Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 74 συνταγές
…για τη ζύμη 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. τσικουδιά 1 κ.σ. καλό, παρθένο ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό 1/4 κ.γ. αλάτι …για τη γλυκιά γέμιση[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜ' αρέσει στα ταξίδια μου να προσπαθώ να μαντέψω τα υλικά και τις τεχνικές που κρύβονται στις καινούριες γεύσεις. Και ενθουσιάζομαι όταν στην άλλη άκρη[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίμαι στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και φυσικά πετάω απ' τη χαρά μου γιατί είμαι στον τόπο μου! Είμαι πάντα τόσο χαρούμενη όταν έχω τη δυνατότητα να έρθω[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΨωμοτυρόπιτα θα το έλεγα αυτό το πιάτο ή τυρόψωμο ή αλμυρό κέικ. Είναι αφράτο, είναι μυρωδάτο, είναι μαλακό είναι διαφορετικό, είναι μοναδικό και τρώγεται[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΠριν να πούμε για τις σαρικόπιτες, ας δούμε λίγα πράγματα για το στοιχείο εκείνο της κρητικής φορεσιάς από το οποίο πήραν το όνομά τους. Επί τουρκοκρατίας οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι μια σχετικά εύκολη συνταγή και γίνεται μια πολύ αφράτη γλυκιά πιτούλα. Τι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. πετιμέζι 1 φλιτζ. ζάχαρη 1 κ.σ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grμελιτζάνες κάθε είδους ντομάτες (επίσης κάθε είδους) πιπεριές (πράσινες κλασικές και καυτερές) σκόρδο φέτα τυρί κρεμμύδι ξερό λάδι Οδηγίες Κόβουμε τις[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για 8 μαραθόπιτες: Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι 300 γρ. νερό 2-3 κ.σ. τσίπουρο 20 ml ελαιόλαδο 2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη αλάτι Για τη γέμιση: 1 ματσάκι[...]
Πηγή: easykuzina.grΜια πιτούλα πεντανόστιμη και τραγανή!!!! ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο) 500 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο σκληρό 1/2 φλιτζανάκι του καφέ τσίπουρο 1 φλιτζανάκι του καφέ[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.grΉταν να μην αρχίσω να πειραματίζομαι με το άνοιγμα σπιτικού φύλλου! Μετά το αλεύρι ζέας δεν σταμάτησα αλλά συνέχισα, διότι “η επανάληψη είναι η μητέρα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΚαλιτσούνια "μισοφέγγαρα" πολύ νόστιμα ιδανικά για κέρασμα! Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για κρητικό φύλλο και[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣταφιδόψωμα με άρωμα απο φασκόμηλο και κανέλα. Είναι το καλύτερο έδεσμα για την Μ. Παρασκευή και όχι μόνο. Τι χρειαζόμαστε: 600 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!! ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ... ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ: 500 gr. ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ 200 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 200 ΓΡ. Η 1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ,[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.grΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΛΑΔΕΡΑ ,ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ Η ΜΠΥΡΙΤΣΑ....!!!)))))) Για την ζύμη 250 γρ. νερό χλιαρο 2 κουτ.σουπας ζάχαρη 1 κουτ.σουπας αλάτι 2[...]
Πηγή: mariakyrimlidou.blogspot.grΑυτή η πίτα έχει πολλά χαρίσματα: Πρώτ' απ' όλα είναι εξαιρετικά εύγευστη. Ο κιμάς “παντρεύεται” θαυμάσια με τα λαχανικά και τα τυριά.[...]
Πηγή: bostanistas.gr