τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΥΛΙΚΑ 2000 γρ. κουκιά φρέσκια 120 ml. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ματσάκι, ψιλοκομμένο) 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο 1/8 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 2 λεμόνια το χυμό τους Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 4 άτομα

Aποφλοιώνουμε τα κουκιά.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, το μάραθο και τον άνηθο. Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο για να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά.

Bράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά για περίπου 20 λεπτά (Mπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος).

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.

Πηγή: cookbox.gr

Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Γευστική συνταγή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 1 μπολ. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 5΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 60 γρ. τόφου ½ κούπα γιαούρτι ½ μπανάνα ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ½ κούπα χοντροκομμένα κομμάτια ανανά, παγωμένα ½ κούπα σμέουρα, παγωμένα ½ κούπα χοντροκομμένα κομμάτια μάνγκο, παγωμένα 2 κ.σ. καρύδια ή γκρανόλα 1 κ.σ. νιφάδες καρύδας Φέτες μπανάνας για γαρνίρισμα Εκτέλεση Τοποθετήστε σε ένα μπλέντερ το τόφου, το γιαούρτι, την μπανάνα και τη βανίλια. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά. Προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να είναι λείο και πηχτό. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ατομικό μπολ και γαρνίρετε με τις φέτες μπανάνας. Μπορείτε να γαρνίρετε και με ότι άλλο φρούτo επιθυμείτε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα μοναδικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 4 φλ γάλα 2 κ.σ. αλάτι 2 κ.σ. ζάχαρη 1 κιλό φασολάκια 150 γρ πανσέτα, κομμένη σε κύβους 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο 4 κ.σ. δυόσμος, κομμένος 4 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1/4 φλ φουντούκια, τεμαχισμένα και ψημένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, 4 φλ νερό, 2 κ.σ. αλάτι και τη ζάχαρη. Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε 1/3 φλ από το νερό. Βάζουμε τα φασολάκια σε κρύο νερό. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 1/2 φλ νερό και την πανσέτα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να γίνει τραγανή η πανσέτα, για 25 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε την πανσέτα σε ένα πιάτο, αφήνοντας λίγο υγρό στο τηγάνι. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή και προσθέτουμε στο τηγάνι τα φασολάκια και το νερό που έχουμε κρατήσει. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξαρμιστούν τα υγρά, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κ.σ. δυόσμο και 2 κ.σ. μαϊντανό. Συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με την πανσέτα, τα φουντούκια και τον υπόλοιπο δυόσμο και μαϊντανό και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Η συνταγή που δίνω είναι για 4 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 500 γρ ρύζι arborio για ριζότο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά τρυφερά 2 σκελίδες σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (εκπληκτικό αποτέλεσμα δίνει το τύπου "κερκύρας") 1,5 λίτρο υγρό (νερό ή ζωμός από το βράσιμο της γαρίδας ) αλάτι θαλασσινό 500γρ γαρίδες μεγάλες βρασμένες σαφράν 5-6 στήμονες είναι αρκετοί (ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε) φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3/4 κούπας ρεγκάτο και παρμεζάνα σε ίση ποσότητα 2 σφηνάκια ούζο (υπάρχει ενα που λέγεται pilavas και έχει τέλεια ένταση για τα φαγητά) Εκτέλεση συνταγής Σε ένα φαρδύ σκεύος με σχετικά χαμηλό τοίχωμα βάζω το βούτυρο με το σκόρδο και το κρεμμύδι . Πριν μαραθεί τελείως προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν οι κόκκοι διάφανοι σε χαμηλή φωτιά ! Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το υγρό , σε δόσεις των 300 ml .Προσθέτω το αλάτι και το ούζο. Μόλις πιεί όλη την πρώτη δόση υγρού προσθέτω την δεύτερη και ούτω καθ΄εξής ! Αφού δω οτι έχει γίνει το ρύζι προσθέτω το πιπέρι και τα τυριά και το σαφραν . Προσθέτω και τις γαρίδες . Το ριζότο είναι έτοιμο !

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Εν όψει της Πρωτομαγιάς μια συνταγή από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο Υλικά 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια Για τη μαρινάδα: 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 2 κλωνάρια μαϊντανό 1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους 1 κ.γλ. ρίγανη 1/2 κ.γλ. θυμάρι Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα. Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι "κολλητά" στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κιλό χταπόδι 15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα 5 σκ. σκόρδο 2-3 φύλλα δάφνης 2-3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο πιπέρι λίγο μπούκοβο ελαιόλαδο,μια κουτάλια πελτές ντομάτας Εκτέλεση Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι.Κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια 2 εκ. και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά σοτάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το χταπόδι μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμυδάκια.?? Σβήνουμε με το μπαλσάμικο,ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας την δάφνη, το μπούκοβο το πιπέρι,μια κούπα νερο κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά. Αν τα υγρά δεν εχουν σωθεί αρκετά,ανοίγουμε το καπάκι και βράζουμε για αλλα 10' λεπτα!

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 600 ml κρέμα γάλακτος 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε 75 ml ρούμι 5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη 300 ml δυνατού (καφέ espresso) 175 – 200 γρ. μπισκοτάκια για tiramisu 25 γρ. κουβερτούρα 2 κουταλιές σκόνη κακάο Εκτέλεση Προετοιμάζεις τον καφέ. Δύο δόσεις espresso ή δύο κουταλιές καφέ σε 300 ml ζεστού νερού είναι αρκετό. Τον τοποθετείς σε ένα ρηχό πιάτο και τον αφήνεις να κρυώσει.Μέχρι να κρυώσει ο καφές, φτιάχνεις την κρέμα. Προσθέτεις το τυρί, την κρέμα, το ποτό και την ζάχαρη σε ένα μπωλ και ανακατεύεις καλά, μέχρι να δημιουργήσεις μια ωραία πηχτή κρέμα. Όταν είναι έτοιμη, δοκιμάζεις να δεις μήπως χρειάζεται λίγο ακόμα ποτό για να δώσει περισσότερη γεύση.Αφήνεις το μπωλ με την κρέμα στην άκρη, παίρνεις τα μπισκοτάκια και τα βουτάς το καθένα για 1-2 δευτερόλεπτα στον καφέ. Θες να απορροφήσουν τον καφέ αλλά να μην παπαριάσουν τόσο πολύ. Κάθε έτοιμο μπισκότο παίρνει την θέση του στο σκεύος που θα φυλάξεις το γλυκό.Αφού έχεις δημιουργήσει μία στρώση με μπισκότα, ρίχνεις την μισή κρέμα και απλώνεις πάνω από τα μπισκότα. Τρίβεις την σοκολάτα κουβερτούρα πάνω από την κρέμα.Απλώνεις άλλη μια στρώση μπισκότα νοτισμένα σε καφέ, πάνω από την κρέμα, προσθέτεις την υπόλοιπη κρέμα και απλώνεις τη σκόνη κακάο πάνω από την κρέμα.Βάζεις το γλυκό σου στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, ώστε να πήξει η κρέμα, να περάσουν τα αρώματα σε όλο το γλυκό και να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά για 8 άτομα 480 ml ζωμό κότας 2 ντομάτες μικρές κομμένες σε κυβάκια 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 πράσινες τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες 90 γρ. βούτυρο 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1200 ml. γάλα ζεστό ( 5 φλ.τσ.) Αλάτι κατά βούληση Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 20 γρ. τυρί Monterey Jack κομμένο σε μικρά κυβάκια Εκτέλεση Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, το ζωμό, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα τρισίμιση φλ.τσ. ζεστό γάλα τμηματικά ( 1/2 φλ.τσ. ζεστό γάλα τη φορά) και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να μαγειρευτεί για περίπου 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το μίγμα του ζωμού στο μίγμα μας τμηματικά ( 1/4 φλ.τσ. μίγμα ζωμού τη φορά.) Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, αλάτι,πιπέρι και το τυρί. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Επικοινωνία