πορτοκαλοπιτα αργυρως | συκωτι λεμονατο στην κατσαρολα | βαφλες πετρετζικης | ζυμαροπιτα με κολοκυθι | πιπεριες φλωρινης σαλατα | μαρμελαδα ροδακινο παρλιαρου | μπισκοτα βουτυρου lurpak
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αχ!! Απλούστατη συνταγή που μου έτρεχαν τα σάλια μέχρι να ετοιμαστεί. Μια εύκολη λύση για νόστιμο φαγητό. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 400 γρ. χυλοπίτες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 500 ml ζωμό κοτόπουλου 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί 2 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα 200 γρ. φέτα σκληρή και αλμυρή 1 ποτήρι χυμός τομάτας 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Σπανακόρυζο με Philadelphia με γιαούρτι. Μια υπέροχη, παραδοσιακή συνταγή από το Philadelphia και τον Αλέξανδρο Παπανδρέου! Μπείτε στο myphiladelphia.gr για περισσότερες απολαυστικές συνταγές!

Κέτσαπ... μια σάλτσα θρύλος!! Μια σάλτσα που ασκεί άπειρη γοητεία σχεδόν σε όλους αλλά κυρίως στους εφήβους. Πόσοι όμως γνωρίζουμε την ιστορία της και ... μήπως είναι ευκαιρία να τη μάθουμε;; Ας δούμε λίγες πληροφορίες... Οι Κινέζοι τον 17ο αιώνα, συνόδευαν τα ψάρια τους με μια σάλτσα που έφτιαχναν από καρύδια, μανιτάρι, φασόλια και αντζούγες και η οποία ονομάζονταν ketsiap ή kecap. Η συγκεκριμένη σάλτσα αγαπήθηκε στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία κι από κει μεταφέρθηκε στην γγλία από κάπους ναυτικούς. Στην Αγγλία, ξαναβαφτίστηκε ketchup! H σημερινή μορφή όμως της σάλτσας με τις ντομάτες πρωτοεμφανιστηκε στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ κάπου στο 1790 ενώ το 1876,ο H.Heinz την παρήγαγε για πρώτη φορά μαζικά. Οι Αμερικανίδες νοικοκυρές την αποδέχουνται σαν ...ευλογία μιας και έχουν πια έτοιμη σάλτσα για τα φαγητά τους. Από τότε η ketchup έχει, κυριολεκτικά, κατακυριεύσει τον κόσμο και ειδικότερα τον κόσμο τους γρήγορουτ φαγητού σε κάθε της μορφή. Απαλή, καυτερή, πικάντικη ή όχι συνοδεύει ένα πλήθος από πιάτα που τους χαρίζει όχι μόνον γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς, όμως, περιέχει και περιττές θερμίδες! Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξουμε μια δική μας κέτσαπ;;; Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερες πρώτες ύλες αλλά και να ρυθμίσουμε τη γεύση και τις θερμίδες της. Η σημερινή μου πρόταση είναι η δεύτερη για κέτσαπ και είναι εξίσου νόστιμη και αρωματική με την πρώτη που σας είχα προτείνει ΕΔΩ αν και χωρίς τα αρωματικά και τις πιπεριές ... μόνον με μπαχαρικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μας!!! Η συνταγή ανήκει στον Αλ. Παπανδρέου, είναι απλή κι εύκολη με εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Ένα είναι το μειονέκτημά της... όταν αρχίσεις να τη γεύεσαι δεν μπορείς να σταματήσεις... προσοχή λοιπόν!!!!! -:)) ΥΛΙΚΑ 12 ώριμες ντομάτες * 3 μ ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδου (χωρίς τη φύτρα) πολτοποιημένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.σ. αλάτι 4-5 κ όκκοι από μαύρο πιπέρι 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξίδι 3 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (ή καστανή) 1/4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες όπως μάθαμε ΕΔΩ . Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο multi. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε κι αυτά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου στο multi. Βάζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα που έχουμε πολτοποιήσει σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξιδο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, την μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να πήξει. Αδειάζουμε τη ζεστή σάλτσα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. Διατηρείται μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. TIPS * Εάν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες ή δεν έχουμε χρόνο να τις ξεφλουδίσουμε μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με 6-7 συσκευασίες των 250 γρ. από ντοματάκια κονκασέ. Πηγή: Βιβλιοθήκη Γεύσης της Καθημερινής, "Ντομάτα", Αλ. Παπανδρέου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Το ikariamag.gr διοργανώνει ένα σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου στην υπέροχη σκεπαστή ζεστή αυλή του Spiti Cocktail Bar με… γεύση Ικαρίας! (Λ. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι) – Ικαριακό Παντοπωλείο ikariastore.gr: Ευκαιρίες για δώρα με προϊόντα και αγαθά της Ικαρίας. Θα βρείτε: Μελομακάρονα, Κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, μέλια, μαρμελάδες, κρασιά, λικέρ, βότανα, μεζέδες, σαπούνια, φυτικά προϊόντα, βιβλία. Όλο το Σαββατοκύριακο! – Ικαριώτικος Μπουφές από τη Νταϊάνα Κόχυλα! Την Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι, μέχρι τις 9 το βράδυ! – Ικαριακό μενού από το Spiti Cocktail Bar: Ροφήματα, γλυκίσματα, κρασιά, κοκτέηλ με βάση ικαριακές πρώτες ύλες! Σάββατο +Κυριακή +ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Σάββατο: 22:00 – Πάρτι με τον Ικαριώτη Dj Χριστόφορο Κούβδο. – Κυριακή 19:00 –  Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ικαριώτη Ηλία Φουντούλη: “The Real Greek Yogurt Book” – Παρουσιάζουν: Νταιάνα Κόχυλα, Ηλίας Φουντούλης, Άννυ Μπλάνα. O Ηλίας Φουντούλης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι στο νέο του βιβλίο ‘’The Real Greek Yogurt Book’’ και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του προϊόντος, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα! Με τη σφραγίδα της επαγγελματικής του πορείας στη γαστρονομία, ο Ηλίας μας μαθαίνει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για μια από τις πιο αγαπημένες τροφές στον κόσμο, που η Ελλάδα παράγει και εξάγει με επιτυχία εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάζουν: Συγγραφέας: Ηλίας Φουντούλης Ο Ηλίας, σπούδασε γεωπονία και ζωική παραγωγή αλλά βρέθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας γεύσης. Το The Real Greek Yogurt Book είναι το πρώτο του βιβλίο. Εκδότρια: Άννυ Μπλάνα Η  Άννυ Μπλάνα έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης και των γραφιστικών τεχνών κυκλοφορεί τα Annie Blana Books μια μοναδική σειρά βιβλίων μαγειρικής που χαρακτηρίζονται από καλαισθησία, υπέροχο σχεδιασμό, μαγικές φωτογραφίες. Επίτιμη καλεσμένη: Νταϊάνα Κόχυλα Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα Αμερικανοκαριωτάκι, μαγείρισσα, δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια! – Κυριακή 21:00 – Πάρτι με τον παραγωγό του Εν λευκώ, Ικαριώτη, Δημήτρη Παπαϊωάννου Εδώ και το Facebook Event

Πηγή: toarkoudi.gr

Ένα σουτζούκι από τον Μιράν απογειώνει την γεύση της καταπληκτικής σούπας με σπανάκι του σεφ Παπανδρέου. Συνταγή : Gοurmed.gr Μερίδες : για 4 μερίδες Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο 3 πατάτες 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα Ξύσμα από μισό λεμόνι 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών 100 γραμμάρια κρέμα τυριού 200 γραμμάρια σουτζούκι Μιράν Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σουτζούκι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το σουτζούκι για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τον ζωμό. Σιγοβράζετε για 15-17 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ στην άκρη και το κρατάτε. Περνάτε την σούπα από το μίξερ η ένα μπλέντερ και την τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Εάν είναι πολύ πηχτή και την θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέτετε από το ζουμί που έχετε κρατήσει στο μπολ. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά λευκά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα τυριού και από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι. Πηγή - gourmed.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία γλυκιά πρόταση του Chef Αλέξανδουυ Παπανδρέου που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου (Chef on air) Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Ημέρα προβολής : 09.04.2015 Yλικά 200 γρ. γάλα καρύδας 200 γρ. κρέμα καρύδας 75 γρ. ζάχαρη 3 κ.σ. ταχίνι 4 φύλλα ζελατίνης 1 βανιλίνη Για την σάλτσα: 260 γρ. κόκκινα φρούτα (φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα) 80 ml μαυροδάφνη 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο Εκτέλεση Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το γάλα καρύδας, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το ταχίνι, την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να διαλυθεί καλά το ταχίνι. Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα καρύδας ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Περνάμε το μείγμα της πανακότας από ψιλή σίτα. Έπειτα τη μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια σιλικόνης, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να πήξει. Σωτάρουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, τις φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και λιώνουμε τα κόκκινα φρούτα με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Στο τέλος ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο. Βυθίζουμε τα μικρά φορμάκια σιλικόνης με την πανακότα σε μια μεγαλύτερη φόρμα ή σε ένα μπολ με ζεστό νερό, για λίγα δευτερόλεπτα, και την ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με την πανακότα με 2-3 κουταλιές από την σάλτσα κόκκινων φρούτων και γαρνίρουμε με δυόσμο. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική τηγανιά που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κιλό χοιρινή τηγανιά από λαιμό 2 σφηνάκια Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το χοιρινό και σοτάρετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ψηθεί καλά. Σβήνετε με το Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou, αλατίζετε και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 2 λεπτά και σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Πηγή - Papadimitriou

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία φανταστική πίτα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 26.10.2015 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍ Υλικά 1 φύλλο κουρού 150 γρ. μορταδέλα Ferrano Ifantis 1 πράσο 4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 20 ντοματίνια 1 κ.σ βούτυρο Lurpak soft 2 αυγά 150 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά 30 γρ.γάλα 150 γρ.τυρί Arla mozzarella τριμμένη 150 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι 1 κ.γ. μπούκοβο 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σχοινόπρασο και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το φύλλο κουρού σε ένα αντικολλητικό ταψί και κόβουμε όσο περισσεύει. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τη mozzarella και το μπούκοβο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και το σωταρισμένο πράσο με το σχοινόπρασο. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το μεσημεριανό σας Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 10.04.2015 Υλικά 400 γρ. κόκκινες φακές 2 αβοκάντο 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 30 ντοματίνια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou 50 ml ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μόλις στραγγίξουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πράσινη και την κίτρινη πιπεριά, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αβοκάντο και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κάθετα σε φέτες πάχους ½ εκατοστού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Έπειτα τα σωτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά συνολικά, και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε τις ψημένες φέτες αβοκάντο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική τηγανιά που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, ψήσιμο περίπου 13΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου 3 λουκάνικα φράνκα 1 κρεμμύδι 1 καρότο 10 ντοματίνια 4 κ.σ. μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou 120 ml λευκό κρασί 2 κ.σ βούτυρο Lurpak 2 κ.σ θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τα λουκάνικα και τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα λουκάνικα μαζί με τις μπουκιές από μπούτι κοτόπουλου, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, το κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι, το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, βάζουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Πηγή - Chef στον Αέρα

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική πρόταση από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου που θα σας καταπλήξει. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 800 γρ. χταπόδι 4 κ.σ. βούτυρο Lurpak 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 φύλλο δάφνης Για το πλιγούρι 300 γρ. πλιγούρι 1100 ml. ζωμό λαχανικών 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 1 καρότο 1 κολοκυθάκι 1 αγγούρι 2 ντομάτες 2 φινόκιο 4 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο 60 ml αλαιόλαδο 6 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο BBQ Kalamata Papadimitriou Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε τα πλοκάμια χταποδιού σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και την δάφνη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Σωτάρουμε το χταπόδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να πάρει χρώμα και άρωμα το χταπόδι από το βούτυρο, πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών, σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το πλιγούρι. Το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 24-26 λεπτά. Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε από ζωμό που δεν έχει απορροφήσει και το κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο το καρότο, το κολοκύθι και το αγγούρι, χωρίς το εσωτερικό κομμάτι με τα σπόρια. Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τις φέτες καρότου, τις φέτες κολοκυθιού, τις φέτες αγγουριού, την ντομάτα και τα φινόκιο. Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, το κολοκυθάκι και το αγγούρι. Προσθέτουμε το βρασμένο πλιγούρι, το φινόκιο, τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το πλιγούρι με τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε το χταπόδι. Πηγή - Chef στον Αέρα

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

(photo: Γεωργία Παπανδρέου) Μια παραλλαγή πάνω σε γνωστό καλοκαιρινό μαγειρικό θέμα, αν θέλεις να συνδυάσεις τα γνωστά «ασχημάτιστα» αβγά με ντομάτα ή καγιανά -τα οποία συνήθως τα κάνουμε τηγανητά- σε μια πιο ευπρόσωπη εκδοχή, κρυμμένα μέσα σε ντομάτες, μικρού σχετικά, μεγέθους. Δέχεσαι μια ξαφνική επίσκεψη ( ή απλά ένα δικό σου αίσθημα πείνας) και έχεις σπίτι σου μόνο αβγά, φέτα, μερικές μικρές ντομάτες. Για να μην κατηγορηθείς για προχειρότητα, ή αν θέλεις μόνο κάτι αλλιώτικο επειδή έχεις λαχταρήσει ντομάτες γεμιστές, «αλλά πού να βρεθούν τέτοια ώρα τα υλικά…» Πλένεις κι αδειάζεις τις ντομάτες όπως κάνεις για τα κλασικά γεμιστά. Γίνεται εύκολα και στο λεπτό γιατί οι ντομάτες είναι μικρές. Τις αραδιάζεις σε μια ταρτιέρα. Τη σάρκα και το χυμό τους τα περνάς από το μούλτι και σουρώνεις τα σπόρια (μπορείς να το παραλείψεις) πριν τα αναμείξεις με τα αβγά και τα αρτύματα της επιλογής σου. Μέσα σε κάθε ντομάτα κρύβεις κομματάκια φέτας. Συμπληρώνεις με το μείγμα αβγού- ντομάτας, φουρνίζεις, σερβίρεις με πράσινη σαλάτα και προαιρετικά με πατάτες ολόκληρες ψητές με τη φλούδα τους. Αν διαθέτεις και ένα δροσερό ροζέ ελληνικό κρασί βάλτο στα κολονάτα σου ποτήρια. Ταιριάζει! (photo: Γεωργία Παπανδρέου) Ντομάτες γεμιστές με καγιανά Υλικά 12 μικρές ντομάτες 6 αβγά 150 γρ. φέτα σε κομματάκια 1 ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3-4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή θυμάρι ψιλοκομμένα Λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε τις ντομάτες. Τοποθετούμε μέσα σε καθεμιά από ένα-δυο κομματάκια φέτας και τις αραδιάζουμε σε στρογγυλή ταρτιέρα (ή μικρό ταψάκι). Ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους μέσα σε μπολ, ή στο multi και σουρώνουμε για να μην έχουμε σπόρια στο μείγμα (προαιρετικά). Λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο χυμό ντομάτας και το προσθέτουμε στο ψιλοκομμένο μείγμα της. Αναμειγνύουμε ελαφρά με πιρούνι τα αβγά, τα ενσωματώνουμε απαλά στη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε όσο μείγμα μας περίσσεψε γύρω τους μέσα στο σκεύος και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε. (photo: Γεωργία Παπανδρέου) Σημείωση Εναλλακτικά πασπαλίζουμε εσωτερικά τις ντομάτες με την προτεινόμενη ποσότητα του κορν φλάουρ, αντί να το διαλύσουμε στον χυμό. Αν δεν μας αρέσει η φέτα βάζουμε ένα άλλο τυρί της επιλογής μας.

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy