μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake συνταγη philadelphia | ευκολα καπκεικς | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | συνταγη για νηστισιμα κεκακια
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μαφαλντινες με θαλασσινα και αρμπαροριζα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 500 γραμ. Mafaldine Barilla ή ταλιατέλες ή χυλοπίτες ή παπαρδέλες
  • 2/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 25 γραμ. βούτυρο λούρπακ
  • 1 κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 2 δόντια σκόρδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 7-8 καραβίδες μεγάλες (ή 4-5 αστακούς μικρούς ζωντανούς)
  • 8 γαρίδες μεγάλες
  • 14-15 γυαλιστερές ή σωλήνες
  • 5-6 φουντίτσες σέλινο
  • 5-6 φουντίτσες μαϊντανό
  • 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόρυζα (μοσχομολόχα)
  • 8-10 τοματίνια


Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά καλά τα θαλασσινά με κρύο νερό και ειδικά τα όστρακα τα βουρτσίζουμε πολύ σχολαστικά.
  • Χτυπάμε τα σκόρδα στο γουδί μαζί με το αλάτι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε μαϊντανό, σέλινο και αρμπαρόριζα μαζί. Πλένουμε τα τοματίνια καλά καλά και με το χέρι μας προσεκτικά να μην ανοίξουν αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους.
  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό αρκετό ώστε αργότερα να μπορούμε να φτιάξουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τα θαλασσινά όλα μαζί και βράζουμε για 15 -20 λεπτά μέχρι το κέλυφος του αστακού αλλάξει χρώμα / ξεθωριάσει. Τα ψαρεύουμε μέσα από την κατσαρόλα και τα φυλάμε σε μεταλλικό σκεύος σκεπασμένα με πάνινη πετσέτα μέχρι να έρθει η ώρα να τα σοτάρουμε. Προσοχή: τα όστρακα που δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Στο νερό που μας περίσσεψε, αφού πάρει βράση, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά ακριβώς όσα λεπτά αναγράφονται στο πακέτο.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο μαζί και σοτάρουμε σκόρδο και κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην αποσυναρμολογηθούν για 3’.
  • Πιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα τοματίνια το σέλινο-μαϊντανό-αρμπαρόρυζα, ανακατεύουμε 2 –3 γύρες και σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε και τα ζυμαρικά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάψει με βούτυρο ή όποιο άλλο λίπος. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.


Ταιριάζει με λευκό κρασί (πχ. ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ Μπουτάρη) και σηκώνει ψωμάκια για παπάρες.

Καλή σας όρεξη

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • χυλοπίτες
  • μαϊντανός
  • μακαρόνια
  • κρασί
  • γαρίδες
  • λίπος
  • σέλινο
  • ταλιατέλες
  • παπαρδέλες
  • καραβίδες
  • αστακός
  • φουντίτσες
  • αρμπαρόριζα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Νηστίσιμα ΧριστουγέννωνΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • χυλοπίτες
  • μαϊντανός
  • μακαρόνια
  • κρασί
  • γαρίδες
  • λίπος
  • σέλινο
  • ταλιατέλες
  • παπαρδέλες
  • καραβίδες
  • αστακός
  • φουντίτσες
  • αρμπαρόριζα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία