μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αχ!! Απλούστατη συνταγή που μου έτρεχαν τα σάλια μέχρι να ετοιμαστεί. Μια εύκολη λύση για νόστιμο φαγητό. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 400 γρ. χυλοπίτες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 500 ml ζωμό κοτόπουλου 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί 2 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα 200 γρ. φέτα σκληρή και αλμυρή 1 ποτήρι χυμός τομάτας 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Κέτσαπ... μια σάλτσα θρύλος!! Μια σάλτσα που ασκεί άπειρη γοητεία σχεδόν σε όλους αλλά κυρίως στους εφήβους. Πόσοι όμως γνωρίζουμε την ιστορία της και ... μήπως είναι ευκαιρία να τη μάθουμε;; Ας δούμε λίγες πληροφορίες... Οι Κινέζοι τον 17ο αιώνα, συνόδευαν τα ψάρια τους με μια σάλτσα που έφτιαχναν από καρύδια, μανιτάρι, φασόλια και αντζούγες και η οποία ονομάζονταν ketsiap ή kecap. Η συγκεκριμένη σάλτσα αγαπήθηκε στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία κι από κει μεταφέρθηκε στην γγλία από κάπους ναυτικούς. Στην Αγγλία, ξαναβαφτίστηκε ketchup! H σημερινή μορφή όμως της σάλτσας με τις ντομάτες πρωτοεμφανιστηκε στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ κάπου στο 1790 ενώ το 1876,ο H.Heinz την παρήγαγε για πρώτη φορά μαζικά. Οι Αμερικανίδες νοικοκυρές την αποδέχουνται σαν ...ευλογία μιας και έχουν πια έτοιμη σάλτσα για τα φαγητά τους. Από τότε η ketchup έχει, κυριολεκτικά, κατακυριεύσει τον κόσμο και ειδικότερα τον κόσμο τους γρήγορουτ φαγητού σε κάθε της μορφή. Απαλή, καυτερή, πικάντικη ή όχι συνοδεύει ένα πλήθος από πιάτα που τους χαρίζει όχι μόνον γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς, όμως, περιέχει και περιττές θερμίδες! Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξουμε μια δική μας κέτσαπ;;; Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερες πρώτες ύλες αλλά και να ρυθμίσουμε τη γεύση και τις θερμίδες της. Η σημερινή μου πρόταση είναι η δεύτερη για κέτσαπ και είναι εξίσου νόστιμη και αρωματική με την πρώτη που σας είχα προτείνει ΕΔΩ αν και χωρίς τα αρωματικά και τις πιπεριές ... μόνον με μπαχαρικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μας!!! Η συνταγή ανήκει στον Αλ. Παπανδρέου, είναι απλή κι εύκολη με εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Ένα είναι το μειονέκτημά της... όταν αρχίσεις να τη γεύεσαι δεν μπορείς να σταματήσεις... προσοχή λοιπόν!!!!! -:)) ΥΛΙΚΑ 12 ώριμες ντομάτες * 3 μ ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδου (χωρίς τη φύτρα) πολτοποιημένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.σ. αλάτι 4-5 κ όκκοι από μαύρο πιπέρι 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξίδι 3 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (ή καστανή) 1/4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες όπως μάθαμε ΕΔΩ . Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο multi. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε κι αυτά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου στο multi. Βάζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα που έχουμε πολτοποιήσει σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξιδο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, την μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να πήξει. Αδειάζουμε τη ζεστή σάλτσα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. Διατηρείται μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. TIPS * Εάν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες ή δεν έχουμε χρόνο να τις ξεφλουδίσουμε μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με 6-7 συσκευασίες των 250 γρ. από ντοματάκια κονκασέ. Πηγή: Βιβλιοθήκη Γεύσης της Καθημερινής, "Ντομάτα", Αλ. Παπανδρέου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Το ikariamag.gr διοργανώνει ένα σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου στην υπέροχη σκεπαστή ζεστή αυλή του Spiti Cocktail Bar με… γεύση Ικαρίας! (Λ. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι) – Ικαριακό Παντοπωλείο ikariastore.gr: Ευκαιρίες για δώρα με προϊόντα και αγαθά της Ικαρίας. Θα βρείτε: Μελομακάρονα, Κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, μέλια, μαρμελάδες, κρασιά, λικέρ, βότανα, μεζέδες, σαπούνια, φυτικά προϊόντα, βιβλία. Όλο το Σαββατοκύριακο! – Ικαριώτικος Μπουφές από τη Νταϊάνα Κόχυλα! Την Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι, μέχρι τις 9 το βράδυ! – Ικαριακό μενού από το Spiti Cocktail Bar: Ροφήματα, γλυκίσματα, κρασιά, κοκτέηλ με βάση ικαριακές πρώτες ύλες! Σάββατο +Κυριακή +ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Σάββατο: 22:00 – Πάρτι με τον Ικαριώτη Dj Χριστόφορο Κούβδο. – Κυριακή 19:00 –  Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ικαριώτη Ηλία Φουντούλη: “The Real Greek Yogurt Book” – Παρουσιάζουν: Νταιάνα Κόχυλα, Ηλίας Φουντούλης, Άννυ Μπλάνα. O Ηλίας Φουντούλης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι στο νέο του βιβλίο ‘’The Real Greek Yogurt Book’’ και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του προϊόντος, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα! Με τη σφραγίδα της επαγγελματικής του πορείας στη γαστρονομία, ο Ηλίας μας μαθαίνει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για μια από τις πιο αγαπημένες τροφές στον κόσμο, που η Ελλάδα παράγει και εξάγει με επιτυχία εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάζουν: Συγγραφέας: Ηλίας Φουντούλης Ο Ηλίας, σπούδασε γεωπονία και ζωική παραγωγή αλλά βρέθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας γεύσης. Το The Real Greek Yogurt Book είναι το πρώτο του βιβλίο. Εκδότρια: Άννυ Μπλάνα Η  Άννυ Μπλάνα έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης και των γραφιστικών τεχνών κυκλοφορεί τα Annie Blana Books μια μοναδική σειρά βιβλίων μαγειρικής που χαρακτηρίζονται από καλαισθησία, υπέροχο σχεδιασμό, μαγικές φωτογραφίες. Επίτιμη καλεσμένη: Νταϊάνα Κόχυλα Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα Αμερικανοκαριωτάκι, μαγείρισσα, δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια! – Κυριακή 21:00 – Πάρτι με τον παραγωγό του Εν λευκώ, Ικαριώτη, Δημήτρη Παπαϊωάννου Εδώ και το Facebook Event

Πηγή: toarkoudi.gr

Ένα σουτζούκι από τον Μιράν απογειώνει την γεύση της καταπληκτικής σούπας με σπανάκι του σεφ Παπανδρέου. Συνταγή : Gοurmed.gr Μερίδες : για 4 μερίδες Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο 3 πατάτες 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα Ξύσμα από μισό λεμόνι 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών 100 γραμμάρια κρέμα τυριού 200 γραμμάρια σουτζούκι Μιράν Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σουτζούκι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το σουτζούκι για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τον ζωμό. Σιγοβράζετε για 15-17 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ στην άκρη και το κρατάτε. Περνάτε την σούπα από το μίξερ η ένα μπλέντερ και την τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Εάν είναι πολύ πηχτή και την θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέτετε από το ζουμί που έχετε κρατήσει στο μπολ. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά λευκά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα τυριού και από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι. Πηγή - gourmed.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το μεσημεριανό σας Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 10.04.2015 Υλικά 400 γρ. κόκκινες φακές 2 αβοκάντο 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 30 ντοματίνια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou 50 ml ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μόλις στραγγίξουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πράσινη και την κίτρινη πιπεριά, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αβοκάντο και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κάθετα σε φέτες πάχους ½ εκατοστού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Έπειτα τα σωτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά συνολικά, και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε τις ψημένες φέτες αβοκάντο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική κοτόπιτα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 02.11.2015 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍ Yλικά 8 φύλλα κρούστας 800 γρ. κοτόπουλο ψητό 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ.βούτυρο Soft Lurpak 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 200 γρ.τυρι Arla αυθεντικό regato τριμμένο 100 γρ. τυρι Arla mozzarella τριμμένη 3 κ.σ.μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι Klamata Papadimitriou 150 ml. ζωμό κοτόπουλου 2 κλων θυμάρι βούτυρο Lurpak Soft για επάλειψη αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί καλά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου, βάζουμε το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, προσθέτουμε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό ταψί. Στη συνέχεια απλώνουμε κάτω 4 φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά. Απλώνουμε ένα πέμπτο φύλλο κρούστας χωρίς βούτυρο και ρίχνουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να πάει το μείγμα σε όλο το ταψί και προσθέτουμε την τριμμένη mozzarella. Βουτυρώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα, διπλωμένα, από πάνω. Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο πριν προσθέσουμε το επόμενο και κλείνουμε την πίτα. Χαράζουμε, ελαφρώς, την πίτα σε τετράγωνο σχήμα ή σε ρόμβους, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το κρέας της γαλοπούλας είναι άπαχο και γι' αυτό πολύ υγιεινό, είναι όμως άνοστο. Και ακόμα πιο άνοστο είναι το στήθος που συνήθως προτείνουν οι διαιτολόγοι. Μερικές φορές μάλιστα συμβαίνει να έχει και μια περίεργη μυρωδιά, σας το δηλώνω, λοιπόν, εξαρχής ότι δεν μου αρέσει. Δεν μου άρεσε τουλάχιστον μέχρι που δοκίμασα αυτή την εξαιρετική εκδοχή που ετοίμασε ένα βράδυ πριν από λίγες ημέρες η αγαπημένη φίλη και συνάδελφος Γεωργία Παπανδρέου. Πριν μπει στο φούρνο για ψήσιμο, η γαλοπούλα μένει για πολλές ώρες σε μια γλυκόξινη μαρινάδα, απορροφά τα ωραία αρώματά της και μαζί με αποξηραμένα βερίκοκα, σύκα και κάστανα δίνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο, ιδανικό για χειμωνιάτικα καλέσματα. photo: Κική Τριανταφύλλη Υλικά 2 κιλά στήθος γαλοπούλας φιλέτο (σε κομμάτια) 1 μικρή συσκευασία βερίκοκα αποξηραμένα 1 συσκευασία έτοιμα βρασμένα κάστανα 1 μικρή συσκευασία σύκα αποξηραμένα 1 φινόκιο κομμένο σε ροδέλες 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν ¼ φλιτζάνι ουίσκι ½ φλιτζάνι λάδι φυλλαράκια φασκόμηλο φρέσκο ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας μας ξύσμα πορτοκαλιού λίγο πετιμέζι ή μέλι αραιωμένο ή μαρμελάδα πορτοκάλι αλάτι, πιπέρι Για τη μαρινάδα: 1 φλιτζάνι κρασί λευκό 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 1 φλιτζάνι λάδι 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν φύλλα από φρέσκο φασκόμηλο και θυμάρι αρκετά πιπέρια σε κόκκους 2-3 φύλλα δάφνης 1-2 μοσχοκάρφια 2 κ.τ.σ. οξύμελο ή κάποιο μπαλσάμικο από τα καινούργια με αρωματικά Eκτέλεση Αποβραδίς κόβουμε τη γαλοπούλα σε κομμάτια και την αλείφουμε καλά με όλα υλικά της μαρινάδας. Σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 8-10 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (πάνω-κάτω). Σκουπίζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και τα αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα μέσα σε γάστρα πάνω στις ροδέλες του φινόκιο. Ανάμεσα τοποθετούμε μερικά βερίκοκα και ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε άλλη μια στρώση με κομμάτια γαλοπούλας και σκορπάμε τα υπόλοιπα βερίκοκα, τα κάστανα και τα σύκα. Προσθέτουμε στο ταψί τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα, το ουίσκι, το λάδι, το ξύσμα, το φασκόμηλο και τα πιπέρια, ανακινούμε να πάνε παντού και σκεπάζουμε με το καπάκι. photo: Κική Τριανταφύλλη Ψήνουμε στην αρχή στους 200°C για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160 °C και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 1 ώρα και 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη γάστρα και μεταφέρουμε το κρέας σε πυρέξ (που το χωράει σε μια στρώση) με λίγη σάλτσα και λίγα κομματάκια βούτυρο και το ροδίζουμε για λίγο. Συμπυκνώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε κατσαρολάκι μαζί με τα φρούτα και τα κάστανα για 15-20 λεπτά. photo: Κική Τριανταφύλλη Σερβίρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας στο πυρέξ με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο πετιμέζι ή μέλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι (αραιωμένα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι.

Πηγή: bostanistas.gr

Φτιάξτε σπιτικό παραδοσιακό τσουρέκι με την συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : για 2 τσουρέκια Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Ημέρα προβολής : 09.04.2015 Υλικά 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 200 γρ. χλιαρό νερό 42 γρ. φρέσκια μαγιά 115 γρ. βούτυρο Lurpak 170 γρ. ζάχαρη 3 μεσαία αβγά ¼ κ.γ. μαστίχα σε σκόνη ½ κ.γ. κακουλέ 1 κ.γ. μαχλέπι 1 ασπράδι αβγού Φιλέ αμυγδάλου (για πασπάλισμα) Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, κρατώντας λίγη ποσότητα από τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο γουδί με 1 κουταλιά ζάχαρη το δάκρυ μαστίχας και την προσθέτουμε στο μίξερ. Ρίχνουμε ένα - ένα τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφαιρούμε από το μίξερ το σύρμα, τοποθετούμε τον γάντζο και προσθέτουμε το μαχλέπι, τη μισή μαγιά, σιγά-σιγά το αλεύρι και τέλος την υπόλοιπη μαγιά. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μαστιχωτή και ελαστική η ζύμη και την αφήνουμε για 10 λεπτά, σκεπασμένη, να φουσκώσει. Στη συνέχεια πλάθουμε τα τσουρέκια σε σχήμα σφιχτής πλεξούδας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν δεύτερη φορά. Βάζουμε το ασπράδι σε ένα μικρό μπολ και το χτυπάμε με ένα πιρούνι, μέχρι να ξεκινήσει να ασπρίζει. Αλείφουμε από πάνω τα τσουρέκια με ένα πινέλο με το χτυπημένο ασπράδι αβγού και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε τα τσουρέκια, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 155 βαθμούς, για 40-45 λεπτά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστή πρόταση για τα ζυμαρικά σας. Συνταγή : Αλέξανδρεος Παπανδρέου. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι Μακβελ 300 γρ. γαρίδες μεσαίες. 225 γρ. ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα Ifantis 500 γρ. φρέσκο σπανάκι. 1 σφηνάκι ούζο 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο Ξύσμα από 1 λεμόνι Χυμό από ½ λεμόνι 1 φλ. ελαιόλαδο 5-6 κλωναράκια μαϊντανό 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι-λεμόνι kalamata Papadimitriou Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Για το κοφτό μακαρονάκι με γαρίδες και αναμικτα λαχανικά Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό.. Σωτάρουμε στο γουόκ το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τις γαρίδες. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα ανάμικτα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι, λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το βρασμένο κοφτό μακαρονάκι τον μαϊντανό τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Πηγή - Chef στον Αέρα

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Οι πολύχρωμες πιπεριές είναι πλούσιες σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά που μαζί με τα αντίστοιχα του καστανού ρυζιού, του καρότου, της μελιτζάνας και του ελαιολάδου συμβάλλουν για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 500 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για γεμιστά και ριζότο 1 καρότο τριμμένο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 10’, το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκυθάκι, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές. Προσθέτουμε καστανό ρύζι Agrino και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10’ και όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Πηγή - gastronomos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Δροσερή σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 22΄-24΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬✬ Υλικά 340 γραμμάρια πλιγούρι 3 μεγάλες τομάτες 1 αγγούρι 1 ματσάκι μαϊντανό 20 φύλλα πλυμένη ρόκα 100 ml ελαιόλαδο Χυμό από ένα λεμόνι Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα με δύο λίτρα αλατισμένο νερό βράζετε το πλιγούρι σε μέτρια φωτιά για 22-24 λεπτά και στην συνέχεια το σουρώνετε αφού έχετε δοκιμάσει ότι έχει βράσει και έχει φουσκώσει. Αναλόγως με την μάρκα μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω η λίγο λιγότερο. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε με μαχαίρι του chef τις τομάτες και το αγγούρι σε πολύ μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και την ρόκα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν σερβίρετε. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα η σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Πηγή - www.alexandrospapandreou.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® - Επικοινωνία