Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Από τα πολύ πετυχημένα πιάτα που εκτελώ συχνά-πυκνά, αν και δεν θυμάμαι να το έχω τεκμηριώσει στις σελίδες αυτού του ιστολογίου. Τα ρεβύθια θέλουν, φυσικά, να[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΨωμί. Παρά την απλότητά του παραμένει η αρχή και το τέλος κάθε πετυχημένου γεύματος όσο αφορά την μεσογειακή κουζίνα. Οι πρώτες μου απόπειρες στέφθηκαν με[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΣε πολλές κουζίνες της άπω ανατολής απαντά κανείς την μείξη όλων των χαρακτηριστικών γεύσεων στο ίδιο πιάτο: πικρό, γλυκό, όξινο, αλμυρό, ουμάμι παράλληλα με,[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΈλεγκαντ πρόταση για το φετινό φθινόπωρο. Γλυκοπατάτες με την φλούδα τους στον φούρνο (15λεπτά περίπου σε αέρα και γκριλ) με λίγο ελαιόλαδο, κιτρινόριζα,[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΈβρασα το κεφάλι, το συκώτι και την ραχοκοκαλιά ενός μπακαλιάρου, μαζί με ένα μικρό κοκκινόψαρο, μια γλυκοπατάτα, δύο κρεμμύδια, τρία καρότα, τζίντερ,[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΠιάτο ανάγκης σίγουρα, αν καθόλου «φτωχικό». Καθόλου, «έλεγκαντ» επίσης. Την κάνει καλά την δουλειά του όμως: προσφέρει κορεσμό, είναι[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΕυρισκόμενος σε επαγγελματικό ταξίδι στον Σκανδιναβικό Βορά, και προσπαθώντας να συνηθίσω την ιδέα ότι δεν πρόκειται να νυχτώσει καθόλου για τις επόμενες[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΜετά την συγκλονιστική εμπειρία με τον άγριο Σολωμό (βλέπε προηγούμενο ποστ) είπα να επισκεφτώ ξανά την εν λόγω ψαραγορά. Αυτή τη φορά βρήκα κάτι που μάλλον θα[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΓια την καροτοσαλάτα: βρασμένο καρότο κομμένο ακανόνιστα, σπασμένοι (στο γουδί) σπόροι κόλιανδρο και ξύσμα λάιμ. Η φωλιά είναι απλά ένα πλατύ φύκος μουλιασμένο[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΤο Νταλ είναι από τα πολύ αγαπημένα μου πιάτα και τα μαγειρεύω πολύ συχνά σε διάφορες εκδοχές (βλέπε και παλαιότερο ποστ στο μπλόγκ). Η εν λόγω εκδοχή είναι[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΑυτό το πιάτο είναι λιτό αλλά ιδιαίτερο. Καλο-καθαρισμένες ζαργάνες στο ταψί, λίγο νερό, χοντροσπασμένο πράσινο πιπέρι, αλαδανιά, λίγο αλάτι ανθό και λίγο[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΣυχνά απλά μπαίνω στην κουζίνα και ανακατεύω ασυνάρτητα υλικά για να φτιάξω γρήγορα και πρόχειρα γεύματα (δεν υπάρχει χρόνος κάθε μέρα για σοφιστικέιτηντ[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΚόβουμε τα λαχανικά σε λωρίδες ή σε φέτες και αφήνουμε τα τοματίνια ολόκληρα. Σωτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές σε λίγο λάδι και αφήνουμε πάνω σε λίγο[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΜια perros, και πολύ ελεύθερη, εκδοχή Τούρκικου dürüm.. Η προτεινόμενη παρασκευή είναι η εξής: αραβική πίτα, χαρίσσα perros (συνταγή ακολουθεί), ταχίνι ολικής[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΠροσφάτως αγόρασα αρκετά κιλά μικρές πιπεριές φλωρίνης και τον τελευταίο καιρό ψάχνω να βρω διάφορους τρόπους να τις αξιοποιήσω. Ο εν λόγω είναι highly[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΕύκολος και γρήγορος μεζές, ό,τι πρέπει για ορεκτικό. Έπλυνα καλά τις πιπεριές και, αφού τις γέμισα, τις έβαλα σε ταψί μαζί με λίγο λάδι και ελάχιστο ξύδι και[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΈχουν ξεμείνει στο ψυγείο μας παστίτσιο, ντολμαδάκια (ή και άλλα παρεμφερή φαγητά); Αυτός είναι ένας εύκολος και «βρώμικος» τρόπος να τα αξιοποιήσει[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΒράζουμε τα καρότα με το κριθαράκι μέχρι να γίνουν. Έπειτα σε πιάτο χτυπάμε μερικές κουταλιές ταχίνι με λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό (σαν να επρόκειτο[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.gr