Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 102 συνταγές
Αν υπάρχει ένα σημείο που ανέκαθεν εντυπωσιάζει τους κοινούς θνητούς, σαν εμάς για παράδειγμα -κι εσάς πιθανόν-, είναι το υψηλό επίπεδο της πλειοψηφίας των[...]
Πηγή: pandespani.comΗ πλέον βασική από τις κρέμες για γλυκά: κρέμα ζαχαροπλαστικής ή γαλλόφωνα crème pâtissière ή confectiner’s custard, αγγλιστί. Με ελάχιστα υλικά (αυγά, γάλα,[...]
Πηγή: pandespani.comμαρμελάδα ροδάκινο σε 30 λεπτά Το μήλο απ την Περσία όπως αποκαλείται το ροδάκινο (Prunus persica) έχει έρθει (με βαπόρι όπως λέει το άσμα) απ’ την Κίνα. Τα[...]
Πηγή: pandespani.comΜε χνουδωτά, αρρενωπά κυδώνια, φρεσκοκομμένα απ’ την κυδωνιά –όπως θα απαντούσε ο Σταυρίδης στον Γκιωνάκη όταν η ερώτηση ήταν «πορτοκαλάδα θέτε από[...]
Πηγή: pandespani.comΠαραδοσιακά η Μ. Πέμπτη ανήκει στο βάψιμο των κόκκινων αυγών αλλά και στην ετοιμασία των λαμπριάτικων εδεσμάτων. Το σπίτι γεμίζει από μυρωδιές από τα[...]
Πηγή: pandespani.comΣτη διασταύρωση ενός παγωμένου ποτού με έναν αρωματισμένο πάγο, η γρανίτα είναι καταρχήν το διάλειμμα ανάμεσα στις εναλλαγές των γεύσεων ενός γεύματος. Τους[...]
Πηγή: pandespani.comLove to love you baby τραγουδούσε η Donna Summer στα 70’s σε βασανιστικά ηδονικό ρυθμό ντίσκο και δεν μπορούσα παρά να συνδυάσω το όνομά της με το summer[...]
Πηγή: pandespani.comΔεδομένο 1ο: Η αγαπημένη μου μπιγκόνια (ή βιγόνια) έχει έρθει απ’ τον φθινοπωρινό σπετσιώτικο κήπο της φίλης μου της Ιωάννας. Τρία κομμένα κλαριά ήταν[...]
Πηγή: pandespani.comΤο ψάρι ψημένο μέσα σε αλάτι είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακή και απλή συνταγή. Εντυπωσιακή, γιατί η τελετουργία του σπασίματος του κελύφους του αλατιού στο[...]
Πηγή: pandespani.comΜάλλον όλες οι μαμάδες περνούν την φάση του γλυκού με τα δαμάσκηνα που τα γεμίζουν με καρύδι και τα σερβίρουν μέσα στο αρωματισμένο με γαρύφαλλα και κανέλα[...]
Πηγή: pandespani.comΤο κυδώνι, το «χρυσό μήλο» της αρχαιότητας, είναι άρρηκτα δεμένο με τον έρωτα. Πιθανότατα προϋπήρχε του μήλου με το οποίο είναι συγγενές, μάλιστα στην ιστορία[...]
Πηγή: pandespani.comΤο κυδώνι, το «χρυσό μήλο» της αρχαιότητας, είναι άρρηκτα δεμένο με τον έρωτα. Πιθανότατα προϋπήρχε του μήλου με το οποίο είναι συγγενές, μάλιστα στην ιστορία[...]
Πηγή: pandespani.comLove to love you baby τραγουδούσε η Donna Summer στα 70’s σε βασανιστικά ηδονικό ρυθμό ντίσκο και δεν μπορούσα παρά να συνδυάσω το όνομά της με το summer[...]
Πηγή: pandespani.comΟ φίλος μου ο Νάκης γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πόλη (δική του και η συνταγή για την πολίτικη βασιλόπιτα , από τις πρώτες στο pandespani) έχει αυξημένη[...]
Πηγή: pandespani.comτο αλεύρι στη ναπολιτάνικη πίτσα, η μαγιά & το αλάτι Καθώς το είδος της ζύμης προσδιορίζει την πίτσα της Παρθενόπης, περισσότερο από κάθε άλλο υλικό -νερό,[...]
Πηγή: pandespani.comΑν ένα κέικ καφέ δεν έχει άρωμα και γεύση καφέ,δεν προϊδεάζει με εμπνευσμένη σαγήνη και δεν μεταφέρει αυτό που δείχνει σε κάθε ψίχουλο και κάθε πιρουνιιά,ΑΝ[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό το Caviar House στο Παρίσι, ο φίλος μου ο Δ. μού έφερε ένα καταπληκτικό μαύρο κουτάκι, ίδια στολή παραλλαγής βραδινής κρέμας προσώπου! «Η prairie με το[...]
Πηγή: pandespani.comΛεμονάτη γεύση, υγρό άρωμα φρούτου στο στόμα και στη μύτη, ζουμερή σπογγώδης υφή και μια υπόξινη υποψία σε γλυκό κέικ. Αν σας αρέσει το κίτρινο, τα λεμόνια,[...]
Πηγή: pandespani.comΑν η ζωή ήταν φράουλα, θα ήταν ζουμερή, λαχταριστή και με μια δόση τσαχπινιάς -είπε η Δάφνη (που λατρεύει τη γεύση του σαρκώδους καρπού και βρήκε στην τάρτα[...]
Πηγή: pandespani.com’Η γλυκιά μαρμελάδα βερίκοκο θα ονειρεύεται εσαεί την ψηλότερη θέση στο βάθρο των μαρμελάδων κι ας την διεκδικεί ανέκαθεν με ήπιο τρόπο. Το βερίκοκο (ή[...]
Πηγή: pandespani.comTα μικρά μάφιν με πορτσίνι δεν τα πιάνει το μάτι σου. Στις περί τα γεύματα και δείπνα συνάξεις, υπάρχουν πάντα οι δίσκοι με τις μπουκιές-teaser: όταν περνάνε[...]
Πηγή: pandespani.comΑν σας αρέσουν οι γλυκές ντομάτες, σαρκώδεις, ζουμερές και αρωματικές, θα τις έχετε σίγουρα ευχαριστηθεί σε ντοματοσαλάτες κάθε είδους και ορεκτικά. Εδώ,[...]
Πηγή: pandespani.comΤα κουλουράκια με ελαιόλαδο και πορτοκάλι προέκυψαν απ’ τα λεμόνια, την ντάτουρα και τους ναυτικούς κόμπους. Ίσως αυτό δεν βγάζει και πολύ νόημα εν πρώτοις,[...]
Πηγή: pandespani.comΔροσερό εξ ορισμού και απίστευτα φίνο, το τιραμισού με ανανά είναι εκπληκτικό σε γεύση, αρκούντως ελαφρύ ως αίσθηση και απίστευτα εθιστικό. Μετά το ορίτζιναλ[...]
Πηγή: pandespani.comΚαθυστερημένα μάλλον, έρχεται η συνταγή με τα μοναδικά σπιτικά μελομακάρονα που φάγαμε φέτος από τα χεράκια της κυρίας Ελένης. Είχε έρθει εκείνη τη μέρα με ένα[...]
Πηγή: pandespani.comΗ κλασική καραμελέ με ένα τουίστ γεύσης πορτοκαλιού, σερβιρισμένη με φρουτοσαλάτα. Προετοιμασία: Η κρέμα καραμελέ πρέπει να γίνει μία μέρα πριν. Η[...]
Πηγή: pandespani.comΤο τσιζκέικ (cheesecake) εκτός από πλούσια γεύση έχει κουλτούρα, παράδοση και τελετουργικό. Δεν είναι εφεύρεση ενός ατόμου αλλά αποτέλεσμα εξέλιξης στο[...]
Πηγή: pandespani.comΚόκκινη, γλυκιά και ζουμερή η μαρμελάδα φράουλα θυμίζει θηλυκό που αποπλανεί κι αναστατώνει. Άπιστη, πάει από ψωμί σε φρυγανιά κι άλλοτε σε κρουασάν ή σε[...]
Πηγή: pandespani.comή …βασιλόπιτα πολίτικη Ν.Π.H συνταγή είναι του φίλου μου του Νάκη, που είναι από την Πόλη και την έκανε την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς με τα χεράκια του,[...]
Πηγή: pandespani.com“If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.” Το απόφθεγμα αυτό «Αν θέλεις να φτιάξεις μια μηλόπιτα απ’ το μηδέν,[...]
Πηγή: pandespani.comΔύο φορές το χρόνο στον κήπο βρέχει λεμόνια. Κίτρινα, σφιχτά και ζουμερά, χωρίς οποιαδήποτε προσθήκη ενισχυτικού στο έδαφος. Mια νέα εποχιακή παρασκευή με[...]
Πηγή: pandespani.comTo στίκι τόφι πούντινγκ (sticky toffee pudding) είναι ένα πολύ βρετανικό γλυκό, με ρίζες στη δεκαετία του ’60. Στην ουσία πρόκειται για ένα ζουμερό σπογγώδες[...]
Πηγή: pandespani.comτάρτα σοκολάτας με μους σοκολάτας & βατόμουρα Κάθε που βρίσκεσαι σε ποθερό τετ-α-τετ με την ένταση μιας σοκολατένιας γεύσης είναι σαν πρώτη φορά. Σε εξάπτει[...]
Πηγή: pandespani.comΜελαχρινή ή καρυδόπιτα; Ή μελαχρινή καρυδόπιτα; Μιλάμε για το ίδιο μελαψό, αρωματικό, επίπεδο κέικ με καρύδια και μπαχαρικά, που ποτίζεται με ζαχαρένιο[...]
Πηγή: pandespani.com100% χειροποίητο πανετόνε με Vernacia Ανάμεσα στα καλύτερα χειροποίητα πανετόνε θα ήταν ίσως και το δικό μας (ας μην εκληφθεί για …καλάμι, παρακαλώ – κάνουμε[...]
Πηγή: pandespani.com