Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 31 συνταγές
Με τις σαλάτες τα νόστιμα του καλοκαιριού παίρνουν τη ρεβάνς: το τριζάτο κολοκυθάκι βάζει κάτω το αγγούρι του χειμώνα, το σταφύλι θα ταιριάξει μούρλια με κάθε[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Δηλαδή η στιγμή που γυρνάς στο σπίτι από το γραφείο με την πείνα να σε θερίζει και θυμάσαι ότι στο ψυγείο υπάρχει σε ταπεράκι[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ Αριστοτέλης Μέγκουλας, ελληνογάλλος σεφ και πατρόν του κερκυραϊκου εστιατορίου Pomo d' Oro, μάς προτείνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ADVIEH Το advieh ή adwiya είναι ένα μίγμα μπαχαρικών που προέρχεται από την περσική κουζίνα. Η χρήση του είναι αρκετά διαδεδομένη στις[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠριν από δύο εβδομάδες, Κυριακή βράδυ, επέστρεψε ο πατέρας μου από τη Φλώρινα, όπου είχε πάει μαζί με κάμποσο λαό ακόμη για την κηδεία της γιαγιάς μου. Εμένα[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΤο κρέας της γαλοπούλας είναι άπαχο και γι' αυτό πολύ υγιεινό, είναι όμως άνοστο. Και ακόμα πιο άνοστο είναι το στήθος που συνήθως προτείνουν οι[...]
Πηγή: bostanistas.grΣε λίγο θα έχουμε Χριστούγεννα, ο φετινός Δεκέμβριος όμως θυμίζει, μάλλον, άνοιξη παρά χειμώνα. Αυτό, λοιπόν, το ριζότο με συκωτάκια πουλιών και γεύση[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι ένα λευκό, απαλό, αλοιφώδες τυράκι, υπόξινο και δροσερό, που γίνεται με φέτα και φρεσκοαρμεγμένο κατσικίσιο ή και πρόβειο γάλα. Έχει λιγότερα λιπαρά από[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα sensory bins ή αλλιώς κουτιά των αισθήσεων, μας έρχονται από το εξωτερικό και αποτελούν έναν απλό, ανέξοδο αλλά πολύ επωφελή τρόπο να αξιοποιούν τα παιδιά[...]
Πηγή: koritsimalama.blogspot.grΥπάρχουν συνταγές (τα αρωματικά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας είναι από αυτές) που φτιάχνονται για να ταξιδεύουν. Με το που τις δοκιμάζεις, αντιδρούν με τη[...]
Πηγή: pandespani.comΣε καταλαβαίνω. Σου έχει κοπεί η όρεξη. Κι εμένα ακριβώς το ίδιο. Από τη μια είναι η λάβρα του καλοκαιριού, από την άλλη η αναμονή για το τι μέλλει γενέσθαι.[...]
Πηγή: bostanistas.grΆγγελος: καλά νέα, προστασία από ανώτερες δυνάμεις. Λευκή μαγεία. Άγκυρα: αν βρίσκεται κοντά στο χείλος του φλιτζανιού δείχνει σταθερότητα και επιτυχία στην[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ADVIEH Το advieh ή adwiya είναι ένα μίγμα μπαχαρικών που προέρχεται από την περσική κουζίνα. Η χρήση του είναι αρκετά διαδεδομένη στις[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜετά τις συνταγές των τελευταίων ημερών με ρωτήσαν ορισμένοι αν βάζω σοβαρά λουλούδια στα φαγητά. Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν γνωρίζουν όλοι ότι[...]
Πηγή: royal-coconut.blogspot.grΜε μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα πως το έθιμο της «γουρουνοχαράς» όχι απλώς σας άρεσε, αλλά σας κίνησε και το ενδιαφέρον να μάθετε πως γίνονται οι[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΗ Πόπη φίλη και κουμπάρα μου σκάρωσε χθές για το μεσημεριανό τραπέζι ένα πολύ νόστιμο μεζεδάκι και με την αδειά της το μοιράζομαι μαζί σας Υλικά: Κολοκυθάκια[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΧθες έβγαλα τέσσερις πέστροφες από την κατάψυξη. Είπαμε, άρχισαν οι εκκαθαρίσεις σε ψυγείο και ντουλάπια και αφού τα καθαρίσουμε θα δούμε τι και πώς θα τρώμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα ματσάτα είναι τα φρέσκα φολεγανδρίτικα ζυμαρικά που γίνονται στο πι και φι. Στο νησί τα τρώνε με κατσικάκι ή κουνέλι κοκκινιστό ή απλά με σάλτσα ντομάτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΣε μέγεθος μινιατούρας, για λιγότερες τύψεις! Εκτός από τα τριανταφυλλένια νηστίσιμα ξεροτήγανα , σε πολλές περιοχές της Κρήτης φτιάχνουν ένα άλλο είδος[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr