Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 38 συνταγές
Πιτάκια με μιζίθρα κρητικά Τι χρειαζόμαστε: 1/2 φλιτζάνι βούτυρο 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 αυγά 1 φλιτζάνα νερό χλιαρό 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για το ζυμάρι 1 κιλό και λίγο παραπάνω αλεύρι σκληρό η για όλες τις χρήσεις 1/2 ποτήρι νερού λάδι ελαιόλαδο 1 αυγό 2 φακελάκια ξηρή μαγιά η 2 κύβοι νωπή[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΗ συνταγή είναι μιας φίλης μου - γνήσιας κρητικιάς - που γνώρισα μέσω facebook! Υλικά Για τη ζύμη χρειαζόμαστε 3 κιλά αλεύρι. 3 ποτήρια Εξαιρετικό Παρθένο[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά για τη γέμιση: 3/4 κιλού χανιώτικη μυζήθρα 1/4 κιλού «μαλάκα» (περί τυριού πρόκειται, θα τα πούμε παρακάτω) 1 αυγό 2 κουταλάκια δυόσμο[...]
Πηγή: greekcook.grΓια τη ζύμη 1 ποτήρι βούτυρο 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ 2 αυγά 2 Μπέικιν Πάουντερ 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Για τη γέμιση 1 κιλό μυζήθρα[...]
Πηγή: argiro.grΜια ακόμα συνταγή μας στο περιοδικό στείλε τη συνταγή σου! Άλλη μια από τις συνταγές μας, φιλοξείται στο τεύχος του Δεκεμβρίου, στο περιοδικό στείλε τη συνταγή[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΕκτέλεση Ζύμης Βάζουμε σε μπολ όσο αλεύρι χρειαζόμαστε ανάλογα με την ποσότητα γέμισης. Στύβουμε μέσα το μισό χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα από το υπόλοιπο των[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grh2.cjk { font-family: "Droid Sans Fallback"; }h2.ctl { font-family: "FreeSans"; }p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { } Υλικα για την ζυμη[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΣήμερα σας δίνω τα ονειρεμένα μυζηθροπιτάκια με δυόσμο και φράουλα. Είναι τα κλασσικά γλυκά καλτσούνια της Κρήτης με μια δικιά μου τσαχπινιά. Είναι άνοιξη...[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται συνήθως το Πάσχα αλλά και όλο το χρόνο γίνονται ανάρπαστα είτε σκέτα με χόρτα, είτε με[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣήμερα λοιπόν θα κάνουμε καλιτσούνια, αλλά όχι γλυκά, όπως είναι τα ανεβατά, και τα λυχναράκια. Θα κάνουμε αλμυρά Πασχαλινά καλιτσούνια, τα οποία συνηθίζουν να[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΚαλιτσούνια Σητειακά ανεβατά Καλιτσούνια Σητειακά ανεβατά, νοστιμότατα και πανεύκολα Υλικά: Υλικά για τη ζύμη 3 κιλά αλεύρι 3 ποτήρια ελαιόλαδο 4 αυγά 3[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΟρίστε λοιπόν και τα φετινά σούπερ αφράτα ανεβατά καλιτσούνια, με λίγα απλά υλικά. Πολύ εύκολα, και πολύ υγιεινά όπως θα δείτε. Και από γεύση μακάρι να[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΤι ζητάνε φίλοι και συγγενείς να τους κρατάμε από την Κρήτη όταν ανεβαίνουμε στην πάνω Ελλάδα; Από μια πρόχειρη στατιστική, 9 στις 10 φορές ανάμεσα στα άλλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ θεία μου η Χ., η αδελφή του πατέρα μου, ήταν πληθωρικός άνθρωπος , αυτό που λέμε large στη σύγχρονη ελληνική. Πληθωρική στα αισθήματα, στην αγκαλιά, στο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠροειδοποίηση: το ποστ είναι διπλοσέντονο. Όποιος βαριέται μπλα μπλα μπα, ας πάει κατευθείαν στη συνταγή. Η ιστορία ξεκινάει 16 χρόνια πριν, όταν εγώ και ο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΧανιώτικη συνταγή. Τι χρειαζόμαστε: ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 λίτρο νερό 1 κουτ. του γλυκού αλάτι 1/2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο 1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: Για τη ζύμη χρειαζόμαστε 1 κούπα λάδι 1 ποτήρι νερό 1 λεμόνι (το χυμό) 1 κιλό αλεύρι λίγο αλάτι Για τη γέμιση χρειαζόμαστε 1,1/2 κιλό ξινή μυζήθρα 3[...]
Πηγή: greekmasa.gr