banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μαρον γλασε

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 κιλό κάστανα
  • 1620 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό με λίγο αλατάκι.ΔΕΝ τα παραβράζουμε. Αφού βράσουν, αφαιρούμε τη φλούδα.

Βράζουμε το σιρόπι (ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού) και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν τοποθετούμε μέσα στο σιρόπι τα κάστανα και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.

Τα βάζουμε να βρασουν για 5 λεπτά,τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε για 5 ώρες.

Τα ξαναβράζουμε για 3-5 λεπτά και τα αφήνουμε πάλι να κρυώσουν.

Βγάζουμε με προσοχή τα κάστανα (χωρίς να τα τρυπήσουμε) και βάζουμε το σιρόπι να βράσει ρίχνοντας το χυμό του λεμονιού. Αφού δέσει καλά το σιρόπι ρίχνουμε τα κάστανα μέσα και τα αφήνουμε πάλι για όλο το βράδυ.

Την επομένη βγάζουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Στο τέλος, είτε τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο είτε τα βάζουμε στο γλυκό.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • γλάσο
  • κάστανα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΝαι
  • Με φρούταΟχι
  • VeganΝαι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Ναι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • γλάσο
  • κάστανα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία