Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 24 συνταγές
Το έχω πει κι άλλες φορές πως το " καλό " γλυκό των ημερών για μένα ήταν πάντα ο μπακλαβάς. φούρνος της Καλμούκαινας απέναντι από το σπίτι μου στο χωριό μέσα[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΥλικά: 1 κιλό φύλλο κρούστας 500 Γραμμάρια χοντροκομμένη Αμυγδαλόψιχα 500 Γραμμάρια χοντροκομμένη καρυδόψιχα 2 κουταλάκια του γλυκού Κανέλα 1 κουταλάκι του[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΗ μητέρα μου έφτιαχνε τον Μπακλαβά, όπως απαιτεί η τοπική παράδοση, για την Πρωτοχρονιά, γεμίζοντας με πολλά φύλλα κρούστας και αρκετά κιλά αμυγδαλόψιχας ένα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr"> Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 2 ώρες Ολικός χρόνος: 2 ώρες, 30 λεπτά Κατηγορία: επιδόρπια/γλυκά Κουζίνα: Πολίτικη Γίνονται: 30 κομμάτια[...]
Πηγή: aples.gr1 1/2 πακέτα φύλλο κρούστας 4 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και τριμμένη 4 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 κ.γ. κανέλα λιγότερο απο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟ κλασικός μπακλαβάς φτιάχνεται με καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα. Δοκιμάστε όμως, να τον φτιάξετε και με φιστίκια Αιγίνης. Είναι εξίσου απολαυστικός. Υλικά 1[...]
Πηγή: xrysessyntages.com500 γραμ. φύλλο μπακλαβά 250 γραμ. καρυδόψιχα 250 γραμ αμυγδαλοψιχα (την οποία έχουμε καβουρντισει) 4 κουταλιές σουπας ζάχαρη ξύσμα λεμονιού κανέλα, γαρυφαλο,[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια τους λάτρεις της σοκολάτας, τώρα και μπακλαβάς με γέμιση σοκολάτας κουβερτούρα. Υπέροχος!! φανταστικός!! Υλικά: Για ταψί 28X38 εκ. περίπου. 1 κιλό (2[...]
Πηγή: sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.grΈνα του κομμάτι σε στέλνει στον παράδεισο. Ειδικά, αν το φύλλο είναι τραγανιστό και το σιρόπι σωστό. Ο παραδοσιακός μπακλαβάς, που μεγάλωσε γενιές και γενιές,[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΟ μπακλαβάς είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα γλυκά ταψιού! Νοστιμότατο και ευπαρουσίαστο, εορταστικό και πάντα επίκαιρο, συναρπάζει οπτικά και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα του κομμάτι σε στέλνει στον παράδεισο. Ειδικά, αν το φύλλο είναι τραγανιστό και το σιρόπι σωστό. Ο παραδοσιακός μπακλαβάς, που μεγάλωσε γενιές και γενιές,[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΠερπατώντας στην πλατεία Ταξίμ στα μπακλαβατζίδικα, χαζεύεις την απίστευτη ποικιλία από μπακλαβά και ερωτεύεσαι. Φύλλο τραγανό, βούτυρο μυρωδάτο και εκλεκτό[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτις περισσότερες εγκυκλοπαίδειες γαστρονομίας ο μπακλαβάς περιγράφετε ως ανατολίτικο σιροπιαστό γλυκό που παρασκευάζετε με πολλές στρώσεις φύλλων κρούστας ,[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΑναρτήθηκε με την άδεια του https://www.facebook.com/AVLONARIsuch-a-lovely-place-84467901565/?fref=ts Μπακλαβάς Κουμιώτικος από το Οριό ! Της κυρίας Ευαγγελίας[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ (FISTIKLI BAKLAVA) Οσοι έχετε επισκευτεί την Κωνσταντινούπολη, σίγουρα θα έχετε μπεί στον πειρασμό να δοκιμάσετε[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚαιρός της αμυγδαλιάς, αλλά εμείς ας χαρούμε τους καρπούς της μ' ένα ωραίο κέρασμα γεμάτο αρώματα, ενώ ταυτόχρονα είναι και νηστίσιμο για να γλυκάνουμε κι'[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΣήμερα σας κερνάω έναν πεντανόστιμο μπακλαβά από τα χεράκια της Ελένης, που μας τον έστειλε στο γραφείο για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜπακλαβάς αμυγδάλου και μελιού - Κύμης (Κουμιώτικος) του Γιώργου Καλιντζαίου !! Πολύ καλύτερος από το καρύδι !!!!!…… Υλικά (για ταψί 30 χ 40 πόντων) 1 κιλό[...]
Πηγή: greekmasa.gr