Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 54 συνταγές
Μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες του Πάσχα, είναι να φτιάχνω το πασχαλινό μας ψωμί. Μια συνήθεια που κρατώ εδώ και χρόνια. Είναι το ψωμάκι με το οποίο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕλαφριά, τραγανά, υπέροχα να τα απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας και σίγουρα δεν θα μπορέσετε να αρκεστείτε μόνο σε ένα! Τα ιταλικά κριτσίνια, σίγουρα τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό το βιβλίο Το Μικρασιάτικο τραπέζι του Δωδεκαημέρου «Χερσέ, βασιλόπιτες και άλλα». Χριστόψωμο λέγεται το ψωμί που παρασκευάζουν οι νοικοκυρές[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο ψωμί είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της διατροφής μας και βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής. Εί ναι απαραίτητο στο καθημερινό[...]
Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.grΜάθε πως να φτιάξεις...ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΞΙΝΟ ΤΡΑΧΑΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ Στο thegastrin δε σας έχουμε κρύψει την αδυναμία μας στον τραχανά , σε ένα ζυμαρικό που[...]
Πηγή: thegastrin.blogspot.grΤο προζύμι του Σταυρού το πιάνουμε ανήμερα, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου! Έτσι μου λεγε η γιαγιά μου ανήμερα του Σταυρού: "πάω να πιάσω το προζύμι" Και κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grCASATIELLO (ΚΑΖΑΤΙΈΛΟ) ΑΛΜΥΡΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Το καζατιέλο ( casatiello ) είναι ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά πασχαλινά[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜε τις οδηγίες της κ. Βασιλικής Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου Η κ. Βασιλική είναι μια σεβάσμια οικοδέσποινα σήμερα ηλικίας 84 ετών, δραστήρια και[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΥλικά για μια κουμπωτή φόρμα 24 εκατοστά (Προσαρμοσμένη συνταγή απο το βιβλίο Savory Baking from the Mediterranean της Anissa Helou) 4 κουταλάκια του γλυκού[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΚαλημερούδια και Χριστός Ανέστη!!!! Δεν ξέρω πως ήταν το δικό σας το πάσχα αλλα το δικό μου ήταν το πιο χαρούμενο και το πιο τρελό τον τελευταίων δέκα χρονων.[...]
Πηγή: royal-coconut.blogspot.grΧριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους! Υποθέτω ότι οι περισσότεροι αγοράσαμε περισσότερο αρνάκι απ’ όσο φάγαμε τελικά (ακόμα φέτος απ' ότι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά: 1 κούπα γάλα χλιαρό 3 κ.γλ μαγιά 2 κούπες αλεύρι για το προζύμι + 2 -2 1/2 κούπες αλεύρι 1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο 2 κ.σ ζάχαρη 1 κ.γλ[...]
Πηγή: kouzinoskalismata.blogspot.grΌταν τα πράγματα "ζορίζουν", ο κόσμος καταφεύγει σε εκφράσεις, που έχουν να κάνουν κυρίως με … προϊόντα ζύμης!! «Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι», ή[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΊσως άλλη ανάρτηση να περιμένατε αλλά θα περιμένετε λίγο ακόμη. Κι επειδή οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται θα συνεχίσω με το ψωμί με προζύμι στον[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΓια το προζύμι 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml χλιαρό γάλα 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική Για τη ζύμη 350 γρ. αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια το προζύμι 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 2 κουτ. γλ. αλάτι 2 κούπες χλιαρό γάλα 2 φακελάκια ξηρή μαγιά αλέυρι (τόσο, ώστε να πετύχουμε ένα πυχτό χυλό) Για τη ζύμη[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά (για 8-10 άτομα -20 κομμάτια περίπου) 40 γρ. μαγιά 1 φλιτζάνι (250 ml) γάλα 2 κ. σ. ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κρόκοι αβγών 125 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ Ενα ανοιξιάτικο ευωδιαστό στεφάνι, που δεν αποτελείται από λουλούδια, αλλά από αφράτα γεμιστά ψωμάκια! Μία ωραία πρόταση[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr