Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 81 συνταγές
1 κιλό αστακό λίγο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 100 ml ούζο 3 κρόκους αυγού 3 λεμόνια 2 φύλλα ζελατίνας 6 μικρά κολοκυθάκια 12 πράσινα σπαράγγια[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά (για 1 άτομο) 1 μικρός αστακός 4-5 σπαράγγια (κομμένα στα δύο) 4-5 μανιτάρια (απλά ή shiitake) 1 μελιτζάνα (σε ροδέλες) 1 κρεμμύδι (σε ροδέλες)[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 20 φρέσκα μύδια καθαρισμένα από το «γένι» 500 γρ. ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη 500 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και το κεφάλι στα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟ Martin Becquart είναι Γάλλος, γεννημένος στο Λάος πριν από 31 χρόνια. Ανέλαβε πριν από μερικούς μήνες το Alfredos (8η θέση στους Χρυσούς Σκούφους) αφού[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 8 άτομα) 1 αστακός 800 γρ. 1 γλώσσα 400 γρ. 1 ματσάκι τσάιβς 300 γρ. κρέμα γάλακτος 300 γρ. βούτυρο 400 γρ. μανιτάρια 350 γρ. σφολιάτα 5[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiYλικά για 4 άτομα • ½ κιλού φιλέτα γλώσσας • ½ κιλού γαρίδες • 125 γρ. καβουροποδαράκια κατεψυγμένα ή καραβιδόψιχα ή ψίχα αστακού[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΠαρακάτω παραθέτω ένα πίνακα με τις ονομασίες των ψαριών στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Λατινικά (επιστημονική ονομασία). Ελπίζω να σας φανεί[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΣας αναδημοσιεύω ένα άρθρο από το περιοδικό οινοχόος της Καθημερινής, σχετικά με τους συνδυασμούς των θαλασσινών με τα υπέροχα κρασιά μας. Το άρθρο το[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.gr2 μεγάλες ή 4 μικρές ουρές αστακού βρασμένες και καθαρισμένες 1 ½ φλιτζάνι βρασμένα και στραγγισμένα φασόλια μέτρια 1 φλιτζάνι βρασμένα και στραγγισμένα μαύρα[...]
Πηγή: sidagi.grΜία εξαιρετική παραλλαγή της κλασσικής αστακομακαρονάδας για να γλείφετε και τα δάκτυλα σας!!! Τι χρειαζόμαστε: 2 μέτριους αστακούς ή ένα μεγάλο 3 μεγάλες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 500 γραμ. Mafaldine Barilla ή ταλιατέλες ή χυλοπίτες ή παπαρδέλες 2/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο 25 γραμ. βούτυρο λούρπακ 1 κουταλιά του γλυκού χοντρό[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά συνταγής 600-700 γρ. χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι 2 μεγάλα κρεμμύδια, ξερά 2 σκελίδες σκόρδο 3 μέτριες ντομάτες φρέσκες ή 1[...]
Πηγή: icookgreek.com½ κιλό φιλέτα γλώσσας 1 βρασμένο αστακό 1 κουτί καβουράκια 250 γραμμάρια βρασμένες γαρίδες 4 αυγά βραστά 2 μέτριες ντομάτες 4 φιλετάκια αντζούγιας 1 κουταλιά[...]
Πηγή: sidagi.grΚαλή σας μέρα!!! Καιρός για αποτοξίνωση, δεν συμφωνείτε;;; Τις ημέρες των γιορτών το κρέας πρωταγωνίστησε αλλά τώρα καιρός να απομακρυνθούμε για λίγο από το[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΗ δεύτερη βραδιά μου στο Βόλο, είχε κανονιστεί από την επίσκεψή μου εδώ μία εβδομάδα πριν: - Για τσίπουρα στη Νέα Ιωνία!!! Είναι γνωστό πως ο Βόλος φημίζεται[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Ένα πολύ νόστιμο σαρακοστιανό (κι όχι μόνο) πιάτο, που είναι εύκολο και χορταστικό. Υλικά: 2-3 σουπιές καθαρισμένες 7-8 πατάτες μέτριες σε[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.gr…άλλως πως σαρδέλες ψητές στο χαρτί ή στη λαδόκολλα -η διατύπωση τεχνική. Σκέψη όμως και πρόθεση ήταν να δραπετεύσουν (με λίγη βοήθεια) οι νόστιμες σαρδέλες[...]
Πηγή: pandespani.comΤου Χρύσανθου Καραμολέγκου (Ντομάτα, ξενοδ. Sani Resort, Χαλκιδική): Η απλότητα αυτής της συνταγής συνοψίζει στην εντέλεια το χαρακτήρα της κουζίνας της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami