τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μία συνταγή κατάλληλη για την ημέρα της 25 Μαρτίου Συνταγή : Δημήτρης Σκαρνούτσος Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 60 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα απο το προηγούμενο βράδυ 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες 300 γρ. ντοματίνια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 50 ml. ελαιόλαδο 20 ml λευκό ξηρό κρασί 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κλωναράκι μπακαλιάρο 500 γρ. ξαρμυρισμένο Αλάτι κατά βούληση Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση Εκτέλεση Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μπακαλιάρο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Mεταφέρουμε τα ρεβύθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Πηγή - cookbox.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία δροσερή πρόταση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 195΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 3/4 φλ. νερό 1 1/4 φλ. ζάχαρη 3 κιλά (6 φλ.) καρπούζι χωρίς κουκούτσια, (έχοντας αφαιρέσει τη φλούδα) 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού 1 1/2 κ.γ. κάρδαμο, θρυμματισμένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, ανακατευτούμε 1/2 φλ. νερό με 3/4 φλ. ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί, για περίπου 2 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι με το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το παγώνουμε για 30 λεπτά. Με ένα πιρούνι ανακατευτούμε τη γρανίτα κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτη, περίπου 3 ώρες. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. νερό και 1/2 φλ. ζάχαρη με τα κάρδαμο και τα αφήνουμε να πάρει βράση. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να παγώσει για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφρατεύουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι. Βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το σιρόπι κάρδαμο και σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Η συνταγή που δίνω είναι για 4 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 500 γρ ρύζι arborio για ριζότο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά τρυφερά 2 σκελίδες σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (εκπληκτικό αποτέλεσμα δίνει το τύπου "κερκύρας") 1,5 λίτρο υγρό (νερό ή ζωμός από το βράσιμο της γαρίδας ) αλάτι θαλασσινό 500γρ γαρίδες μεγάλες βρασμένες σαφράν 5-6 στήμονες είναι αρκετοί (ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε) φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3/4 κούπας ρεγκάτο και παρμεζάνα σε ίση ποσότητα 2 σφηνάκια ούζο (υπάρχει ενα που λέγεται pilavas και έχει τέλεια ένταση για τα φαγητά) Εκτέλεση συνταγής Σε ένα φαρδύ σκεύος με σχετικά χαμηλό τοίχωμα βάζω το βούτυρο με το σκόρδο και το κρεμμύδι . Πριν μαραθεί τελείως προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν οι κόκκοι διάφανοι σε χαμηλή φωτιά ! Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το υγρό , σε δόσεις των 300 ml .Προσθέτω το αλάτι και το ούζο. Μόλις πιεί όλη την πρώτη δόση υγρού προσθέτω την δεύτερη και ούτω καθ΄εξής ! Αφού δω οτι έχει γίνει το ρύζι προσθέτω το πιπέρι και τα τυριά και το σαφραν . Προσθέτω και τις γαρίδες . Το ριζότο είναι έτοιμο !

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 πακέτο λαζάνια 1 κουτί ντοματοχυμό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη Αλάτι-Πιπέρι 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη 4 κούπες μοτσαρέλα ψιλοκομμένη Λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Ρίχνουμε λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε βασιλικό. Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα.Τοποθετούμε τα λαζάνια και μια στρώση παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση. Συμπληρώνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει. Τα λαζάνια με τυρί είναι έτοιμα!

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. κατίκι Δομοκού 100 γρ. φέτα 200 ml ελαιόλαδο 1 κουτάλια μπούκοβο 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκά 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ Εκτέλεση συνταγής Βάζω στον κάδο του μπλέντερ τα τυριά (μανούρι, κατίκι και φέτα) και τα πολτοποιούμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν και να φτιάξουν ένα πυκνό μείγμα. Χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μπλέντερ αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το λάδι. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό. Στη συνέχεια ρίχνω την πιπεριά Φλωρίνης τη πάπρικα και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη, στο τέλος βάζουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ομοιόμορφα. Μεταφέρω την τυροκαυτερή σε ένα μπολ. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, πριν σερβίρω.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά για το ζωμό 1 μεγάλο κοτόπουλο 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους λίγα κλωναράκια σέλινο 1 κλωναράκι θυμάρι 1 δαφνόφυλλο μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι για τη σούπα 1 μαρούλι ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες λίγο ελαιόλαδο για το αβγολέμονο 3 αβγά χυμό από 2 λεμόνια 1 κ.σ. κορν φλάουρ Εκτέλεση Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και αφαιρούμε την πέτσα. Τα κόκαλα είναι που δίνουν τη γεύση στο ζωμό, οπότε κόβουμε το λαιμό και τα μπούτια σε περισσότερα κομμάτια. 1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το καρότο με λίγο ελαιόλαδο 2. Προσθλέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το κοτόπουλο 3. Καλύοπτουμε με ζεστό νερό 4. Δένουμε το σέλινο, το θυμάρι και το δαφνόφυλλο με σπάγκο κουζίνας και ρίξτε το μαζί με τους κόκκους πιπεριού στο ζωμό. 5. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 90 λεπτά και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται. 6. Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σουρώνουμε καλά το ζωμό με ψιλό σουρωτήρι και τούλι, ώστε να πάρουμε έναν όσο το δυνατόν πιο καθαρό ζωμό. 7. Ξεψαχνίζουμε προσεκτικά το κοτόπουλο. 8. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους. 9. Ρίχνουμε το ζωμό στη κατσαρόλα και βάζουμε να βράσει μαζί με το μαρούλι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι όλα να μαλακώσουν, δηλαδή περίπου 10 λεπτά. 10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. 11. Σε ένα βαθύ μπολ αραιώνουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και χτυπάμε με σύρμα τα αβγά. 12. Προσθέτουμε χτυπώντας λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά και το μισό τουλάχιστον ζεστό ζουμί με τη βοήθεια μιας κουτάλας. 13. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζουμί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 500 γρ.σιμιγδάλι χονδρό 220 γρ.σιμιγδάλι ψιλό 35 γρ.μπέικιν πάουντερ 200 γρ.ζάχαρη 1/3 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 1/3 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα 750 ml σόδα (αναψυκτικό) 250 γρ.ταχίνι αμύγδαλα ανάλατα, ξεφλουδισμένα Για το σιρόπι 700 γρ. ζάχαρη 500 ml νερό 1 φλούδα λεμονιού 1 ξύλο κανέλας 1 κουταλιά της σούπας.λικέρ μαστίχας Εκτέλεση Ξεκινάμε με το σάμαλι. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 2 σιμιγδάλια, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.Στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού (περίπου 40 εκ.), απλώνουμε το ταχίνι. Περιχύνουμε με το μείγμα του σάμαλι και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνος στους 200°C.Χαράσουμε το σάμαλι επιφανειακά και καρφώνουμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Όταν κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για περίπου 10 λεπτά. Όσο είναι καυτό, περιχύνουμε το σάμαλι και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 6-8 ώρες μέχρι να το απορροφήσει.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 450 γρ. φρέσκες μπάμιες450 γρ. φρέσκες ντομάτες 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 2 κ.γλ. σπόρους κόλιαντρου κοπανισμένους 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1/2 κ.γλ. ζάχαρη ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες.Κόβουμε τα κοτσανάκια από τις μπάμιες και τις πλένουμε.Ραντίζουμε με ξίδι και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 1 ώρα.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το κόλιαντρο μέχρι ν’ αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.Προσθέτουμε τις μπάμιες και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 8-10λεπτά.Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρώς και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κ. μπακαλιάρο φιλέτο αλεύρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα για το κουρκούτι: 1/2 φλ. τσ. αλεύρι 1 κουτί μπύρα 1 κ.σ. ούζο 1 ασπράδι αβγού χτυπημένο πιπέρι Εκτέλεση Αφαιρούμε το πολύ αλάτι, κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε να ξαλμυρίσει σε άφθονο κρύο νερό για 24 ώρες,αν τα κομμάτια είναι χοντρά. Αλλάζουμε αυτό το νερό τουλάχιστον 5 φορές. Όταν είναι έτοιμος, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και τον βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Πριν το τηγάνισμα τα πιέζουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.Για να φτιάξουμε το κουρκούτι ανακατεύουμε σε βαθύ σκεύος το αλεύρι με λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε τα 3/4 της μπύρας, λίγη- λίγη, ανακατεύοντας με το σύρμα των αβγών, μέχρι να γίνει ένας λείος, πηχτός, ομοιογενής χυλός. Προσθέτουμε το ασπράδι που έχουμε χτυπήσει σε ελαφριά μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το κουρκούτι για λίγη ώρα στο ψυγείο, να παγώσει. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Αλευρώνουμε τα κομμάτια τα τινάζουμε καλά, τα βυθίζουμε στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι λίγα λίγα, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα πιάνουμε ελαφρά με πιρούνι και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι ξεροψήθηκε καλά η κρούστα.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά ½ κ. καλαμάρια 100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο ½ ματσάκι μαϊντανό ½ ματσάκι δυόσμο 1 φλιτζάνι ξύδι ½ σφηνάκι ούζο αλάτι & πιπέρι Ελαιόλαδο για τηγάνισμα,και λιγο αλεύρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη του. Αλέθουμε τα καλαμαράκια στο μούλτι, με λίγο ξύδι και λίγο ούζο. Το υγρό θα τα βοηθήσει να πολτοποιηθούν,βάζουμε και το κρεμμύδι με τον σκόρδο ώστε το μείγμα μας να γίνει αλοιφη.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα πράσινα μυρωδικά.Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και προσθέτουμε την φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια,τα αλευρώνουμε ελαφριά και τα Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 250 γρ. Φετα 300 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 4 αυγά 250 γρ. νερό 250 γρ. γιαούρτι 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο Αλάτι/φρέσκο πιπέρι Ρίγανη φρέσκια Διαδικασία Εκτέλεση Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με αλάτι,πιπέρι,αυγά, νερό, γιαούρτι. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα.Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη,και την φρέσκια ρίγανη.Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy