τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΥΛΙΚΑ 2000 γρ. κουκιά φρέσκια 120 ml. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ματσάκι, ψιλοκομμένο) 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο 1/8 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 2 λεμόνια το χυμό τους Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 4 άτομα

Aποφλοιώνουμε τα κουκιά.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, το μάραθο και τον άνηθο. Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο για να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά.

Bράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά για περίπου 20 λεπτά (Mπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος).

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.

Πηγή: cookbox.gr

Μοναδική καροτόσουπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,3 κιλά καρότα, καθαρισμένα Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι 3-4 σκελίδες σκόρδου ½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο 5 ½ κούπες ζωμό λαχανικών (σε 2 δόσεις) ½ κ.γ. κόλιανδρο φρεσκοτριμμένο ½ κ.γ. μπαχάρι 1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος Φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνιτούρα Διαδικασία Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο C. Τοποθετήστε τα καρότα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και γαρνίρετε τα με αλάτι, πιπέρι κι αρκετό λάδι. Ψήστε τα στους 220ο C για 45 λεπτά γυρνώντας τα μόνο μια φόρα. Μόλις τα καρότα μαλακώσουν και καραμελώσουν βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα για λίγο στην άκρη. Μόλις κρυώσουν λίγο και μπορείτε να τα πιάσετε με το χέρι σας, χοντροκόψτε τα σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ και τις 3 κούπες ζωμού. Πολτοποιήστε όλο το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Μεταφέρετε τον πουρέ καρότου σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τον υπολειπόμενο ζωμό, το κόλιανδρο και το μπαχάρι. Ζεστάνετε τα υλικά σε μεσαία φωτιά. Ανακατεύοντας συχνά προσέξτε την σούπα και την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώστε την φωτιά σε μεσαία-χαμηλή και τότε προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί ομοιόμορφα όλη η σούπα αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, γαρνίρετε με τα φύλλα μέντας και συνοδέψτε το με μια φέτα ψωμί. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία γρανίτα ακατάλληλη για ανήλικους ! Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη κόκκινη Sangria 3/4 φλ. κόκκινο κρασί 1 ¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη Για τη λευκή Sangria ¼ φλ. λευκό κρασί 1 φλ. χυμό σταφυλιού Για τη γρανίτα 24 μικρά κυπελλάκια ή θήκες για παγωτίνια 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες ½ φλ. κόκκινα σταφύλια ½ φλ. πράσινα σταφύλια ½ φλ. φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες Εκτέλεση Για τη Sangria Σε μία κανάτα, βάζουμε το κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μία 2η κανάτα, βάζουμε το λευκό κρασί και το χυμό σταφυλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Για τη γρανίτα Τοποθετούμε τα κυπελλάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε μερικά κομμάτια φρούτων σε κάθε ένα από αυτά. Γεμίζουμε τα 12 κύπελλα με το κόκκινο μείγμα κρασιού και τα άλλα 12 με το λευκό μείγμα κρασιού. Καλύπτουμε όλα τα ποτηράκια με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε από ένα ξυλάκι για παγωτίνια, μέσα από τη πλαστική μεμβράνη, στο κέντρο σε κάθε κυπελλάκι. Παγώνουμε τα κυπελλάκια για τουλάχιστον 4 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία συνταγή για να φτιάξετε τα καλαμάρια σας που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 5΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες- δαχτυλίδια, τα πλοκάμια τα κρατάμε ολόκληρα 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 2 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες Εκτέλεση Στεγώνουμε καλά τα καλαμάρια σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να καπνίσει. Προσθέτουμε προσεκτικά τα καλαμάρια σε ένα ενιαίο στρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε, γυρνώντας συχνά τα καλαμάρια, μέχρι να ψηθούν, περίπου 1-2 λεπτά (μην ψηθούν πολύ). Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, και σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Βγάζει η συνταγή 35 πεντανόστιμα ρολάκια πιτάκια φανταστικά !!! Υλικά 1 πακέτο φύλλα κρούστας Για τη γέμιση 14 φέτες παστουρμά 300γρ. κασέριτυρί ή ότι άλλο της επιλογής σας, τριμμένο 3 ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ 2 αβγά, χτυπημένα 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων πιπέρι Διαδικασία Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τον παστουρμά και τον βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το τυρί, τα ντοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, τα αβγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη. Ετοιμάζετε τα πιτάκια: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Κόβετε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση. Παίρνετε μία λωρίδα φύλλου, τη λαδώνετε καλά, βάζετε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, κλείνετε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσετε λίγο τη γέμιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Αραδιάζετε τα μπουρεκάκια σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και µε ένα πινέλο τα αλείφετε µε ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε χαμηλό ράφι στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή µέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά, χλιαρά ή και κρύα. Συνταγή που φτιάχνω πάντα με επιτυχία από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 πακέτο λαζάνια 1 κουτί ντοματοχυμό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κουτ.σούπας ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη Αλάτι-Πιπέρι 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη 4 κούπες μοτσαρέλα ψιλοκομμένη Λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Ρίχνουμε λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε βασιλικό. Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα.Τοποθετούμε τα λαζάνια και μια στρώση παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση. Συμπληρώνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει. Τα λαζάνια με τυρί είναι έτοιμα!

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. κατίκι Δομοκού 100 γρ. φέτα 200 ml ελαιόλαδο 1 κουτάλια μπούκοβο 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκά 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ Εκτέλεση συνταγής Βάζω στον κάδο του μπλέντερ τα τυριά (μανούρι, κατίκι και φέτα) και τα πολτοποιούμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν και να φτιάξουν ένα πυκνό μείγμα. Χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μπλέντερ αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το λάδι. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό. Στη συνέχεια ρίχνω την πιπεριά Φλωρίνης τη πάπρικα και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη, στο τέλος βάζουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ομοιόμορφα. Μεταφέρω την τυροκαυτερή σε ένα μπολ. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, πριν σερβίρω.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 600 γρ αλεύρι , 400 γρ ζαχαρη , 300 γρ νερό κρύο , 200 γρ λάδι ηλιελαιο , 1 κ. σ. σόδα , 2 κ σ ξύδι , 1 βανιλια, 4 κ σ κακάο Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα Εκτέλεση Βάζουμε τα υγρά υλικά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα Στερεά υλικά.Χτυπάμε με σύρμα και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ,ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά! Όταν κρυώσει,ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

για 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κιλό λάχανο άσπρο 1 μικρή ρίζα φινόκιο, κομμένη σε λεπτές φέτες 2 καρότα κομμένα σε λοξές φέτες 1 πράσο σε ροδέλες 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές Φέτες 1 ματσάκι φρέσκο άνιθο 1/2 κούπα ρύζι μακρύκκοκο λευκό Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού 1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένο μαραθόσπορο Αλάτι, πιπέρι 1 κούπα νερό Εκτέλεση Ετοιμάστε πρώτα τα υλικά. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα το λάχανο (πρώτα σε λωρίδες και μετά κάθετα). Πλύντε, στραγγίστε. Ετοιμάστε φινόκιο, πράσο, κρεμμύδι, καρότο,ψιλοκόψτε κοτσάνια μυρωδικών.Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι, το μαραθόσπορο και σωτάρετε κρεμμύδι και πράσο. Προσθέστε το φινόκιο, το καρότο.Αφήστε για λίγο να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάχανο στην κατσαρόλα μαζί με τα τρυφερά κοτσανάκια του άνιθου. Τα φύλλα κρατείστε τα για το τέλος. Αν τα βάλετε τώρα θα χάσουν το χρώμα τους.Ανακατέψτε τα λαχανικά καλά. Με 10 λεπτά σωτάρισμα, θα έχουν γυαλίσει και θα έχουν αρχίσει να χάνουν τον όγκο τους. Σκορπίστε πάνω τους το ρύζι, καλά πλυμμένο. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και ψήνετε για 20 λεπτά. Προσθέστε τα φύλλα άνηθου, ελέξτε το λεμόνι και το αλάτι και σερβίρετε όλο το φαγητό σε πιατέλα. Περιχύνετε με φρέσκο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με πάπρικα.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

για 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κιλό χοιρινό, ψαχνό ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο 2/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί 2 κομμάτια φλούδα λεμονιού 1 ματσάκι άνηθο 3 μαρούλια, χοντροκομμένα σε λωρίδες 1 αυγό 2 κρόκους Χυμό από 2-3 λεμόνια Αλατοπίπερο Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλεςΠλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε στην άκρη.Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κρέας καλά.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί,προσθέτουμε λίγο νερό – αρκετό ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για 1 ώρα, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.Παράλληλα, ζεματάμε τα μαρούλια σε ξεχωριστή κατσαρόλα όπου βράζει αρκετό αλατισμένο νερό. Ίσα-ίσα θέλουμε να τα μαράνουμε για να μην έχουν πολύ όγκο.Ένα τέταρτο περίπου πριν είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε τα μαρούλια. Σιγοβράζουμε το φαγητό, προσθέτοντας εάν χρειαστεί, περισσότερο νεράκι.Αβγοκόβουμε: Χτυπάμε το αβγό και τους κρόκους μέχρι να γίνουν κρεμμώδη και να πήξουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνέχεια.Με μια κουτάλα μεγάλη, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε “με το σταγονόμετρο” – δηλαδή πολύ σιγανή ροή – χτυπώντας. Επαναλαμβάνουμε 2 φορές.Σβήνουμε την φωτιά,Προσθέτουμε τον άνιθο, ρίχνουμε το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να απλωθεί το αυγολέμονο.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο Υλικά 800 γρ. αρακάς κατεψυγμένος 1,5 κιλό πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια) 330 γρ. κρέμα γάλακτος 200 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε μικρά κομματάκια 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 3 σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κύβο μυρωδικών (καλύτερα αν έχουμε σπιτικό) λίγη φρυγανιά τριμμένη λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφαιρούμε από το νερό και τις κρατάμε ζεστές.Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε λίγο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το ζαμπόν, τον κύβο μυρωδικών και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Αν σας αρέσει το ζαμπόν λίγο τραγανό το σοτάρουμε λίγο παραπάνω.Ρίχνουμε τον αρακά και περιμένουμε να πάρει βράση.Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα.Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 30x45 εκ.Με τα χέρια μας σπάμε τις πατάτες για να κάνουμε ένα περίπου πουρέ που να έχει όμως κομματάκια πατάτας μέσα.Προσθέτουμε το μισό τυρί και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.Το μείγμα του πουρέ το βάζουμε στο πιρέξ πάνω από τον αρακά, ώστε να το καλύψει όλο, με τα χέρια μας και χωρίς να πατάμε πολύ. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι λείο αντίθετα φαίνεται πιο ωραίο.Από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία