τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | banoffee με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΥΛΙΚΑ 2000 γρ. κουκιά φρέσκια 120 ml. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ματσάκι, ψιλοκομμένο) 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο 1/8 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 2 λεμόνια το χυμό τους Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 4 άτομα

Aποφλοιώνουμε τα κουκιά.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, το μάραθο και τον άνηθο. Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο για να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά.

Bράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά για περίπου 20 λεπτά (Mπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος).

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.

Πηγή: cookbox.gr

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία συνταγή για να φτιάξετε τα καλαμάρια σας που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 5΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες- δαχτυλίδια, τα πλοκάμια τα κρατάμε ολόκληρα 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 2 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες Εκτέλεση Στεγώνουμε καλά τα καλαμάρια σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να καπνίσει. Προσθέτουμε προσεκτικά τα καλαμάρια σε ένα ενιαίο στρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε, γυρνώντας συχνά τα καλαμάρια, μέχρι να ψηθούν, περίπου 1-2 λεπτά (μην ψηθούν πολύ). Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, και σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Εν όψει της Πρωτομαγιάς μια συνταγή από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο Υλικά 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια Για τη μαρινάδα: 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 2 κλωνάρια μαϊντανό 1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους 1 κ.γλ. ρίγανη 1/2 κ.γλ. θυμάρι Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα. Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι "κολλητά" στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ ζάχαρη 1 1/2 κγ μαγειρική σόδα 1 κγ αλάτι 250 ml γάλα σόγιας 60 γρ ηλιέλαιο 3 κσ λευκό ξύδι 2 κγ απόσταγμα βανίλιας 1 κγ ξύσμα πόρτο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε τα υγρά υλικά και προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με τα στερεά. Αναμειγνύουμε με ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς και αδειάζουμε σε μια ελαφρά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

για 4 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κιλό αρακάς 500 γρ. µανιτάρια πορτοµπέλο 1 ½ φλ. ελαιόλαδο 1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους 1 µεγάλο καρότο, σε ροδέλες 1 σέλερι, σε ροδέλες αλάτι 15 κλωνάρια φρέσκου θυµαριού 1 κ.γ. πελτέ ντοµάτας πιπέρι Γλυκια παπρικα μια κουτάλια Εκτέλεση Αφαιρούµε τα ποδαράκια από τα πορτοµπέλο και µε ένα µαχαιράκι ξεφλουδίζουµε το δέρµα από τα καπελάκια τους προσεκτικά. Κόβουµε σε µεγάλους κύβους.Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι, την πιπεριά, το καρότο και το σέλερι, µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέτουµε τα µανιτάρια, αλατίζουµε, τρίβουµε από πάνω το θυµάρι και τα σοτάρουµε, µέχρι να πάρουν χρώµα. Ρίχνουµε τον πελτέ, ανακατεύουµε και προσθέτουµε τον αρακά, συνεχίζοντας το ανακάτεµα για άλλα 2-3 λεπτά. Βάζουµε στο φαγητό χλιαρό νερό, τόσο ώστε να το καλύψει, πασπαλίζουµε µε πιπέρι,και την παπρικα σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγα υγρά. Σερβίρουµε, γαρνίρουµε µε φρέσκο θυµάρι και ραντίζουµε κάθε πιάτο µε το λάδι τρούφας.(αν εχουμε λαδι τρούφας και λιγο γιατι ειναι πολυ δυνατό)

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 350 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική 200 γρ. Νερό 250 γρ. Τσίπουρο η τσικουδιά 1 χούφτα απο φύλα μέντας Εκτέλεση Πλένω καλά και στεγνώνω ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι. Ρίχνω μέσα το τσίπουρο ή την τσικουδιά, το νερό, τη ζάχαρη και τα φύλλα μέντας, προσέχοντας όμως να αφήσω λίγο κενό μεταξύ του ποτού μου και του στομίου. Αφού κλείσω καλά το μπουκάλι, το αφήνω στον ήλιο για 1 μήνα να "ζυμωθούν" όλα τα υλικά καλά. Δεν ξεχνάω, κάθε μέρα να το ανακινώ απαλά.Αφού περάσει ο 1 μήνας, σουρώνω το περιεχόμενο του απεριτίφ μέντας και το αποθηκεύω ξανά σε γυάλινο μπουκάλι!Αν θελουμε να του δώσουμε πιο έντονο χρωμα προσθέτουμε 8 σταγόνες ζαχαροπλαστικής κίτρινο χρωμα και 2 σταγόνες μπλε χρωμα! Τόσο απλά...

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

για 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κιλό λάχανο άσπρο 1 μικρή ρίζα φινόκιο, κομμένη σε λεπτές φέτες 2 καρότα κομμένα σε λοξές φέτες 1 πράσο σε ροδέλες 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές Φέτες 1 ματσάκι φρέσκο άνιθο 1/2 κούπα ρύζι μακρύκκοκο λευκό Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού 1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένο μαραθόσπορο Αλάτι, πιπέρι 1 κούπα νερό Εκτέλεση Ετοιμάστε πρώτα τα υλικά. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα το λάχανο (πρώτα σε λωρίδες και μετά κάθετα). Πλύντε, στραγγίστε. Ετοιμάστε φινόκιο, πράσο, κρεμμύδι, καρότο,ψιλοκόψτε κοτσάνια μυρωδικών.Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι, το μαραθόσπορο και σωτάρετε κρεμμύδι και πράσο. Προσθέστε το φινόκιο, το καρότο.Αφήστε για λίγο να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάχανο στην κατσαρόλα μαζί με τα τρυφερά κοτσανάκια του άνιθου. Τα φύλλα κρατείστε τα για το τέλος. Αν τα βάλετε τώρα θα χάσουν το χρώμα τους.Ανακατέψτε τα λαχανικά καλά. Με 10 λεπτά σωτάρισμα, θα έχουν γυαλίσει και θα έχουν αρχίσει να χάνουν τον όγκο τους. Σκορπίστε πάνω τους το ρύζι, καλά πλυμμένο. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και ψήνετε για 20 λεπτά. Προσθέστε τα φύλλα άνηθου, ελέξτε το λεμόνι και το αλάτι και σερβίρετε όλο το φαγητό σε πιατέλα. Περιχύνετε με φρέσκο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με πάπρικα.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

800 γρ αλεύρι 470 ml γάλα 60 ml λάδι 50 γρ βούτυρο 10 γρ αλάτι 5 γρ ζάχαρη 2 φακελάκια μαγιά Οδηγίες 24 Minutes Στην εκπομπή ομογενοποίησαν όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.


Πηγή: cookpad.com/gr

Σαλάτα με φασολάκια και σάλτσα σκόρδου Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 2 - 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 500 γρ. φασολάκια φρέσκα 3 κ.σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο ½ λεμόνι, χυμό 2 κ.σ.κρέμα βαλσάμικου με στέβια* αλάτι, κατά βούληση πιπέρι, κατά βούληση Διαδικασία Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ με καπάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, την κρέμα βαλσάμικου με στέβια*, αλάτι και πιπέρι. Καπακώνουμετο μπολ και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε τα φασολάκια με τη σάλτσα σκόρδου και σερβίρουμε. *κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για ?? άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Συστατικά 500 γρ. τραχανάς ξινός 2 λίτρα ζωμός κότας 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χτυπημένο στο blender, μέχρι να πάρει υγρή μορφή) 4 σκ. σκόρδο ακαθάριστες 2 κλωναράκια θυμάρι 2 φύλλα δάφνης Αλάτι Πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο Κρέμα φέτας με καπνιστό μπούκοβο 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό 3 κουτ. σούπας γάλα ½ κουτ σούπας καπνιστό μπούκοβο λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή λίγη ξερή, τριμμένη Τρόπος παρασκευής Βράζουμε τον τραχανά – μαζί με το ζωμό κότας, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη– σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά μέχρινα ψηθεί καλά. Περνάμε τον τραχανά από blender και μετά από μια ψιλή σήτα και τον ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, τον τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε. Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και το καπνιστό μπούκοβο . Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φέτα. Ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη, μέχρι να σερβίρουμε. Σερβίρουμε την σούπα σε ένα μπολ με μια κουταλιά κρέμα φέτας Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® - Επικοινωνία