Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 34 συνταγές
Υλικά (για 1 ταψί): ½ κιλό αλεύρι ½ ποτήρι ζάχαρη 1/4 κουταλιά γλυκού σόδα 1/4 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ ½ ποτήρι ελαιόλαδο σχεδόν ½ ποτήρι[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά:
Υλικά: 8 μέτρια κυδώνια 1 κιλό ζάχαρη κρασί νάμα κανέλα τριαντάφυλλο νερό Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κυδώνια πετώντας το σκληρό[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.) 1 κούπα ελαιόλαδο (240 γρ.) 1-1,5 κούπα ζάχαρη 1 κούπα χυμό πορτοκάλι (240 γρ.) 1 κούπα χυμό[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 4 κυδώνια ίδιου μεγέθους 1 κ.σ. κανέλα 2 κ.σ. ζάχαρη Εκτέλεση: Βάζετε τα κυδώνια σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Μόλις ψηθούν τα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 φλυτζάνι νισεστέ 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη 2 ½ φλυτζάνια νερό ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση: Aνακατεύουμε το νισεστέ με το νερό σε ένα μπολάκι.[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: χυμός 6 μεγάλων πορτοκαλιών 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα σταφίδες ξανθές 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα ή ψιλοκομμένα 3/4 της κούπας ελαιόλαδο 1 κ.γ.[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 κιλό πολύ μικρά μανταρίνια 1 κιλό ζάχαρη 1 "φασολάκι" βανίλιας Εκτέλεση: Βράζουμε τα μανταρίνια, τρυπημένα, για 1,5 ώρα, πετώντας ανά μισή[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 4 μεγάλα κυδώνια μισό ποτήρι νερό μια κόκα κόλα κουτάκι 330 γραμ. μερικά γαρίφαλλα κοπανισμένα κανέλα ελάχιστη ζάχαρη Εκτέλεση: [...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 100 γραμ. κάπαρη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι μαϊντανό 1 ματσάκι άνηθο αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: καρπούζι αλεύρι ζάχαρη σουσάμι κανέλα (προαιρετικά) λίγο λάδι Εκτέλεση: Καθαρίζετε το καρπούζι σε φέτες και αφαιρείτε όλα τα[...]
Πηγή: greekcook.grΕκτέλεση: Κόψτε τα κυδώνια στα δύο ή στα τέσσερα, καθαρίστε τα κουκούτσια και βάλτε τα σε ταψί. Ρίξτε από πάνω αρκετή ζάχαρη να σκεπαστούν, και περιλούστε[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά 1 κιλό βύσσινο 1 κιλό ζάχαρη 2 κιλά κονιάκ κανέλα, γαρύφαλλα (όσα θέλετε) Εκτέλεση Βγάζουμε τα κουκούτσια από το βύσσινο και τα βάζουμε[...]
Πηγή: greekcook.grΕκτέλεση: Σε 5 κιλά μούστο, ρίχνετε 4 κουταλιές της σούπας στάχτη από ξύλα (όχι από κάρβουνα), τον βάζετε στη φωτιά να πάρει λίγες βράσεις και τον αφήνετε[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 ½ ποτήρι λάδι 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (και μανταρίνι προαιρετικά) 1 ποτήρι ζάχαρη 1 μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού σόδα 1 βανίλια [...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 4 φλυτζάνια αλεύρι ½ φλιτζάνι λάδι ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό ¾ φλιτζανιού πετιμέζι 1 ½ κουταλάκι αμμωνία 1 κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρύφαλλα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 δόση παγωτό κρέμα 4 φλ. πουρέ φράουλας (760 γρ.) 1 φλ. ζάχαρη (180 γρ.) Εκτέλεση: Ετοιμάζετε την κρέμα όπως και στο παγωτό κρέμα (δείτε[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 φύλλο σφολιάτας (κατεψυγμένο) 4-5 μήλα διάφορα (1 κίτρινο, 2 κόκκινα, 2 πράσινα) κομμένα σε κύβους 2-3 μεγάλες κουταλιές βιτάμ 2-3 κουταλιές[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 1 φλυτζάνι συμιγδάλι χοντρό 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1 μπέικιν ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 φακ. μαστίχα 325 γρ. πορτοκάλι χυμό[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 βιτάμ 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι 1 μπέικιν αλεύρι όσο πάρει (όχι πολύ σφιχτή η[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 κιλό μαύρα κεράσια 1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια Εκτέλεση: Πλύντε τα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι τους και κόψτε[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι 1 φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι ζάχαρη όσο πάρει Αλεύρι Μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι ή φρυγανιά (και λιγότερο) Μια[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 3 φλ. καρότα τριμμένα 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή (κατά προτίμηση) 2 φλ. αλεύρι 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού 1/2 φλ.[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 3 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι αλεύρι νισεστέ 3 κ.σ. ελαιόλαδο 80 γρ. ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα Εκτέλεση: Τα αμύγδαλα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 3 ασπράδια 250 γρ. άχνη ζάχαρη 250 γρ. αμύγδαλα σε πούδρα 2 κ.σ. κανέλα 100 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.[...]
Πηγή: greekcook.gr