τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

...ένα πιάτο γεμάτο υγεία και αρώματα Καλησπέρα! Καιρό τώρα, από τότε που κέρδισα στη κλήρωση το βιβλίο "Εδώδιμα 64", του Δ. Σκαρμούτσου, δωράκι της αγαπημένης blogοφίλης manousina, ήθελα να ετοιμάσω ένα τουλάχιστον από τα πιάτα του για να την ευχαριστήσω. Πάντα όμως, κάτι τύχαινε και τελικά όλο το ανέβαλλα...κάνοντας να περάσει αρκετός καιρός. Να όμως που έφτασε η ώρα... τελικά, για τα πάντα υπάρχει ένα σωστό timing. Έτσι έφτιαξα τα φασολάκια που ήθελα από το συγκεκριμένο βιβλίο τιμώντας την καλή μου μπλογκοφίλη manousina και την αδερφούλα της Λένια αλλά και το δώρο τους. Σας δίνω αμέσως τη συνταγή, που όμως εγώ "πείραξα" λιγάκι προσθέτοντας κρεμμύδι και μανιτάρια, όχι γιατί δεν ήταν νόστιμα έτσι αλλά για να το "φτιάξω" όπως το ήθελα. ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 1 κιλό φασολάκια κατεψυγμένα (ή φρέσκα) στρογγυλά 450 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 450 γρ. μανιτάρια κατεψυγμένα σε φέτες 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 2 κ.γλ. τριμμένο κύμινο 2 κ.γλ. τριμμένο κόλιανδρο 1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν 3/4 φλ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη 1 κ.γλ. ζάχαρη 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βράζουμε τα φασολάκια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να τα σκεπάζει για 10-15 λεπτά, ώστε να μείνουν τραγανά. Μόλις τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε το ζεστό νερό και γεμίζουμε τη κατσαρόλα με κρύο νερό και το χύνουμε κι αυτό. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα και τα αφήνουμε στην άκρη. Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο multi. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5-6 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σοταριστούν για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην καούμε γιατί τα μανιτάρια "πηδούν" προσπαθώντας να "δραπετεύσουν" από το τηγάνι (είναι καλύτερα να σκεπάσουμε το τηγάνι με την ειδική σίτα για να είμαστε ασφαλείς). Μόλις ετοιμαστούν τα προσθέτουμε στα φασολάκια και τα αφήνουμε πάλι στην άκρη. Βάζουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, τα τριμμένα μπαχαρικά και την καρυδόψιχα. Σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους στην κουζίνα μας. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τις πιπεριές και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αναμειχθούν και να ζεσταθούν όλα τα υλικά. Μόλις ετοιμαστούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά για μια τελευταία φορά. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα φασολάκια με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε με 2 κουτάλια, προσεκτικά για να μην λιώσουν τα φασολάκια. Σερβίρουμε, εάν θέλουμε (εγώ δεν το έκανα) με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού και απολαμβάνουμε ένα καταπληκτικό και γεμάτο άρωμα πιάτο. Ευχαριστώ manousina!!!

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

ΥΛΙΚΑ 2000 γρ. κουκιά φρέσκια 120 ml. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ματσάκι, ψιλοκομμένο) 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο 1/8 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 2 λεμόνια το χυμό τους Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 4 άτομα

Aποφλοιώνουμε τα κουκιά.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, το μάραθο και τον άνηθο. Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο για να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά.

Bράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά για περίπου 20 λεπτά (Mπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος).

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.

Πηγή: cookbox.gr

Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Δροσιστική σαλάτα που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη σάλτσα 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί 1 ½ κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο ½ κούπα γιαούρτι πλήρες ¼ κούπας + 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο Χοντρό αλάτι Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για τη σαλάτα 1 μαρούλι 1 μεγάλο αγγούρι 1 κούπα ρόκα ¾ κούπας καρύδια, καβουρδισμένα + 2-3 κ.σ. για γαρνίρισμα 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος 1 κ.σ. φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος Χοντρό αλάτι Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, πολτοποιημένη Εκτέλεση Για τη σάλτσα Σε μια μικρή λεκάνη προσθέστε και ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, την ζάχαρη και το σκόρδο. Αφήστε το μείγμα να κάτσει για τουλάχιστον 10 λεπτά έτσι ώστε να μουλιάσει το σκόρδο. Με ένα μίξερ χειρός προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε το μείγμα. Ραντίστε με το λάδι σίγα σιγά συνεχίζοντας να το χτυπάτε με το μίξερ έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με την αρέσκεια σας, και τοποθετήστε την λεκάνη στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να σερβίρετε. Η σάλτσα αυτή μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 μέρες καλυμμένη με διαφανής μεμβράνη. Για τη σαλάτα Πλύντε και στεγνώστε πολύ καλά τα φύλλα του μαρουλιού (εάν είναι βρεγμένα η σάλτσα δεν θα μένει επάνω στα φύλλα). Τεμαχίστε τα φύλλα σταυρωτά και μεταφέρετε τα σε μια μεγάλη λεκάνη. Πλύντε, ξεφλουδίστε και τρίψτε στον τρίφτη το αγγούρι. Στη συνέχεια στύψτε με τα χέρια το αγγούρι για να αποβάλετε το πολύ νερό και προσθέστε το στην λεκάνη με το μαρούλι. Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα καρύδια ( ¾ κούπας) και προσθέστε τα στην σαλάτα. Ψιλοκόψτε την ρόκα και προσθέστε την στην σαλάτα μαζί με τον άνηθο, την μέντα και τον μαϊντανό. Διατηρείστε την λεκάνη στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Όταν θελήσετε να σερβίρετε, γαρνίρετε την σαλάτα με την σάλτσα και ανακατέψτε την . Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα σας και γαρνίρετε με την κόκκινη πιπεριά και τα υπόλοιπα καρύδια. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία λαχταριστή πρόταση για το Κυριακάτικο τραπέζι. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 450 γρ φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λωρίδες αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 3 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο, ξεχωριστά 1/4 φλ κρεμμύδι, κομμένο 225 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλ ζωμός μοσχαρίσος, χωρίς πολύ αλάτι 340 γρ χυλοπίτες 2/3 φλ γιαούρτι 2% λιπαρά ή πλήρες 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, κομμένο γλυκιά καπνιστή πάπρικα Εκτέλεση Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει και προσθέτουμε το μοσχάρι σε μία στρώση. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μοσχάρι. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς, για 30''-1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό, σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με 1 κ.σ. βούτυρο. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα στη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχάρι με τους χυμούς του. Όταν ζεσταθεί, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τον άνηθο, ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε με χυλοπίτες και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 5 μπανάνες πολύ ώριμες 150 γρ. καστανή ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο 2 αυγά 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 2 βανιλίνες 300 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένη 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για επιφάνεια ζάχαρη άχνη και κακάο για πασπάλισμα Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία. Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα και μόνο οι μπανάνες διαλύονται. Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά. Το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα… Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα, όταν όμως έχει κρυώσει το μείγμα για να μην λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (25 εκ) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά. Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ αν βγει καθαρή είναι έτοιμο! Βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε και με λίγο παγωτό.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Η συνταγή που δίνω είναι για 4 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 500 γρ ρύζι arborio για ριζότο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά τρυφερά 2 σκελίδες σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (εκπληκτικό αποτέλεσμα δίνει το τύπου "κερκύρας") 1,5 λίτρο υγρό (νερό ή ζωμός από το βράσιμο της γαρίδας ) αλάτι θαλασσινό 500γρ γαρίδες μεγάλες βρασμένες σαφράν 5-6 στήμονες είναι αρκετοί (ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε) φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3/4 κούπας ρεγκάτο και παρμεζάνα σε ίση ποσότητα 2 σφηνάκια ούζο (υπάρχει ενα που λέγεται pilavas και έχει τέλεια ένταση για τα φαγητά) Εκτέλεση συνταγής Σε ένα φαρδύ σκεύος με σχετικά χαμηλό τοίχωμα βάζω το βούτυρο με το σκόρδο και το κρεμμύδι . Πριν μαραθεί τελείως προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν οι κόκκοι διάφανοι σε χαμηλή φωτιά ! Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το υγρό , σε δόσεις των 300 ml .Προσθέτω το αλάτι και το ούζο. Μόλις πιεί όλη την πρώτη δόση υγρού προσθέτω την δεύτερη και ούτω καθ΄εξής ! Αφού δω οτι έχει γίνει το ρύζι προσθέτω το πιπέρι και τα τυριά και το σαφραν . Προσθέτω και τις γαρίδες . Το ριζότο είναι έτοιμο !

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4 μερίδες 1 μεγάλο κουνουπίδι , σε κομμάτια ¼ φλιτζάνι ζεστό ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι , για γεύση Παρθένο ελαιόλαδο σχοινόπρασο , ψιλοκομμένο Εκτέλεση Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσει. Βαλτε το σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το ζωμό αλάτι και πιπέρι,αλέστε καλα! Αφού αλέσατε,βάλτε το σε ένα μπολ και περιχύστε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο .

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κ. μπακαλιάρο φιλέτο αλεύρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα για το κουρκούτι: 1/2 φλ. τσ. αλεύρι 1 κουτί μπύρα 1 κ.σ. ούζο 1 ασπράδι αβγού χτυπημένο πιπέρι Εκτέλεση Αφαιρούμε το πολύ αλάτι, κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε να ξαλμυρίσει σε άφθονο κρύο νερό για 24 ώρες,αν τα κομμάτια είναι χοντρά. Αλλάζουμε αυτό το νερό τουλάχιστον 5 φορές. Όταν είναι έτοιμος, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και τον βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Πριν το τηγάνισμα τα πιέζουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.Για να φτιάξουμε το κουρκούτι ανακατεύουμε σε βαθύ σκεύος το αλεύρι με λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε τα 3/4 της μπύρας, λίγη- λίγη, ανακατεύοντας με το σύρμα των αβγών, μέχρι να γίνει ένας λείος, πηχτός, ομοιογενής χυλός. Προσθέτουμε το ασπράδι που έχουμε χτυπήσει σε ελαφριά μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το κουρκούτι για λίγη ώρα στο ψυγείο, να παγώσει. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Αλευρώνουμε τα κομμάτια τα τινάζουμε καλά, τα βυθίζουμε στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι λίγα λίγα, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα πιάνουμε ελαφρά με πιρούνι και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι ξεροψήθηκε καλά η κρούστα.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 350 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική 200 γρ. Νερό 250 γρ. Τσίπουρο η τσικουδιά 1 χούφτα απο φύλα μέντας Εκτέλεση Πλένω καλά και στεγνώνω ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι. Ρίχνω μέσα το τσίπουρο ή την τσικουδιά, το νερό, τη ζάχαρη και τα φύλλα μέντας, προσέχοντας όμως να αφήσω λίγο κενό μεταξύ του ποτού μου και του στομίου. Αφού κλείσω καλά το μπουκάλι, το αφήνω στον ήλιο για 1 μήνα να "ζυμωθούν" όλα τα υλικά καλά. Δεν ξεχνάω, κάθε μέρα να το ανακινώ απαλά.Αφού περάσει ο 1 μήνας, σουρώνω το περιεχόμενο του απεριτίφ μέντας και το αποθηκεύω ξανά σε γυάλινο μπουκάλι!Αν θελουμε να του δώσουμε πιο έντονο χρωμα προσθέτουμε 8 σταγόνες ζαχαροπλαστικής κίτρινο χρωμα και 2 σταγόνες μπλε χρωμα! Τόσο απλά...

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά για 8 άτομα 480 ml ζωμό κότας 2 ντομάτες μικρές κομμένες σε κυβάκια 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 πράσινες τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες 90 γρ. βούτυρο 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1200 ml. γάλα ζεστό ( 5 φλ.τσ.) Αλάτι κατά βούληση Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 20 γρ. τυρί Monterey Jack κομμένο σε μικρά κυβάκια Εκτέλεση Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, το ζωμό, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα τρισίμιση φλ.τσ. ζεστό γάλα τμηματικά ( 1/2 φλ.τσ. ζεστό γάλα τη φορά) και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να μαγειρευτεί για περίπου 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το μίγμα του ζωμού στο μίγμα μας τμηματικά ( 1/4 φλ.τσ. μίγμα ζωμού τη φορά.) Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, αλάτι,πιπέρι και το τυρί. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2022 ® v3 - Επικοινωνία