Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜοναδική καροτόσουπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,3 κιλά καρότα, καθαρισμένα Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι 3-4 σκελίδες σκόρδου ½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο 5 ½ κούπες ζωμό λαχανικών (σε 2 δόσεις) ½ κ.γ. κόλιανδρο φρεσκοτριμμένο ½ κ.γ. μπαχάρι 1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος Φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνιτούρα Διαδικασία Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο C. Τοποθετήστε τα καρότα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και γαρνίρετε τα με αλάτι, πιπέρι κι αρκετό λάδι. Ψήστε τα στους 220ο C για 45 λεπτά γυρνώντας τα μόνο μια φόρα. Μόλις τα καρότα μαλακώσουν και καραμελώσουν βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα για λίγο στην άκρη. Μόλις κρυώσουν λίγο και μπορείτε να τα πιάσετε με το χέρι σας, χοντροκόψτε τα σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ και τις 3 κούπες ζωμού. Πολτοποιήστε όλο το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Μεταφέρετε τον πουρέ καρότου σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τον υπολειπόμενο ζωμό, το κόλιανδρο και το μπαχάρι. Ζεστάνετε τα υλικά σε μεσαία φωτιά. Ανακατεύοντας συχνά προσέξτε την σούπα και την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώστε την φωτιά σε μεσαία-χαμηλή και τότε προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί ομοιόμορφα όλη η σούπα αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, γαρνίρετε με τα φύλλα μέντας και συνοδέψτε το με μια φέτα ψωμί. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΧάρη στις θρεπτικές τους ιδιότητες τα όσπρια ανεβαίνουν σε ιδιαίτερα υψηλή θέση στην κλίμακα των υπερτροφών. Βάλτε τα, λοιπόν, στο τραπέζι σας. Μαυρομάτικα με μάραθο Φάβα με ρέγγα καπνιστή Ρεβίθια με καπνιστή γαλοπούλα, κάρυ, αυγό & σάλτσα με τυρί κρέμα Φακές με λουκάνικο Φράνκα, φινόκιο & ελιές Σιφνέικη ρεβιθάδα Γίγαντες με λεμόνι και μάραθο Φακόρυζο με λουκάνικα Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο και ρόκα Ρεβίθια στη γάστρα με λουκάνικο και σπανάκι. Φακές με κινόα Κεφτεδάκια από όσπρια Νηστίσιμοι γίγαντες Γίγαντες κοκκινιστοί στον φούρνο Μπακαλιάρος με ρεβύθια στο φούρνο απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο Κεφτέδες με φακές Φάβα με κρουτόν Φασόλια γίγαντες πλακί Φασολάδα (Feijoada) Φασόλια με χοιρινό και λουκάνικα Φάβα με μπαχαρικά και τηγανητό πράσο
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΚεφτεδάκια γαλοπούλας που θα σας ενθουσιάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 20 τεμ. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κούπα φακές 225 γρ κιμά γαλοπούλας 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρώς 2/3 κούπες τριμμένη φρυγανιά ½ κούπα τυρί Ricotta ¼ κούπας τυρί Φέτα, θρυμματισμένη 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, πολτοποιημένο 2 κ.σ. μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες 1 κ.σ. κάπαρη 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα ½ κ.γ. ρίγανη ¼ κ.γ. άνηθο ½ κ.γ. αλάτι χοντρό ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Υλικά σάλτσας 1 κούπα γιαούρτι 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη ½ κ.γ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τις φακές και αρκετό νερό έτσι ώστε να καλύπτονται. Φέρτε το νερό σε βράση, και στην συνέχεια αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν και να έχουν απορροφήσει το νερό. Τοποθετήστε τις φακές σε ένα μούλτι/μπλέντερ και χτυπήστε τες μέχρι να γίνουν πουρές. Τοποθετήστε τον πούρε σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ιδανικά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας, αλλιώς μια κουτάλα, και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί καλά. Μόλις τα ανακατέψετε αφήστε το μείγμα να κάτσει για 15 λεπτά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C και λαδώστε καλά ένα ταψί. Δημιουργήστε μικρές μπάλες (5 cm) από το μείγμα που φτιάξατε νωρίτερα και τοποθετήστε τες στο ταψί. Τα κεφτεδάκια κρατάνε το σχήμα τους οπότε μην ανησυχείτε για τις αποστάσεις μεταξύ τις κάθε μπάλας. Ψήστε το ταψί στην μεσαία θέση στον φούρνο σας σας 20-22 λεπτά ή μέχρι τα κεφτεδάκια πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις ψηθούν απομακρύνετε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα κεφτεδάκια να κρυώσουν ελαφρώς. Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια μπορείτε να φτιάξετε την σάλτσα που θα τα συνοδέψει: απλά τοποθετήστε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια λεκάνη και με ένα μίξερ χειρός απλώς χτυπήστε τα. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι. Διατηρήστε την σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να σερβίρετε. Η σάλτσα διατηρείτε στο ψυγείο με μια διαφανής μεμβράνη για 7-10 μέρες, ενώ τα κεφτεδάκια για 3-4 μέρες. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜία συνταγή για ουζάκι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1) ¼ κ.γ. αλάτι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος 5 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη ½ κούπα λευκό κρασί ½ κούπα τριμμένη φέτα Φρέσκο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν (3-5 λεπτά). Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα στο σχαροτήγανο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ. Αφαιρούμε από τη φωτιά το σχαροτήγανο. Μεταφέρουμε τις γαρίδες μόνο σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τη φέτα και το πιπέρι στο σχαροτήγανο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, περίπου για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με τις γαρίδες πάνω από το μείγμα του τυριού. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜία γρανίτα ακατάλληλη για ανήλικους ! Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη κόκκινη Sangria 3/4 φλ. κόκκινο κρασί 1 ¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη Για τη λευκή Sangria ¼ φλ. λευκό κρασί 1 φλ. χυμό σταφυλιού Για τη γρανίτα 24 μικρά κυπελλάκια ή θήκες για παγωτίνια 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες ½ φλ. κόκκινα σταφύλια ½ φλ. πράσινα σταφύλια ½ φλ. φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες Εκτέλεση Για τη Sangria Σε μία κανάτα, βάζουμε το κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μία 2η κανάτα, βάζουμε το λευκό κρασί και το χυμό σταφυλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Για τη γρανίτα Τοποθετούμε τα κυπελλάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε μερικά κομμάτια φρούτων σε κάθε ένα από αυτά. Γεμίζουμε τα 12 κύπελλα με το κόκκινο μείγμα κρασιού και τα άλλα 12 με το λευκό μείγμα κρασιού. Καλύπτουμε όλα τα ποτηράκια με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε από ένα ξυλάκι για παγωτίνια, μέσα από τη πλαστική μεμβράνη, στο κέντρο σε κάθε κυπελλάκι. Παγώνουμε τα κυπελλάκια για τουλάχιστον 4 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜία φανταστική συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 12 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για τις τηγανίτες: 1/3 φλ ζάχαρη 1/3 φλ σκόνη κακάο 1/3 φλ καστανή ζάχαρη 1 1/2 φλ αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν σόδα 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 φλ γάλα πλήρες 1/2 φλ βουτυρόγαλα χαμηλών λιπαρών 2 μεγάλα αβγά 3 1/2 κ.σ. φυτικό λάδι 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας λίγο βούτυρο, για το τηγάνι μπανάνα, τεμαχισμένη, για γαρνιτούρα ξηροί καρποί, για γαρνιτούρα Για τη σάλτσα σοκολάτας: 225 γρ σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος, μαύρη, ό,τι προτιμάμε) 1 φλ κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το κακάο. Ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, το βουτυρόγαλα, τα αβγά, το λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και χτυπάμε να ανακατευτούν (δεν χτυπάμε πολύ, η ζύμη μας να έχει σβώλους). Βουτυρώνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε 1/4 ζύμης τη φορά στο τηγάνι. Απλώνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες, για 1 λεπτό. Γυρνάμε από την άλλη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Περιχύνουμε της τηγανίτες μας με σάλτσα σοκολάτας, γαρνίρουμε με κομμάτια μπανάνς και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και τις σερβίρουμε ζεστές. Για τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω στις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αν προτιμάμε πιο αραιή σύσταση, προσθέτουμε κι άλλη ζεστή κρέμα. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΗ συνταγή που δίνω είναι για 4 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 500 γρ ρύζι arborio για ριζότο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά τρυφερά 2 σκελίδες σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (εκπληκτικό αποτέλεσμα δίνει το τύπου "κερκύρας") 1,5 λίτρο υγρό (νερό ή ζωμός από το βράσιμο της γαρίδας ) αλάτι θαλασσινό 500γρ γαρίδες μεγάλες βρασμένες σαφράν 5-6 στήμονες είναι αρκετοί (ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε) φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3/4 κούπας ρεγκάτο και παρμεζάνα σε ίση ποσότητα 2 σφηνάκια ούζο (υπάρχει ενα που λέγεται pilavas και έχει τέλεια ένταση για τα φαγητά) Εκτέλεση συνταγής Σε ένα φαρδύ σκεύος με σχετικά χαμηλό τοίχωμα βάζω το βούτυρο με το σκόρδο και το κρεμμύδι . Πριν μαραθεί τελείως προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν οι κόκκοι διάφανοι σε χαμηλή φωτιά ! Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το υγρό , σε δόσεις των 300 ml .Προσθέτω το αλάτι και το ούζο. Μόλις πιεί όλη την πρώτη δόση υγρού προσθέτω την δεύτερη και ούτω καθ΄εξής ! Αφού δω οτι έχει γίνει το ρύζι προσθέτω το πιπέρι και τα τυριά και το σαφραν . Προσθέτω και τις γαρίδες . Το ριζότο είναι έτοιμο !
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 πακέτο λαζάνια 1 κουτί ντοματοχυμό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη Αλάτι-Πιπέρι 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη 4 κούπες μοτσαρέλα ψιλοκομμένη Λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Ρίχνουμε λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε βασιλικό. Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα.Τοποθετούμε τα λαζάνια και μια στρώση παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση. Συμπληρώνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει. Τα λαζάνια με τυρί είναι έτοιμα!
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grυλικά 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κουνουπίδι 1 κιλό 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια 1/2 κούπας λάδι 3 μέτριες πατάτες 3 μέτρια καρότα 3 ώριμες ντομάτες αλάτι,1/2 κ. γ. κύμινο και λίγο τριμμένο πιπέρι στο τέλος Εκτέλεση Καθαρίζουμε κόβουμε σε κομμάτια,το κουνουπίδι. Καθαρίζουμε και πλένουμε πατάτες καρότα και κρεμμύδια. Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και τα καρότα ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, με το λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πατάτες τα καρότα και το κουνουπίδι. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 8 λεπτά περίπου ως έχει. Πλένουμε τις ντομάτες, τις σφίγγουμε να φύγουν τα υγρά τους, τις τρίβουμε, και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα και το κύμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30 λεπτά περίπου ακόμα. Τέλος τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και είναι έτοιμο.
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΤι χρειαζόμαστε για 2 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4 μελιτζάνες μέτριες σπορέλαιο για τηγάνισμα 1 μεγάλο κρεμμύδι 200 γρ. φέτα 4 σκελ. σκόρδο 4 τομάτες ώριμες αλάτι, πιπέρι 4-5 κλων. μαϊντανό 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο 20 γρ. πελτές τομάτας Εκτέλεση Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τις χαράσουμε ελαφρώς στο εσωτερικό τους σε σχήμα Χ. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα να ξεπικρίσουν και τις στραγγίζουμε καλά.Προσθέτουμε στις μελιτζάνες λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το εσωτερικό τους. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα σκόρδα κομμένα σε λεπτές φέτες-ροδέλες. Προσθέτουμε τις τομάτες τριμμένες, στο τρίφτη,(αφήνουμε μια ντομάτα στην άκρη)το αλατοπίπερο, τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και προς το τέλος το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Εδώ θέλουμε να γλασάρει η σάλτσα από το συνεχή βρασμό, χωρίς να μας μείνει στεγνή. Στρώνουμε τις μελιτ
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr