Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Ζω με έναν συνταξιούχο, αν και κάπως νέο πατέρα, μια μητέρα που εργάζεται από το πρωί ως το βράδυ και μια αδελφή που πηγαινοέρχεται στην επαρχία για σπουδες.[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΗ πιο εντυπωσιακή μαγειρική είναι εκείνη που γίνεται με την έμπνευση της στιγμής. Κι αυτό δεν το λέω γιατί το κάνω τακτικά, αλλά γιατί το ακούω τακτικά.[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΔιάβασα κάπου, κάποτε, ότι μπορείς να μην κλάψεις για την ηρωίδα της ταινίας που έχει μια ανίατη ασθένεια, αλλά πώς μπορείς να μην κλάψεις μπροστά σε ένα κομψό[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΕντάξει, δεν είναι η εποχή των μανιταριών, αλλά ο οικιακός μας προμηθευτής μαναβικής (ο πατέρας μου στη λαϊκή) καταφέρνει να ξετρυπώνει ωραία μεγάλα μανιτάρια[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΔεύτερη ανάρτηση, πιλάφι με φτερούγες γαλοπούλας σε σάλτσα πράσο, σαγκουίνι και τζίντζερ, πόσοι θεωρήσατε ελεεινή τη φωτογραφία της γαλοπούλας; Θέλω να πω,[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΜ’ έχουν πιάσει οι πειραματισμοί μου αυτές τις μέρες και πώς θα μπορούσε αυτή η κατάσταση να μην υπακούει στο αρχαίο ρητό: Μια επιτυχία ακολουθεί από[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΠοτέ στη ζωή μου δεν ευχαριστήθηκα φράουλες. Όχι ότι δεν είχα ποτέ αρκετές, αλλά να, όσες και να ήταν πάντα συγκρατούσα τον εαυτό μου να μη φάει τόσες όσες[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΟ πειραματισμός είναι μια καθ’ όλα θεμιτή διαδικασία για να ανακαλύψεις τις δυνατότητες ενός υλικού. Απλά σιγουρευτείτε ότι έχετε μια ιδέα ως προς τα[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.gr…Και Χρόνια Πολλά επί της Εθνικής μας Εορτής. Η 25η Μαρτίου είναι για τους Έλληνες μια υπενθύμιση της ψυχικής τους δύναμης. Πόσοι λαοί κατάφεραν να[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΕγώ δεν το προτιμώ. Είναι πικρό για τα γούστα μου κι ούτε η όποια σχέση του με τα λατρεμένα μου πορτοκάλια δεν το σώζει. Αλλά ξέρω ότι είναι ένα από τα[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΈχω την εντύπωση ότι η μεγαλύτερη «αποθήκη» αναμνήσεων από την παιδική ηλικία είναι συνδεδεμένη με το φαγητό. Δεν είναι και πολύ παράξενο βέβαια, αν[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΈχω κολλήσει τελευταία να χαζεύω τις εικόνες τόσο στο foodgawker όσο και στο νέο ανανεωμένο TasteSpotting , αλλά και στο Photograzing , ένα από τα υπο-σαιτ του[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΚάνοντας μια περιήγηση στην ιστορία μου ως μέλος της διαδικτυακής κοινότητας www.sff.gr ανακάλυψα ένα παλιό τόπικ με τίτλο Σουφουφίτικη Γαστρονομία, όπου για[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΣήμερα είχα μια πελώρια λαχτάρα για πατατάκια, αλλά ο καιρός με έκανε να μη θέλω να βγω από το σπίτι. Δεν υπήρχε άλλη λύση παρά να τα φτιάξω μόνη μου, αλλά[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΤο πιο γρήγορο και το πιο παιδικό-τραύμα-που-δεν-πρόκειται-επουλωθεί-ποτέ φαγητό του κόσμου είναι τα μπιφτέκια με τις πατάτες. Πώς να το πω δηλαδή, με πιότερες[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΔεν υπάρχει τίποτε απλούστερο από ένα τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο και ένα κομμάτι κρέας. Ειδικά όταν πρόκειται για παντσέτα, εκείνο το κομμάτι από το γουρουνάκι που[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΠριν από κάποιες εβδομάδες, η Nicole από το For The Love Of Food δημιούργησε ένα νέο κοκτέηλ, αλλά δεν μπορούσε να αποφασίσει τι όνομα να του δώσει. Προκύρηξε,[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΕίναι ώρες και φορές που γουστάρω ένα γλυκό. Κάτι μας είπες τώρα. Εντάξει, ας διορθώσω προς το ειλικρινέστερο: είναι ώρες και φορές που γουστάρω ένα ασυνήθιστο[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.gr