τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

...ένα πιάτο γεμάτο υγεία και αρώματα Καλησπέρα! Καιρό τώρα, από τότε που κέρδισα στη κλήρωση το βιβλίο "Εδώδιμα 64", του Δ. Σκαρμούτσου, δωράκι της αγαπημένης blogοφίλης manousina, ήθελα να ετοιμάσω ένα τουλάχιστον από τα πιάτα του για να την ευχαριστήσω. Πάντα όμως, κάτι τύχαινε και τελικά όλο το ανέβαλλα...κάνοντας να περάσει αρκετός καιρός. Να όμως που έφτασε η ώρα... τελικά, για τα πάντα υπάρχει ένα σωστό timing. Έτσι έφτιαξα τα φασολάκια που ήθελα από το συγκεκριμένο βιβλίο τιμώντας την καλή μου μπλογκοφίλη manousina και την αδερφούλα της Λένια αλλά και το δώρο τους. Σας δίνω αμέσως τη συνταγή, που όμως εγώ "πείραξα" λιγάκι προσθέτοντας κρεμμύδι και μανιτάρια, όχι γιατί δεν ήταν νόστιμα έτσι αλλά για να το "φτιάξω" όπως το ήθελα. ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 1 κιλό φασολάκια κατεψυγμένα (ή φρέσκα) στρογγυλά 450 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 450 γρ. μανιτάρια κατεψυγμένα σε φέτες 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 2 κ.γλ. τριμμένο κύμινο 2 κ.γλ. τριμμένο κόλιανδρο 1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν 3/4 φλ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη 1 κ.γλ. ζάχαρη 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βράζουμε τα φασολάκια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να τα σκεπάζει για 10-15 λεπτά, ώστε να μείνουν τραγανά. Μόλις τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε το ζεστό νερό και γεμίζουμε τη κατσαρόλα με κρύο νερό και το χύνουμε κι αυτό. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα και τα αφήνουμε στην άκρη. Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο multi. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5-6 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σοταριστούν για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην καούμε γιατί τα μανιτάρια "πηδούν" προσπαθώντας να "δραπετεύσουν" από το τηγάνι (είναι καλύτερα να σκεπάσουμε το τηγάνι με την ειδική σίτα για να είμαστε ασφαλείς). Μόλις ετοιμαστούν τα προσθέτουμε στα φασολάκια και τα αφήνουμε πάλι στην άκρη. Βάζουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, τα τριμμένα μπαχαρικά και την καρυδόψιχα. Σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους στην κουζίνα μας. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τις πιπεριές και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αναμειχθούν και να ζεσταθούν όλα τα υλικά. Μόλις ετοιμαστούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά για μια τελευταία φορά. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα φασολάκια με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε με 2 κουτάλια, προσεκτικά για να μην λιώσουν τα φασολάκια. Σερβίρουμε, εάν θέλουμε (εγώ δεν το έκανα) με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού και απολαμβάνουμε ένα καταπληκτικό και γεμάτο άρωμα πιάτο. Ευχαριστώ manousina!!!

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

ΥΛΙΚΑ 2000 γρ. κουκιά φρέσκια 120 ml. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ματσάκι, ψιλοκομμένο) 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο 1/8 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 2 λεμόνια το χυμό τους Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 4 άτομα

Aποφλοιώνουμε τα κουκιά.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, το μάραθο και τον άνηθο. Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο για να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά.

Bράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά για περίπου 20 λεπτά (Mπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος).

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.

Πηγή: cookbox.gr

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα γευστικό ρύζι στο τραπέζι σας που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 3 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές 3 κ.σ. σόγια σως ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ¼ κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κρεμμύδι, κομμένο 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο (προαιρετικά) 2 φλ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβας, κομμένο ½ φλ. ζαμπόν, κομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το τζίντζερ και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα wok. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα, το καλαμπόκι και τον αρακά (προαιρετικά). Τα τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην μας κολλήσουν. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τον ανανά, το ζαμπόν, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μαγευτικά ρολά μελιτζάνας, ένα καλοκαιρινό συνοδευτικό στο τραπέζι σας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬ Υλικά 2 μεγάλες μελιτζάνες ελαιόλαδο, για λάδωμα 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 4 κ.σ. γιαούρτι 150γρ φέτα, θρυμματισμένη 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη 20 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού 10 λιαστές ντομάτες, κομμένες στη μέση Εκτέλεση Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε υψηλή φωτιά, αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνς με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το γιαούρτι, τη φέτα, τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε 1 γεμάτη κ.γ. από το μείγμα φέτας σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας και προσθέτουμε ένα φύλλο βασιλικού και ½ λιαστή ντομάτα. Τυλίγουμε τη μελιτζάνα σφιχτά σε ρολό και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα κοκτέιλ και να μην ανοίξει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση. Σερβίρουμε ως ορεκτικό ή ως κυρίως με συνοδεία κρέατος. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 5 μπανάνες πολύ ώριμες 150 γρ. καστανή ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο 2 αυγά 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 2 βανιλίνες 300 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένη 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για επιφάνεια ζάχαρη άχνη και κακάο για πασπάλισμα Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία. Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα και μόνο οι μπανάνες διαλύονται. Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά. Το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα… Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα, όταν όμως έχει κρυώσει το μείγμα για να μην λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (25 εκ) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά. Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ αν βγει καθαρή είναι έτοιμο! Βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε και με λίγο παγωτό.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 πακέτο λαζάνια 1 κουτί ντοματοχυμό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη Αλάτι-Πιπέρι 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη 4 κούπες μοτσαρέλα ψιλοκομμένη Λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Ρίχνουμε λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε βασιλικό. Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα.Τοποθετούμε τα λαζάνια και μια στρώση παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση. Συμπληρώνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει. Τα λαζάνια με τυρί είναι έτοιμα!

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. κατίκι Δομοκού 100 γρ. φέτα 200 ml ελαιόλαδο 1 κουτάλια μπούκοβο 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκά 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ Εκτέλεση συνταγής Βάζω στον κάδο του μπλέντερ τα τυριά (μανούρι, κατίκι και φέτα) και τα πολτοποιούμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν και να φτιάξουν ένα πυκνό μείγμα. Χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μπλέντερ αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το λάδι. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό. Στη συνέχεια ρίχνω την πιπεριά Φλωρίνης τη πάπρικα και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη, στο τέλος βάζουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ομοιόμορφα. Μεταφέρω την τυροκαυτερή σε ένα μπολ. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, πριν σερβίρω.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά για το ζωμό 1 μεγάλο κοτόπουλο 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους λίγα κλωναράκια σέλινο 1 κλωναράκι θυμάρι 1 δαφνόφυλλο μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι για τη σούπα 1 μαρούλι ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες λίγο ελαιόλαδο για το αβγολέμονο 3 αβγά χυμό από 2 λεμόνια 1 κ.σ. κορν φλάουρ Εκτέλεση Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και αφαιρούμε την πέτσα. Τα κόκαλα είναι που δίνουν τη γεύση στο ζωμό, οπότε κόβουμε το λαιμό και τα μπούτια σε περισσότερα κομμάτια. 1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το καρότο με λίγο ελαιόλαδο 2. Προσθλέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το κοτόπουλο 3. Καλύοπτουμε με ζεστό νερό 4. Δένουμε το σέλινο, το θυμάρι και το δαφνόφυλλο με σπάγκο κουζίνας και ρίξτε το μαζί με τους κόκκους πιπεριού στο ζωμό. 5. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 90 λεπτά και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται. 6. Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σουρώνουμε καλά το ζωμό με ψιλό σουρωτήρι και τούλι, ώστε να πάρουμε έναν όσο το δυνατόν πιο καθαρό ζωμό. 7. Ξεψαχνίζουμε προσεκτικά το κοτόπουλο. 8. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους. 9. Ρίχνουμε το ζωμό στη κατσαρόλα και βάζουμε να βράσει μαζί με το μαρούλι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι όλα να μαλακώσουν, δηλαδή περίπου 10 λεπτά. 10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. 11. Σε ένα βαθύ μπολ αραιώνουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και χτυπάμε με σύρμα τα αβγά. 12. Προσθέτουμε χτυπώντας λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά και το μισό τουλάχιστον ζεστό ζουμί με τη βοήθεια μιας κουτάλας. 13. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζουμί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κ. μπακαλιάρο φιλέτο αλεύρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα για το κουρκούτι: 1/2 φλ. τσ. αλεύρι 1 κουτί μπύρα 1 κ.σ. ούζο 1 ασπράδι αβγού χτυπημένο πιπέρι Εκτέλεση Αφαιρούμε το πολύ αλάτι, κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε να ξαλμυρίσει σε άφθονο κρύο νερό για 24 ώρες,αν τα κομμάτια είναι χοντρά. Αλλάζουμε αυτό το νερό τουλάχιστον 5 φορές. Όταν είναι έτοιμος, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και τον βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Πριν το τηγάνισμα τα πιέζουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.Για να φτιάξουμε το κουρκούτι ανακατεύουμε σε βαθύ σκεύος το αλεύρι με λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε τα 3/4 της μπύρας, λίγη- λίγη, ανακατεύοντας με το σύρμα των αβγών, μέχρι να γίνει ένας λείος, πηχτός, ομοιογενής χυλός. Προσθέτουμε το ασπράδι που έχουμε χτυπήσει σε ελαφριά μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το κουρκούτι για λίγη ώρα στο ψυγείο, να παγώσει. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Αλευρώνουμε τα κομμάτια τα τινάζουμε καλά, τα βυθίζουμε στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι λίγα λίγα, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα πιάνουμε ελαφρά με πιρούνι και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι ξεροψήθηκε καλά η κρούστα.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

για 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κιλό χοιρινό, ψαχνό ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο 2/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί 2 κομμάτια φλούδα λεμονιού 1 ματσάκι άνηθο 3 μαρούλια, χοντροκομμένα σε λωρίδες 1 αυγό 2 κρόκους Χυμό από 2-3 λεμόνια Αλατοπίπερο Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλεςΠλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε στην άκρη.Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κρέας καλά.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί,προσθέτουμε λίγο νερό – αρκετό ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για 1 ώρα, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.Παράλληλα, ζεματάμε τα μαρούλια σε ξεχωριστή κατσαρόλα όπου βράζει αρκετό αλατισμένο νερό. Ίσα-ίσα θέλουμε να τα μαράνουμε για να μην έχουν πολύ όγκο.Ένα τέταρτο περίπου πριν είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε τα μαρούλια. Σιγοβράζουμε το φαγητό, προσθέτοντας εάν χρειαστεί, περισσότερο νεράκι.Αβγοκόβουμε: Χτυπάμε το αβγό και τους κρόκους μέχρι να γίνουν κρεμμώδη και να πήξουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνέχεια.Με μια κουτάλα μεγάλη, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε “με το σταγονόμετρο” – δηλαδή πολύ σιγανή ροή – χτυπώντας. Επαναλαμβάνουμε 2 φορές.Σβήνουμε την φωτιά,Προσθέτουμε τον άνιθο, ρίχνουμε το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να απλωθεί το αυγολέμονο.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

800 γρ αλεύρι 470 ml γάλα 60 ml λάδι 50 γρ βούτυρο 10 γρ αλάτι 5 γρ ζάχαρη 2 φακελάκια μαγιά Οδηγίες 24 Minutes Στην εκπομπή ομογενοποίησαν όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.


Πηγή: cookpad.com/gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Επικοινωνία
';