Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 59 συνταγές
Αν κάποιος πηγαίνει δυό συνεχόμενες μέρες σε γάμο εδώ στην Κρήτη και δεν είναι στην πρώτη νιότη αλλά στην δεύτερη, δεν θέλει να φάει κρέας για τρίτη κατά[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑντικατέστησα τα ντελικάτα πράσινα σπαράγγια της συνταγής του David Tanis στην ισπανική ομελέτα με σπαράγγια , με φρέσκα κουκιά από τον κήπο μου - το[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Satureja thymbra (Σατουρέγια η θύμβρα). Ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών και στη χώρα μας το συναντούμε με τις κοινές[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΕίμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι θα παραξενευτείτε από τη συγκεκριμένη συνταγή. Θα σκεφτείτε ίσως ότι εμείς οι Κρητικοί είμαστε κουζουλοί επειδή τρώμε τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΌ,τι και να πει κανείς για την αγκινάρα είναι λίγο. Φάρμακο και φαγητό μαζί. Πολλοί τρόποι να την μαγειρέψεις και άλλοι τόσοι για να την γευτείς. Αγκινάρες[...]
Πηγή: bostanistas.grΜιας και μπήκαμε στην πρώτη εβδομάδα μετά τις γιορτές, θεωρήσαμε σκόπιμο να κάνουμε μια μίνι αποτοξίνωση από την υπερφαγία και την υπερκατανάλωση κρέατος,[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΥλικά 500 γρ. φρέσκα κουκιά (μόνο τα στρογγυλά) 6-7 αβγά Μερικά κυκλαδίτικα λουκάνικα 1/2 φλιτζ. τσ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 1/2 φλιτζ. τσ. κυκλαδίτικο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΕσπερίδα για την κρητική διατροφή οργανώθηκε από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουλίου, στα πλαίσια της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια βόλτα στην εξοχή αυτή την εποχή ανοίγει την καρδιά μας και γεμίζει την κατσαρόλα μας! Χαρά Θεού ο Απριλομάης συνήθως. (Φέτος λίγο μας τα χάλασε ο Απρίλης[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣαλάτα εποχής από την παράδοσή μας, που θα μπορούσε να είναι έμπνευση μεγάλου σεφ! Ξέρετε τι είναι ο αροδαμός; Είναι ο καινούργιος βλαστός, τα βλασταράκια και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι παλιές νοικοκυρές που δεν είχαν τις ευκολίες του σήμερα σε εισαγωγές ειδών και ψυγεία, κύτταγαν τι φρούτα και λαχανικά ήταν της εποχής ώστε βάσει αυτών να[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΜια παραδοσιακή συνταγή κατάλληλη για το φθινόπωρο και το χειμώνα, όπου ξεχωρίζει η καπνιστή πανσέτα. Τι χρειαζόμαστε: 350 γρ. ζυμαρικά Farfalle Barilla 300[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠρόκειται για μια ομελέτα που πάντα έχει μέσα κάποιο άλλο υλικό εκτός από το αβγό. Συνήθως κύβους πατάτας ή και Ανδριώτικο λουκάνικο. Είναι το εθνικό πιάτο της[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΑπό τα Δωδεκάνησα ! Υλικά 1 ½ κιλό κατσικάκι χεράκι σε μερίδες κομμένο, 1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα βαρελάκια και τηγανισμένα 1 κιλό κουκιά ξεσπυρισμένα[...]
Πηγή: greekmasa.grΣτιφάδο : [βεν. *stufado (πρβ. ιταλ. stufato) < λατ. ρ. *extufare < αρχ. τύφος `ατμός, αχνός΄ (τροπή [u > i] ;)] Η πληροφορία από την αξιόπιστη[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr8 αυγά 4 φέτες ζαμπόν 4 φέτες χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο 150 γρ. αποφλοιωμένα κουκιά 150 γρ. αποφλοιωμένο αρακά 150 γρ. πράσινα φασόλια 150 γρ. καρότα[...]
Πηγή: ucook.gr/cook