Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 25 συνταγές
Συμβουλές 17/11/2019 Καρανίκος Γιάννης Συμβουλές Για ΚρέπεςΣουρώνουμε για ένα τέλειο λείο μίγμαΞεκουράζουμε το μίγμα για 12-24 ώρες. Αφού σχηματίσουμε τον χυλό[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.com(photo: Άκης Ορφανίδης) Για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή τον μπουφέ σας θα πρότεινα μία τάρτα με κάστανα και μανιτάρια πορτομπέλο. Η κλασική παρασκευή της[...]
Πηγή: bostanistas.gr500 γραμμ. αλεύρι ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ξύδι νερό χλιαρό όσο σηκώσει τρίμματα φέτας πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Πασπαλίζουμε τα[...]
Πηγή: argiro.grΥλικά 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη 20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 20 γρ. νωπή μαγιά 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1[...]
Πηγή: icookgreek.comΥΓΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Το φθινόπωρο είχα μετατρέψει μέρος απο το φυσικό μου προζύμι σε υγρό φυσικό προζύμι (υ.φυ.προζ. ή li.co.li. απο τα ιταλικά), με[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜια μέρα που θα ‘χετε όρεξη, δοκιμάστε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά αρωματικά ζυμαρικά. Η συνταγή είναι για παραπάνω ζυμάρι έτσι ώστε να βάλετε το[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.gr500 γραμμ. αλεύρι ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ξύδι νερό χλιαρό όσο σηκώσει τρίμματα φέτας πιπέρι φρεσκοτριμμένο Πασπαλίζουμε τα τρίμματα[...]
Πηγή: argiro.grΤο φαγόπυρο ή αλλιώς μαύρο σιτάρι είναι ένα ψευδοδημητριακό οι σπόροι του οποίου μοιάζουν με τους σπόρους των σιτηρών. Οι σπόροι του είναι μικροί, τριγωνικοί[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΤο ψωμί είναι η τροφή που τρώμε πιο συχνά από όλες. Οι περισσότεροι, καταναλώνουμε ψωμί καθημερινά και κάποιοι σε όλα μας τα γεύματα. Για την καλή λειτουργία[...]
Πηγή: magiacook.grΑπό τότε που ανακάλυψα το φαγόπυρο, θα ήθελα αν μπορούσα να το βάλω σε όλα τα σπίτια. Από που να αρχίσω; Από τον χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη που κάνει αυτήν[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΖύμη για αλμυρές κρέπες Συστατικά Μείγμα Α (κοσκινισμένα) 140γρ Αλεύρι4γρ Αλάτι3γρ Ζάχαρη10γρ Κορν φλάουρΜείγμα Β 250γρ Γάλα100γρ Αυγά12γρ ΗλιέλαιοΕκτέλεση[...]
Πηγή: jkfoodland.wordpress.comΈνα Ιρλανδέζικο Ψωμί Σόδας είναι ένα ψωμί παραδοσιακό, προετοιμασμένο με μια παλιά τεχνική, για να έχουμε μέσα σε μισή ώρα ένα πολύ γευστικό αφράτο και με[...]
Πηγή: kitchenstori.esΤον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι φούρνοι παράγουν ψωμί, παξιμάδια, κουλούρια, ακόμα και ζυμαρικά από αλεύρι ζέας. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΛ αδόπιτα Κιμώλου Παραδοσιακή πίτα της Κιμώλου, μια ελληνική παραλλαγή της ιταλικής πίτσας. Το σίγουρο είναι ότι θα σας εντυπωσιάσει η νοστιμιά της, αν και[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ LUCA MONTERSINO Υπέροχη μέσα στην απλότητα της, θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με έναν τεράστιο εργολάβο ή με τούρτα εργολάβο. Ακόμη[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr1 κούπα (200 g) κρασί λευκό 1 κούπα (200 g) σπορέλαιο 450 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη (μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη) 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 μεγάλο[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά: Για 4-6 άτομα 1/2 κούπα σιτάρι ολικής άλεσης 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης ή κρίθινο 1 φακελάκι[...]
Πηγή: sidagi.grΕδώ και καιρό είχα γράψει για ψωμί με αλεύρι ζέας , το οποίο είχα φτιάξει με προζύμι από κεφίρ. Ο λόγος ήταν ότι αναγνώστρια του μπλογκ, της οποίας η[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜανιτάρια πλευρώτους (Pleurotus) σωταρισμένα και αναμεμειγμένα με αρωματικά βότανα και εμποτισμένα με μπαλσάμικο. Ανθότυρος τρυφερός και φρέσκος παρέα με την[...]
Πηγή: kitchenstori.esΚαλη εβδομάδα από το παγωμένο Τορόντο! θα θυμόσαστε να γράφω για τον καιρό στο Τορόντο τα τελευταία 3 χρόνια, το πόσο ήπιος είναι ο χειμώνας τον οποίο τον[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grTarte à l’ oignon, ή Ziwelküeche από τον Γρηγόρη Φαρμάκη Γρηγόρης Φαρμάκης Η tarte à l’ oignon (τάρτ α λ’ ονιόν) – ή καλύτερα, Ziwelküeche, στην τοπική[...]
Πηγή: caruso.gr