Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 27 συνταγές
Οι Samboosak είναι παραδοσιακά τριγωνικά κρεατοπιτάκια που συνηθίζονται να τρώγονται κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του μήνα Ramadan σε πολλές χώρες της Μέσης[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο Πήλιο είναι βουνό του Νομού Μαγνησίας και εκτείνεται πάνω και δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός). Κατά την Ελληνική[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο γνωστό μας πράσο ανήκει στην οικογένεια των Λειριοειδών (Liliaceae) και είναι συγγενής του κρεμμυδιού, όμως είναι πιο γλυκό από αυτό και έχει λιγότερο[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια νοστιμότατη μακαρονάδα, πανεύκολη και πολύ χορταστική. Εάν χρησιμοποιήσουμε spaghetti ολικής αλέσεως, θα είναι μια ιδανική επιλογή και θα δέσουν με την[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr“Τα Ταξίδια μου” ταξιδεύουν πάλι! Προορισμός τους η Θεσσαλία και οι όμορφες και ανθρώπινες πόλεις της, με τους ποδηλατόδρομους, το αρκετά καλό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια δελεαστική πρόταση για τους λάτρεις της αλμυρής τάρτας με πλούσιο περιεχόμενο, εξαιρετικά και απλά υλικά. Και αυτή που σας προτείνω είναι πράγματι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα γιορτινό, Χριστουγεννιάτικο, ορεκτικό και νοστιμότατο στεφάνι που θα στολίσει το τραπέζι σας και θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας! Είναι ιδανικό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα νόστιμο, πικάντικο, θρεπτικό και χορταστικό πιάτο με αγαπημένα ζυμαρικά. Με έντονο χρώμα και γεύση μοιάζει σαν καλωσόρισμα και αποπνέει σπιτική θαλπωρή ![...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΔεν γίνεται Ρουμελιώτικο Πάσχα χωρίς ψητό αρνί ή κατσίκι! Παλιότερα σε μια ψησταριά-λάκκο τη λένε στα χωριά της Λοκρίδας, διατηρώντας την ονομασία από την[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα πεντανόστιμο φαγάκι, όπως εξάλλου όλα τα φαγητά φούρνου, που θυμίζει νησιώτικη ρεβιθάδα και έχει κι ένα ανατολίτικο άρωμα, ένα άγγιγμα Ανατολής που του[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤσικνοπέμπτη σήμερα! Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των τριών εβδομάδων του εορτασμού του Καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο φρικασέ είναι ένα γνωστό παραδοσιακό φαγητό με κρέας και χορταρικά. Το κρέας συνήθως είναι κατσικάκι ή αρνάκι, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα χόρτα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο Σπετζοφάι είναι ένα πολύ δημοφιλές, παραδοσιακό πιάτο της Πηλιορείτικης κουζίνας. Βασικό συστατικό του είναι το λουκάνικο, που πρέπει να είναι καλής[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΓια πολλούς αυτό το φαγάκι θεωρείται χειμωνιάτικο. Εγώ το θεωρώ εντελώς καλοκαιρινό, το ιδανικότερο για τις διακοπές και θα σας πω το γιατί. Προμηθεύεσαι ένα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΝομίζετε ότι είναι δύσκολο να φτιάξουμε ένα νόστιμο, σπιτικό Kofta (από το Περσικό koftah , δηλαδή κιμάς) Kebab , που τόσο αγαπούν τα παιδιά αλλά και οι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΝόστιμη, πικάντικη, όσο πρέπει, με χρώματα και γεύσεις, πλούσια γέμιση και τραγανό, σπιτικό, πανεύκολο φύλλο. Οικονομική, αν αξιοποιήσουμε μικρές ποσότητες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια ιδιαίτερα νόστιμη, ανατολίτικη πίτα, από πανεύκολη ζύμη, που συνηθίζεται πολύ στην Αρμενία, το Λίβανο, τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία και τη Νοτιοανατολική[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο αρνάκι ή κατσικάκι φρικασέ είναι ένα αγαπημένο Κυριακάτικο πιάτο. Για την παρασκευή του συνήθως χρησιμοποιούνται μαρούλια και προστίθενται μερικά αρωματικά[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟ τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό που φτιάχνεται από πλιγούρι, δηλαδή σιτάρι κοπανισμένο ή αλεσμένο, σιμιγδάλι ή αλεύρι που βράζεται απαραίτητα μέσα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο Μαντί είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Ασιατικής Ανατολής, πολύ αγαπητό στους λαούς που κατοικούν κοντά στον Καύκασο. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πιάτο της[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr