τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Την παρακάτω συνταγή είχα σημειώσει πριν αρκετούς μήνες από εκπομπή του κ. Μαμαλάκη και είναι εκπληκτική. Ακολουθεί με μικρές αλλαγές. Υλικά: 1 μελιτζάνα 2 κολοκύθια 2 καρότα 3 χρωματιστές πιπεριές 1 κρεμμύδι 1 φινόκιο 2 σκελίδες σκόρδο 1 ντομάτα 1 πιπερόριζα 2 κ.γ. κάρυ γιαούρτι βρασμένο ρύζι μπασμάτι Εκτέλεση Κόβουμε σε κύβους την μελιτζάνα, αλατίζουμε λίγο και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά της. Κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά σε φέτες. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και προσθέτουμε τις πιπεριές, την μελιτζάνα, τα κολοκύθια, τα καρότα την ντομάτα και το φινόκιο. Μετά βάζουμε την τριμμένη πιπερόριζα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κάρυ. Προσθέτουμε λίγο νερό (βγάζουν και τα λαχανικά τα δικά τους) και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε δυο κουταλιές σούπας γιαούρτι και αφήνουμε άλλο λίγο. Σερβίρεται πάνω από βρασμένο μπασμάτι και αν θέλουμε προσθέτουμε μάνγκο. Πρόσφατα το έφτιαξα για μια ακόμη φορά και αντί για πιπερόριζα και φινόκιο που δεν είχα, έβαλα μισή κουταλιά γλυκού τζίντζερ και έγινε εξίσου νόστιμο. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3185 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (1)

Πηγή: greekmasa.gr

Ένα πολύ εύκολο φαγητό που μπορεί να ταίσει πολύ κόσμο. Αυξομειώνοντας τα υλικά μπορούν να φάνε από 4 έως xxx άτομα. Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη. Μου την έδωσε όταν τον πήρα ένα βράδυ πανικόβλητη γιατί θα μου ερχόντουσαν κόσμος από το νησί (για το γάμο του αδελφού μου) και έπρεπε να βρω κάτι που να γίνεται γρήγορα (να μη φάω και την μέρα μου στην κουζίνα. Ήθελα να τους δω κιόλας) και να φάμε όλοι. Υλικά για 6 άτομα: 1/2 κιλό μοσχάρι (από ποντίκι ή χτένι) 1/2 κιλό χοιρινό (σπάλα) 1/2 κιλό αρνί (μπούτι) 1/2 κιλό γραβιέρα πικάντικη 2 μεγάλα κρεμμύδια 3-4 σκελίδες σκόρδο 2-3 κουταλιές βούτυρο αλάτι πιπέρι (μπόλικο) 3-4 λαδόκολλες

Πηγή: greekmasa.gr

Τη συνταγή αυτή την είδα στο Μπουκιά σε συχώριο με τον Ηλία Μαμαλάκη. Μου άρεσε πάρα πολύ και είπα να το δοκιμάσω. Έγινε σούπερ!!! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Υλικά 1 κιλό σουπιές φρέσκιες με το μελάνι τους 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1/2 κιλό κριθαράκι 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο αλάτι πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Μια πολύ όμορφη συνταγή για όλες τις εποχές απο την εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη. Τι χρειαζόμαστε: 300 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα για 12 ώρες 3 κρεμμύδια μέτρια 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. αλάτι 1 πρέζα πιπέρι 1 κ. γ. μπούκοβο γλυκό 1 κ.σ. εστραγκόν 1 ποτήρι νερού νερό 260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Μαιντανό 150 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες 1 ποτήρι κρασιού ούζο μαστίχας Για τη σός: 1 κεσέ ( 200 γραμμ) γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. ταχίνι 1/2 κ.γ. μέλι 4 - 5 σταγόνες λεμόνι 0,25 γρ. σαφράν Ηλιέλαιο για τηγάνισμα Κόβετε και καθαρίζετε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβετε τον μαιντανό. Βράζετε τις γαρίδες, τις καθαρίζετε και βγάζετε το εντεράκι τους και τις κόβετε στα δύο. Σ ένα μπλέντερ αλέθετε τα μουλιασμένα ρεβύθια και τα αδειάζετε σ' ένα μπόλ μεγάλο. Στο ίδιο μπλέντερ αλέθετε τα κρεμμύδια και τα αδειάζετε και αυτά στο μπόλ με τα ρεβύθια. Ψιλοκόβετε και τις σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτετε στο μπόλ. Αλατοπιπερώνετε. Τρίβετε λίγο εστραγκόν μέσα στο μπόλ και προσθέτετε το μπούκοβο. Αδειάζετε στο μείγμα ένα ποτήρι νερό και ανακατεύετε. Βάζετε το αλεύρι κουταλιά - κουταλιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτετε το ούζο, τις καθαρισμένες γαρίδες και τέλος τον ψιλοκομμένο μαιντανό και μία κουταλιά λάδι. Το μείγμα πρέπει να γίνει ένα πυκνό κουρκούτι. Πλάθετε τους ρεβιθοκεφτέδες και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σός. Σ' ένα μπόλ βάζετε το γιαούρτι και προσθέτετε το ταχίνι, το μέλι, το σαφράν και 4 - 5 σταγόνες λεμόνι και ανακατεύετε καλά.

Πηγή: cookpad.com/gr

Μέχρι τώρα η μόνη μου επαφή με το πλιγούρι είναι το ταμπουλέ και τα κιλτιρίτσια της Στέλλας Σπανού . Οι εντυπώσεις μου είναι απολύτως θετικές, οπότε συνεχίζω τους πειραματισμούς μου. Σήμερα λοιπόν έχω να σας προτείνω μία πιτούλα διαφορετική από τις γνωστές. Μια πιτούλα λιβανέζικη κυρίως αλλά και γενικότερα ανατολίτικη. Τα υλικά της είναι πολύ απλά, η ποσότητα είναι για ταψί στρογγυλό των 40 εκατοστών, εσείς αν θέλετε μειώστε για μικρότερη δόση. Ζητάμε τον κιμά δύο φορές περασμένο από τη μηχανή για να μας διευκολύνει στο ζύμωμα. Υλικά Για τη ζύμη 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (όποιος μπορεί ας βάλει αρνίσιο ή μισό-μισό) 3 φλ. (500 γρ.) πλιγούρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ. γλ. μπαχάρι 1/2 κ. γλ. κανέλα αλάτι και πιπέρι λίγος ψιλοκομμένος βασιλικός και μαϊντανός 1/2 φλ. ελαιόλαδο * και λίγο ακόμα ελαιόλαδο (με το μάτι) για να αλλείψουμε την πίτα μας στο τέλος Για τη γέμιση 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 4 κρεμμύδια λεπτοκομμένα (όχι στο μούλτι) 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 φλ. (50 γρ.) κουκουνάρι λίγος μαϊντανός 1/2 κ. γλ. κανέλα αλάτι και πιπέρι 1/2 φλ. ελαιόλαδο Εκτέλεση Για τη ζύμη Πλένουμε σε πολλά νερά το πλιγούρι μέχρι να δούμε το νερό να είναι διαυγές. Μουλιάζουμε για 30 λεπτά σε χλιαρό νερό το πλιγούρι και το στραγγίζουμε καλά. Στο πολυμίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας και το αφήνουμε στην άκρη. Για τη γέμιση Σπάμε λιγάκι το κουκουνάρι με ένα μαχαίρι και το σωτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν και μετά σωτάρουμε και τον κιμά. Ρίχνουμε την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να τσιγαριστεί ο κιμάς όμορφα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση λίγο. Μοντάρισμα Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε λαδωμένο ταψί παίρνουμε τη μισή ζύμη και την ανοίγουμε λίγη-λίγη στο χέρι μας σε λεπτή στρώση και την τοποθετούμε στο ταψί. Το κάνουμε μέχρι να τελειώσει η μισή ζύμη και καλύπτουμε όλα τα κενά όμορφα. Δημιουργούμε έτσι μία μορφή "φύλλου" για την πίτα μας. Ρίχνουμε και στρώνουμε τη γέμιση με προσοχή. Ξαναανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη στο χέρι και την απλώνουμε από πάνω από τη γέμιση με προσοχή αυτή τη φορά για να καλύψουμε όλο το ταψί. Στρώνουμε τη ζύμη όμορφα και προσεκτικά. Χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια την άψητη πίτα μας. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο που το απλώνουμε να πιάσει όλη τη ζύμη και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αέρα. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές της πίτας κίμπε ή κουμπέμπα ή κιούμπε, συναντιέται με διάφορα παρεμφερή ονόματα. Μοιάζει πολύ και με τις κυπριακές κούπες αλλά εδώ μιλάμε για πίτα. Είχε δείξει και ο Μαμαλάκης κάποια στιγμή στην επίσκεψή του στο Λίβανο μία νοικοκυρά που έφτιαχνε αυτή την πιτούλα, δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω το βίντεο, πρέπει να το έχουν κατεβάσει, από τότε μου είχε κολλήσει όμως. Συναντιέται που λέτε και με προσθήκη αβγών ή βρασμένης πατάτας (ή και τα δύο) στη ζύμη, ή με σαλτσούλα ντομάτας από πάνω, ή με περισσότερους ξηρούς καρπούς, ή με δαμάσκηνα, άλλοι αντί για πλιγούρι βάζουν ρύζι, κάποιοι βάζουν λίγο σιμιγδάλι ή αλεύρι, ζαλίζεσαι από τις εκδοχές. Η συγκεκριμένη πιτούλα θέλει προσοχή στο κόψιμο γιατί δεν έχει πολλά συνδετικά υλικά όπως π.χ. το αβγό ή την βρασμένη πατάτα. Καλύτερα να κρυώσει λίγο για να σερβιριστεί, αν πάλι φοβάστε βάλτε κάτι από τα δύο. Εμένα μόλις κρύωσε ήταν μια χαρά. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.gr

Το πέστο υπάρχει σε 2 εκδοχές,για μένα. Η μια είναι η κλασσική ιταλική με παρμεζανα,βασιλικό, κουκουνάρι και η άλλη του Ηλ.Μαμαλάκη με δυόσμο,αμυγδαλα και Σαν Μιχάλη ....αγαπώ την ελληνική εκδοχή αν και ενίοτε κάνω και την ιταλική,βάζοντας όμως πάντα αμυγδαλο γιατί δε μ'αρέσει καθόλου το κουκουνάρι Σας δίνω και τις 2...τις αναλογίες τις προσαρμόζετε κατα τα γούστα σας ... 100 γρ.φρέσκο δυόσμο(και ο ξερος καλός ειναι)/βασιλικός 100 γρ ελαιόλαδο 100 γρ Σαν Μιχάλη τριμμενο/παρμεζάνα reggiano 100 γρ αλεσμενα αμύγδαλα/κουκουνάρι 1 σκελίδα σκόρδο 3 κ.σούπας ξύδι(ή και περισότερο) λιγο αλάτι-πιπερι Η εκτέλεση απλή.Χτυπάμε στο μπλεντερ το λάδι,το σκορδο,το δυόσμο(ή τον βασιλικό για την ιταλική εκδοχή) ώσπου να γίνουν ένας παχύρευστος πολτός,αν είναι πολύ πηχτός ρίχνουμε μερικές κουταλιές νερακι.Προσθέτουμε τ'αμύγδαλα(ή το κουκουνάρι) και στη συνέχεια το τυρί.τελευταίο μπαινει το ξύδι.Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλεον ξύδι,αλατι και πιπέρι. Διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο για αρκετό καιρό,αρκει η επιφανειά του να σκεπάζεται με λίγο λαδάκι. Είναι σούπερ με μακαροναδα,φυσικά,αλλά και ψητά μπιφτεκια και λαδερά φαγητά(τελειο με τα φασολακια του καλοκαιριού)

Πηγή: cookthebook.blogspot.gr

3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό 3 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 κ.σ. καλά γεμάτη κακάο 1 βανίλια Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί λίγο για να ρίξουμε το σιμιγδάλι. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη για να κάνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο λάδι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει ωραίο χρώμα το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην το κάψουμε, να το ξανθίνουμε θέλουμε. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και το αφήνουμε όπως είναι πάνω στο μάτι. Όταν το σιμιγδάλι έχει αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε καλά να αλλάξει χρώμα όλο το μίγμα. Βάζουμε μέσα στο νεροχύτη την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, βάζουμε από πάνω το δίχτυ για το τηγάνισμα αφήνοντας μια χαραμάδα για να ρίξουμε το σιρόπι. Αδειάζουμε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και το αφήνουμε λίγο σκεπασμένο με το δίχτυ να χοροπηδάει μέχρι να σταματήσει. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και φορώντας ένα γάντι σιλικόνης ή ένα γάντι για το φούρνο για να μην καεί το χέρι μας, ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ο χαλβάς (να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας). Ο Ηλίας Μαμαλάκης σε κάποια εκπομπή είχε φτιάξει χαλβά και έβαλε το νερό και τη ζάχαρη μέσα στο σιμιγδάλι όταν ήταν ψημένο, χωρίς να τα κάνει σιρόπι χωριστά και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με κουβερτούρα λιωμένη ή με κακάο σκόνη. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Πηγή: cooktherapy.gr

Αφού γνώρισε και σιγά - σιγά ανακαλύπτει τον μυστηριώδη και γοητευτικό κόσμο της μαγειρικής, ο εργένης αποφάσισε να μοιραστεί τα επιτεύγματά του με φίλους και γνωστούς, ετοιμάζοντας, μέρες που είναι, μια μικρή μάζωξη εν είδει ρεβεγιόν - κοινώς, φαγοπότι. Καταστρώνοντας λοιπόν το μενού της επικείμενης βραδιάς συνειδητοποιεί πως η δράση πρέπει να μεταφερθεί από το τραπέζι στον μπουφέ (το ίδιο έπιπλο στην ουσία, χωρίς καρέκλες), με διάθεση γιορτινή αλλά εδέσματα εύκολα στην ετοιμασία τους και ασφαλώς οικονομικά. Δύο οι βασικοί κανόνες για κάθε πάρτυ που προβλέπει φαγητό: πρώτον, όλα θα πρέπει να τρώγονται στα όρθια - ει δυνατόν και με τα χέρια - καθώς ο εξοπλισμός του μοναχικού του νοικοκυριού δεν επιτρέπει πολυτέλειες. Όπου σερβίτσια και μαχαιροπήρουνα, χάρτινα πιάτα και οδοντογλυφίδες. Επομένως σαλτσερά φαγητά και ζυμαρικά καλύτερα να μένουν για ολιγομελή τραπεζώματα. Δεύτερον, οι καλεσμένοι σίγουρα θα είναι περισσότεροι από τους προβλεπόμενους («είπα και σε δυο φίλους», «δεν σε πειράζει να φέρω και τον ξάδερφό μου;»), οπότε σοφά υπολογίζει εξ αρχής περισσότερο φαγητό για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, δηλαδή χορτασμένοι. Επί το έργον, στήνοντας τον μπουφέ, η αρχή γίνεται με εκείνο που οι περισσότεροι θα αναζητήσουν, τους μεζέδες από κρέας. Πιστός στον ταπεινό προϋπολογισμό του, θα επιλέξει εδέσματα που συνδυάζουν το χαμηλό κόστος με τη χορταστική ποσότητα. Με τα εμβληματικά για κάθε πάρτυ, από την εφηβεία του ακόμα, λουκάνικα κοκτέιλ, τους αγαπημένους όλων κεφτέδες και το πασπαρτού κοτόπουλο ετοιμάζει λοιπόν τα βασικά του μπουφέ. Όσο οι μέρες περνούν, θα εντοπίσει τις πλέον ταιριαστές συνταγές για τα νόστιμα συνοδευτικά τους και, φυσικά, τα γλυκίσματα. Photo: fionasjapanesecooking.blogspot.gr Εκδοχή πρώτη: λαχταριστά, μεθυσμένα λουκανικάκια - για περίπου 50 χρειάζονται ωμά λουκάνικα “κοκτέιλ” 100 γραμμάρια από μαρμελάδα πορτοκάλι 2 κ.σ. χυμός λεμονιού ¼ φλιτζ. βότκα αλάτι και πιπέρι Η ιδέα ανήκει στην ιέρεια των απλών συνταγών και προσωπική του - εν αγνοία της - εκπαιδεύτρια στα της κουζίνας, Nigella Lawson. Με έμπνευση από το περιλάλητο κοκτέιλ Cosmopolitan προτείνει την ετοιμασία των λουκάνικων ως εξής:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με αλουμινόχαρτο ή χαρτί φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό λεμονιού και τη βότκα. Όσο πιο λεία υφή έχει η μαρμελάδα, τόσο καλύτερα θα καλύψει τα λουκανικάκια κατά το ψήσιμο, οπότε προσέχουμε να μην έχει μεγάλα κομμάτια φρούτου. Απλώνουμε τα λουκάνικα στο ταψί και τα περιλούζουμε με το μίγμα. Ανακατεύουμε καλά ώσπου η σάλτσα να τα καλύψει όλα - αν δεν αρκεί, φτιάχνουμε λίγη ακόμα με τον γνωστό τρόπο. Αφήνουμε τον φούρνο στην ίδια θερμοκρασία και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά με μία ώρα, κουνώντας το ταψί ανά 20 λεπτά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα απ' όλες τις πλευρές. Ίσως η μαρινάδα φαίνεται μπόλικη και αραιή - δεν ανησυχούμε, μόλις τελειώσει το ψήσιμο, θα έχει μετατραπεί σε λαχταριστό σιρόπι και τα λουκανικάκια θα θυμίζουν ζουμερές καραμέλες. Ξεφουρνίζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας. Σερβίρουμε σε πλατιά πιατέλα, ιδεωδώς με αρκετή μουστάρδα στο πλάι. Photo: livinglou.com Αν τώρα για τον μπουφέ του επιλέξει λαχταριστά μπουτάκια, θα χρειαστεί: 8 μπούτια κοτόπουλου μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη (ή παραπάνω, αν το έχει σε εκτίμηση) αλάτι, κύμινο, πάπρικα, πιπέρι 6 κ.σ. μέλι 1 κ.γ. ξύδι ελαιόλαδο * Ασφαλώς οι ποσότητες (και τα μπουτάκια) αυξάνονται ανάλογα με τα άτομα και την πείνα. Ξεκινάμε όπως πριν, στρώνοντας ένα ταψί με χαρτί φούρνου που αλείφουμε ελαφρώς με λάδι. Ο φούρνος ζεσταίνεται στους 180 °C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγο λάδι, αλάτι, σκόρδο, μπαχαρικά και με το μίγμα τρίβουμε με ένταση τα μπουτάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι το μέλι και το ξύδι. Μετά τα 10 λεπτά, και αφού το κοτόπουλο έχει αρχίσει να ροδίζει, το βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε επιμελώς τις δύο πλευρές κάθε μπουτακίου. Όλα αυτά συμβαίνουν πάνω από το στρωμένο μας ταψί - λιγότερα σκεύη, λιγότερο πλύσιμο, λιγότερος κόπος. Γρήγορα στον φούρνο για ένα με δύο λεπτά ακόμα και, επειδή η πρώτη στρώση σίγουρα θα στεγνώσει γρήγορα, ξανά έξω και πάλι αλείφουμε με το υπόλοιπο ξυδόμελο. Τώρα πια χρειάζονται δύο με τρία λεπτά ψησίματος από κάθε πλευρά και τα μπουτάκια έφυγαν για τον μπουφέ. Και εδώ η μουστάρδα ας βρίσκεται κάπου κοντά - πολλοί θα την αναζητήσουν. Photo: parmesan.com Τρίτη επιλογή, το έτερο σήμα κατατεθέν των πάρτυ: κεφτέδες. Για περίπου 40 κεφτέδες με μια μικρή έκπληξη, την ελαφρώς τυρένια γεύση τους, είναι απαραίτητα: 1 φλιτζάνι τρίμματα από μπαγιάτικο ψωμί 2 αυγά 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη 1 κιλό κιμά της αρεσκείας μας Ο φούρνος ανάβει στους 200 βαθμούς και εμείς ετοιμάζουμε τους κεφτέδες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα τρίμματα του ψωμιού, τα αυγά και το τυρί. Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε καλά για να μοιραστούν σωστά τα υλικά. Στο γνωστό ρηχό ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο ή δυο φύλλα χαρτί φούρνου. Με το κουτάλι της σούπας ξεχωρίζουμε από το μίγμα ένα προς ένα τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε σφαιρικά. Αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο για να μη στεγνώσουν - ο κιμάς μας θα φτάσει περίπου για 40 κεφτέδες. Τους τοποθετούμε στο ταψί σε ίσες αποστάσεις - θυμόμαστε πως θα συρρικνωθούν κάπως κατά το ψήσιμο - και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Κανείς δεν θα πει όχι σε λίγη μουστάρδα ή κέτσαπ που θα τους συνοδεύουν στην πιατέλα. Για τους ορεξάτους, η γλυκόξινη σάλτσα του Ηλία Μαμαλάκη θα ταιριάξει θεσπέσια. Αποστολή εξετελέσθη - το βασικό μέρος του μπουφέ έχει τακτοποιηθεί και ήδη τα κέφια ανεβαίνουν. Επόμενος στόχος: συνοδευτικές λιχουδιές και γλυκίσματα.

Πηγή: bostanistas.gr

Το φαγητό αυτό το φτιάχνουν στην Κεφαλλονιά και είναι πάρα πολύ υγιεινό και νόστιμο. Η συνταγή για να φτιάξεις την σούπα λαχανικών Μαμαλάκης με σπαράγγια παρουσιάζεται παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τις παραλλαγές που χρησιμοποίησες. Ingredients 1 κουτί σπαράγγια (προτιμότερα είναι τα φρέσκα, γίνεται νοστιμότερο) 4 φλιτζ. νερό 3 κουταλιές βούτυρο 3 κουταλιές αλεύρι 2 φλιτζ. γάλα 2 κουταλάκια αλάτι Method Step 1 Αδειάζετε το κουτί με τα σπαράγγια στο τρυπητό, για να λιώσουν, κρατώντας μόνο τις κορφές και ξαναρίχνετε τα σπαράγγια στο ζουμί τους. Step 2 Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει, ρίχνετε το αλεύρι να μισοκαβουρδιστεί, προσθέτετε τα σπαράγγια, λίγο νερό, αλάτι και αφήνετε τη σούπα να βράσει ώσποθυ να γίνει πηχτή, ρίχνοντας στο τέλος και το γάλα. Step 3 Η σούπα λαχανικών Μαμαλάκης είναι έτοιμη και τη σερβίρετε, γαρνίροντας τα πιάτα με τις κορφές του.

Πηγή: nostimada.gr

Αναρτήθηκε στις 26/09/2015 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα και ρίγανη Μια συνταγή για ένα εύκολο, γρήγορο και προπάντων νοστιμότατο πιάτο. Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα και ρίγανη. Μια συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη που σίγουρα θα το απολαύσετε όλοι στην οικογένεια συνοδευόμενο με τηγανιτές πατατούλες. Υλικά συνταγής 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 νεροπότηρο λευκό κρασί 250 γρ. φέτα χυμό 1 λεμονιού 1 κ.σ. ρίγανη αλάτι πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε, πιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45-60 λεπτά και μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλη η σάλτσα.  Ανοίγετε τη κατσαρόλα και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε, ρίχνετε τη φέτα σε κομματάκια και τη ρίγανη. Ανακατεύετε, ανακινείτε τη κατσαρόλα, κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με πατάτες τηγανητές   26/09/2015 Sintayes.gr, Συνταγή: Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα και ρίγανη

Πηγή: sintayes.gr

Μια νόστιμη ,απλή και υγιεινή συνταγή από την Κώ! Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Λαχανικά Κυρίως Πιάτα Λαχανικά Άλλες κατηγορίες Όλες οι συνταγές 1 μεγάλο λάχανο, 1,5 ποτήρι νερού πλιγούρι. 1,5 ποτήρι ζεστό νερό. 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια. 1 ξερό κρεμμύδι. 1 ποτήρι καρότο τριμμένο στον τρίφτη(3-4 καρότα). 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες στο χέρι. 1/2 ματσάκι άνηθο. 1/2 ματσάκι μαϊντανό. 1 ποτήρι ελαιόλαδο. 2 ποτήρια νερό ζεστό. Αλάτι ,πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κύμινο. 1 ακόμη ποτήρι ελαιόλαδο. Οδηγίες Ζεματάμε το λάχανο ,το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τα σκληρά του κοτσάνια. Βάζουμε το πλιγούρι σε 1,5 ποτήρι ζεστού νερού και το ανακατεύουμε να φουσκώσει. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια το ξερό κρεμμύδι ,τον άνηθο ,τον μαϊντανό και τις ντομάτες που έχουμε ξεφλουδίσει. Επίσης καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι, στην συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι την ντομάτα το τριμμένο καρότο τον άνηθο και τον μαϊντανό. Τα αφήνουμε να ψηθούν λίγα λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε τα 2 ποτήρια ζεστό νερό ,το αλάτι το πιπέρι ,το μοσχοκάρυδο και το κύμινο. Ανακατεύουμε να βράσουν καλά και να τραβήξουν τα υγρά τους. Στο ταψί το μεγάλο της κουζίνας που το λαδώσαμε στρώνουμε 2 στρώσεις λαχανόφυλλα. Αλατίζουμε ελαφρά και στρώνουμε την μισή γέμιση. Ξαναβάζουμε μια στρώση λαχανόφυλλα ,τα αλατίζουμε ελαφρά και στρώνουμε τα τελευταία λαχανόφυλλα. Αλατίζουμε και πάλι ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω 1 ποτήρι λάδι και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Το γυρίζουμε να πάει παντού το νερό και το λάδι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1,5 ώρα, Προς το τέλος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού. Λίγα μυστικά ακόμα Είδα πριν αρκετά χρόνια την συνταγή αυτήν στην εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη που την έφτιαξε μια άξια μαγείρισσα από την Κώ!    Λαχανοντολμάδες φούρνου    

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Επικοινωνία