φιλετακια χοιρινα αργυρω | συνταγες ντουκαν β φαση | σαλατα με αρακα και καλαμποκι | συνταγες με καλαμποκαλευρο αργυρω | κανταιφι παραδοσιακο αργυρω | παστελι με ξηρους καρπους
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Καταπληκτική σαλάτα που μπορείτε να την φάτε και σαν κυρίως γεύμα. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες 1/4 φλ ελαιόλαδο 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου 540 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα 4 φλ ρόκα 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες 170γρ τόνος σε ελαιόλαδο, σουρωμένος αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Μοιράζουμε τη ρόκα και το αγγούρι σε 4 πιάτα. Από πάνω προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα κομμάτια τόνου. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία λαχταριστή πρόταση για το Κυριακάτικο τραπέζι. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 450 γρ φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λωρίδες αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 3 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο, ξεχωριστά 1/4 φλ κρεμμύδι, κομμένο 225 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλ ζωμός μοσχαρίσος, χωρίς πολύ αλάτι 340 γρ χυλοπίτες 2/3 φλ γιαούρτι 2% λιπαρά ή πλήρες 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, κομμένο γλυκιά καπνιστή πάπρικα Εκτέλεση Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει και προσθέτουμε το μοσχάρι σε μία στρώση. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μοσχάρι. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς, για 30''-1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό, σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με 1 κ.σ. βούτυρο. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα στη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχάρι με τους χυμούς του. Όταν ζεσταθεί, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τον άνηθο, ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε με χυλοπίτες και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστά τάκος στη στιγμή. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 3 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά Για τις γαρίδες 20 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ½ κ.γ. κύμινο, τριμμένο ½ κ.γ. τσίλι, σε σκόνη ¼ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη (προαιρετικά) ¼ κ.γ. αλάτι χοντρό 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι, χυμός (προαιρετικά) Για τη σάλσα 1 ντομάτα, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη σε κύβους 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες 1 πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη ½ κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι 1 κ.σ. φρέσκο χυμό μοσχολέμονου από 1/2 μοσχολέμονο ¼ φλ. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, χοντροκομμένα ¼ φλ. ξινόκρεμα 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο χυμό μοσχολέμονου 6 μικρές τορτίγιες αλευριού ή καλαμποκιού Εκτέλεση Για τις γαρίδες Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακινούμε το μπολ να καλυφθούν καλά με το μείγμα ελαιόλαδου. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά έως και 24 ώρες. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ. Σβήνουμε τη φωτιά και τελειώνουμε με λίγο χυμό μοσχολέμονου. Για τη σάλσα Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, το αβοκάντο, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχολέμονο και τον κόλιναδρο, ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη. Για τη σάλτσα Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε την ξινόκρεμα, τον κόλιανδρο, το χυμό μοσχολέμονου, ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη. Για το σερβίρισμα Εφόσον επιθυμούμε, βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα μεγάλο ταψί και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο, μέχρι να ξεροψηθούν. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε γενναιόδωρα τη σάλσα στις τορτίγιες, προσθέτουμε 3-4 γαρίδες σε καθεμιά, ραντίζουμε με τη σάλτσα ξινόκρεμας και σερβίρουμε με φέτες μοσχολέμονου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 5 μπανάνες πολύ ώριμες 150 γρ. καστανή ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο 2 αυγά 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 2 βανιλίνες 300 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένη 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για επιφάνεια ζάχαρη άχνη και κακάο για πασπάλισμα Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία. Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα και μόνο οι μπανάνες διαλύονται. Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά. Το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα… Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα, όταν όμως έχει κρυώσει το μείγμα για να μην λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (25 εκ) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά. Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ αν βγει καθαρή είναι έτοιμο! Βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε και με λίγο παγωτό.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 10 ή 12 αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 1 φλιτζ. αρακάς 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι 1 λεμόνι (ο χυμός του) Εκτέλεση συνταγής Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο). Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα, σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά) και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά. Όταν είναι έτοιμος κάνουμε ένα μίγμα με τον αρακά, την κρέμα γάλακτος, το μισό κεφαλοτύρι, τον άνηθο και το λιωμένο βούτυρο. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μίγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστούν οι αγκινάρες.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 φλιτζάνι πλιγούρι 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους,και ενα αγγούρι κομμένο σε κύβους 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαίντανος 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λίγο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 χωρίς κουκούτσι ελιές σε ροδέλες 2 κομμένες σε τριγωνάκια αραβικές πίτες Εκτέλεση Βάζετε το πλιγούρι σε μπολ με ζεστό νερό και το αφήνετε ένα βράδυ για να φουσκώσει. Την επομένη το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίσει. Βάζετε το πλιγούρι σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις ντομάτες, την πιπεριά, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό,και το αγγούρι.Ανακατεύετε τα λαχανικά με το πλιγούρι.Χτυπάτε το λάδι με τη μουστάρδα και το ξίδι, προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο, περιχύνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα, αφού τη γαρνίρετε με τις ελιές και τριγωνάκια αραβικής πίτας.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

για 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κιλό λάχανο άσπρο 1 μικρή ρίζα φινόκιο, κομμένη σε λεπτές φέτες 2 καρότα κομμένα σε λοξές φέτες 1 πράσο σε ροδέλες 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές Φέτες 1 ματσάκι φρέσκο άνιθο 1/2 κούπα ρύζι μακρύκκοκο λευκό Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού 1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένο μαραθόσπορο Αλάτι, πιπέρι 1 κούπα νερό Εκτέλεση Ετοιμάστε πρώτα τα υλικά. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα το λάχανο (πρώτα σε λωρίδες και μετά κάθετα). Πλύντε, στραγγίστε. Ετοιμάστε φινόκιο, πράσο, κρεμμύδι, καρότο,ψιλοκόψτε κοτσάνια μυρωδικών.Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι, το μαραθόσπορο και σωτάρετε κρεμμύδι και πράσο. Προσθέστε το φινόκιο, το καρότο.Αφήστε για λίγο να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάχανο στην κατσαρόλα μαζί με τα τρυφερά κοτσανάκια του άνιθου. Τα φύλλα κρατείστε τα για το τέλος. Αν τα βάλετε τώρα θα χάσουν το χρώμα τους.Ανακατέψτε τα λαχανικά καλά. Με 10 λεπτά σωτάρισμα, θα έχουν γυαλίσει και θα έχουν αρχίσει να χάνουν τον όγκο τους. Σκορπίστε πάνω τους το ρύζι, καλά πλυμμένο. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και ψήνετε για 20 λεπτά. Προσθέστε τα φύλλα άνηθου, ελέξτε το λεμόνι και το αλάτι και σερβίρετε όλο το φαγητό σε πιατέλα. Περιχύνετε με φρέσκο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με πάπρικα.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Ενα μοναδικό ρόφημα για τις κρύες μέρες και όχι μόνο. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 2 - 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬✬ Υλικά 2 φλ. πλήρες γάλα 1/4 φλ. κακάο σκόνη 10,5 γρ. φρουκτόζη 1 πρέζα αλάτι 2 ξυλάκια κανέλας 1 αστεροειδή γλυκάνισο 2-3 κόκκους κάρδαμο 1 πιπερίτσα τσίλι, ολόκληρη 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 4 κ.σ. κονιάκ Εκτέλεση Σε μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κακάο, τη φρουκτόζη, το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατατεύοντας συχνά. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα, προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κάρδαμο, την πιπερίτσα τσίλι, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το μίγμα. Επιστρέφουμε το σκεύος στη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση. Σερβίρουμε τη σοκολάτα ζεστή. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Πικάντικη σούπα με γαρίδες Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 2-4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά κόκκινη, γλυκιά, ψιλοκομμένη ½ φλ. ρύζι καρολίνα ¼ κ.γ. μπούκοβο 1 φλ. χυμό ντομάτας, συμπυκνωμένο 4 φλ. νερό ½ φλ. κρέμα γάλακτος ½ φλ. γάλα 300 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 1 κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ½ λεμόνι, χυμό 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο Διαδικασία Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι, το μπούκοβο, το χυμό ντομάτας, το νερό και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και σερβίρουμε. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy