Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 34 συνταγές
Ο μπακλαβάς αυτός είναι συνταγή της γιαγιάς μου από την Μ.Ασία, αν ακολουθήσετε ακριβώς υλικά και εκτέλεση η επιτυχία είναι σίγουρη, και τέτοιο μπακλαβά λίγοι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι 300 γρ. ζάχαρη 300 γρ. πορτοκάλι Για τον μπακλαβά 600 γρ. καρύδια 2 κ.γ. κανέλα 50 γρ. ζάχαρη 200 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 1 συσκ.[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥλικά 500 γρ καρύδια περασμένα στο μούλτι -αν θέλουμε προσθέτουμε και 200 γραμ αμύγδαλα μαζί 1 ποτήρι ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1/2 κουτ. γλυκού[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr1 κιλό φύλλο για μπακλαβά Για το άλειμμα του φύλλου 1 κούπα λιωμένο βούτυρο μπερδεμένο με 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο Γέμιση 1 κιλό καρύδια 10 κ,σ. παξιμάδι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια το σιρόπι 330 ml νερό 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 στικ κανέλας φλούδα από 1 πορτοκάλι (χωρίς το άσπρο πικρό μέρος) Για τον μπακλαβά 250 γρ. βούτυρο 600[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια το σιρόπι 600 γρ. ζάχαρη 400 ml νερό 60 γρ. γλυκόζη 1 ξύλο κανέλας 3 ολόκληρα γαρύφαλλα 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση Για το μπακλαβά 500 γρ. φύλλα[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΜπακλαβάς «κλασικός» (ξερός), με φιστίκι Αιγίνης Τη συνταγή του πραγματικά «κλασικού» μπακλαβά, που φτιάχνεται με φιστίκι Αιγίνης (στην[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΥΛΙΚΑ: 600 γρ. φύλλα κρούστας για μπακλαβά 250 γρ. ταχίνι 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη 200 γρ. μέλι 250 γρ. βούτυρο Lurpak 300 γρ. πορτοκάλια βρασμένα [...]
Πηγή: megatv.com/cookΟ πιο αρωματικός από όλους τους μπακλαβάδες που δοκιμάσατε ποτέ, με χαρακτήρα και γεύση που θα μνημονεύετε. Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου. Μερίδες : Για ταψί[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΈφαγα για πρώτη φορά, πριν από πολλά χρόνια μπακλαβά με καρύδι, με φουντούκι και μπόλικο σιρόπι, στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμαριά στο μοναδικό παραδοσιακό[...]
Πηγή: syntagesmamas.grFor English, scroll down Να πω πρώτα από όλα, ότι τα κλασικά φαγητά και γλυκά δε μου αρέσει να τα πειράζω. Ενώ....με ξέρετε....μου αρέσει να δοκιμάζω ότι[...]
Πηγή: cookandfeed.blogspot.grΗ συνταγή της προγιαγιάς μου απ᾿ την Πόλη, έλεγε περίπου δύο μέρη βούτυρο αγελαδινό και ένα μέρος πρόβειο. Με τα χρόνια και για πιο ελαφριά γεύση, η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚαιρός της αμυγδαλιάς, αλλά εμείς ας χαρούμε τους καρπούς της μ' ένα ωραίο κέρασμα γεμάτο αρώματα, ενώ ταυτόχρονα είναι και νηστίσιμο για να γλυκάνουμε κι'[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΚαι αν ο μπακλαβάς, δεν είναι «γωνία» ... δεν λέει! Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μπακλαβά, όλα τα κομμάτια «παίζουν» εξίσου καλά. Ένας[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά Για ένα ταψί 40x40 εκ. Φύλλο κρούστας για γλυκά 2 πακέτα (2χ450 γρ.) βούτυρο γάλακτος ½ κιλό, λιωµένο καρύδια 5 φλιτζάνια, χοντροκοµµένα αµύγδαλα 5[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά φύλλα κρούστας για γλυκά: 40, (2 πακέτα των 500 γρ.) βούτυρο γάλακτος: 500 γρ., λιωμένο καρύδια: 5 φλιτζάνια, τριμμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης: 5[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά 2 πακέτα φύλλα Βηρυτού για μπακλαβά 250 γρ. βούτυρο και φρέσκο αρωματικό 250 γρ. καρύδια αλεσμένα 2 κ.σ ζάχαρη κανέλα γαρύφαλλο 10 φέτες πορτοκάλι[...]
Πηγή: mamapeinao.gr2 πακέτα φύλλα βυρυτου 600 γρ βούτυρο λιωμενο 1 κιλό καρύδια τριμμένα 150 γρ μαύρη ζάχαρη 1 κ.γ κανέλλα τρίμμενη 1/2 κ.γ γαρυφαλλο τριμμένο Σιρόπι : 1.8 κιλό[...]
Πηγή: cookpad.com/gr