Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 45 συνταγές
Νόστιμος μεζές για να συνοδεύσουμε το ουζάκι αλλά και το τσιπουράκι μας! Τι χρειαζόμαστε: Γαύρος Χονδρό Αλάτι Ξύδι Λάδι Ρίγανη Κόκκους πιπέρι Κόκους Μπαχάρι[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 κιλό γαύρο (όχι μικρού μεγέθους) ξίδι (όσο χρειαστεί) 2 κ.σ. αλάτι (γεμάτες κουταλιές) ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο 2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές (ή 2[...]
Πηγή: cooktherapy.grΈνα από τα πολύ αγαπημένα φαγητά της οικογένειας είναι ο τηγανητός γαύρος. Ο γαύρος γενικότερα θα μου πείτε αφού τον μαγειρεύουμε με όλους τους δυνατούς[...]
Πηγή: naleipeitovisino.blogspot.grΤο ότι τα ψάρια κάνουν καλό, το ξέρουν όλοι. Αυτό που μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό, είναι ότι τα «λαϊκά» ψάρια, είναι και τα θρεπτικότερα. Και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grαπό τον κ. Νίκο Δαμίγο - Αυλωνάρι Καθαρίζουμε το κεφάλι και τα εντόσθια από τους γαύρους και τους τοποθετούμε σε ένα τάπερ με ξύδι και αλάτι για 3 με 4 ώρες.[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr1 ½ κιλό γαύροι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι αλάτι Καθαρίζουμε από λέπια και εντόσθια τα γαυράκια και τα πλένουμε. Αλατίζουμε τα ψάρια και βάζουμε το λάδι να[...]
Πηγή: cooklos.grΣυνταγή από την Τραπεζούντα του 1640, που μας παραθέτει ο Εβλιγιά Τσελεμπή (1611-1683) στο Oδοιπορικό του. Παρακαλώ μη μορφάζετε μπροστά στα υλικά! Δοκιμάστε[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχω έντονη διάθεση για ένα νοσταλγικό ταξίδι! Λέω να πάμε μαζί σ’ ένα πανέμορφο Ελληνικό νησί που επισκέφτηκα για πρώτη φορά, πριν πολλά χρόνια, και το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥλικά 20-25 μεγαλούτσικοι γαύροι 3 σκ. σκόρδο σε φετάκια 1/2 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί 5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξίδι 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami1 κιλό γαύρο 1 κούπα ελαιόλαδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο 1 στυμμένο λεμόνι Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό Καθαρίζετε καλά το[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά 500 γρ. γαύρος πολύ φρέσκος 4 σκ. σκόρδο σε φετάκια 1 φλιτζ. τσ. χυμό λεμονιού 1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη 2 κ.σ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΕνας εκπληκτικός μεζές για τη παρέα με το ουζάκι, το κρασάκι ή το τσιπουράκι μας. Η διαδικασία παρασκευής τους, είναι λίγο χρονοβόρα αλλά το αποτέλεσμα μας[...]
Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.gr1 1/2 κιλό γαύρος αλεύρι λάδι αλάτι Πλένετε καλά τους γαύρους και τους στραγγίζετε. Τους στεγνώνετε με ένα καθαρό πανί. Τους αλατίζετε. Τους αλευρώνετε[...]
Πηγή: ucook.gr/cook1 κιλό γαύρος χοντρό αλάτι ξύδι αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο ρίγανη Καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντόσθια. Σε γυάλινο σκεύος βάζουμε αλάτι στον πάτο, γαύρους τον[...]
Πηγή: cooklos.grΜια πανεύκολη συνταγή για γαύρο σας έχω σήμερα. Ο γαύρος είναι από τα πιο νόστιμα και τα πιο ωφέλιμα μικρά ψάρια. Είναι πηγή ασβεστίου (κόκαλα), φωσφόρου,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟ γαύρος είναι το αγαπημένο μου ψάρι.Μου αρέσουν όλες οι εκδοχές μαγειρέματος του.Αυτό όμως που με ξετρελαίνει είναι όταν "τσιτσιρίζεται" μέσα στο τηγάνι.Η[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.gr1 1/2 κιλό γαύρος αλεύρι λάδι αλάτι Πλένετε καλά τους γαύρους και τους στραγγίζετε. Τους στεγνώνετε με ένα καθαρό πανί. Τους αλατίζετε. Τους αλευρώνετε[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικα 30 φιλετακια γαυρου 1 λιαστη ντοματα ψιλοκομμενη 1/3 πιπερια φλωρινης ψητη ψιλοκομμενη 1 χουφτα μαιντανο ψιλοκομμενο 3-4 κουτ.σουπας τριμμενη φρυγανια 10[...]
Πηγή: cometocook.blogspot.gr