Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 17 συνταγές
Απλό και οικονομικό πιάτο της εποχής. Ο συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών με ρύζι δίνει πάντα νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά πιάτα. Στην κρητική κουζίνα είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠικάντικα υλικά , εύκολη και γρήγορη λιχουδιά! Τα χριστουγεννιάτικα καλούδια έχουν από τώρα κατακλύσει την αγορά. Κι όπως η νηστεία έχει περιοριστεί πια για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι πορτοκαλοσαλάτες είναι ένα από τα πιάτα που έχω κατατάξει ανάμεσα στα gourmet της παραδοσιακής μας κουζίνας. Είναι τόσο λεπτή η γεύση τους , τόσο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια συνταγή από το παρελθόν, κι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσουμε! Για τη λαδόστακα μόνο εξ ακοής γνώριζα. Συνηθισμένο παρασκεύασμα σε παλιότερες εποχές,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠροτάσεις... update 19-2-2015 Επαναφέρω μια χρήσιμη ανάρτηση για το τραπέζι της Αποκριάς , και ελπίζω αύριο να κάνω το ίδιο για το τραπέζι της Καθαράς[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑγαπημένο , κλασικό ελληνικό πιάτο, παντός καιρού! Ακόμη κι εκείνοι που δεν είναι «των οσπρίων», δεν θα έλεγαν όχι σε ένα πιάτο καλομαγειρεμένους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπάκι ή καπνιστή μπριζόλα ή σύγλινο με μυρωδιές ! Λίγες οι βροχές φέτος στα μέρη μας κι ο κόσμος έχει απογοητευτεί . Φοβούνται πώς ούτε του χρόνου θα έχουμε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι ταβέρνα Ομαλός! Οι περισσότεροι επισκέπτες της Κρήτης στέκονται συνήθως στο Βορρά του νησιού. Μόνο όσοι έχουν κάποιους γνωστούς ή όσοι έρχονται πολύ συχνά[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜέχρι πριν μια δυο δεκαετίες, κάθε σπίτι έξω από τα αστικά κέντρα της Κρήτης είχε το δικό του χοίρο για τα Χριστούγεννα. Τα χοιροσφάγια όμως, δεν ήταν υπόθεση[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠέρασαν και τα φετινά Χριστούγεννα… Χρόνια Πολλά σε όλους, και ιδιαίτερα στους Μανόληδες, στις Χρυσούλες, στους Χρήστους, στις Χριστίνες και στους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜετά τα φαγοπότια των προηγούμενων εβδομάδων όλοι λίγο ή πολύ διανύουμε «εβδομάδα μειωμένων θερμίδων». Το σημερινό πιάτο είναι νόστιμο και κατά τη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι ένα βραβείο από την Ανεράιδα ... Πολλές αναρτήσεις με χορταρικά τελευταία στο blog μου! Λίγο η δίαιτα λίγο το γεγονός ότι είναι η εποχή τους, δεν υπάρχει[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε σπαράγγια , ή με σταμναγκάθι, ή με αγκινάρες. Τα ανοιξιάτικα χόρτα και τα λαχανικά της είναι ιδανικά για ομελέτες. Αλλά και τα αυγά αυτή την εποχή είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι θερμοκρασίες, άρχισαν να πέφτουν, άλλαξε κι η ώρα - απόψε νύχτωσε νωρίς – και βαδίζουμε προς το χειμώνα ( σε πολλούς τομείς δυστυχώς). Όσπρια,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο τραπέζι του μεσημεριού της Μεγάλης Αποκράς (Μεγάλη Αποκρά λέγαμε στην Κρήτη την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) είναι από τα πλουσιότερα της χρονιάς στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι με την απαραίτητη κρητική πινελιά στη γέμιση! Στην Κρήτη το έθιμο της γαλοπούλας τις γιορτές του Δωδεκαημέρου δεν είναι ξενόφερτο, το έχω ξαναγράψει .[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr