Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 50 συνταγές
Για βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τσάπουρνα είναι ένας μικρός καρπός του θάμνου τσαπουρνιά ή τρικοκιά ή το επιστημονικό του όνομα Prunus spinosa . Η Τσαπουρνιά (Blackthorn στα αγγλικά) είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΕτοιμάστε τα τώρα για το Πάσχα! Τα λικέρ με εσπεριδοειδή είναι τα αγαπημένα μου. Είναι ιδιαίτερα αρωματικά και γλυκόπιοτα και αποτελούν ιδανική συνοδεία για τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι κλασική συνταγή της Σαρδηνίας και ίσως ακόμα προλαβαίνετε να φτιάξετε το ασυνήθιστο αυτό χωνευτικό λικέρ για να το χαρείτε ή και για να το χαρίσετε στις[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια τους οπαδούς της υγιεινής διατροφής και όχι μόνο! Τα προϊόντα του χαρουπιού αρχίζουν και μπαίνουν όλο και πιο δυναμικά στην κουζίνα μας και όχι άδικα. Η[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥπέροχα κουλουράκια λαδιού με πετιμέζι «νέας εσοδείας»! Η συνταγή είναι από τετράδιο αγαπημένης και εξαιρετικής μαγείρισσας που δεν είναι πια μαζί[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑλλιώς είχα στο νου μου να είναι τούτη η ανάρτηση. Πιο περιγραφική της διαδικασίας και του τρόπου παρασκευής του κορυφαίου τοπικού μας ποτού. Επιφυλάσσομαι ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τσάπουρνα είναι ένας μικρός καρπός του θάμνου τσαπουρνιά ή τρικοκιά ή το επιστημονικό του όνομα Prunus spinosa . Η Τσαπουρνιά (Blackthorn στα αγγλικά) είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΓλυκάκι κι από μένα σήμερα ! Εντάξει δεν είναι σοκολατένιο και κόκκινο και κρεμώδες, αλλά είναι κατάλληλο για όσους θεωρούν ότι πρέπει να γιορτάζουν αύριο. Τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι καλές Απόκριες! Με το που ανοίγει το Τριώδιο, στην Κρήτη ξεκινά η εποχή της μυζηθρόπιτας. Όχι δηλαδή ότι τον υπόλοιπο χρόνο – όταν υπάρχει μυζήθρα-[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα λαδερά κουλουράκια είναι από τα πιο αγαπημένα βουτήματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι νόστιμα, υγιεινά, διατηρούνται για εβδομάδες και συνοδεύουν το πρωινό και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜοναστηριακή συνταγή , με ζύμη ελαιολάδου Οι νηστίσιμες συνταγές κυρίως αυτές που προέρχονται από μοναστήρια, είναι συνήθως λιτές αλλά δεν υστερούν σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚάτι σαν γλυκό του κουταλιού, χωρίς την αθωότητά του... Είχα βρει αυτή τη συνταγή σ’ ένα παλιό περιοδικό. Έχουν περάσει τόσα χρόνια που ούτε που θυμάμαι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤρεις συνταγές για να κρατήσουμε τη γεύση τους και ένα κέρασμα για άμεση κατανάλωση σε κλασική αλλά και ...πειραγμένη εκδοχή: Μαριναρισμένες φράουλες![...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα ξινόδεντρα ανέκαθεν ήταν από τα αγαπημένα δέντρα των κρητικών. Σε κάθε αυλή με κήπο, σε κάθε περβόλι θα υπάρχουν οπωσδήποτε λεμονιές και πορτοκαλιές ! Μόνο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑυτή η συνταγή είναι δικιά μου επινόηση και δημιουργία, εύκολη, νόστιμη και την κάνω πολλά χρόνια. Υλικά : 1 φαρινάπ 500 γρ. 2 κ.γ. μπέκι 1 βιτάμ 250 γρ. 4[...]
Πηγή: greekmasa.grΚέικ με πετιμέζι και σύκα Υλικά 1 φλιτζ. πετιμέζι 250 γρ. μαργαρίνη 1 φλιτζ. ζάχαρη 1½ φλιτζ. νερό ½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού 3 κ.σ. ρακί 600 γρ. αλεύρι για[...]
Πηγή: greekouzina.grΠάντα με ελαιόλαδο! Τελευταία μέρα του Αυγούστου σήμερα... Σχεδόν ένας ολόκληρος μήνας από την τελευταία μου ανάρτηση. Πλήρης και αποκλειστική η απασχόληση με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚεράσι μαρμελάδα ελαφριά, εύκολη και γρήγορη. Απολαυστική χωρίς να λιγώνει με την παραπανίσια ζάχαρη και φυσικά λιγότερο επιβαρυντική διατροφικά. Το ξύσμα[...]
Πηγή: kitchenstori.esΓιατί ένα κέικ είναι πάντα ευπρόσδεκτο! Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών οπότε καλό είναι να αδειάσουμε τα ντουλάπια μας από τα περυσινά ξερά φρούτα, αφού σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕνα πλούσιο κέικ με ολόκληρα κομμάτια αρωματικής κρητικής μπανάνας! Σήμερα θα κατεβούμε νοτιοανατολικά, σε ένα παραλιακό οικισμό του δήμου Βιάννου, την Άρβη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛατρεμένη συνταγή για τις κρύες βραδιές του χειμώνα. Αν την απολαύσετε με παρέα ακόμη καλύτερα. Μόνο προσέξτε μην χάσετε το ψωμάκι σας μέσα στα λιωμένα τυριά,[...]
Πηγή: greekmasa.gr3 σε 1 το είπα εγώ! Ένα πολύ ενδιαφέρον λικέρ για τα εορταστικά κεράσματα, αλλά και για το κλείσιμο ενός εορταστικού γεύματος αν δεν θέλουμε να το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά: (Γίνονται 35-40 μηλοπιτάκια κανονικού μεγέθους) Α. Για τη ζύμη: 200 ml ελαιόλαδο 200 ml λευκό κρασί (ή ρετσίνα) 500 γρ. (3,5 κούπες) αλεύρι που[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΗ «ό,τι έχουμε φανουρόπιτα» της κυρίας Ε. Μια φανουρόπιτα ευέλικτη , με μεγάλη ελευθερία στην επιλογή των υλικών που προέκυψε μετά από ένα περιεκτικότατο[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr(Συνέχεια ανάρτησης, αλφαβητικά από το Π ως το Ω ) ΠΑΡΩΝΥΧΙΔΕΣ - Βράζουμε 1 κιλό κάστανα και στο ζεστό νερό βυθίζουμε τα δάκτυλά μας και οι παρωνυχίδες[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.gr