σολομος στο φουρνο | σαλατα ζυμαρικων με τονο | κιμαδοπιτα απλη | ρεβυθια στο φουρνο αργυρω | καριοκες συνταγη παρλιαρου | πατζαροσαλατα αργυρω μπαρμπαριγου | ζαμπονοτυροπιτα με φιλαδελφεια
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα χωρις σελερι

Βρέθηκαν 209 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

SITES & BLOGS


Πως φτιάχνουμε σπιτικές ελιές τσακιστές

Ελέω κρίσης, οι αστοί ανακαλύψαμε τις ελιές που έχουμε στο εξοχικό, στο χωρίο, στον κήπο της μεζονέτας, μέχρι και στο δρόμο του προαστίου μας και έτσι το[...]

Πηγή: caruso.gr
Πως μαγειρεύουμε μοσχαρίσιο νουά | Caruso.gr

Κάθε αναφορά στο νουά με πάει αυτόματα σε οικογενειακά τραπέζια των παιδικών χρόνων και ειδικά στη μητέρα μου, την περιβόητη Ηώ, να’ ναι καλά στα 80τόσα της ως[...]

Πηγή: caruso.gr
Ντολμαδάκια αμπελόφυλλο με κιμά &[...]

Τα ντολμαδάκια με κιμά τυλιγμένα σε αμπελόφυλλο με σάλτσα αυγολέμονο, είναι ένα απ’ τα πιο γνωστά διεθνώς ελληνικά πιάτα, με ρίζες βέβαια στην Μικρά Ασία και[...]

Πηγή: caruso.gr
Τα 10 Τεχνικά Μυστικά των Ιταλικών Ζυμαρικών[...]

Απ’ τη στιγμή που στην Ελλάδα περάσαμε απ’ τη μακαρονάδα, στο σπαγγέτι και στη συνέχεια στην Ιταλική πάστα, αρχίσαμε να εκπαιδεύουμε το γευστικό μας αισθητήριο[...]

Πηγή: caruso.gr
Point A Bar & Restaurant: Νέο Hot Γαστρονομικό[...]

Όταν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά ένα εστιατόριο, συνήθως σχηματίζεις γνώμη στο τέλος της βραδιάς. Τότε μπορείς να κρίνεις μέχρις ενός σημείου ορθολογικά την[...]

Πηγή: caruso.gr
16 Έλληνες Παραγωγοί που Πρέπει να Γνωρίσετε[...]

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των υπoλοίπων 8, από τους 16 παραγωγούς που επιλέξαμε τα προϊόντα τους στο Φεστιβάλ “Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις” από το Αθηνόραμα Umami,[...]

Πηγή: caruso.gr
Τρεις προτάσεις Γαλλικών κρασιών, μετά από[...]

Η ποικιλία Γαλλικών κρασιών που πρόσφατα λάνσαρε το Lidl, όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο, με εντυπωσίασε. Τη βρήκα σαν μια εξαιρετική αφορμή για μας[...]

Πηγή: caruso.gr
Μουσακάς: Η δικιά μου, γκουρμέ εκδοχή

Ο μουσακάς είναι αδιαμφισβήτητα το πιάτο-σταθμός που ιστορικά όρισε τη λόγια ελληνική κουζίνα. Την κουζίνα δηλαδή, που δεν προήλθε απ’ την μαγειρική παράδοση[...]

Πηγή: caruso.gr
Ένα ξεχωριστό Μοσχαράκι Λεμονάτο - Ριγανάτο με[...]

Το λεμονάτο μοσχαράκι είναι απ’ τα κλάσικ αγαπημένα πιάτα της κουζίνας μας και ως τέτοιο βγαίνει σε χιλιάδες εκδοχές. Αυτές που βρίσκω πιο ενδιαφέρουσες όμως[...]

Πηγή: caruso.gr
Ταξίδι στον κόσμο του Γαλλικού κρασιού

Τα Γαλλικά κρασιά θεωρούσα πάντα ότι είναι η βάση της γνώσης και γευστικής εκπαίδευσης κάθε οινόφιλου. Αποτελούν το απόλυτο σημείο αναφοράς, ακόμη κι αν[...]

Πηγή: caruso.gr
Tasting Wales: Ταξίδι στην Πατρίδα μου, την[...]

Ζώντας στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, έχω συνηθίσει να απαντάω στην ερώτηση “Από που είσαι;” με το “Είμαι απ’ την Αγγλία”. Κάτι που είναι εντελώς ψευδές[...]

Πηγή: caruso.gr
Μια επιστημονική προσέγγιση στη μαγειρική και η[...]

Το sous vide (σουβίντ) είναι κατά την εκτίμησή μου, το επόμενο απαραίτητο εργαλείο που θα ενταχθεί στις οικιακές κουζίνες, μετά το food processor, που εισήλθε[...]

Πηγή: caruso.gr
Μεδούλι σε προζυμένιο ψωμί: Το ορεκτικό του[...]

Χρόνια άκουγα για το μεδούλι ως εκπληκτικό μεζέ, αλλά τις ελάχιστες φορές που το είχα δοκιμάσει μαγειρεύοντας οσομπούκο, μου έφερνε σε πολύ βαριά γεύση στο[...]

Πηγή: caruso.gr
Κριθαρότο: Τι είναι & Πως γίνεται, σε 4 Στάδια

Το κριθαρότο είναι για μένα η επιτομή της σύγχρονης αστικής κουζίνας που ευαγγελίζομαι. Γιατί ενώ βασίζεται σε ένα παραδοσιακό υλικό της Ελληνικής μαγειρικής,[...]

Πηγή: caruso.gr
Αρνάκι ή κατσικάκι φρικασέ με αυγολέμονο &[...]

Το αρνάκι φρικασέ εδώ και χρόνια ήταν πάντα το φαγητό που έκαναν αποκλειστικά οι θείες μου σε οικογενειακά τραπέζια, ενώ για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν το[...]

Πηγή: caruso.gr
Σπετζοφάι γλυκοπικάντικο: ο ιδανικός[...]

Το Σπετζοφάι, είναι ο αγαπημένος χειμωνιάτικος μεζές του Πηλίου, που πάντα δημιουργεί την εντύπωση ότι προέρχεται απ’ τις Σπέτσες και αφήνει τον κόσμο να[...]

Πηγή: caruso.gr
Το μοσχάρι στιφάδο και το μικρό τεχνικό μυστικό[...]

Στο άκουσμα της λέξης στιφάδο, όλοι οι μερακλήδες τσιμπάνε αυτόματα. Βρίσκουν ένα ιδανικό πιάτο να απολαύσουν το κρασί τους γιατί με όποιο κρέας και να[...]

Πηγή: caruso.gr
Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο | Caruso.gr

Το χοιρινό πρασοσέλινο είναι απ’ τα παραδοσιακά φαγητά που καλωσορίζουν γευστικά τον χειμώνα. Χειμωνιάτικα λαχανικά με εντελώς διαφορετική γευστική ταυτότητα[...]

Πηγή: caruso.gr
Συκωτάκια Πουλιών Σοτέ με Φασκόμηλο

Τα συκωτάκια από κοτόπουλο ήταν από τα αγαπημένα πιάτα μου ως πιτσιρικάς. Θυμάμαι πολύ ζωντανά, τη γιαγιά μου Ναυσικά, να μου τα φτιάχνει πεντανόστιμα,[...]

Πηγή: caruso.gr
Συκώτι Πεσκανδρίτσας Σοτέ: Το Φουαγκρά της[...]

Το συκώτι πεσκανδρίτσας είναι ένας σχεδόν άγνωστος αλλά πραγματικά κορυφαίος γκουρμέ μεζές που εύκολα μπαίνει στη καθημερινότητά μας στην Ελλάδα. Ακριβώς[...]

Πηγή: caruso.gr
Βίντεο με 9 απλά μυστικά για να ψήσετε την[...]

By Δημήτρης Παπαζυμούρης caruso, Video, καθημερινές συνταγές, κρεας, μοσχαρι, μυστικα & τεχνικες, πρωτες υλες July 28, 2014 Τι πιο απλό απ’ το να θέλει κανείς[...]

Πηγή: caruso.gr
Βοδινό Διάφραγμα με Σάλτσα Μουστάρδας

Το βοδινό διάφραγμα είναι ένα εκλεκτό κομμάτι κρέατος που λίγοι γνωρίζουν στην Ελλάδα. Και δεν μιλάω μόνο για καταναλωτές, αλλά και για χασάπηδες ή[...]

Πηγή: caruso.gr
Στιφάδο με λαγό και νέα τεχνική με μικρά[...]

Το στιφάδο, κλασικό χειμωνιάτικο φαγητό του βουνού, θεωρείται ιδανικό στην εκδοχή με λαγό ή αγριογούρουνο, αλλά βέβαια συχνά γίνεται με μοσχάρι ή κουνέλι. Τα[...]

Πηγή: caruso.gr
Μπριζόλες χοιρινές με βελούδινη σάλτσα λεμονιού[...]

Με το που ακούει κανείς μπριζολάκια χοιρινά με σάλτσα λεμονιού-κάπαρης το μυαλό του λογικά ανατρέχει στην Ιταλική κουζίνα ή στη κουζίνα της Νότιας Γαλλίας,[...]

Πηγή: caruso.gr
Ψαρονέφρι σε Φύλλο Σφολιάτας: εντυπωσιακό,[...]

Το φιλέτο Γουέλινγκτον, δηλαδή φιλέτο σε φύλλο σφολιάτας, είναι η επιτομή του γιορτινού ή επίσημου πιάτου. Η κλασική συνταγή είναι με ολόκληρο μοσχαρίσιο[...]

Πηγή: caruso.gr
Λαχανοντολμάδες με ελαφρύ Αυγολέμονο

Απ’ όλους τους ντολμάδες της Ελληνικής κουζίνας με γέμιση που περιλαμβάνει κιμά, κατέληξα στο ότι οι πιο νόστιμοι είναι τελικά οι λαχανοντολμάδες, με τους[...]

Πηγή: caruso.gr
Μπιφτέκι γκουρμέ με πορτσίνι | Caruso.gr

Ομολογώ πως αν και λάτρης της gourmet κουζίνας, δεν μπορώ να αντισταθώ σε ένα καλό μπέργκερ μια στις τόσες (πάντα όμως, χωρίς ψωμί). Ως ανήσυχο πνεύμα που του[...]

Πηγή: caruso.gr
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, το ελληνικό φαγητό[...]

Τα γιουβαρλάκια ομολογώ ότι όταν μεγάλωνα, δεν ήταν ανάμεσα στα φαγητά που λαχταρούσα. Στο μυαλό μου είχαν τοποθετηθεί ως μια νερόβραστη εναλλακτική των[...]

Πηγή: caruso.gr
Κεφτεδάκια ΑΑΑ = Απλά, Αφράτα, Αρωματικά |[...]

Οι κεφτέδες είναι ανάμεσα στα 5 πιο αγαπημένα μου Ελληνικά φαγητά. Όσοι διαβάζουν το Caruso συστηματικά και από παλιά, θα θυμούνται μια συμμετοχική διαδικασία[...]

Πηγή: caruso.gr
Εσκαλόπ με σάλτσα ‘Café deParis’, al Caruso |[...]

Το Entrecôte Café de Paris είναι από τις πιο εμβληματικές διεθνείς συνταγές, με ενδιαφέρουσα ιστορία και ιδιαίτερο μυστήριο να την περιβάλλει. Γιατί μέχρι[...]

Πηγή: caruso.gr
Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες | Caruso.gr

Το μοσχάρι μελιτζάνες είναι ένα παραδοσιακό καλοκαιρινό και φθινοπωρινό ελληνικό πιάτο, με δεδομένο ότι η καλύτερες μελιτζάνες βγαίνουν τον Σεπτέμβρη. Το[...]

Πηγή: caruso.gr
Mama Roux: Μια κουζίνα που γιορτάζει την[...]

Το Mama Roux από τότε που άνοιξε το 2011 ως σήμερα έχει καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, κάτι που δεν είναι εύκολο για τα[...]

Πηγή: caruso.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy