Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 50 συνταγές
Η διατροφική πυραμίδα είναι ένας πρακτικός και ιδιαίτερα χρήσιμος οδηγός διατροφής, που παρουσιάζει την ποικιλία των τροφών καθεμιάς από τις 5 ομάδες ([...]
Πηγή: syntageskamomata.blogspot.grΗ διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, χαρακτηριζόταν από λιτότητα. Καλλιεργούσαν μόνοι τους, τους πόρους τους ανάλογα με την περιοχή που βρισκόντουσαν (κλίμα,[...]
Πηγή: tofagitotismamas.blogspot.grΥλικά συνταγής 5-6 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια κόκκινο κρασί μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο μπόλια (προαιρετική) αλάτι, πιπέρι αλουμινόχαρτο[...]
Πηγή: icookgreek.comΤα ’64 εδώδιμα‘ με τις συνταγές του Δημήτρη Σκαρμούτσου (εκδόσεις Ποταμός) ήταν το ένα από τα δυο βιβλία που στρίμωξα στο τελευταίο σακ βουαγιάζ πριν φύγω για[...]
Πηγή: pandespani.comΠαραδοσιακό, μερακλίδικο πιάτο! Ένα πιάτο που στο παρελθόν ήθελε πολύ κόπο και νοικοκυροσύνη. Ου παντός που λένε… Στο μυαλό μου το καθάρισμα εντέρων και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά Αρνάκι στήθος σε κομμάτια 2 ξερά κρεμμύδια Αλάτι Πιπέρι Κανέλα Γαρύφαλο Κάρδαμο Κύμινο Κόλιαντρο Ρύζι basmati Πατάτες σε φέτες Κολοκύθα σε[...]
Πηγή: megatv.com/cookΈνα από τα γλυκά πιάτα με κουσκούς που σερβίρονται σε επίσημα δείπνα. Η γλυκύτητά του οφείλεται στην προσθήκη της γευστικής σταφίδας. Συνταγή : Γαστρονόμος.[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΚαλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους!!! Ο Φεβρουάριος κατέφθασε με λιακάδες και έναν υπέροχο καιρό που προδιαθέτει για βόλτες και κοντινές εξορμήσεις. Μετά από[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grΆνηθος Ο Άνηθος (επιστ.: Άνηθον το βαρύοσμον, Anethum graveolens) είναι φυτό της οικογένειας των Σελινοειδών (Apiaceae) (συν. Σκιαδοφόρων (Umbelliferae)).[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΦτάσαμε και στα μέσα του Μάη κι ο καιρός εξακολουθεί να μας παιδεύει και να μας τρελαίνει!!! Δεν ξέρουμε πως να ντυθούμε,δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε τις[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grΤο φρικασέ είναι ένα φαγητό που το έχουμε ταυτίσει με το αρνί, το χοιρινό και πιο σπάνια με τα μανιτάρια (που για να πούμε την αμαρτία μας, δεν το έχουμε ακόμα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤο Sumac, με το υπέροχο πορφυρό του χρώμα, είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, που δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα.[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥλικά Για το κρέας 1 1/2 κιλό ψαχνό αρνίσιο κρέας, κομμένο σε χοντρούς κύβους (ή 1 κιλό αρνίσιο κρέας και ένα μικρό κοτόπουλο, κομμένο στα 6. 1 1/2 φλιτζ. τσ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤη συνταγή αυτή,όπως την έμαθα από την Σφακιανή πεθερά μου (γι αυτό άλλωστε και χρησιμοποιώ στον τίτλο τον ιδιωματισμό της) την υποβάλλω κατόπιν αιτήματος[...]
Πηγή: greekmasa.gr1 κιλό μοσχάρι (ελιά) ή αρνί ή 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου (και τα δύο μισά) 7-9 φλυτζάνια (γύρω στα 2 λίτρα χονδρικά) κρύο νερό για το μαγείρεμα του κρέατος 2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚρεατόπιτα με αρνάκι Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο[...]
Πηγή: greekouzina.grΠοια μέρη του κρέατος είναι τα ιδανικά για κιμά; «Aπό το μοσχάρι επιλέγουμε κιμά από το μπούτι ή την ελιά, γιατί το κρέας είναι μαλακό και χωρίς πολύ[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΤην περίοδο του Πάσχα βιώνουμε από αυστηρή νηστεία ως αχαλίνωτη κρεατοφαγία μέσα σε μια εβδομάδα! Εξ’ ού και ‘Μεγάλη εβδομάδα’ σε γαστρονομικούς όρους! Από[...]
Πηγή: caruso.gr