Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 51 συνταγές
Ο συνδυασμός λαχανικών με κρέας δίνει πάντα επιτυχημένα φαγάκια. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι με την ποικιλία που έχουμε στα λαχανικά απολαμβάνουμε όλες τις[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα από τα καλύτερα ελληνικά καλοκαιρινά φαγητά είναι τα φρέσκα φασολάκια. Άφθονα σε όλη την Ελλάδα, σε πολλές ποικιλίες, μαγειρεύονται με κρέας αλλά και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο σπασμένο στάρι (σιτάρι) , ο χόντρος όπως το λέμε στην Κρήτη, είναι βασικό συστατικό πολλών παραδοσιακών μας φαγητών. Μάλιστα, παλιότερα χρησιμοποιούνταν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτα μέσα της δεκαετίας του 60 ήταν μόδα στα επίσημα τραπέζια μας να γαρνίρεται το πιλάφι με ψιλοκομμένα συκωτάκια από κότα ή αρνάκι ή κατσικάκι ή μοσχάρι. Η[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο τραπέζι του μεσημεριού της Μεγάλης Αποκράς (Μεγάλη Αποκρά λέγαμε στην Κρήτη την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) είναι από τα πλουσιότερα της χρονιάς στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣυνταγές με αγάπη, από αγάπη, για αγαπημένους, από αγαπημένους, μας προτρέπει να δημοσιεύσουμε το ολοκαίνουριο blog Παιχνίδιατης Κουζίνας που έστησαν οι καλές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣίγουρα έχουμε αρχίσει όλοι να σχεδιάζουμε τι θα ετοιμάσουμε για την Κυριακή του Πάσχα. Εκτός από τον κλασικό οβελία, το πασχαλιάτικο τραπέζι χρειάζεται[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣαλάτα εποχής από την παράδοσή μας, που θα μπορούσε να είναι έμπνευση μεγάλου σεφ! Ξέρετε τι είναι ο αροδαμός; Είναι ο καινούργιος βλαστός, τα βλασταράκια και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με γιαούρτι , νόστιμη , δροσερή και χορταστική. Τόσο χορταστική που πολλές φορές – κυρίως το Καλοκαίρι- την κάνω για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧορτοκαλίτσουνα με βλίτα και ξινομυζήθρα , στο φούρνο ή στο τηγάνι! Μετά το φεστιβάλ των λιπαρών και των θερμίδων από τα σκωτσέζικα shortbread της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα νηστίσιμο κυριακάτικο πιάτο! Το κυριακάτικο φαγητό ήταν ανέκαθεν ιεροτελεστία για την ελληνική οικογένεια. Πάντα ετοιμασμένο με περισσότερη φροντίδα από τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι η εποχή τους ! Οι γλυκοκολοκύθες , πιο ανθεκτικές από τα πράσινα κολοκυθάκια είναι από τα πιο «επίκαιρα» λαχανικά της εποχής. Τρώγεται[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα σέσκουλα στην Κρήτη τα λέμε γούλα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ΤΑ γούλα ή Η γούλα. Απαντώνται και με τον ένα τύπο και με τον άλλο. Τα γούλα λοιπόν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπλό και οικονομικό πιάτο της εποχής. Ο συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών με ρύζι δίνει πάντα νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά πιάτα. Στην κρητική κουζίνα είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓιατί όχι και ταρτάκια με χόρτα; Τα χόρτα είναι άφθονα αυτό τον καιρό. Μια μικρή βόλτα στην εξοχή και γεμίζουμε ολόκληρες τσάντες. Καυκαλήθρες, μάραθα,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠολύ κρύος ο φετινός Χειμώνας. Παγωνιά παντού… Και δεν εννοώ μόνο τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Λες και μας το φύλαγε όμως κι ο καιρός. Λες και δεν μας[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌσπρια και Σαρακοστή πάνε πακέτο που λένε. Τα όσπρια είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, και αν τις υπόλοιπες εποχές τα συνηθίζουμε μια φορά την εβδομάδα, στις[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟ δικός μου – ή μάλλον της γιαγιάς μου- ο τρόπος… Όχι δεν είναι bolognese . Δεν έχει καρότα, σέλινο, μπέικον, δάφνες και πολλά μπαχάρια. Είναι η[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛίγοι θα τους αντισταθούν! Εορταστικό, παραδοσιακό, χριστουγεννιάτικο πιάτο που συνηθίζεται σε όλη την Ελλάδα αυτές τις μέρες. Η δική μου πρόταση είναι να τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΙδανικό για τις μεγάλες ζέστες! Τι κάνει κανείς μετά από ένα τριήμερο, με γάμους , βαφτίσια, πανηγύρια, αγιομαρινιάτικα καπρικά , ψητά και βραστά κρέατα και[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr