούς. Στην Αγγλία, ξαναβαφτίστηκε ketchup! H σημερινή μορφή όμως της σάλτσας με τις ντομάτες πρωτοεμφανιστηκε στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ κάπου στο 1790 ενώ το 1876,ο H.Heinz την παρήγαγε για πρώτη φορά μαζικά. Οι Αμερικανίδες νοικοκυρές την αποδέχουνται σαν ...ευλογία μιας και έχουν πια έτοιμη σάλτσα για τα φαγητά τους. Από τότε η ketchup έχει, κυριολεκτικά, κατακυριεύσει τον κόσμο και ειδικότερα τον κόσμο τους γρήγορουτ φαγητού σε κάθε της μορφή. Απαλή, καυτερή, πικάντικη ή όχι συνοδεύει ένα πλήθος από πιάτα που τους χαρίζει όχι μόνον γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς, όμως, περιέχει και περιττές θερμίδες! Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξουμε μια δική μας κέτσαπ;;; Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερες πρώτες ύλες αλλά και να ρυθμίσουμε τη γεύση και τις θερμίδες της. Η σημερινή μου πρόταση είναι η δεύτερη για κέτσαπ και είναι εξίσου νόστιμη και αρωματική με την πρώτη που σας είχα προτείνει ΕΔΩ αν και χωρίς τα αρωματικά και τις πιπεριές ... μόνον με μπαχαρικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μας!!! Η συνταγή ανήκει στον Αλ. Παπανδρέου, είναι απλή κι εύκολη με εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Ένα είναι το μειονέκτημά της... όταν αρχίσεις να τη γεύεσαι δεν μπορείς να σταματήσεις... προσοχή λοιπόν!!!!! -:)) ΥΛΙΚΑ 12 ώριμες ντομάτες * 3 μ ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδου (χωρίς τη φύτρα) πολτοποιημένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.σ. αλάτι 4-5 κ όκκοι από μαύρο πιπέρι 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξίδι 3 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (ή καστανή) 1/4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες όπως μάθαμε ΕΔΩ . Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο multi. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε κι αυτά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου στο multi. Βάζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα που έχουμε πολτοποιήσει σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξιδο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, την μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να πήξει. Αδειάζουμε τη ζεστή σάλτσα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. Διατηρείται μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. TIPS * Εάν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες ή δεν έχουμε χρόνο να τις ξεφλουδίσουμε μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με 6-7 συσκευασίες των 250 γρ. από ντοματάκια κονκασέ. Πηγή: Βιβλιοθήκη Γεύσης της Καθημερινής, "Ντομάτα", Αλ. Παπανδρέου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Το ikariamag.gr διοργανώνει ένα σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου στην υπέροχη σκεπαστή ζεστή αυλή του Spiti Cocktail Bar με… γεύση Ικαρίας! (Λ. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι) – Ικαριακό Παντοπωλείο ikariastore.gr: Ευκαιρίες για δώρα με προϊόντα και αγαθά της Ικαρίας. Θα βρείτε: Μελομακάρονα, Κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, μέλια, μαρμελάδες, κρασιά, λικέρ, βότανα, μεζέδες, σαπούνια, φυτικά προϊόντα, βιβλία. Όλο το Σαββατοκύριακο! – Ικαριώτικος Μπουφές από τη Νταϊάνα Κόχυλα! Την Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι, μέχρι τις 9 το βράδυ! – Ικαριακό μενού από το Spiti Cocktail Bar: Ροφήματα, γλυκίσματα, κρασιά, κοκτέηλ με βάση ικαριακές πρώτες ύλες! Σάββατο +Κυριακή +ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Σάββατο: 22:00 – Πάρτι με τον Ικαριώτη Dj Χριστόφορο Κούβδο. – Κυριακή 19:00 –  Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ικαριώτη Ηλία Φουντούλη: “The Real Greek Yogurt Book” – Παρουσιάζουν: Νταιάνα Κόχυλα, Ηλίας Φουντούλης, Άννυ Μπλάνα. O Ηλίας Φουντούλης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι στο νέο του βιβλίο ‘’The Real Greek Yogurt Book’’ και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του προϊόντος, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα! Με τη σφραγίδα της επαγγελματικής του πορείας στη γαστρονομία, ο Ηλίας μας μαθαίνει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για μια από τις πιο αγαπημένες τροφές στον κόσμο, που η Ελλάδα παράγει και εξάγει με επιτυχία εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάζουν: Συγγραφέας: Ηλίας Φουντούλης Ο Ηλίας, σπούδασε γεωπονία και ζωική παραγωγή αλλά βρέθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας γεύσης. Το The Real Greek Yogurt Book είναι το πρώτο του βιβλίο. Εκδότρια: Άννυ Μπλάνα Η  Άννυ Μπλάνα έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης και των γραφιστικών τεχνών κυκλοφορεί τα Annie Blana Books μια μοναδική σειρά βιβλίων μαγειρικής που χαρακτηρίζονται από καλαισθησία, υπέροχο σχεδιασμό, μαγικές φωτογραφίες. Επίτιμη καλεσμένη: Νταϊάνα Κόχυλα Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα Αμερικανοκαριωτάκι, μαγείρισσα, δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια! – Κυριακή 21:00 – Πάρτι με τον παραγωγό του Εν λευκώ, Ικαριώτη, Δημήτρη Παπαϊωάννου Εδώ και το Facebook Event

Πηγή: toarkoudi.gr

Ένα σουτζούκι από τον Μιράν απογειώνει την γεύση της καταπληκτικής σούπας με σπανάκι του σεφ Παπανδρέου. Συνταγή : Gοurmed.gr Μερίδες : για 4 μερίδες Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο 3 πατάτες 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα Ξύσμα από μισό λεμόνι 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών 100 γραμμάρια κρέμα τυριού 200 γραμμάρια σουτζούκι Μιράν Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σουτζούκι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το σουτζούκι για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τον ζωμό. Σιγοβράζετε για 15-17 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ στην άκρη και το κρατάτε. Περνάτε την σούπα από το μίξερ η ένα μπλέντερ και την τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Εάν είναι πολύ πηχτή και την θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέτετε από το ζουμί που έχετε κρατήσει στο μπολ. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά λευκά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα τυριού και από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι. Πηγή - gourmed.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα φανταστικό ρολό για το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Ημέρα προβολής : 05.10.2015 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή. Υλικά 400 γτ. κιμά μοσχαρίσιο 400 γρ κιμά χοιρινό 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελ. σκόρδο 1 καρότο 1 μικρή πράσινη πιπεριά 4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 150 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο 200 γρ. τυρί Arla mozzarela τριμμένο 2 κ.σ. worcestershire sause 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη 2 αυγά Αλάτι - πιπέρι Για τα συνοδευτικά 12 Baby πατάτες 8 Καρότα 80 γρ. βούτυρο Lurpak 40 ml. Ελαιόλαδο 2 κ.σ. μουστάρδα squeeze με μέλι (Kalamata Papadimitriou) 125 ml. νερό Αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Tρίβουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά, τα αυγά, την worcestershire sauce, την τριμμένη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι ο κιμάς να ξεκινήσει να σχηματίζει μικρές ίνες. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 25-30 λεπτά, για να ανακατευτούν οι γεύσεις. Όση ώρα ο κιμάς είναι στο ψυγείο, κόβουμε τις baby πατάτες στα τέσσερα και τα καρότα σε χοντρές διαγώνιες φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Αφαιρούμε τον κιμά από το ψυγείο, τον τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και τον απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετούμε στη μέση του κιμά κατά μήκος τη μοτσαρέλα, από πάνω βάζουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τέλος το σκληρό τυρί Δανίας. Έπειτα, με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού, δίνουμε στον κιμά το σχήμα ρολού και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Προσθέτουμε γύρω από τον κιμά τις baby πατάτες και τα καρότα. Διαλύουμε τη μουστάρδα σε νερό, περιχύνουμε το φαγητό και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1-1½ ώρα, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστικό ριζότο για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 20.10.2015 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍ Υλικά 300 γρ. ρύζι αρμπόριο 1 μικρό κρεμμύδι 2 κ.σ.ελαιόλαδο 1 κ.σ βούτυρο Lurpak 2 κ.σ πελτέ ντομάτας 200 γρ.σάλτσα ντομάτας 200 ml λευκό κρασί 1200 ml ζωμό κοτόπουλου 1 φλ. Arla αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι τριμμένο 2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ρύζι μαζί με τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, σιγά –σιγά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Στο τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο ρεγκάτο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το ριζότο με τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το μεσημεριανό σας Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 10.04.2015 Υλικά 400 γρ. κόκκινες φακές 2 αβοκάντο 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 30 ντοματίνια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou 50 ml ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μόλις στραγγίξουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πράσινη και την κίτρινη πιπεριά, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αβοκάντο και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κάθετα σε φέτες πάχους ½ εκατοστού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Έπειτα τα σωτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά συνολικά, και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε τις ψημένες φέτες αβοκάντο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστές τορτίγιας που θα σας χορτάσουν με την μοναδική τους γεύση . Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 4 τορτίγιες διαμέτρου 20 εκ. Για τον κιμά 800 γρ. κιμά κοτόπουλου 200 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί. 2 κ.σ μουστάρδα με μέλι Ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Για επάλειψη 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κ.σ.πράσινο πιπέρι 2 κ.σ.ροζ πιπέρι 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη 2 κ.σ.φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο. Για το μείγμα της φρυγανιάς 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ¼ κ.γ. πάπρικα Eκτέλεση Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα με μέλι, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, για 30 λεπτά. Για την επάλειψη της τορτίγιας βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το πράσινο πιπέρι, το ροζ πιπέρι, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη, τον βασιλικό και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβουμε λίγο τις άκρες στα πλαϊνά κάθε τορτίγιας και απλώνουμε 200 γραμμάρια από το μείγμα του κιμά. Βάζουμε μέσα στον κιμά μία φέτα σκληρό τυρί και τυλίγουμε σε ρολό. Έπειτα ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, την τριμμένη παρμεζάνα και την πάπρικα. Περνάμε τις δύο άκρες κάθε τορτίγιας, στο μείγμα της φρυγανιάς και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Αλείφουμε με ένα πινέλο τις τορτίγιες με το μείγμα με το πράσινινο και το ροζ πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες τις τορτίγιες και σερβίρουμε. Πηγή - Chef στον Αέρα

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

(photo: Γεωργία Παπανδρέου) Μια παραλλαγή πάνω σε γνωστό καλοκαιρινό μαγειρικό θέμα, αν θέλεις να συνδυάσεις τα γνωστά «ασχημάτιστα» αβγά με ντομάτα ή καγιανά -τα οποία συνήθως τα κάνουμε τηγανητά- σε μια πιο ευπρόσωπη εκδοχή, κρυμμένα μέσα σε ντομάτες, μικρού σχετικά, μεγέθους. Δέχεσαι μια ξαφνική επίσκεψη ( ή απλά ένα δικό σου αίσθημα πείνας) και έχεις σπίτι σου μόνο αβγά, φέτα, μερικές μικρές ντομάτες. Για να μην κατηγορηθείς για προχειρότητα, ή αν θέλεις μόνο κάτι αλλιώτικο επειδή έχεις λαχταρήσει ντομάτες γεμιστές, «αλλά πού να βρεθούν τέτοια ώρα τα υλικά…» Πλένεις κι αδειάζεις τις ντομάτες όπως κάνεις για τα κλασικά γεμιστά. Γίνεται εύκολα και στο λεπτό γιατί οι ντομάτες είναι μικρές. Τις αραδιάζεις σε μια ταρτιέρα. Τη σάρκα και το χυμό τους τα περνάς από το μούλτι και σουρώνεις τα σπόρια (μπορείς να το παραλείψεις) πριν τα αναμείξεις με τα αβγά και τα αρτύματα της επιλογής σου. Μέσα σε κάθε ντομάτα κρύβεις κομματάκια φέτας. Συμπληρώνεις με το μείγμα αβγού- ντομάτας, φουρνίζεις, σερβίρεις με πράσινη σαλάτα και προαιρετικά με πατάτες ολόκληρες ψητές με τη φλούδα τους. Αν διαθέτεις και ένα δροσερό ροζέ ελληνικό κρασί βάλτο στα κολονάτα σου ποτήρια. Ταιριάζει! (photo: Γεωργία Παπανδρέου) Ντομάτες γεμιστές με καγιανά Υλικά 12 μικρές ντομάτες 6 αβγά 150 γρ. φέτα σε κομματάκια 1 ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3-4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή θυμάρι ψιλοκομμένα Λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε τις ντομάτες. Τοποθετούμε μέσα σε καθεμιά από ένα-δυο κομματάκια φέτας και τις αραδιάζουμε σε στρογγυλή ταρτιέρα (ή μικρό ταψάκι). Ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους μέσα σε μπολ, ή στο multi και σουρώνουμε για να μην έχουμε σπόρια στο μείγμα (προαιρετικά). Λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο χυμό ντομάτας και το προσθέτουμε στο ψιλοκομμένο μείγμα της. Αναμειγνύουμε ελαφρά με πιρούνι τα αβγά, τα ενσωματώνουμε απαλά στη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε όσο μείγμα μας περίσσεψε γύρω τους μέσα στο σκεύος και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε. (photo: Γεωργία Παπανδρέου) Σημείωση Εναλλακτικά πασπαλίζουμε εσωτερικά τις ντομάτες με την προτεινόμενη ποσότητα του κορν φλάουρ, αντί να το διαλύσουμε στον χυμό. Αν δεν μας αρέσει η φέτα βάζουμε ένα άλλο τυρί της επιλογής μας.

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy