μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αχ!! Απλούστατη συνταγή που μου έτρεχαν τα σάλια μέχρι να ετοιμαστεί. Μια εύκολη λύση για νόστιμο φαγητό. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 400 γρ. χυλοπίτες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 500 ml ζωμό κοτόπουλου 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί 2 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα 200 γρ. φέτα σκληρή και αλμυρή 1 ποτήρι χυμός τομάτας 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Μια σαλάτα πολύχρωμη και νοστιμότατη. Νομίζω ότι αν προσθέσεις και λίγο ζαμπόν θα γίνει κανονικό γεύμα. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250 γρ. σιτάρι 250 γρ. φακές 300 γρ. καλαμπόκι 300 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα 5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 100 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια

Πηγή: greekmasa.gr

Υλικά προετοιμασία: 15 λεπτά, μαγείρεμα: 40-45 λεπτά, άτομα: 4 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 350 γραμμάρια φακές 200 γραμμάρια ντοματάκια, ψιλοκομμένα 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 2 καρότα, κομμένα σε κύβους 1 φύλλο δάφνη 1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ζάχαρη ελαιόλαδο Εκτέλεση Πλένετε με άφθονο νερό τις φακές και τις βράζετε σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις πάρουν μια βράση, αφαιρείτε τον αφρό και τις βράζετε για άλλα 5 λεπτά. Στραγγίζετε τις βρασμένες φακές σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο (3 κουταλιές) και ροδίζετε τα ξερά κρεμμύδια με το λιωμένο σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φιλέτα κοτόπουλου και τα γυρίζετε ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αδειάζετε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια, τα καρότα, τη δάφνη και τις φακές και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν προσθέτετε και ένα φλιτζάνι νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι και κουταλάκι ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 40-45 λεπτά. Παρακολουθείτε το φαγητό και προσθέτετε νερό όταν χρειάζεται. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε το βαλσαμικό και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Aπό τη σειρά βιβλίων του Αλέξανδρου Παπανδρέου με εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, τυριά, κοτόπουλο και σαλάτες Κυρίως πιάτα Κοτόπουλο Όσπρια Στην κατσαρόλα

Πηγή: athinorama.gr/umami

Κέτσαπ... μια σάλτσα θρύλος!! Μια σάλτσα που ασκεί άπειρη γοητεία σχεδόν σε όλους αλλά κυρίως στους εφήβους. Πόσοι όμως γνωρίζουμε την ιστορία της και ... μήπως είναι ευκαιρία να τη μάθουμε;; Ας δούμε λίγες πληροφορίες... Οι Κινέζοι τον 17ο αιώνα, συνόδευαν τα ψάρια τους με μια σάλτσα που έφτιαχναν από καρύδια, μανιτάρι, φασόλια και αντζούγες και η οποία ονομάζονταν ketsiap ή kecap. Η συγκεκριμένη σάλτσα αγαπήθηκε στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία κι από κει μεταφέρθηκε στην γγλία από κάπους ναυτικούς. Στην Αγγλία, ξαναβαφτίστηκε ketchup! H σημερινή μορφή όμως της σάλτσας με τις ντομάτες πρωτοεμφανιστηκε στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ κάπου στο 1790 ενώ το 1876,ο H.Heinz την παρήγαγε για πρώτη φορά μαζικά. Οι Αμερικανίδες νοικοκυρές την αποδέχουνται σαν ...ευλογία μιας και έχουν πια έτοιμη σάλτσα για τα φαγητά τους. Από τότε η ketchup έχει, κυριολεκτικά, κατακυριεύσει τον κόσμο και ειδικότερα τον κόσμο τους γρήγορουτ φαγητού σε κάθε της μορφή. Απαλή, καυτερή, πικάντικη ή όχι συνοδεύει ένα πλήθος από πιάτα που τους χαρίζει όχι μόνον γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς, όμως, περιέχει και περιττές θερμίδες! Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξουμε μια δική μας κέτσαπ;;; Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερες πρώτες ύλες αλλά και να ρυθμίσουμε τη γεύση και τις θερμίδες της. Η σημερινή μου πρόταση είναι η δεύτερη για κέτσαπ και είναι εξίσου νόστιμη και αρωματική με την πρώτη που σας είχα προτείνει ΕΔΩ αν και χωρίς τα αρωματικά και τις πιπεριές ... μόνον με μπαχαρικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μας!!! Η συνταγή ανήκει στον Αλ. Παπανδρέου, είναι απλή κι εύκολη με εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Ένα είναι το μειονέκτημά της... όταν αρχίσεις να τη γεύεσαι δεν μπορείς να σταματήσεις... προσοχή λοιπόν!!!!! -:)) ΥΛΙΚΑ 12 ώριμες ντομάτες * 3 μ ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδου (χωρίς τη φύτρα) πολτοποιημένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.σ. αλάτι 4-5 κ όκκοι από μαύρο πιπέρι 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξίδι 3 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (ή καστανή) 1/4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες όπως μάθαμε ΕΔΩ . Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο multi. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε κι αυτά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου στο multi. Βάζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα που έχουμε πολτοποιήσει σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξιδο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, την μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να πήξει. Αδειάζουμε τη ζεστή σάλτσα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. Διατηρείται μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. TIPS * Εάν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες ή δεν έχουμε χρόνο να τις ξεφλουδίσουμε μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με 6-7 συσκευασίες των 250 γρ. από ντοματάκια κονκασέ. Πηγή: Βιβλιοθήκη Γεύσης της Καθημερινής, "Ντομάτα", Αλ. Παπανδρέου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Το ikariamag.gr διοργανώνει ένα σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου στην υπέροχη σκεπαστή ζεστή αυλή του Spiti Cocktail Bar με… γεύση Ικαρίας! (Λ. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι) – Ικαριακό Παντοπωλείο ikariastore.gr: Ευκαιρίες για δώρα με προϊόντα και αγαθά της Ικαρίας. Θα βρείτε: Μελομακάρονα, Κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, μέλια, μαρμελάδες, κρασιά, λικέρ, βότανα, μεζέδες, σαπούνια, φυτικά προϊόντα, βιβλία. Όλο το Σαββατοκύριακο! – Ικαριώτικος Μπουφές από τη Νταϊάνα Κόχυλα! Την Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι, μέχρι τις 9 το βράδυ! – Ικαριακό μενού από το Spiti Cocktail Bar: Ροφήματα, γλυκίσματα, κρασιά, κοκτέηλ με βάση ικαριακές πρώτες ύλες! Σάββατο +Κυριακή +ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Σάββατο: 22:00 – Πάρτι με τον Ικαριώτη Dj Χριστόφορο Κούβδο. – Κυριακή 19:00 –  Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ικαριώτη Ηλία Φουντούλη: “The Real Greek Yogurt Book” – Παρουσιάζουν: Νταιάνα Κόχυλα, Ηλίας Φουντούλης, Άννυ Μπλάνα. O Ηλίας Φουντούλης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι στο νέο του βιβλίο ‘’The Real Greek Yogurt Book’’ και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του προϊόντος, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα! Με τη σφραγίδα της επαγγελματικής του πορείας στη γαστρονομία, ο Ηλίας μας μαθαίνει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για μια από τις πιο αγαπημένες τροφές στον κόσμο, που η Ελλάδα παράγει και εξάγει με επιτυχία εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάζουν: Συγγραφέας: Ηλίας Φουντούλης Ο Ηλίας, σπούδασε γεωπονία και ζωική παραγωγή αλλά βρέθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας γεύσης. Το The Real Greek Yogurt Book είναι το πρώτο του βιβλίο. Εκδότρια: Άννυ Μπλάνα Η  Άννυ Μπλάνα έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης και των γραφιστικών τεχνών κυκλοφορεί τα Annie Blana Books μια μοναδική σειρά βιβλίων μαγειρικής που χαρακτηρίζονται από καλαισθησία, υπέροχο σχεδιασμό, μαγικές φωτογραφίες. Επίτιμη καλεσμένη: Νταϊάνα Κόχυλα Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα Αμερικανοκαριωτάκι, μαγείρισσα, δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια! – Κυριακή 21:00 – Πάρτι με τον παραγωγό του Εν λευκώ, Ικαριώτη, Δημήτρη Παπαϊωάννου Εδώ και το Facebook Event

Πηγή: toarkoudi.gr

Ένα σουτζούκι από τον Μιράν απογειώνει την γεύση της καταπληκτικής σούπας με σπανάκι του σεφ Παπανδρέου. Συνταγή : Gοurmed.gr Μερίδες : για 4 μερίδες Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο 3 πατάτες 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα Ξύσμα από μισό λεμόνι 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών 100 γραμμάρια κρέμα τυριού 200 γραμμάρια σουτζούκι Μιράν Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σουτζούκι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το σουτζούκι για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τον ζωμό. Σιγοβράζετε για 15-17 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ στην άκρη και το κρατάτε. Περνάτε την σούπα από το μίξερ η ένα μπλέντερ και την τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Εάν είναι πολύ πηχτή και την θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέτετε από το ζουμί που έχετε κρατήσει στο μπολ. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά λευκά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα τυριού και από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι. Πηγή - gourmed.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδικά κουλουράκια για όλη την οικογένεια. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου (Chef on air) Μερίδες : για 24-28 κουκουράκια Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 10.04.2015 Υλικά 200 ml ελαιόλαδο 125 γρ. ζάχαρη 75 ml μαυροδάφνη 50 γρ. σουσάμι 15 γρ. καρύδια 50 ml χυμό πορτοκαλιού Ξύσμα από ½ πορτοκάλι 1,5 γρ. σόδα 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Σουσάμι (για πασπάλισμα) Εκτέλεση Τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι. Χτυπάμε στο μίξερ για ένα λεπτό τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το μισό χυμό πορτοκαλιού, τη μαυροδάφνη και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό. Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα, μέσα στον κάδο του μίξερ, το καβουρδισμένο σουσάμι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα. Στο τέλος ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα βάζουμε αραιά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 16 λεπτά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το κρέας της γαλοπούλας είναι άπαχο και γι' αυτό πολύ υγιεινό, είναι όμως άνοστο. Και ακόμα πιο άνοστο είναι το στήθος που συνήθως προτείνουν οι διαιτολόγοι. Μερικές φορές μάλιστα συμβαίνει να έχει και μια περίεργη μυρωδιά, σας το δηλώνω, λοιπόν, εξαρχής ότι δεν μου αρέσει. Δεν μου άρεσε τουλάχιστον μέχρι που δοκίμασα αυτή την εξαιρετική εκδοχή που ετοίμασε ένα βράδυ πριν από λίγες ημέρες η αγαπημένη φίλη και συνάδελφος Γεωργία Παπανδρέου. Πριν μπει στο φούρνο για ψήσιμο, η γαλοπούλα μένει για πολλές ώρες σε μια γλυκόξινη μαρινάδα, απορροφά τα ωραία αρώματά της και μαζί με αποξηραμένα βερίκοκα, σύκα και κάστανα δίνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο, ιδανικό για χειμωνιάτικα καλέσματα. photo: Κική Τριανταφύλλη Υλικά 2 κιλά στήθος γαλοπούλας φιλέτο (σε κομμάτια) 1 μικρή συσκευασία βερίκοκα αποξηραμένα 1 συσκευασία έτοιμα βρασμένα κάστανα 1 μικρή συσκευασία σύκα αποξηραμένα 1 φινόκιο κομμένο σε ροδέλες 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν ¼ φλιτζάνι ουίσκι ½ φλιτζάνι λάδι φυλλαράκια φασκόμηλο φρέσκο ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας μας ξύσμα πορτοκαλιού λίγο πετιμέζι ή μέλι αραιωμένο ή μαρμελάδα πορτοκάλι αλάτι, πιπέρι Για τη μαρινάδα: 1 φλιτζάνι κρασί λευκό 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 1 φλιτζάνι λάδι 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν φύλλα από φρέσκο φασκόμηλο και θυμάρι αρκετά πιπέρια σε κόκκους 2-3 φύλλα δάφνης 1-2 μοσχοκάρφια 2 κ.τ.σ. οξύμελο ή κάποιο μπαλσάμικο από τα καινούργια με αρωματικά Eκτέλεση Αποβραδίς κόβουμε τη γαλοπούλα σε κομμάτια και την αλείφουμε καλά με όλα υλικά της μαρινάδας. Σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 8-10 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (πάνω-κάτω). Σκουπίζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και τα αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα μέσα σε γάστρα πάνω στις ροδέλες του φινόκιο. Ανάμεσα τοποθετούμε μερικά βερίκοκα και ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε άλλη μια στρώση με κομμάτια γαλοπούλας και σκορπάμε τα υπόλοιπα βερίκοκα, τα κάστανα και τα σύκα. Προσθέτουμε στο ταψί τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα, το ουίσκι, το λάδι, το ξύσμα, το φασκόμηλο και τα πιπέρια, ανακινούμε να πάνε παντού και σκεπάζουμε με το καπάκι. photo: Κική Τριανταφύλλη Ψήνουμε στην αρχή στους 200°C για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160 °C και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 1 ώρα και 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη γάστρα και μεταφέρουμε το κρέας σε πυρέξ (που το χωράει σε μια στρώση) με λίγη σάλτσα και λίγα κομματάκια βούτυρο και το ροδίζουμε για λίγο. Συμπυκνώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε κατσαρολάκι μαζί με τα φρούτα και τα κάστανα για 15-20 λεπτά. photo: Κική Τριανταφύλλη Σερβίρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας στο πυρέξ με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο πετιμέζι ή μέλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι (αραιωμένα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι.

Πηγή: bostanistas.gr

Υλικα 300γρ ρυζι αρμπόριο ή καρολινα 400γρ μανιταρια ψιλοκομμενα 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο 2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα 4 κουτ. σουπας ελαιολαδο 150 γρ βουτυρο 250 ml λευκο κρασι 1,200 γρ ζωμο κοτας 80 γρ παρμεζανα τριμμενη φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι Εκτελεση Πλενουμε καλα τα μανιταρια,τα αφηνουμε να στραγγιξουν,τα κοβουμε σε φετουλες και τα σωταρουμε σε μεγαλο τηγανι με 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο,50γρ. βουτυρο και το ξερο κρεμμυδι. Οταν τα μανιταρια ειναι ετοιμα τα αφηνουμε σε ενα πιατο στην ακρη. Στο ιδιο τηγανι προσθετουμε 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο,το φρεσκο κρεμμυδακι και το ρυζι και σωταρουμε για 2 λεπτα. Προσθετουμε το λευκο κρασι και μετα σιγα σιγα με μια κουταλα προσθετουμε το ζωμο κοτας,ανακατευουμε συνεχως με μια ξυλινη κουταλα,θελουμε να απορροφαει καθε φορα το ζωμο πριν ξαναριξουμε.Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσει ο ζωμος και γινει το ρυζι δεμενο,να βγαλει την κολλα του αλλα να μην ειναι λασπωμενο,να κραταει. 10 λεπτα πριν το τελος προσθετουμε και το υπολοιπο βουτυρο,αλατι και φρεσκοτριμμενο πιπερι και τελος τα μανιταρια τα οποια εχουμε ετοιμασει. Ανακατευουμε καλα και προσθετουμε και την τριμμενη παρμεζανα.Σκεπαζουμε το τηγανι για 2 λεπτα και σερβιρουμε. Η συνταγη ειναι του Αλεξανδρου Παπανδρεου.

Πηγή: cometocook.blogspot.gr

Μοναδική συνταγή με ψάρι για το μεσημεριανό σας τραπέζι. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 4 φιλέτα γλώσσας 4 κ.σ. αλαιόλαδο 10 φύλλα δυόσμου αλάτι - πιπέρι Για το αρωματικό βούτυρο 125 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. κάππαρη 4 φιλέτα αντζούγιας ½ σκελ. σκόρδο χυμό & ξύσμα από ένα λάϊμ Για τις μουσταρδάτες πατάτες 250 γρ baby πατάτες 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο lurpak 3 κ.σ. μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο Bio Kalamata Papadimitriou Αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Για το αρωματικό βούτυρο Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, τις αντζούγιες, την κάππαρη, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, το πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε το πολτοποιημένο μείγμα με το βούτυρο. Απλώνουμε μία διάφανη μεμβράνη, βάζουμε πάνω το αρωματικό βούτυρο, το τυλίγουμε σε ρολό και το κλείνουμε στις άκρες σαν καραμέλα. Βάζουμε το αρωματικό βούτυρο στο ψυγείο να παγώσει καλά. Μαρινάρουμε τα φιλέτα γλώσσας με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα για 5 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. Αφού μαγειρευτούν, προσθέτουμε πάνω από τα φιλέτα κομματάκια βουτύρου και τα ξαναβάζουμε στον ατμομάγειρα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κόβουμε τις baby πατάτες σε κομμάτια και τις αλατίζουμε. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και πιπέρι. Σωτάρουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι και σβήνουμε με το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι. Ρίχνουμε ένα κομμάτι από το αρωματικό βούτυρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις baby πατάτες, ρίχνουμε το δυόσμο. Προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και ραντίζουμε με λίγο λάδι από τις τηγανητές πατάτες. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Σπιτικά κριτσίνια του Αλέξανδρου Παπανδρέου που θα σας ξετρελάνουν. Συνταγή : Aλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 8 φέτες μπείκον γαλοπούλας Ifantis 270 γρ. αλευρι σκληρό 8 γρ. αλάτι 8 γρ. ζάχαρη 50 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato τριμμένο 14 γρ. ξηρή μαγιά 120 ml ζεστό νερό 60 ml βουτυρο Lurpak Arla lactofree για επάλειψη Εκτέλεση Απλώνουμε τις φέτες μπέικον σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφού ψηθούν τις βγάζουμε από το φούρνο και τις ψιλοκόβουμε. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το αλάτι, την ζάχαρη και το τριμμένο ρεγκάτο και με το φτερό ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, για 1-2 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ποτήρι το ζεστό νερό μαζί με την ξερή μαγιά, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το ψιλοκομμένο μπέικον. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε τη ζύμη από το μίξερ και την τοποθετούμε σε ένα καθαρό πάγκο. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε μικρά μπαστουνάκια. Βάζουμε τα κουλούρια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο τα περνάτε ελαφρώς με το lactofree. Ψήνoυμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Επικοινωνία