τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΥΛΙΚΑ 5 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες 45 γρ. βούτυρο φρέσκο 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2000 ml ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών Αλάτι κατά βούληση 1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες 50 ml. ελαιόλαδο 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη Χρόνος Προετοιμασίας 40 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 4 άτομα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διαφανή και να μαλακώσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσουν.

Προσθέτουμε αλάτι. Βράζουμε το ζωμό βραστό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα (Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο και να το προσθέσουμε στο τέλος, ανάλογα με το πόση πυκνότητα θέλουμε να έχει η σούπα μας). Βράζουμε για 20-30 λεπτά.

Όταν η σούπα μας μαγειρευτεί, μπορούμε να την χτυπήσουμε λίγο στο μπλέντερ.

Σε ένα ταψί απλώνουμε τις φέτες από την μπαγκέτα, τις ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και τις βάζουμε στο φούρνο. Τις ψήνουμε μέχρι να γίνουν σαν φρυγανιές.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε τριμμένη γραβιέρα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βάζουμε στα πιάτα τη σούπα και 1 - 2 φέτες ψωμί με λιωμένη γραβιέρα. Normal 0 false false false EN-GB X-NONE X-NONE

Πηγή: cookbox.gr

Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα μοναδικό ορεκτικό στο τραπέζι σας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Ν/Α Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τους κεφτέδες 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια 4 σκελίδες σκόρδο 1 κόκκινο κρεμμύδι 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανός, ψιλοκομμένος 2 κ.γ. κύμινο 2 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη 2 κ.σ. αλεύρι Αλάτι Φρέσκο πιπέρι Λάδι για το τηγάνισμα Για τη σος γιαουρτιού: 200 γρ. γιαούρτι ½ λεμόνι, στυμμένο 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. κρύο νερό 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο Αλάτι Εκτέλεση Για τους κεφτέδες Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 6 ώρες από το βράδυ. Βράζουμε τα ρεβίθια για 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τελείως για 1 ώρα. Προσέχουμε να έχουν στραγγίσει τελείως, προτού προχωρήσουμε με τη συνταγή μας. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Τοποθετούμε σε ένα multi τα βρασμένα ρεβίθια και τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια-σκόρδα, μαζί με το κόλιανδρο και το κύμινο και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε το multi και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι. Ξανανακατεύουμε το μείγμα με το multi μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το φρέσκο μαϊντανό, το αλεύρι και το μείγμα ρεβιθιών, που μόλις ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Κάνουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τους ρεβιθοκεφτέδες μας, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα σε όλες τις πλευρές. Για τη σος γιαουρτιού Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Τα λόγια είναι περιττά απλά δοκιμάστε την. Συνταγή : Δημήτρηε Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1/4 φλ βούτυρο ανάλατο 4 ουρές αστακού 750 γρ ντοματίνια σε κονσέρβα 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες 1/8 κ.γ. αλάτι 230 ml χυμό μυδιών 2/3 φλ χυμό μήλου 150 γρ λιγκουίνι 2 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος, προαιρετικά Εκτέλεση Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις ουρές αστακού. Μαγειρεύουμε, γυρνώντας από όλες τις μεριές, μέχρι να γίνουν ροζ, για 3 λεπτά. Αποσύρουμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και το αλάτι, μαζί με τον χυμό μυδιών και το χυμό μήλου. Μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά. Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, χωρίς αλάτι, για 7-8 λεπτά. Σουρώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύοντας τα. Χωρίζουμε τα λιγκουίνι σε δύο πιάτα και απλώνουμε δύο ουρές στο καθένα. Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδικός παραδοσιακός μουσακάς που θα ξετρελάνει όλη την παρέα. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 165΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για το μουσακά 3-4 μελιτζάνες 450 γρ πατάτες 500 γρ κιμά 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες ½ κούπα κόκκινο κρασί ¼ κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. κανέλα ¼ κ.γ. μπαχάρι 1 κούπα ντοματοπελτέ 1 κ.γ. ζάχαρη 2 κούπες ψίχουλα ψωμιού 8 ασπράδια αβγού, ελαφρά χτυπημένα (κρατάμε τους κρόκους για τη μπεσαμέλ) 1 κούπα κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, τριμμένη αλατοπίπερο όσο θέλουμε Για την μπεσαμέλ 1 κούπα βούτυρο 1 κούπα αλεύρι 4 κούπες γάλα, ζεστό 8 κρόκους αβγών, ελαφρά χτυπημένους μια πρέζα μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Για τα λαχανικά Με έναν αποφλοιωτή κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αλατίζουμε. Τις καλύπτουμε με ένα αναποδογυρισμένο πιάτο και βάζουμε από πάνω ένα βάρος π.χ. βάζο ή κονσέρβα, ώστε να τις πιέζει. Αφήνουμε το σουρωτήρι στο νεροχύτη και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους, για 15-20 λεπτά έως 1 ώρα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε ολόκληρες μέχρι να γίνουν κάπως μαλακές, αλλά να μην είναι τριζάτες και τραγανές. Σουρώνουμε, παγώνουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Σε δύο ταψιά απλώνουμε αλουμινόχαρτο και τα λαδώνουμε ελαφρά. Βάζουμε ελάχιστο νερό στα ασπράδια αβγού και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα ψίχουλα σε ένα επίπεδοπιάτο. Ξεπλένουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Βουτάμε τις φέτες στο ασπράδι και μετά στα ψίχουλα κι από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τις φέτες στα ταψιά και ψήνουμε στους 200C για ½ ώρα, γυρνώντας τις μια φορά. Όταν γίνουν οι μελιτζάνες, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 175C. Για τον κιμά Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζουμε τον κιμά και ψήνουμε μέχρι να χάσει το ροζ χρώμα του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το κρασί, αφήνουμε λίγο να μαγειρευτεί και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά πριν προσθέσουμε την κανέλα, το μπαχάρι, το μαϊντανό, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Για την μπεσαμέλ Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα χτυπάμε. Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαγειρευτεί, αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, χτυπώντας συνεχώς. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει, αλλά να μη βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τους κρόκους αβγών και το μοσχοκάρυδο. Επιστρέφουμε στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Για το μουσακά Βουτυρώνουμε λίγο ένα πυρέξ ή άλλο βαθύ σκεύος και πασπαλίζουμε τον πάτο με ψίχουλα. Απλώνουμε ένα στρώμα πατάτες και από πάνω μελιτζάνες, αφήνοντας λίγο περιθώριο στις άκρες του πυρέξ. Απλώνουμε τον κιμά πάνω από τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με ¼ τριμμένο τυρί. Απλώνουμε άλλο ένα στρώμα μελιτζάνες και πασπαλίζουμε και πάλι με ¼ τυρί. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και φροντίζουμε να απλωθεί και γύρω-γύρω στις άκρες και στις γωνίες. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 175C για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ. Αφήνουμε για 15-20 λεπτά να κρυώσει πριν κόψουμε και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα γευστικό ρύζι στο τραπέζι σας που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 3 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές 3 κ.σ. σόγια σως ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ¼ κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κρεμμύδι, κομμένο 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο (προαιρετικά) 2 φλ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβας, κομμένο ½ φλ. ζαμπόν, κομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το τζίντζερ και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα wok. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα, το καλαμπόκι και τον αρακά (προαιρετικά). Τα τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην μας κολλήσουν. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τον ανανά, το ζαμπόν, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 πακέτο λαζάνια 1 κουτί ντοματοχυμό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη Αλάτι-Πιπέρι 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη 4 κούπες μοτσαρέλα ψιλοκομμένη Λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Ρίχνουμε λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε βασιλικό. Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα.Τοποθετούμε τα λαζάνια και μια στρώση παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση. Συμπληρώνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει. Τα λαζάνια με τυρί είναι έτοιμα!

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Εν όψει της Πρωτομαγιάς μια συνταγή από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο Υλικά 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια Για τη μαρινάδα: 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 2 κλωνάρια μαϊντανό 1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους 1 κ.γλ. ρίγανη 1/2 κ.γλ. θυμάρι Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα. Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι "κολλητά" στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ ζάχαρη 1 1/2 κγ μαγειρική σόδα 1 κγ αλάτι 250 ml γάλα σόγιας 60 γρ ηλιέλαιο 3 κσ λευκό ξύδι 2 κγ απόσταγμα βανίλιας 1 κγ ξύσμα πόρτο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε τα υγρά υλικά και προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με τα στερεά. Αναμειγνύουμε με ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς και αδειάζουμε σε μια ελαφρά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 2 μεγάλες μελιτζάνες 2-3 φρυγανιές 1 κρεμμυδάκι 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλάκι αλάτι κοφτό λίγο πιπέρι 1 κ.σ. λάδι λίγο ξύδι 1 κ.σ. μαγιονέζα Εκτέλεση Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο όπως είναι.Όταν κρυώσουν τις καθαρίζουμε από τη φλούδα και τα σπόρια.Βάζουμε τα υλικά εκτός της μαγιονέζας στο μίξερ και τα χτυπάμε. Στο τέλος προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Έτοιμη

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 350 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική 200 γρ. Νερό 250 γρ. Τσίπουρο η τσικουδιά 1 χούφτα απο φύλα μέντας Εκτέλεση Πλένω καλά και στεγνώνω ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι. Ρίχνω μέσα το τσίπουρο ή την τσικουδιά, το νερό, τη ζάχαρη και τα φύλλα μέντας, προσέχοντας όμως να αφήσω λίγο κενό μεταξύ του ποτού μου και του στομίου. Αφού κλείσω καλά το μπουκάλι, το αφήνω στον ήλιο για 1 μήνα να "ζυμωθούν" όλα τα υλικά καλά. Δεν ξεχνάω, κάθε μέρα να το ανακινώ απαλά.Αφού περάσει ο 1 μήνας, σουρώνω το περιεχόμενο του απεριτίφ μέντας και το αποθηκεύω ξανά σε γυάλινο μπουκάλι!Αν θελουμε να του δώσουμε πιο έντονο χρωμα προσθέτουμε 8 σταγόνες ζαχαροπλαστικής κίτρινο χρωμα και 2 σταγόνες μπλε χρωμα! Τόσο απλά...

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία