Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 25 συνταγές
Οι ασκορδουλάκοι είναι μια ακόμη από τις σαλάτες που συνηθίζουμε στην Κρήτη. Μυρωδάτη και ξιδάτη συνοδεύει θαυμάσια όσπρια και κρεατικά . Πολλοί μάλιστα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠοιος μπορεί να αντισταθεί; Έχετε προσέξει ότι τα πρώτα πιάτα που αδειάζουν σε τραπέζια μεζέδων είναι αυτά με τα τηγανητά λαχανικά αν είναι καλοτηγανισμένα;Κι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣαλάτα ή συνοδευτικό για καλοκαιρινά ψητά Όχι δεν είναι πουρές πατάτας. Τρώγεται κρύα και μπορεί να μπει στην μέση του τραπεζιού, ή στην άκρη του πιάτου.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι η εποχή του! Από τα πιο αγαπημένα τουρσιά οι πιπεριές σε όλες τους τις εκδοχές. Αναμφισβήτητη βέβαια η νοστιμιά της γλυκόξινης παραλλαγής (μη παραλείψετε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ πιο νόστιμη συνταγή για την πρωτεΐνη της νηστείας Τα μανιτάρια –«τσι αμανίτους» που λέμε στην Κρήτη- τα αγαπάμε με όποιο τρόπο κι αν τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΞέρετε τι είναι το κατσοχοίρι; Το κατσοχοίρι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τυράκι της Κρήτης. Όταν οι τυροκόμοι βγάζουν τη «μαλάκα» (γνωστή πια και στους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠιπεριές για διατήρηση και για …πρόφταση! Ακόμη στη λαϊκή μας κυκλοφορούν υπαίθρια λαχανικά. Εδώ που τα λέμε, ο καιρός είναι σχεδόν ανοιξιάτικος ακόμη,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑς προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά... Τις επόμενες μέρες εκ των πραγμάτων οι νηστίσιμες συνταγές θα εναλλάσσονται με τις πασχαλινές. Όμως αυτό το post θα το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤώρα το καλοκαίρι πολύ συχνά το τραπέζι μας περιλαμβάνει μια ζεστή σαλάτα με βλίτα που πολλές φορές έχει τη θέση κύριου πιάτου γιατί ποτέ εδώ στην Κρήτη δεν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚι όμως! Με τις φόδρες βάφονται αυγά εμπριμέ … Τα κόκκινα αυγά θα τα βάψουμε τη Μεγάλη Πέμπτη. Έτσι λέει το έθιμο, έτσι κάνουν σ’ όλη την Ελλάδα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟ ταραμάς είναι από τα πιο συνηθισμένα νηστίσιμα υλικά που χρησιμοποιεί η κουζίνα μας. Η πιο συνηθισμένη του εφαρμογή είναι βέβαια η ταραμοσαλάτα και οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌπως έχω ξαναγράψει , σπάνια φτιάχνω κριθαρένιο παξιμάδι (ντάκο) στο σπίτι. Εδώ στο νησί βρίσκουμε καλό παξιμάδι από πολλές «πηγές». Υπάρχουν παλιές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ λέξη locavores ανακηρύχτηκε το 2007, λέξη της χρονιάς και μπήκε επίσημα στο Oxforde American Dictionary Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται στο πολύ ενδιαφέρον[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣυνταγές με αγάπη, από αγάπη, για αγαπημένους, από αγαπημένους, μας προτρέπει να δημοσιεύσουμε το ολοκαίνουριο blog Παιχνίδιατης Κουζίνας που έστησαν οι καλές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα πολύχρωμο, νόστιμο και οικονομικό πιάτο! Πολλές φορές με τα αυγά που περίσσευαν το Πάσχα, φτιάχναμε στο σπίτι μας "αυγά τυλιγμένα με κιμά". Στην ουσία[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΞεχασμένη συνταγή με παράξενο όνομα! Για να είμαι ειλικρινής ούτε το όνομα απ’ αυτή τη συνταγή δεν είχα ξανακούσει! Παλιά, ξεχασμένη, τοπική συνταγή για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο απόλυτο καλοκαιρινό ελληνικό fast food ! Εντάξει, περισσότερο από τη συνταγή που πιστεύω ότι την γνωρίζουν και οι πιο αρχάριοι, σήμερα θέλω να σας δείξω μια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ ΟΜΕΛΕΤΑ (επειδή δεν νηστεύουμε όλοι) !! Μπορεί να είναι Σαρακοστή αλλά όλο και κάποιος δεν θα νηστεύει σε κάθε σπίτι . Τα εύκολα , γρήγορα και νόστιμα πιάτα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠοίημα! Όταν η συζήτηση στο γραφείο μας πηγαίνει στο «τι τρώτε σήμερα εσείς» σχεδόν πάντα πέφτουν ιδέες που με κάνουν να προγραμματίζω το φαγητό της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΉ μήπως ντιπ με ταραμά και αβοκάντο; Η ιδέα δεν ήταν δική μου. Μου την «ψιθύρισε» φίλη και συνάδελφος . Επειδή εμπιστεύομαι τις γευστικές της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτην Κρήτη είναι η εποχή της οφτής πατάτας. Οι πατάτες στη χόβολη συμπληρώνουν ανέκαθεν τα τραπέζια με τους μεζέδες στα καζανέματα της ρακής . Λιτό σερβίρισμα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr