Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Σκαρμούτσου συνταγολόγιο ...συνέχεια!! Φυσικά και όχι εθνικό συνταγολόγιο (δεν θα σας δώσω συνταγή για φάρμακα!!!!) αλλά Σκαρμούτσου συνταγολόγιο και μια πολύ ωραία σοκολατόπιτα για όσους δεν αντέχουν ...χωρίς σοκολάτα (μεταξύ αυτών είμαι κι εγώ). 'Οπως καταλάβατε, η συνταγή είναι ...αμαρτωλή και όποιος θέλει μπορεί να απομακρυνθεί τώρα γιατί ...μετά την έναρξη της ανάρτησης όχι μόνον δεν μπορεί να απομακρυνθεί αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα την ετοιμάσει για να την απολαύσει (και ειδικά στις δύσκολες μέρες που ζούμε)!-:)))))) Μην σκεφτείτε θερμίδες, σιλουέτα, κιλά και όλα τα παρεμφερή γιατί ...θα χάσετε! Και όπως έλεγε κι ένα παλιό λαϊκόν άσμα... "είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας, ποιός είναι αυτός που δεν λαχτάρησε να πιει;" εεεεεεεε λοιπόν, εδώ δεν είναι ποτό αλλά ...γλυκό και μάλιστα σοκολατένιο γλυκό! Ιδού η αμαρτία... απολαύστε την χωρίς ενοχές!!!! ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα 200 γρ. μαργαρίνη 200 γρ. ζάχαρη 200 γρ. κουβερτούρα (53% ή 74%) * 3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια) 3 βανίλιες 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για το σερβίρισμα: Σιρόπι σοκολάτας 200 γρ. κουβερτούρα 3-4 κ.σ. ζεστό γάλα ή Σαντιγύ ή Παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτας ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας πότε πότε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει. Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τα 3 ασπράδια και τα χτυπούμε μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τους κρόκους και σταδιακά τους κρόκους των αβγών. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα της ζάχαρης με τους κρόκους, το αλεύρι και τις βανίλιες ανακατεύοντας συνεχώς με το " σύρμα". Καλύπτουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα πυρέξ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο τη σοκολατόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά την ξεφορμάρουμε γιατί η σοκολάτα παραμένει ρευστή (ή σχεδόν...εάν κάνετε το λάθος να την ξεχάσετε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά!!!!!!!!! -:)))))). * Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα 53% (όπως αυτή η Nestle που χρησιμοποίησα) ή κουβερτούρα με περιεκτικότητα σε κακάο από 70% και πάνω. Εάν χρησιμοποιήσουμε τη δεύτερη, χωρίς να αυξήσουμε κατά 1-2 κ.σ. τη ζάχαρη, σοκολατόπιτά μας γίνεται ελαφρώς πιο πικρή (bitter). Σιρόπι σοκολάτας Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει τελείως, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να αραιώσει τόσο όσο να στέκεται πάνω στο κέικ (ή τόσο όσο θέλουμε). Προσωπικά μου αρέσει λίγο πιο αραιό ειδικά εάν σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια.
Πηγή: tantekiki.blogspot.gr ΥΛΙΚΑ 2000 γρ. κουκιά φρέσκια 120 ml. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ματσάκι, ψιλοκομμένο) 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο 1/8 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 2 λεμόνια το χυμό τους Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 4 άτομα
Aποφλοιώνουμε τα κουκιά.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, το μάραθο και τον άνηθο. Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο για να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά.
Bράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά για περίπου 20 λεπτά (Mπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος).
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.
Μία συνταγή για ουζάκι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1) ¼ κ.γ. αλάτι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος 5 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη ½ κούπα λευκό κρασί ½ κούπα τριμμένη φέτα Φρέσκο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν (3-5 λεπτά). Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα στο σχαροτήγανο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ. Αφαιρούμε από τη φωτιά το σχαροτήγανο. Μεταφέρουμε τις γαρίδες μόνο σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τη φέτα και το πιπέρι στο σχαροτήγανο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, περίπου για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με τις γαρίδες πάνω από το μείγμα του τυριού. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΈνα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΈνα γευστικό ρύζι στο τραπέζι σας που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 3 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές 3 κ.σ. σόγια σως ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ¼ κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κρεμμύδι, κομμένο 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο (προαιρετικά) 2 φλ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβας, κομμένο ½ φλ. ζαμπόν, κομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το τζίντζερ και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα wok. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα, το καλαμπόκι και τον αρακά (προαιρετικά). Τα τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην μας κολλήσουν. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τον ανανά, το ζαμπόν, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜία συνταγή για να φτιάξετε τα καλαμάρια σας που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 5΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες- δαχτυλίδια, τα πλοκάμια τα κρατάμε ολόκληρα 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 2 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες Εκτέλεση Στεγώνουμε καλά τα καλαμάρια σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να καπνίσει. Προσθέτουμε προσεκτικά τα καλαμάρια σε ένα ενιαίο στρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε, γυρνώντας συχνά τα καλαμάρια, μέχρι να ψηθούν, περίπου 1-2 λεπτά (μην ψηθούν πολύ). Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, και σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜαγευτικά ρολά μελιτζάνας, ένα καλοκαιρινό συνοδευτικό στο τραπέζι σας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬ Υλικά 2 μεγάλες μελιτζάνες ελαιόλαδο, για λάδωμα 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 4 κ.σ. γιαούρτι 150γρ φέτα, θρυμματισμένη 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη 20 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού 10 λιαστές ντομάτες, κομμένες στη μέση Εκτέλεση Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε υψηλή φωτιά, αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνς με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το γιαούρτι, τη φέτα, τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε 1 γεμάτη κ.γ. από το μείγμα φέτας σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας και προσθέτουμε ένα φύλλο βασιλικού και ½ λιαστή ντομάτα. Τυλίγουμε τη μελιτζάνα σφιχτά σε ρολό και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα κοκτέιλ και να μην ανοίξει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση. Σερβίρουμε ως ορεκτικό ή ως κυρίως με συνοδεία κρέατος. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 10 ή 12 αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 1 φλιτζ. αρακάς 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι 1 λεμόνι (ο χυμός του) Εκτέλεση συνταγής Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο). Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα, σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά) και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά. Όταν είναι έτοιμος κάνουμε ένα μίγμα με τον αρακά, την κρέμα γάλακτος, το μισό κεφαλοτύρι, τον άνηθο και το λιωμένο βούτυρο. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μίγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστούν οι αγκινάρες.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grγια 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κιλό χοιρινό, ψαχνό ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο 2/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί 2 κομμάτια φλούδα λεμονιού 1 ματσάκι άνηθο 3 μαρούλια, χοντροκομμένα σε λωρίδες 1 αυγό 2 κρόκους Χυμό από 2-3 λεμόνια Αλατοπίπερο Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλεςΠλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε στην άκρη.Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κρέας καλά.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί,προσθέτουμε λίγο νερό – αρκετό ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για 1 ώρα, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.Παράλληλα, ζεματάμε τα μαρούλια σε ξεχωριστή κατσαρόλα όπου βράζει αρκετό αλατισμένο νερό. Ίσα-ίσα θέλουμε να τα μαράνουμε για να μην έχουν πολύ όγκο.Ένα τέταρτο περίπου πριν είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε τα μαρούλια. Σιγοβράζουμε το φαγητό, προσθέτοντας εάν χρειαστεί, περισσότερο νεράκι.Αβγοκόβουμε: Χτυπάμε το αβγό και τους κρόκους μέχρι να γίνουν κρεμμώδη και να πήξουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνέχεια.Με μια κουτάλα μεγάλη, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε “με το σταγονόμετρο” – δηλαδή πολύ σιγανή ροή – χτυπώντας. Επαναλαμβάνουμε 2 φορές.Σβήνουμε την φωτιά,Προσθέτουμε τον άνιθο, ρίχνουμε το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να απλωθεί το αυγολέμονο.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr 800 γρ αλεύρι 470 ml γάλα 60 ml λάδι 50 γρ βούτυρο 10 γρ αλάτι 5 γρ ζάχαρη 2 φακελάκια μαγιά Οδηγίες 24 Minutes Στην εκπομπή ομογενοποίησαν όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Συστατικά 8 μεγάλα κρεμμύδια (άσπρα ή κίτρινα) σε χοντρές φέτες 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδας 3 φλ. νερό ½ φλ. κονιάκ 1 lt. ζωμός κοτόπουλου ½ lt. ζωμός μοσχαρίσιος 6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι 2 φύλλα δάφνης Αλάτι, τριμμένο πιπέρι 1 μπαγκέτα 400 γρ. γραβιέρα ώριμη Τρόπος παρασκευής Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια στο βούτυρο, περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια και τα υγρά τους σε ένα πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου ½ ώρα. Τα βγάζουμε από το φούρνο (ίσως χρειαστεί να τους προσθέσουμε 3-4 κουτ. σούπας νερό) και με μια σπάτουλα ξύνουμε το πυρέξ για να πάρουμε τα κομματάκια της σάλτσας και των κρεμμυδιών που έχουν κολλήσει στο ταψί. Ξαναβάζουμε τα κρεμμύδια και ότι υγρά έχουμε στο πυρέξ πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν, να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να πάρουν τα κρεμμύδια πολύ σκούρο καφέ χρώμα – πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καούν. Εφόσον έχουμε καταφέρει το καραμέλωμα (εάν όχι, προσθέτουμε πάλι λίγο νερό μέχρι να εξατμιστεί κ.ο.κ., μέχρι να «πιάσουμε» το παραπάνω χρώμα), προσθέτουμε τις 3 κούπες νερό, τους ζωμούς και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα. Σε ένα ρηχό ταψί βάζουμε την μπαγκέτα κομμένη σε φέτες και τρίβουμε επάνω τους πολλή γραβιέρα (κρατάμε γραβιέρα και για το τελευταίο βήμα της συνταγής). Ψήνουμε σε grill τις φέτες μέχρι να λιώσει η γραβιέρα και να πάρει ωραίο χρώμα, και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα σε πυρίμαχα βαθιά μπολ, βάζουμε από πάνω 2 φέτες μπαγκέτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λεπτοτριμμένη γραβιέρα. Ξαναβάζουμε τα μπολ στο grill και μόλις λιώσει η γραβιέρα, σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr