μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αχ!! Απλούστατη συνταγή που μου έτρεχαν τα σάλια μέχρι να ετοιμαστεί. Μια εύκολη λύση για νόστιμο φαγητό. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 400 γρ. χυλοπίτες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 500 ml ζωμό κοτόπουλου 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί 2 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα 200 γρ. φέτα σκληρή και αλμυρή 1 ποτήρι χυμός τομάτας 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Μια σαλάτα πολύχρωμη και νοστιμότατη. Νομίζω ότι αν προσθέσεις και λίγο ζαμπόν θα γίνει κανονικό γεύμα. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250 γρ. σιτάρι 250 γρ. φακές 300 γρ. καλαμπόκι 300 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα 5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 100 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια

Πηγή: greekmasa.gr

Και να μου το λέγανε δεν θα το πίστευα ότι θα δοκίμαζα ψάρι ωμό. Και όμως το έκανα!! Και ήταν υπέροχο. Μια συνταγή που με έκανε να λέω <<Ποτέ μη λες Ποτέ>>. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 1 φιλέτο σολομού 400 γρ. περίπου 2 κουταλιές χοντρό αλάτι χυμός από 2 λεμόνια 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο 15 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή μέντα Φρέσκια ρίγανη 1/2 κουταλάκι ζάχαρη ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

... όχι ότι δεν τρώγονται και χωρίς τα burger!!!! ΥΛΙΚΑ 10 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος) 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 20 γρ. ζάχαρη 10 γρ. αλάτι 25 γρ. σκόνη γάλα 50 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και, με το εξάρτημα για ζύμωμα, ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά. Μετά τα 3 λεπτά, αυξάνουμε την ταχύτητα και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Την ώρα που ζυμώνουμε κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Μετά τα 5 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για άλλα 3 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και την κάνουμε μια μπάλα βάζοντας λίγο αλεύρι στα χέρια μας. Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί. Μετά την ανάβουμε το φούρνο της κουζίνας στους 30-35 βαθμούς Κελσίου και την αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και σχηματίζουμε μικρά στρογγυλά ψωμάκια. Τα βάζουμε σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου αφήνοντας 2 εκατοστά κενό μεταξύ του για να μην κολλήσουν. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο, πάλι στους 30-35 βαθμούς Κελσίου και τα αφήνουμε άλλα 20-25 λεπτά για να ξαναφουσκώσουν. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα ψωμάκια και δυναμώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό, αλείφουμε τα ψωμάκια και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, παπαρουνόσπορο ή λίγο αλάτι. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν. Πηγή: 'Μαμά, μαγειρεύουμε μαζί;", Αλεξ. Παπανδρέου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Κέτσαπ... μια σάλτσα θρύλος!! Μια σάλτσα που ασκεί άπειρη γοητεία σχεδόν σε όλους αλλά κυρίως στους εφήβους. Πόσοι όμως γνωρίζουμε την ιστορία της και ... μήπως είναι ευκαιρία να τη μάθουμε;; Ας δούμε λίγες πληροφορίες... Οι Κινέζοι τον 17ο αιώνα, συνόδευαν τα ψάρια τους με μια σάλτσα που έφτιαχναν από καρύδια, μανιτάρι, φασόλια και αντζούγες και η οποία ονομάζονταν ketsiap ή kecap. Η συγκεκριμένη σάλτσα αγαπήθηκε στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία κι από κει μεταφέρθηκε στην γγλία από κάπους ναυτικούς. Στην Αγγλία, ξαναβαφτίστηκε ketchup! H σημερινή μορφή όμως της σάλτσας με τις ντομάτες πρωτοεμφανιστηκε στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ κάπου στο 1790 ενώ το 1876,ο H.Heinz την παρήγαγε για πρώτη φορά μαζικά. Οι Αμερικανίδες νοικοκυρές την αποδέχουνται σαν ...ευλογία μιας και έχουν πια έτοιμη σάλτσα για τα φαγητά τους. Από τότε η ketchup έχει, κυριολεκτικά, κατακυριεύσει τον κόσμο και ειδικότερα τον κόσμο τους γρήγορουτ φαγητού σε κάθε της μορφή. Απαλή, καυτερή, πικάντικη ή όχι συνοδεύει ένα πλήθος από πιάτα που τους χαρίζει όχι μόνον γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς, όμως, περιέχει και περιττές θερμίδες! Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξουμε μια δική μας κέτσαπ;;; Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερες πρώτες ύλες αλλά και να ρυθμίσουμε τη γεύση και τις θερμίδες της. Η σημερινή μου πρόταση είναι η δεύτερη για κέτσαπ και είναι εξίσου νόστιμη και αρωματική με την πρώτη που σας είχα προτείνει ΕΔΩ αν και χωρίς τα αρωματικά και τις πιπεριές ... μόνον με μπαχαρικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μας!!! Η συνταγή ανήκει στον Αλ. Παπανδρέου, είναι απλή κι εύκολη με εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Ένα είναι το μειονέκτημά της... όταν αρχίσεις να τη γεύεσαι δεν μπορείς να σταματήσεις... προσοχή λοιπόν!!!!! -:)) ΥΛΙΚΑ 12 ώριμες ντομάτες * 3 μ ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδου (χωρίς τη φύτρα) πολτοποιημένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.σ. αλάτι 4-5 κ όκκοι από μαύρο πιπέρι 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξίδι 3 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (ή καστανή) 1/4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες όπως μάθαμε ΕΔΩ . Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο multi. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε κι αυτά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου στο multi. Βάζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα που έχουμε πολτοποιήσει σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξιδο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, την μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να πήξει. Αδειάζουμε τη ζεστή σάλτσα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. Διατηρείται μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. TIPS * Εάν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες ή δεν έχουμε χρόνο να τις ξεφλουδίσουμε μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με 6-7 συσκευασίες των 250 γρ. από ντοματάκια κονκασέ. Πηγή: Βιβλιοθήκη Γεύσης της Καθημερινής, "Ντομάτα", Αλ. Παπανδρέου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Yλικα 1 πακετο cookies σοκολάτα 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο 60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 600 γραμμάρια Philadelphia 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 350 γραμμάρια κουβερτούρα Για topping (επικάλυψη) 125 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Εκτελεση Σε ένα μπλέντερ ( multi) χτυπάτε τα cookies σοκολάτας και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ με τα cookies το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκατοστών (ή σε αλλο βαθυ σκευος πχ σε ενα ταψακι) και με ένα κουτάλι το απλώνετε να πάει παντού σε όλη την βάση. Το τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα. Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μίξερ χτυπάτε το Philadelphia μαζί με την άχνη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Συνεχίζετε προσθέτοντας την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τοποθετείτε την κρέμα στο τσέρκι και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα. Ενώ το cheesecake κρυώνει σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα γάλακτος. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά με μια μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά. Αφαιρείτε το cheesecake από το τσέρκι και περιχύνετε με την σάλτσα σοκολάτας. Η συνταγή είναι του Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Πηγή: cometocook.blogspot.gr

Το ikariamag.gr διοργανώνει ένα σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου στην υπέροχη σκεπαστή ζεστή αυλή του Spiti Cocktail Bar με… γεύση Ικαρίας! (Λ. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι) – Ικαριακό Παντοπωλείο ikariastore.gr: Ευκαιρίες για δώρα με προϊόντα και αγαθά της Ικαρίας. Θα βρείτε: Μελομακάρονα, Κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, μέλια, μαρμελάδες, κρασιά, λικέρ, βότανα, μεζέδες, σαπούνια, φυτικά προϊόντα, βιβλία. Όλο το Σαββατοκύριακο! – Ικαριώτικος Μπουφές από τη Νταϊάνα Κόχυλα! Την Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι, μέχρι τις 9 το βράδυ! – Ικαριακό μενού από το Spiti Cocktail Bar: Ροφήματα, γλυκίσματα, κρασιά, κοκτέηλ με βάση ικαριακές πρώτες ύλες! Σάββατο +Κυριακή +ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Σάββατο: 22:00 – Πάρτι με τον Ικαριώτη Dj Χριστόφορο Κούβδο. – Κυριακή 19:00 –  Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ικαριώτη Ηλία Φουντούλη: “The Real Greek Yogurt Book” – Παρουσιάζουν: Νταιάνα Κόχυλα, Ηλίας Φουντούλης, Άννυ Μπλάνα. O Ηλίας Φουντούλης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι στο νέο του βιβλίο ‘’The Real Greek Yogurt Book’’ και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του προϊόντος, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα! Με τη σφραγίδα της επαγγελματικής του πορείας στη γαστρονομία, ο Ηλίας μας μαθαίνει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για μια από τις πιο αγαπημένες τροφές στον κόσμο, που η Ελλάδα παράγει και εξάγει με επιτυχία εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάζουν: Συγγραφέας: Ηλίας Φουντούλης Ο Ηλίας, σπούδασε γεωπονία και ζωική παραγωγή αλλά βρέθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας γεύσης. Το The Real Greek Yogurt Book είναι το πρώτο του βιβλίο. Εκδότρια: Άννυ Μπλάνα Η  Άννυ Μπλάνα έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης και των γραφιστικών τεχνών κυκλοφορεί τα Annie Blana Books μια μοναδική σειρά βιβλίων μαγειρικής που χαρακτηρίζονται από καλαισθησία, υπέροχο σχεδιασμό, μαγικές φωτογραφίες. Επίτιμη καλεσμένη: Νταϊάνα Κόχυλα Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα Αμερικανοκαριωτάκι, μαγείρισσα, δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια! – Κυριακή 21:00 – Πάρτι με τον παραγωγό του Εν λευκώ, Ικαριώτη, Δημήτρη Παπαϊωάννου Εδώ και το Facebook Event

Πηγή: toarkoudi.gr

Ένα σουτζούκι από τον Μιράν απογειώνει την γεύση της καταπληκτικής σούπας με σπανάκι του σεφ Παπανδρέου. Συνταγή : Gοurmed.gr Μερίδες : για 4 μερίδες Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο 3 πατάτες 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα Ξύσμα από μισό λεμόνι 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών 100 γραμμάρια κρέμα τυριού 200 γραμμάρια σουτζούκι Μιράν Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σουτζούκι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το σουτζούκι για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τον ζωμό. Σιγοβράζετε για 15-17 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ στην άκρη και το κρατάτε. Περνάτε την σούπα από το μίξερ η ένα μπλέντερ και την τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Εάν είναι πολύ πηχτή και την θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέτετε από το ζουμί που έχετε κρατήσει στο μπολ. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά λευκά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα τυριού και από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι. Πηγή - gourmed.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα φανταστικό ρολό για το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Ημέρα προβολής : 05.10.2015 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή. Υλικά 400 γτ. κιμά μοσχαρίσιο 400 γρ κιμά χοιρινό 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελ. σκόρδο 1 καρότο 1 μικρή πράσινη πιπεριά 4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 150 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο 200 γρ. τυρί Arla mozzarela τριμμένο 2 κ.σ. worcestershire sause 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη 2 αυγά Αλάτι - πιπέρι Για τα συνοδευτικά 12 Baby πατάτες 8 Καρότα 80 γρ. βούτυρο Lurpak 40 ml. Ελαιόλαδο 2 κ.σ. μουστάρδα squeeze με μέλι (Kalamata Papadimitriou) 125 ml. νερό Αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Tρίβουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά, τα αυγά, την worcestershire sauce, την τριμμένη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι ο κιμάς να ξεκινήσει να σχηματίζει μικρές ίνες. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 25-30 λεπτά, για να ανακατευτούν οι γεύσεις. Όση ώρα ο κιμάς είναι στο ψυγείο, κόβουμε τις baby πατάτες στα τέσσερα και τα καρότα σε χοντρές διαγώνιες φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Αφαιρούμε τον κιμά από το ψυγείο, τον τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και τον απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετούμε στη μέση του κιμά κατά μήκος τη μοτσαρέλα, από πάνω βάζουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τέλος το σκληρό τυρί Δανίας. Έπειτα, με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού, δίνουμε στον κιμά το σχήμα ρολού και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Προσθέτουμε γύρω από τον κιμά τις baby πατάτες και τα καρότα. Διαλύουμε τη μουστάρδα σε νερό, περιχύνουμε το φαγητό και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1-1½ ώρα, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το μεσημεριανό σας Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 10.04.2015 Υλικά 400 γρ. κόκκινες φακές 2 αβοκάντο 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 30 ντοματίνια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou 50 ml ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μόλις στραγγίξουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πράσινη και την κίτρινη πιπεριά, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αβοκάντο και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κάθετα σε φέτες πάχους ½ εκατοστού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Έπειτα τα σωτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά συνολικά, και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε τις ψημένες φέτες αβοκάντο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το κρέας της γαλοπούλας είναι άπαχο και γι' αυτό πολύ υγιεινό, είναι όμως άνοστο. Και ακόμα πιο άνοστο είναι το στήθος που συνήθως προτείνουν οι διαιτολόγοι. Μερικές φορές μάλιστα συμβαίνει να έχει και μια περίεργη μυρωδιά, σας το δηλώνω, λοιπόν, εξαρχής ότι δεν μου αρέσει. Δεν μου άρεσε τουλάχιστον μέχρι που δοκίμασα αυτή την εξαιρετική εκδοχή που ετοίμασε ένα βράδυ πριν από λίγες ημέρες η αγαπημένη φίλη και συνάδελφος Γεωργία Παπανδρέου. Πριν μπει στο φούρνο για ψήσιμο, η γαλοπούλα μένει για πολλές ώρες σε μια γλυκόξινη μαρινάδα, απορροφά τα ωραία αρώματά της και μαζί με αποξηραμένα βερίκοκα, σύκα και κάστανα δίνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο, ιδανικό για χειμωνιάτικα καλέσματα. photo: Κική Τριανταφύλλη Υλικά 2 κιλά στήθος γαλοπούλας φιλέτο (σε κομμάτια) 1 μικρή συσκευασία βερίκοκα αποξηραμένα 1 συσκευασία έτοιμα βρασμένα κάστανα 1 μικρή συσκευασία σύκα αποξηραμένα 1 φινόκιο κομμένο σε ροδέλες 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν ¼ φλιτζάνι ουίσκι ½ φλιτζάνι λάδι φυλλαράκια φασκόμηλο φρέσκο ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας μας ξύσμα πορτοκαλιού λίγο πετιμέζι ή μέλι αραιωμένο ή μαρμελάδα πορτοκάλι αλάτι, πιπέρι Για τη μαρινάδα: 1 φλιτζάνι κρασί λευκό 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 1 φλιτζάνι λάδι 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν φύλλα από φρέσκο φασκόμηλο και θυμάρι αρκετά πιπέρια σε κόκκους 2-3 φύλλα δάφνης 1-2 μοσχοκάρφια 2 κ.τ.σ. οξύμελο ή κάποιο μπαλσάμικο από τα καινούργια με αρωματικά Eκτέλεση Αποβραδίς κόβουμε τη γαλοπούλα σε κομμάτια και την αλείφουμε καλά με όλα υλικά της μαρινάδας. Σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 8-10 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (πάνω-κάτω). Σκουπίζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και τα αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα μέσα σε γάστρα πάνω στις ροδέλες του φινόκιο. Ανάμεσα τοποθετούμε μερικά βερίκοκα και ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε άλλη μια στρώση με κομμάτια γαλοπούλας και σκορπάμε τα υπόλοιπα βερίκοκα, τα κάστανα και τα σύκα. Προσθέτουμε στο ταψί τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα, το ουίσκι, το λάδι, το ξύσμα, το φασκόμηλο και τα πιπέρια, ανακινούμε να πάνε παντού και σκεπάζουμε με το καπάκι. photo: Κική Τριανταφύλλη Ψήνουμε στην αρχή στους 200°C για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160 °C και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 1 ώρα και 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη γάστρα και μεταφέρουμε το κρέας σε πυρέξ (που το χωράει σε μια στρώση) με λίγη σάλτσα και λίγα κομματάκια βούτυρο και το ροδίζουμε για λίγο. Συμπυκνώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε κατσαρολάκι μαζί με τα φρούτα και τα κάστανα για 15-20 λεπτά. photo: Κική Τριανταφύλλη Σερβίρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας στο πυρέξ με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο πετιμέζι ή μέλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι (αραιωμένα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι.

Πηγή: bostanistas.gr

Οι πολύχρωμες πιπεριές είναι πλούσιες σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά που μαζί με τα αντίστοιχα του καστανού ρυζιού, του καρότου, της μελιτζάνας και του ελαιολάδου συμβάλλουν για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 500 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για γεμιστά και ριζότο 1 καρότο τριμμένο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 10’, το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκυθάκι, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές. Προσθέτουμε καστανό ρύζι Agrino και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10’ και όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Πηγή - gastronomos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία