φιλετακια χοιρινα αργυρω | συνταγες ντουκαν β φαση | σαλατα με αρακα και καλαμποκι | συνταγες με καλαμποκαλευρο αργυρω | κανταιφι παραδοσιακο αργυρω | παστελι με ξηρους καρπους
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μία σούπερ πρόταση του Δημήτρη Σκαρμούτσου Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία περίπου 10΄, ψήσιμο περίπου 20΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι σκληρό 300 χλιαρό νερό 13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής 1 κ.σ. ζάχαρη 1κσ μπούκοβο Αλμωπίας ή καυτερό μπούκοβο 1κσ TABASCO 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.σ. ελαιόλαδο Για τη πίτσα πολτό από 4-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες πομοντόρο ξεφλουδισμένες (ή 400 γρ. χυμό ντομάτας) μια σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 1κσ καπνιστή πάπρικα 3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης 4 φρέσκιες μοτσαρέλλες κομμένες σε φέτες 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη σάλτσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο για τα ταψιά 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια 4 φέτες προσούτο Ευρυτανίας 100γρ σουτζούκι κομμένα σε λεπτές φέτες 100 γρ καυτερό λουκάνικο Δράμας 4 λεπτές φέτες παστουρμά 250 γρ τριμμένη πικάντικη χανιώτικη γραβιέρα 1 κούπα φύλλα ρόκας Εκτέλεση Σε μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη το μπούκοβο και το Tabasco και το λάδι. Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική. Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και λίγο απ' το βασιλικό ή τη ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ανοίγουμε το ζυμάρι, απλώνουμε σε ένα ταψί και από πάνω απλώνουμε την σάλτσα και όλα τα υλικά εκτός της μοτσαρέλας και της ρόκας. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και στο τέλος βάζουμε την μοτσαρέλα και την ρόκα. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική καροτόσουπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,3 κιλά καρότα, καθαρισμένα Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι 3-4 σκελίδες σκόρδου ½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο 5 ½ κούπες ζωμό λαχανικών (σε 2 δόσεις) ½ κ.γ. κόλιανδρο φρεσκοτριμμένο ½ κ.γ. μπαχάρι 1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος Φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνιτούρα Διαδικασία Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο C. Τοποθετήστε τα καρότα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και γαρνίρετε τα με αλάτι, πιπέρι κι αρκετό λάδι. Ψήστε τα στους 220ο C για 45 λεπτά γυρνώντας τα μόνο μια φόρα. Μόλις τα καρότα μαλακώσουν και καραμελώσουν βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα για λίγο στην άκρη. Μόλις κρυώσουν λίγο και μπορείτε να τα πιάσετε με το χέρι σας, χοντροκόψτε τα σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ και τις 3 κούπες ζωμού. Πολτοποιήστε όλο το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Μεταφέρετε τον πουρέ καρότου σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τον υπολειπόμενο ζωμό, το κόλιανδρο και το μπαχάρι. Ζεστάνετε τα υλικά σε μεσαία φωτιά. Ανακατεύοντας συχνά προσέξτε την σούπα και την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώστε την φωτιά σε μεσαία-χαμηλή και τότε προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί ομοιόμορφα όλη η σούπα αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, γαρνίρετε με τα φύλλα μέντας και συνοδέψτε το με μια φέτα ψωμί. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία συνταγή για ουζάκι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1) ¼ κ.γ. αλάτι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος 5 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη ½ κούπα λευκό κρασί ½ κούπα τριμμένη φέτα Φρέσκο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν (3-5 λεπτά). Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα στο σχαροτήγανο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ. Αφαιρούμε από τη φωτιά το σχαροτήγανο. Μεταφέρουμε τις γαρίδες μόνο σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τη φέτα και το πιπέρι στο σχαροτήγανο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, περίπου για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με τις γαρίδες πάνω από το μείγμα του τυριού. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική συνταγή που η πλούσια γεύση της θα σας καθηλώσει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα 1 ½ φλ. καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄ 1 ½ φλ. ζωμό κότας 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ φλ. ξερά βερίκοκα, μουλιασμένα σε μπράντυ 1 πορτοκάλι, το ξύσμα (στο χοντρό τρίφτη) ½ φλ τσ. ρεβύθια, βρασμένα ½ ρόδι, τους σπόρους 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ½ κ.γ. κανέλα μερικούς σπόρους καρδάμωμο (κακουλέ) 4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Τρίβουμε καλά το κοτόπουλο με το μίγμα πάπρικας και κανέλας και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω στα 5', ανακατεύοντας. Τα αφαιρούμε από το σκεύος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε μισό λεπτό, κατόπιν το ζωμό, τα βερίκοκα, ψιλοκομμένα, και το καρδάμωμο. Αφήνουμε να βράσει μισοσκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά. Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πιεί το ζουμί του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ρόδι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μαγευτικά ρολά μελιτζάνας, ένα καλοκαιρινό συνοδευτικό στο τραπέζι σας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬ Υλικά 2 μεγάλες μελιτζάνες ελαιόλαδο, για λάδωμα 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 4 κ.σ. γιαούρτι 150γρ φέτα, θρυμματισμένη 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη 20 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού 10 λιαστές ντομάτες, κομμένες στη μέση Εκτέλεση Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε υψηλή φωτιά, αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνς με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το γιαούρτι, τη φέτα, τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε 1 γεμάτη κ.γ. από το μείγμα φέτας σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας και προσθέτουμε ένα φύλλο βασιλικού και ½ λιαστή ντομάτα. Τυλίγουμε τη μελιτζάνα σφιχτά σε ρολό και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα κοκτέιλ και να μην ανοίξει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση. Σερβίρουμε ως ορεκτικό ή ως κυρίως με συνοδεία κρέατος. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 πακέτο λαζάνια 1 κουτί ντοματοχυμό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη Αλάτι-Πιπέρι 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη 4 κούπες μοτσαρέλα ψιλοκομμένη Λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Ρίχνουμε λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε βασιλικό. Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα.Τοποθετούμε τα λαζάνια και μια στρώση παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση. Συμπληρώνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει. Τα λαζάνια με τυρί είναι έτοιμα!

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 200 γρ. ελαιόλαδο 200 γρ. χυμό πορτοκάλι 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 500 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης 400 γρ. ζάχαρη 200 γρ. λεπτοτριμμένο καρότο 150 γρ. λεπτοτριμμένη κίτρινη κολοκύθα 110 γρ. μαύρες ή ξανθές σταφίδες (προαιρετικά) * 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ. κανέλα 1/3 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη 1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη Ελάχιστο μοσχοκάρυδο Ελάχιστο αλάτι χοντρό Άχνη για πασπάλισμα ή λιγο μαρμελάδα πορτοκάλι για να το αλείψουμε. Εκτέλεση συνταγής Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι το καρότο και την κολοκύθα τριμμένα και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη για να βγάλουν τα υγρά τους. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια, το γαρίφαλο, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι χοντρό και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε καλά. Σε μια λεκάνη κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο , το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρις ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Ύστερα, προσθέτουμε το μείγμα του καρότου με την κολοκύθα, πάντα ανακατεύοντας. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα του άλευρου με τα αρωματικά και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και βάζουμε σε φόρμα του κέικ. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ή αλείφουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 3 ώρες Υλικά 6 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, χτυπημένα σε 3 εκατοστά πάχος 3 φλιτζάνια γάλα 2 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα του εμπορίου (εγω χρησιμοποιώ barilla) 1/2 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι 3 φλιτζάνια δημητριακά θρυμματισμένα 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα πουλερικών Εκτέλεση συνταγής Ξεπλύνετε τα στήθη κοτόπουλου σε κρύο νερό, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε μια αεροστεγή πλαστική σακούλα με το αποβουτυρωμένο γάλα και καυτερή σάλτσα. Κλείστε τη σακούλα, κουνήστε μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να είναι πλήρως επικαλυμμένα, και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια βουτάτε τα στήθη κοτόπουλου στο αλεύρι και τα χτυπάτε καλά να φύγει τον παραπανίσιο αλεύρι. Τα ξαναβάζετε στην σακούλα που κάνατε την μαρινάδα και τα κουνάτε για 1-2 λεπτά και τα βγάζετε. Σε ένα μπολ έχετε βάλει τα δημητριακά,την πάπρικα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο το κρεμμύδι και το καρύκευμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, και ανακατεύετε καλά. Περνάτε τα στήθη κοτόπουλου από το μίγμα μπαχαρικών-δημητριακών. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190'βαθμους επάνω σε σχάρα που την έχετε τοποθετήσει στην μέση του φούρνου. Για να μην λερωθεί οι φούρνος στο κάτω μέρος βάζετεε αλουμινόχαρτο η τοποθετούμε ένα ταψί.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Τι χρειαζόμαστε για 4 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ. κιμάς χοιρινός 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά 1 αυγό 2/3 φλιτζανιού φέτα 1/3 φλιτζανιού κεφαλοτύρι ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 8 κ.σ ελαιόλαδο Για τη σάλτσα ντομάτας 400 γρ. ντομάτες κονσέρβας ψιλοκομμένες, μαζί με το χυμό τους 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο 4 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κ.γλ. κύμινο σε σκόνη ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα 2 είδη κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας, ώσπου όλα τα υλικά να αναμιχθούν καλά. Τρίβουμε τα δύο είδη τυριών και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Πλάθουμε με τα χέρια μας μια κουταλιά από το μίγμα του κιμά. Το απλώνουμε στην παλάμη μας σε σχήμα δίσκου, παίρνουμε λίγο από το μίγμα των τυριών, το βάζουμε στη μέση του δίσκου από κιμά και κλείνουμε γύρω γύρω καλά, εγκλωβίζοντας το τυρί στο εσωτερικό του κιμά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσει ο κιμάς.Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό τους, καθώς και 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Σε ένα φλιτζάνι ζεσταίνουμε 8 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα σουτζουκάκια για 4-5 λεπτά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά. Τα σερβίρουμε με μακαρόνια!

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

800 γρ αλεύρι 470 ml γάλα 60 ml λάδι 50 γρ βούτυρο 10 γρ αλάτι 5 γρ ζάχαρη 2 φακελάκια μαγιά Οδηγίες 24 Minutes Στην εκπομπή ομογενοποίησαν όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.


Πηγή: cookpad.com/gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 110΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 300 γρ. μπέικον, χοντροκομμένο σε κύβους 500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ ½ φλ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 1 κλωνάρι σέλινο 1 φύλλο δάφνης 1 λίτρο ζωμό κότας 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομματιά αλάτι, κατά βούληση πιπέρι, κατά βούληση 2 ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια 2 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο Διαδικασία Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον και πετάμε το υπόλοιπο. Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το σέλινο, το φύλλο δάφνης, το ζωμό κότας, τα φασόλια, τις πατάτες και το μπέικον, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε το κλωνάρι σέλινο, το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * * Πηγή - dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy