Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 79 συνταγές
Στη διασταύρωση ενός παγωμένου ποτού με έναν αρωματισμένο πάγο, η γρανίτα είναι καταρχήν το διάλειμμα ανάμεσα στις εναλλαγές των γεύσεων ενός γεύματος. Τους[...]
Πηγή: pandespani.com100% χειροποίητο πανετόνε με Vernacia Ανάμεσα στα καλύτερα χειροποίητα πανετόνε θα ήταν ίσως και το δικό μας (ας μην εκληφθεί για …καλάμι, παρακαλώ – κάνουμε[...]
Πηγή: pandespani.comτο αλεύρι στη ναπολιτάνικη πίτσα, η μαγιά & το αλάτι Καθώς το είδος της ζύμης προσδιορίζει την πίτσα της Παρθενόπης, περισσότερο από κάθε άλλο υλικό -νερό,[...]
Πηγή: pandespani.comΔίδυμη της τάρτας σοκολάτας, έντονα μελαψή σαν νάταν κι αυτή φτιαγμένη από καθαρόαιμο κακάο και εξίσου ικανή στα τερτίπια της γλύκας, αν και με διαφορετικό[...]
Πηγή: pandespani.comΟ φίλος μου ο Νάκης γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πόλη (δική του και η συνταγή για την πολίτικη βασιλόπιτα , από τις πρώτες στο pandespani) έχει αυξημένη[...]
Πηγή: pandespani.comLove to love you baby τραγουδούσε η Donna Summer στα 70’s σε βασανιστικά ηδονικό ρυθμό ντίσκο και δεν μπορούσα παρά να συνδυάσω το όνομά της με το summer[...]
Πηγή: pandespani.comΤο κυδώνι, το «χρυσό μήλο» της αρχαιότητας, είναι άρρηκτα δεμένο με τον έρωτα. Πιθανότατα προϋπήρχε του μήλου με το οποίο είναι συγγενές, μάλιστα στην ιστορία[...]
Πηγή: pandespani.comΤο κυδώνι, το «χρυσό μήλο» της αρχαιότητας, είναι άρρηκτα δεμένο με τον έρωτα. Πιθανότατα προϋπήρχε του μήλου με το οποίο είναι συγγενές, μάλιστα στην ιστορία[...]
Πηγή: pandespani.comLove to love you baby τραγουδούσε η Donna Summer στα 70’s σε βασανιστικά ηδονικό ρυθμό ντίσκο και δεν μπορούσα παρά να συνδυάσω το όνομά της με το summer[...]
Πηγή: pandespani.comΓια την σμυρναίικη κουζίνα έχουν γραφεί ελάχιστα βιβλία. Ένα από αυτά, To τετράδιο της Ερατώς με συνταγές και ιστορία της Σμύρνης από το 1867 ως το 1919,[...]
Πηγή: pandespani.comΤο ψάρι ψημένο μέσα σε αλάτι είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακή και απλή συνταγή. Εντυπωσιακή, γιατί η τελετουργία του σπασίματος του κελύφους του αλατιού στο[...]
Πηγή: pandespani.comΑν υπάρχει ένα σημείο που ανέκαθεν εντυπωσιάζει τους κοινούς θνητούς, σαν εμάς για παράδειγμα -κι εσάς πιθανόν-, είναι το υψηλό επίπεδο της πλειοψηφίας των[...]
Πηγή: pandespani.comΑν ένα κέικ καφέ δεν έχει άρωμα και γεύση καφέ,δεν προϊδεάζει με εμπνευσμένη σαγήνη και δεν μεταφέρει αυτό που δείχνει σε κάθε ψίχουλο και κάθε πιρουνιιά,ΑΝ[...]
Πηγή: pandespani.comΜε χνουδωτά, αρρενωπά κυδώνια, φρεσκοκομμένα απ’ την κυδωνιά –όπως θα απαντούσε ο Σταυρίδης στον Γκιωνάκη όταν η ερώτηση ήταν «πορτοκαλάδα θέτε από[...]
Πηγή: pandespani.comμαρμελάδα ροδάκινο σε 30 λεπτά Το μήλο απ την Περσία όπως αποκαλείται το ροδάκινο (Prunus persica) έχει έρθει (με βαπόρι όπως λέει το άσμα) απ’ την Κίνα. Τα[...]
Πηγή: pandespani.comΜάλλον όλες οι μαμάδες περνούν την φάση του γλυκού με τα δαμάσκηνα που τα γεμίζουν με καρύδι και τα σερβίρουν μέσα στο αρωματισμένο με γαρύφαλλα και κανέλα[...]
Πηγή: pandespani.comΛεμονάτη γεύση, υγρό άρωμα φρούτου στο στόμα και στη μύτη, ζουμερή σπογγώδης υφή και μια υπόξινη υποψία σε γλυκό κέικ. Αν σας αρέσει το κίτρινο, τα λεμόνια,[...]
Πηγή: pandespani.comΤο τσιζκέικ (cheesecake) εκτός από πλούσια γεύση έχει κουλτούρα, παράδοση και τελετουργικό. Δεν είναι εφεύρεση ενός ατόμου αλλά αποτέλεσμα εξέλιξης στο[...]
Πηγή: pandespani.comΔύο φορές το χρόνο στον κήπο βρέχει λεμόνια. Κίτρινα, σφιχτά και ζουμερά, χωρίς οποιαδήποτε προσθήκη ενισχυτικού στο έδαφος. Mια νέα εποχιακή παρασκευή με[...]
Πηγή: pandespani.comΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Ποιόν ξινίζει το λεμόνι; Ό,τι περιέχει λεμόνι δεν είναι ξινό. Το ξύσμα του δημοφιλούς εσπεριδοειδούς είναι αυτό που δανείζει το[...]
Πηγή: pandespani.comΚόκκινη, γλυκιά και ζουμερή η μαρμελάδα φράουλα θυμίζει θηλυκό που αποπλανεί κι αναστατώνει. Άπιστη, πάει από ψωμί σε φρυγανιά κι άλλοτε σε κρουασάν ή σε[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό την μεριά της Πέρα Φαγητούπολης, οι συνοικίες είναι τεράστιες πιατέλες γεμάτες λουκουμάδες με πορτοκάλι και κάθε λογής γλυκό συστατικό. Κάθε συνοικία έχει[...]
Πηγή: pandespani.comΚαθυστερημένα μάλλον, έρχεται η συνταγή με τα μοναδικά σπιτικά μελομακάρονα που φάγαμε φέτος από τα χεράκια της κυρίας Ελένης. Είχε έρθει εκείνη τη μέρα με ένα[...]
Πηγή: pandespani.comΤα κουλουράκια με ελαιόλαδο και πορτοκάλι προέκυψαν απ’ τα λεμόνια, την ντάτουρα και τους ναυτικούς κόμπους. Ίσως αυτό δεν βγάζει και πολύ νόημα εν πρώτοις,[...]
Πηγή: pandespani.com’Η γλυκιά μαρμελάδα βερίκοκο θα ονειρεύεται εσαεί την ψηλότερη θέση στο βάθρο των μαρμελάδων κι ας την διεκδικεί ανέκαθεν με ήπιο τρόπο. Το βερίκοκο (ή[...]
Πηγή: pandespani.comΑυθεντικός πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς με γάλα – vegan συνταγή Ακόμη και αν δεν σου αρέσουν τα γλυκά, δύσκολα θα πεις όχι στον σιμιγδαλένιο χαλβά, όταν[...]
Πηγή: pandespani.comΟι καρποί της αργολικής γης στο Φουγάρο Στην 1η έκθεση οι καρποί της αργολικής γης στο Φουγάρο, τα προϊόντα ήταν καθόλου, λίγο ή και περισσότερο γνωστά[...]
Πηγή: pandespani.com