Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
ΥΛΙΚΑ 2000 γρ. κουκιά φρέσκια 120 ml. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ματσάκι, ψιλοκομμένο) 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο 1/8 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 2 λεμόνια το χυμό τους Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 4 άτομα
Aποφλοιώνουμε τα κουκιά.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, το μάραθο και τον άνηθο. Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο για να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά.
Bράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά για περίπου 20 λεπτά (Mπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος).
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.
Μία φανταστική πρόταση για να φτιάξετε τον μπακαλιάρο σας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια (σχοινόπρασο) 1 κούπα σπανάκι ½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο Χοντρό αλάτι 450 γρ μικρές πατάτες ¼ κούπας πράσινες ή μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες ¾ κούπας παρθένο ελαιόλαδο 4 φιλέτα 170 γρ μπακαλιάρου, καθαρισμένα (χωρίς δέρμα) 3 κ.σ. μουστάρδας Dijon Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C, και βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Μόλις βράσει το νερό προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και αφήστε τα να ζεματιστούν για 30 δευτερόλεπτα. Σουρώστε τα λαχανικά και ξεπλύνετε τα με κρύο νερό, στύψτε τα να στεγνώσουν. Μεταφέρετε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέστε την ½ κούπα λάδι και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως και γαρνίρετε με το αλάτι. Ξεπλύνετε την κατσαρόλα και γεμίστε την με κρύο νερό. Προσθέστε τις πατάτες και φέρτε τες σε βράσει. Αφήστε τις πατάτες να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακές. Σουρώστε καλά και κόψτε τις πατάτες σε κυκλικές λωρίδες. Εν τω μεταξύ τοποθετήστε τις ελιές και το υπολειπόμενο λάδι σε μια λεκάνη κατάλληλη για φούρνο μικροκυμμάτων. Τοποθετήστε την λεκάνη στον φούρνο μικροκυμμάτων και μαγειρέψτε τις ελιές, σε υψηλή θερμοκρασία σε 2 δόσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και γίνουν τραγανές, για περίπου 5-6 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Στραγγίστε τις ελιές σε ένα χαρτί, αφήνοντας τες να κρυώσουν και διατηρήστε το λάδι για μελλοντική χρήση. Τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα ταψί και γαρνίρετε τα με την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε τα φιλέτα για περίπου 10 λεπτά, πρέπει να έχει ψηθεί ολόκληρο το φιλέτο και να έχουν πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Τοποθετήστε τα φιλέτα στα πιάτα σας, γαρνίρετε τις πατάτες στο πλάι, πασπαλίστε τις ελιές και ραντίστε με τον πουρέ. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜία δροσερή πρόταση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 195΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 3/4 φλ. νερό 1 1/4 φλ. ζάχαρη 3 κιλά (6 φλ.) καρπούζι χωρίς κουκούτσια, (έχοντας αφαιρέσει τη φλούδα) 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού 1 1/2 κ.γ. κάρδαμο, θρυμματισμένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, ανακατευτούμε 1/2 φλ. νερό με 3/4 φλ. ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί, για περίπου 2 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι με το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το παγώνουμε για 30 λεπτά. Με ένα πιρούνι ανακατευτούμε τη γρανίτα κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτη, περίπου 3 ώρες. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. νερό και 1/2 φλ. ζάχαρη με τα κάρδαμο και τα αφήνουμε να πάρει βράση. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να παγώσει για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφρατεύουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι. Βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το σιρόπι κάρδαμο και σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜοναδικές μπρουσκέτες που θα σας ξετρελάνουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 10-12 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 90΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε 10-12 φέτες 1 κ.σ. βούτυρο 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες ½ κ.γ. ζάχαρη 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 300 γρ κατσικίσιο τυρί 10 λεπτές φέτες προσούτο 1/8 κ.γ. αλάτι 1/8 κ.γ. πιπέρι 10-12 σύκα για γαρνίρισμα (προαιρετικά) Κρέμα βαλσάμικου (προαιρετικά) Εκτέλεση Απλώνουμε τις φέτες γαλλικής μπαγκέτας σε ένα ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Απλώνουμε το μείγμα, 1 φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού και γαρνίρουμε με 1 σύκο, κομμένο στα δύο ανά φέτα και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι οι γωνίες του ψωμιού να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με κρέμα βαλσάμικου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΛαχταριστή σούπα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ. ντομάτες σε κύβους + 150 γρ. λιαστές, μουσκεμένες 150 γρ. μανιτάρια 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί 3 κουτ. σούπας ξύδι 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αλάτι, πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη και 1 πιπερίτσα καυτερή (αν θέλουμε) 60 ml ελαιόλαδο Εκτέλεση Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις μισές λιαστές ντομάτες για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το ξύδι, το κρασί και τον μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και διορθώνουμε το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες λιαστές τομάτες, τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τις χτυπάμε με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μια γερή κουταλιά της σούπας μίγμα γιαουρτιού - λιαστής τομάτας και ελάχιστο λάδι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΗ συνταγή που δίνω είναι για 4 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 500 γρ ρύζι arborio για ριζότο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά τρυφερά 2 σκελίδες σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (εκπληκτικό αποτέλεσμα δίνει το τύπου "κερκύρας") 1,5 λίτρο υγρό (νερό ή ζωμός από το βράσιμο της γαρίδας ) αλάτι θαλασσινό 500γρ γαρίδες μεγάλες βρασμένες σαφράν 5-6 στήμονες είναι αρκετοί (ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε) φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3/4 κούπας ρεγκάτο και παρμεζάνα σε ίση ποσότητα 2 σφηνάκια ούζο (υπάρχει ενα που λέγεται pilavas και έχει τέλεια ένταση για τα φαγητά) Εκτέλεση συνταγής Σε ένα φαρδύ σκεύος με σχετικά χαμηλό τοίχωμα βάζω το βούτυρο με το σκόρδο και το κρεμμύδι . Πριν μαραθεί τελείως προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν οι κόκκοι διάφανοι σε χαμηλή φωτιά ! Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το υγρό , σε δόσεις των 300 ml .Προσθέτω το αλάτι και το ούζο. Μόλις πιεί όλη την πρώτη δόση υγρού προσθέτω την δεύτερη και ούτω καθ΄εξής ! Αφού δω οτι έχει γίνει το ρύζι προσθέτω το πιπέρι και τα τυριά και το σαφραν . Προσθέτω και τις γαρίδες . Το ριζότο είναι έτοιμο !
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 10 ή 12 αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 1 φλιτζ. αρακάς 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι 1 λεμόνι (ο χυμός του) Εκτέλεση συνταγής Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο). Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα, σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά) και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά. Όταν είναι έτοιμος κάνουμε ένα μίγμα με τον αρακά, την κρέμα γάλακτος, το μισό κεφαλοτύρι, τον άνηθο και το λιωμένο βούτυρο. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μίγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστούν οι αγκινάρες.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 500 γρ.σιμιγδάλι χονδρό 220 γρ.σιμιγδάλι ψιλό 35 γρ.μπέικιν πάουντερ 200 γρ.ζάχαρη 1/3 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 1/3 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα 750 ml σόδα (αναψυκτικό) 250 γρ.ταχίνι αμύγδαλα ανάλατα, ξεφλουδισμένα Για το σιρόπι 700 γρ. ζάχαρη 500 ml νερό 1 φλούδα λεμονιού 1 ξύλο κανέλας 1 κουταλιά της σούπας.λικέρ μαστίχας Εκτέλεση Ξεκινάμε με το σάμαλι. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 2 σιμιγδάλια, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.Στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού (περίπου 40 εκ.), απλώνουμε το ταχίνι. Περιχύνουμε με το μείγμα του σάμαλι και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνος στους 200°C.Χαράσουμε το σάμαλι επιφανειακά και καρφώνουμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Όταν κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για περίπου 10 λεπτά. Όσο είναι καυτό, περιχύνουμε το σάμαλι και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 6-8 ώρες μέχρι να το απορροφήσει.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4 μερίδες 1 μεγάλο κουνουπίδι , σε κομμάτια ¼ φλιτζάνι ζεστό ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι , για γεύση Παρθένο ελαιόλαδο σχοινόπρασο , ψιλοκομμένο Εκτέλεση Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσει. Βαλτε το σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το ζωμό αλάτι και πιπέρι,αλέστε καλα! Αφού αλέσατε,βάλτε το σε ένα μπολ και περιχύστε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο .
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr 800 γρ αλεύρι 470 ml γάλα 60 ml λάδι 50 γρ βούτυρο 10 γρ αλάτι 5 γρ ζάχαρη 2 φακελάκια μαγιά Οδηγίες 24 Minutes Στην εκπομπή ομογενοποίησαν όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.