banoffee | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | banoffee με καραμελα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λαζάρου Καλαμάρι γεμιστό με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα από σοκολάτα Lazarou Kalamari gemisto me mosxarisio kima kai saltsa apo sokolata

Βάγια, βάγια τω βαγιώ, τρώνε ψάρι και κολιό κι ως την άλλη Κυριακή, του καλιτσουνιού τ΄ αυτί. Δείτε τι όμορφοι που είναι οι σταυροί που μοιράζουν σήμερα Κυριακή των Βαΐων οι παπάδες στις εκκλησιές μας! Και τούτοι εδώ δεν είναι από τους πιο περίτεχνους. Το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου οι πιστοί, γυναίκες και άντρες που κατέχουν την τέχνη φτιάχνουν εκατοντάδες σταυρούς που μοιράζονται την Κυριακή των Βαΐων εις ανάμνησιν… Οι σταυροί αυτοί θεωρείται ότι παρέχουν μεγάλη προστασία στα σπίτια μας. Οι παλιοί τους έραβαν στη φόδρα του πανωφοριού τους και τους θεωρούσαν φυλακτό μου είπε η γειτόνισσα που μου έφερε τον πιο σύνθετο. Κλείνει σήμερα η Βαγιοβδομάδα όπως λέγεται στην Κρήτη η εβδομάδα που προηγείται της Κυριακής των Βαΐων , κι εμείς τηρήσαμε το έθιμο με το ψαράκι μας. Ψαρόσουπα και τηγανητά ψαράκια … Τα βουτήματα μας όμως νηστίσιμα. Ούτε βούτυρο ούτε αυγά για μια βδομάδα ακόμη... Από προχθές είχα ανεπιάσει το προζύμι μου για να το δυναμώσω για τα τσουρέκια που θα φτιάξω τη Μεγαλοβδομάδα. Όχι δηλαδή ότι δεν γίνονται και με μαγιά αλλά με το προζύμι είναι αλλιώς η συνταγή μου… Επειδή δεν το χρησιμοποιώ πια συχνά (καταφεύγω στην ευκολία της μαγιάς), οι μύκητές του μάλλον αδυνατίζουν κι έτσι το ανανεώνω πιο μπροστά από τη μέρα που το χρειάζομαι για να ανακτήσει τη δύναμή του! Θα σας μιλήσω άλλη φορά για το προζύμι μου. Έχει μεγάλη ιστορία… Αφού κράτησα λίγο στα δυο μπολάκια που το διατηρώ εδώ και χρόοοοονια, χρησιμοποίησα το υπόλοιπο (περίπου δυο κούπες) για να φτιάξω αυτά τα νηστίσιμα σταφιδόψωμα που απολαύσαμε με το καφεδάκι μας σήμερα το απόγευμα. Βλέπετε μόνο σήμερα το πρωί είχε πια ανεβεί το ζυμάρι μου και τα ψωμάκια ήταν έτοιμα για φούρνισμα το μεσημεράκι. Η συνταγή είναι πολύ παλιά, όπως παλιά είναι και η ονομασία τους. Τριβίδια ή τριβιδάκια λέμε στην Κρήτη τα μακρόστενα βουτήματα και ψωμάκια σε αντιδιαστολή με τα κουλούρια και τις κουλούρες. Η συνταγή έδινε τις ποσότητες σε δράμια και οκάδες και όπως συνήθως ήταν για πολλαπλάσια ποσότητα από αυτή που φτιάχνουμε συνήθως. Βλέπετε παλιά δεν είχαν την ευκολία της ηλεκτρικής κουζίνας και το άναμα του φούρνου δεν συνέφερε να γίνεται για μικροποσότητες… Έχω μετατρέψει την αναλογία των υλικών που αφορούσε 2,5 οκάδες αλεύρι και τα φτιάχνω με ένα περίπου κιλό αλεύρι. Υλικά: Περίπου 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) ¾ κούπας λάδι (ή ½ κούπα νερό μέσα στο οποίο διαλύουμε 2-3 κουταλιές ταχίνι) 1 κούπα ζάχαρη (και προαιρετικά 1/4 κούπας ακόμη ) Το χυμό ενός πορτοκαλιού Το χυμό ενός λεμονιού ½ κούπα αλουσιά (όπως έχω ξαναπεί την αντικαθιστώ συχνά με κρασί) ½ κούπα κανελόζουμο ( και άλλη ½ κούπα αν χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά ) ½ κουταλάκι κοφτό κόκκους μαστίχας ½ κουταλάκι σόδα 1 βαθύ πιάτο σταφίδες ξανθές 2 κούπες προζύμι φρεσκοανεπιασμένο ή 2 κύβους (80 γραμμάρια) μαγιά νωπή ή 3 - 4 φακελάκια ξηρή Επί το έργον: Αν χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά την ανεπιάνουμε με ½ κούπα κανελόζουμο και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη (όπως στα σφακιανά παξιμαδάκια ). Αλέθουμε τη μαστίχα με μία κουταλιά ζάχαρη στο multi. Σε μπολ βάζουμε τις σταφίδες με την αλουσιά (ή το κρασί) και το κανελόζουμο να φουσκώσουν για μισή ώρα τουλάχιστον. Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το χυμό των εσπεριδοειδών αφού διαλύσουμε τη σόδα σ’ αυτόν. Προσθέτουμε τη μαστίχα, τις σταφίδες και το προζύμι, ή την ανεπιασμένη μαγιά ή την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ως ότου επιτύχουμε μια μαλακή ζύμη που κολλά ελαφρώς στα χέρια.Αυτή τη φορά μου περίσσεψαν 3/4 κούπας από το κιλό. Αφήνουμε τη ζύμη να ανεβεί , την πιέζουμε να ξεφουσκώσει και πλάθουμε τα τριβιδάκια μας. Αν θέλουμε τα κυλάμε σε αποφλοιωμένο σουσάμι που έχουμε ξεπλύνει και απλώσει σε καθαρή πετσέτα. Συνήθως το πασπαλίζω στην πετσέτα με λίγη ζάχαρη για να κολλάει. Τα αφήνουμε να ανεβούν και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για μισή περίπου ώρα. Παρατηρήσεις: 1) Η ζύμη και τα τριβιδάκια θεωρούνται ανεβασμένα όταν τα πιέζουμε και επανέρχονται. Ο χρόνος ανεβάσματος ποικίλλει και εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος. Σε θερμό και υγρό περιβάλλον η διαδικασία –αν και η μαγιά μας είναι φρέσκια- γίνεται πολύ γρήγορα.Δείτε και το κολπάκι στα ανεβατά κουλουράκια … 2) Το αλεύρι στις ζύμες είναι σχεδόν πάντα στο περίπου. Συν –πλην 100 γραμμάρια από την ποσότητα που λένε οι συνταγές, είναι πιθανή. Εξαρτάται πάλι από τις συνθήκες, από το είδος τους αλευριού και από τα τελικά υγρά.Π.χ δεν έχουν όλα τα πορτοκάλια και τα λεμόνια την ίδια ποσότητα χυμού… 3) Η διαδικασία με το προζύμι παίρνει πολύυυυ περισσότερη ώρα. Εγώ έφτιαξα τη ζύμη χθες το βραδάκι και τα έψησα σήμερα το μεσημέρι όπως έγραψα και πιο πάνω.Με τη μαγιά είναι υπόθεση 2-3 ωρών το ανέβασμα. Υ.Σ. Ακόμη μια απώλεια σήμερα. Δεν ήξερα καν ότι ο Νίκος Παπάζογλου ήταν άρρωστος και αιφνιδιάστηκα... Άλλος ένας από τους τραγουδιστές που σημάδεψαν τα νιάτα μας (και όχι μόνο) φεύγει...

Πηγή: cretangastronomy.gr

Λαζάρου Σφυρίδα με Λαχανικά Lazarou sfirida me laxanika.avi

Λευτέρης Λαζάρου:«Ζαργάνα μου! Μία παλιά λαϊκή έκφραση που αναφέρεται στην κίνηση, τα μάτια και την ωραία φιγούρα. Αναφερόμενος στη ζαργάνα, έχω πάντα στο μυαλό μου το χυμώδες κρέας της και τα εκπληκτικά της αρώματα, ίδια με αυτά της όμορφης μεσογειακής γυναίκας. Η γλυκιά λιπαρότητά της μου έδωσε τη δυνατότητα στη συνταγή, εκτός από τη θάλασσα που είναι από μόνη της μια "Ελλάδα", να χρησιμοποιήσω και μυρωδιές από το βουνό, που είναι η άλλη "Ελλάδα". Η ώρα πλησιάζει και η Ολυμπιάδα χρειάζεται αβάντες. Και, αναμφίβολα, μία από αυτές είναι και οι εμπλεκόμενοι στην εστίαση. Για εμάς τους μαγείρους, το 2004 αποτελεί μια δεύτερη Ολυμπιάδα. Καλά ρεκόρ, λοιπόν, σε όλους μας!» Υλικά (για 4 άτομα) 8 ζαργάνες μεσαίου μεγέθους. 150 γρ. σταφίδα μαύρη. 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα. 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί μαυροδάφνη. 150 γρ. φάβα. 1 ποτήρι λευκό κρασί. 1 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη. 3 φύλλα δάφνη. 1 σκ. σκόρδο. Αλάτι, πιπέρι Παρασκευή Μουλιάζουμε τις σταφίδες με τη μαυροδάφνη και το μισό κρεμμύδι για 2 ώρες και μετά βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό. Χτυπάμε στο μπλέντερ και περνάμε από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το μισό ελαιόλαδο. Με το άλλο μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι μέχρι να μελώσει. Ρίχνουμε τη φάβα ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε στη φάβα όσο ζεστό νερό χρειάζεται για να βράσει. Όταν βράσει, την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε τις ζαργάνες στη μέση και αφαιρούμε το κόκαλο και το κεφάλι. Τις ψήνουμε στο γκριλ. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα τέσσερα πιάτα, από πάνω μια κουταλιά φάβα και από πάνω τα φιλέτα από τις δύο ζαργάνες. Ελλάδα Κυρίως πιάτα Ψάρια της Θάλασσας Όσπρια Μπαχαρικά / Αρωματικά Χόρτα Φρούτα Κρασί Μαγείρεμα: Ψητά - σούβλα - σχάρα Για μπουφέ

Πηγή: athinorama.gr/umami

O Λευτέρης Λαζάρου είναι αναμφισβήτητα ο πιο αναγνωρίσιμος ειδικός στο μαγείρμα θαλασσινών και ψαριών. Γι' αυτό και εμείς σου προτείνουμε μια υπέροχη σούπα με πεσκανδρίτσα, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή.  Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 6-7 κλωνάρια σέλινο, ολόκληρα 100 ml ελαιόλαδο 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες 3 καρότα, χοντροκομμένα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο 3 πράσα, το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος, χοντροκομμένα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα 1 ματσάκι μυρώνια (είναι η εποχή τους) ή καυκαλήθρες, ψιλοκομμένα (χωρίς τα κοτσάνια) 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα 100 ml λευκό ξηρό κρασί 1 ολόκληρη πεσκανδρίτσα γύρω στα 2 - 2½ κιλά, χωρισμένο το κεφάλι από την ουρά, την οποία κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια (το κεφάλι το κρατάμε για το ζωμό και, μόλις γίνει, παίρνουμε και το ψαχνό από τα μάγουλά του) 1 λίτρο ζωμός ψαριού 1 κ.σ. αλάτι 1/2 κ.σ. άσπρο πιπέρι 50 ml χυμός λεμονιού Τρόπος μαγειρέματος 1 Για το ζωμό ψαριού - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κεφάλι της πεσκανδρίτσας, τις φλούδες από τα καρότα, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και 2 λίτρα νερό. 2 Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1½ ώρα, ώσπου το υγρό να μειωθεί περίπου στο μισό. 3 Για τη σούπα - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει λίγο νερό και προσθέτουμε το σέλινο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το σέλινο για 5 - 6 λεπτά. Το στραγγίζουμε. 4 Σε άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια πατάτας και καρότου για 3 - 4 λεπτά. 5 Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας, και στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 6 Τέλος, ρίχνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο σέλινο, τα μυρώνια ή τις καυκαλήθρες και τα πολτοποιημένα ντοματάκια. 7 Προσθέτουμε το κρασί και βάζουμε στην κατσαρόλα την πεσκανδρίτσα, ακουμπώντας την πάνω στα λαχανικά. 8 Τη μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά στον ατμό των λαχανικών και σβήνουμε με το ζωμό. 9 Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. 10 Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. 11 Βγάζουμε την πεσκανδρίτσα από την κατσαρόλα και την ξεψαχνίζουμε σε μια πιατέλα. 12 Συμπληρώνουμε με τα κομμένα λαχανικά. Σουρώνουμε το ζουμί, το μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε. Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Μια από τις δεκάδες συνταγές θαλασσινών του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Πώς θα την βαθμολογίσεις; Μέτρια 1 Ώρα 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια 4 κουταλιές της σούπας  ρύζι Καρολίνα 6 - 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα 100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου 1 λεμόνι 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι άνηθος Aλάτι,πιπέρι Τρόπος μαγειρέματος 1 Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη. 2 Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. 3 Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’. 2 Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη. 4 Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι. 5 Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα. 6 Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. 7 Αφήνετε τα κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους. Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Υπάρχουν άπειρες συνταγές όπου μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το αυγοτάραχο. Η συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου του «Βαρούλκο» –με πετιμέζι, σόγια και δάφνη– είναι περίφημη, ενώ αυτή του Κυριακού του «Real Greek» με μπουράνι (ρύζι στο φούρνο) και θαλασσινά είναι πιο κοντά στην παράδοση. Η δική μου προτίμηση είναι παπαρδέλες με αυγοτάραχο και λεμόνι, τις οποίες συνοδεύουμε φυσικά με ένα σκοτσέζικο single malt. Είμαι σίγουρος ότι θα άρεσε ακόμη και στο μερακλή και θεριακλή πατέρα μου. Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 πρέζα μπούκοβο 1 πρέζα σπόροι ξερού κόλιαντρου 2 καλές κ.σ. single malt whisky 1 καλή κ.σ. τρίμμα αυγοτάραχου 20 φετούλες αυγοτάραχο Μεσολογγίου 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός) Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Παρασκευή Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Όταν θα τις στραγγίξουμε, θα κρατήσουμε λίγο από το νερό όπου έχουν βράσει. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Όταν ζεσταθούν, προσθέτουμε το μπούκοβο και το κόλιαντρο. Τα αφήνουμε να κάψουν λίγο και τα σβήνουμε με το ουίσκι. Προσθέτουμε το τρίμμα από το αυγοτάραχο και δύο κουτ. σούπας από το νερό όπου βράζουν οι παπαρδέλες και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά, ώσπου να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις στραγγισμένες παπαρδέλες. Αν το νερό της σάλτσας έχει μειωθεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό όπου έχουν βράσει τα ζυμαρικά, για να είναι το φαγητό ζουμερό. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τις φετούλες αυγοτάραχου, τρίβουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως. Ελλάδα Κυρίως πιάτα Ζυμαρικά Αυγοτάραχο

Πηγή: athinorama.gr/umami

Μια εναλλακτική συνταγή, η φασολάδα Λαζάρου είναι πολύ νόστιμη και χορταστική. Δοκίμασέ την και θα την λατρέψουν ακόμα και όσοι δεν αγαπούν ισιαίτερα αυτό το πιάτο. Ingredients 300 γρ. φασόλια άσπρα ψιλά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 150 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 2 καρότα σε ροδέλες 80 ml λευκό κρασί 150 ml ελαιόλαδο 2 μικρά φύλλα δάφνης 3 κλωνάρια θυμάρι 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών Αλάτι- Πιπέρι Method Step 1 Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα Step 2 Τα βράζουμε με νερό για 40 λεπτά και τα στραγγίζουμε Step 3 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο Step 4 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον και ανακατεύουμε για 2 λεπτά Step 5 Προσθέτουμε το σέλερυ και τα καρότα βήνουμε με το κρασί Step 6 Προσθέτουμε τα φασόλια , τη δάφνη, τον ζωμό και το θυμάρι και σιγοβράζουμε Step 7 Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε όταν χυλώσει η σούπα Step 8 Η φασολάδα Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Μπορείς να προσθέσεις σπανάκι Πρόσθεσε λίγο πράσο για έξτρα γεύση

Πηγή: nostimada.gr

Μια φανταστική αφράτη σοκολατόπιτα με σος σοκολάτας. Μια συνταγή του Λ. Λαζάρου που θα ξετρελάνει όλους τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας… Υλικά συνταγής 450 γρ. βούτυρο 450 γρ. κουβερτούρα 900 γρ. ζάχαρη 9 αβγά 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 300 γρ. αλεύρι 150 γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη) Υλικά για σάλτσα σοκολάτας: 500 γρ. λιωμένη κουβερτούρα 750 γρ. κρέμα γάλακτος Εκτέλεση συνταγής Για τη σοκολατόπιτα: Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα για να λιώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει. Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο, περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας. Για τη σάλτσα σοκολάτας: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και έπειτα τη ρίχνουμε σταδιακά, ανακατεύοντας στην λιωμένη κουβερτούρα. Η σάλτσα σοκολάτας πρέπει να είναι ζεστή όταν θα περιχύσουμε με αυτήν τη ζεστή σοκολατόπιτα. [Σημείωση : Η σοκολατόπιτα θα πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να την κόψουμε χωρίς να σπάσει.] Σερβίρετε το γλυκό σας ως έχει ή γαρνίρετε με ολόκληρα ή ψιλοκομμένα καρύδια… πηγη πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια loading..

Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ Πολύ νόστιμο φαγητό με το ρύζι να ρουφάει τους χυμούς από το ψημένο κοτόπουλο και τα λαχανικά !!! Σκέτη απόλαυση ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ανεπιφύλακτα !!! Την συνταγή την έχω δεί από τον σεφ κύριο Λαζάρου την φτιάχνω τακτικά και ξετρελαίνονται όλοι !!! Υλικά 1 κοτόπουλο 1/2 κούπα ελαιόλαδο 2 κουτάκια ντομάτα κονκοσέ τα κομματάκια 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα μισοφέγγαρο 1 λεμόνι ζουμερό μεγάλο το χυμό του 2 ποτήρια νερού νερό στο οποίο μέσα αν θέλετε αραιώστε 1 ζωμό λαχανικών βιολογικό [αυτό προαιρετικά εγώ έβαλα] αλάτι -πιπέρι 2 κοφτές κουταλιές μουστάρδα με την απαλή γεύση μαιντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη -ότι σας αρέσει [εγώ έβαλα εδώ γλυκιά] Τι κάνουμε Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά μέσα στην γάστρα . Τοποθετούμε στην μέση και το κοτόπουλο και το γυρνάμε τούμπα και ξανά άλλη μία πιέζοντας το με το χέρι να πάρει μέσα του από το μείγμα . Σκεπάζουμες την γάστρα και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς αέρα για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο μας . Ρύζι ετοιμασία Υλικά 1 πακέτο ρύζι καρολίνα νερό αλάτι Τι κάνουμε Βάζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλυμμένο ρύζι και βράζουμε για 15 λεπτά και το σουρώνουμε . Κοτόπουλο Αφού ψηθεί καλά το κοτόπουλο το βγάζουμε με προσοχή μην διαλύσει και το ακουμπάμε στο καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε εκεί. Κοιτάμε να έχει ζουμάκι η γάστρα που ψήσαμε το κοτόπουλο αν δεν εχει προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο και το βάζουμε επάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας μολις πάρει να βράζει ρίχνουμε από το σουρωτήρι μέσα το ρύζι και το σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Με κουτάλα σούπας το παίρνουμε και το τοποθετούμε σε ταψάκι όλο και στην μέση βαζουμε το κοτόπουλο μας . Πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και ..καλή σας όρεξη και απόλαυση γιατί πραγματικα έχει απολαυστική γεύση !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγες πατώντας ΕΔΩ -- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

Υλικά συνταγής 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. κορν φλάουρ 500ml μπίρα Εκτέλεση συνταγής Βάζετε σε ένα µπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την µπίρα και τα ανακατεύετε, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα και να γίνει χυλός. Συμβουλή Η ποσότητα είναι αρκετή για περίπου 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο και κομμένο σε κομμάτια των 130-120 γρ.

Πηγή: icookgreek.com

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy