τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | banoffee με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ένα γευστικό ρύζι στο τραπέζι σας που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 3 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές 3 κ.σ. σόγια σως ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ¼ κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κρεμμύδι, κομμένο 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο (προαιρετικά) 2 φλ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβας, κομμένο ½ φλ. ζαμπόν, κομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το τζίντζερ και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα wok. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα, το καλαμπόκι και τον αρακά (προαιρετικά). Τα τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην μας κολλήσουν. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τον ανανά, το ζαμπόν, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστές κοτομπουκιές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ στήθος κοτόπουλο 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αβγά, χτυπημένα 300 γρ ψίχουλα ή τριμμένη φρυγανιά ελαιόλαδο μουστάρδα, για σερβίρισμα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια. Περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από τα αβγά και τέλος από τα ψίχουλα. Βουρτσίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρνώντας τις κοτομπουκιές μας στη μέση του χρόνου. Σερβίρουμε με τη συνοδεία μουστάρδας. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Εύκολη και δροσερή σαλάτα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ. πένες 100 γρ γιαούρτι χυμό από μισό λεμόνι 3 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες 125 γρ. πράσινα φασολάκια, βρασμένα κομμένα σε μικρά κομμάτια 12 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια 200 γρ. τόνο κονσέρβα αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις ντομάτες, τα φασολάκια, τις ελιές. τις πιπεριές. τα κομματάκια του τόνου και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 5 μπανάνες πολύ ώριμες 150 γρ. καστανή ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο 2 αυγά 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 2 βανιλίνες 300 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένη 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για επιφάνεια ζάχαρη άχνη και κακάο για πασπάλισμα Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία. Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα και μόνο οι μπανάνες διαλύονται. Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά. Το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα… Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα, όταν όμως έχει κρυώσει το μείγμα για να μην λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (25 εκ) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά. Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ αν βγει καθαρή είναι έτοιμο! Βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε και με λίγο παγωτό.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 10 ή 12 αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 1 φλιτζ. αρακάς 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι 1 λεμόνι (ο χυμός του) Εκτέλεση συνταγής Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο). Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα, σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά) και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά. Όταν είναι έτοιμος κάνουμε ένα μίγμα με τον αρακά, την κρέμα γάλακτος, το μισό κεφαλοτύρι, τον άνηθο και το λιωμένο βούτυρο. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μίγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστούν οι αγκινάρες.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού περίπου χλιαρό νερό για τη γέμιση: 1 ½ κιλό βρασμένες πατάτες 3 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι-πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο του και ρίχνουμε το αλάτι. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ½ φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και όταν αρχίσει να φουσκώνει, τη ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ρίχνοντας λίγο λίγο και το υπόλοιπο νερό, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει πολύ στα χέρια μας Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και από πάνω με 1 χοντρή κουβέρτα διπλωμένη στα τέσσερα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη (1 ώρα περίπου). Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πατάμε με το πιρούνι και τις βάζουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν και να ενσωματωθούν με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα, γεμίζουμε τα πιροσκί. Και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4 μερίδες 1 μεγάλο κουνουπίδι , σε κομμάτια ¼ φλιτζάνι ζεστό ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι , για γεύση Παρθένο ελαιόλαδο σχοινόπρασο , ψιλοκομμένο Εκτέλεση Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσει. Βαλτε το σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το ζωμό αλάτι και πιπέρι,αλέστε καλα! Αφού αλέσατε,βάλτε το σε ένα μπολ και περιχύστε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο .

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά ½ κ. καλαμάρια 100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο ½ ματσάκι μαϊντανό ½ ματσάκι δυόσμο 1 φλιτζάνι ξύδι ½ σφηνάκι ούζο αλάτι & πιπέρι Ελαιόλαδο για τηγάνισμα,και λιγο αλεύρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη του. Αλέθουμε τα καλαμαράκια στο μούλτι, με λίγο ξύδι και λίγο ούζο. Το υγρό θα τα βοηθήσει να πολτοποιηθούν,βάζουμε και το κρεμμύδι με τον σκόρδο ώστε το μείγμα μας να γίνει αλοιφη.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα πράσινα μυρωδικά.Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και προσθέτουμε την φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια,τα αλευρώνουμε ελαφριά και τα Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Ενα μοναδικό ρόφημα για τις κρύες μέρες και όχι μόνο. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 2 - 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬✬ Υλικά 2 φλ. πλήρες γάλα 1/4 φλ. κακάο σκόνη 10,5 γρ. φρουκτόζη 1 πρέζα αλάτι 2 ξυλάκια κανέλας 1 αστεροειδή γλυκάνισο 2-3 κόκκους κάρδαμο 1 πιπερίτσα τσίλι, ολόκληρη 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 4 κ.σ. κονιάκ Εκτέλεση Σε μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κακάο, τη φρουκτόζη, το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατατεύοντας συχνά. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα, προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κάρδαμο, την πιπερίτσα τσίλι, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το μίγμα. Επιστρέφουμε το σκεύος στη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση. Σερβίρουμε τη σοκολάτα ζεστή. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Πικάντικη σούπα με γαρίδες Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 2-4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά κόκκινη, γλυκιά, ψιλοκομμένη ½ φλ. ρύζι καρολίνα ¼ κ.γ. μπούκοβο 1 φλ. χυμό ντομάτας, συμπυκνωμένο 4 φλ. νερό ½ φλ. κρέμα γάλακτος ½ φλ. γάλα 300 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 1 κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ½ λεμόνι, χυμό 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο Διαδικασία Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι, το μπούκοβο, το χυμό ντομάτας, το νερό και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και σερβίρουμε. Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 110΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 300 γρ. μπέικον, χοντροκομμένο σε κύβους 500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ ½ φλ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 1 κλωνάρι σέλινο 1 φύλλο δάφνης 1 λίτρο ζωμό κότας 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομματιά αλάτι, κατά βούληση πιπέρι, κατά βούληση 2 ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια 2 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο Διαδικασία Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον και πετάμε το υπόλοιπο. Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το σέλινο, το φύλλο δάφνης, το ζωμό κότας, τα φασόλια, τις πατάτες και το μπέικον, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε το κλωνάρι σέλινο, το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * * Πηγή - dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy