Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 19 συνταγές
Υλικά: 9 κουτ. της σούπας κανονικές αλεύρι Αλλατίνη, 2 κουτ. της σούπας γεμάτες βούτυρο Μινερβίνη ή Βιτάμ, 1 λίτρο (ή και λίγο παραπάνω αν δεν την[...]
Πηγή: greekcook.grΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Βασικη σαλτσα στη μαγειρικη, γαλλικης προελευσης. Εμφανιζεται με αυτο το ονομα για πρωτη φορα το 1651, σε ενα απο τα πρωτα βιβλια με συνταγες[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜετά από αρκετά πειράματα και διαφορετικές συνταγές για μπεσαμέλ, κατέληξα φίλες μου σε αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή που την χρησιμοποιώ παντού, στο[...]
Πηγή: omanoclock.gr[Shutterstock] Η μπεσαμέλ είναι βασική σάλτσα στη μαγειρική, γαλλικής προέλευσης. Και χωρίς μπεσαμέλ μουσακάς, παστίτσιο, παπουτσάκια ή χουνκιάρ δεν γίνεται.[...]
Πηγή: bostanistas.grΣάλτσα μπεσαμέλ Κρέμα μπεσαμέλ (béchamel), γνωστή και ως λευκή σάλτσα (white sauce): μία από τις βασικότερες σάλτσες της γκουρμέ κουζίνας όλων των εποχών και η[...]
Πηγή: pandespani.comΦτιάξτε την δικιά σας πεντανόστιμη σπιτικιά μπεσαμέλ. Εύκολη και πετυχημένη. Υλικά: 100 γρμ. αλεύρι 100 γρμ. βούτυρο, ή φυτίνη 1 λίτρο γάλα, κατά προτίμηση[...]
Πηγή: sintagespanos-mageiriki.blogspot.gr100 γρ. βούτυρο 100 γρ. αλεύρι 1 λίτρο γάλα 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο 2 κρόκους Μέθοδος Εκτέλεσης Η σάλτσα που λέμε Μπεσαμέλ στην[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΜπεσαμέλ : το μυστικό της σάλτσας είναι το γάλα να είναι ζεστό προτού προσθεθεί στο αλεύρι και να ανακατευτεί καλά με σύρμα για να μην σβολιάσει! Σάλτσα[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΥλικά (Σερβίρει 8 ) 4 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη 5 κ. σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο) 750ml φρέσκο γάλα (μπορεί να πάρει και 1lt) 1 αυγό αλάτι, πιπέρι λίγο[...]
Πηγή: sidages.grΗ συγκεκριμένη μπεσαμέλ είναι αλμυρή και χωρίς έντονα μπαχαρικά για να μπορέσει να ταιριάζει με όλα. Μπορεί να μπεί σε παστίτσιο, μουσακά αλλά και σε διάφορες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠολλές φορές στο παρελθόν, είχα μπει στον πειρασμό να αγοράσω έτοιμη μπεσαμέλ. Ήταν μια ευκολία. Πού να λερώνεις κατσαρόλες, να έχεις το φόβο μη σβωλιάσει κλπ[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ μπεσαμέλ είναι μια κρεμώδης σάλτσα που χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποικιλία φαγητών τα οποία κατά κανόνα μπαίνουν στο φούρνο. Ενσωματώθηκε -σύμφωνα με[...]
Πηγή: e-syntages.grΌπως γνωρίζουμε η μπεσαμέλ είναι γαλλικής προέλευσης. Στην Ελλάδα τόλμησε ο Νικόλαος Τσελεμεντές να την παντρέψει με ελληνικά φαγητά που έδεσαν αρμονικά σε[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΥποσχέθηκα ότι μετά από τον "βασιλιά του καλοκαιριού" τον μουσακά θα αναρτήσω και την πλήρη συνταγή για την μπεσαμέλ sournois. Την ονόμασα πονηρή γιατί[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΜία πικάντικη (έως πολύ πικάντικη) παραλλαγή της μπεσαμέλ, με την προσθήκη καυτερής πάπρικας. Συνοδεύει κρέατα, ψάρια και βραστά λαχανικά Συνοδεύεται από[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜία πολύ γευστική παραλλαγή της μπεσαμέλ, με την προσθήκη μανιταριών. Συνοδεύει θαυμάσια μικρά ζυμαρικά, μοσχαράκι κατσαρόλας, βραστά αυγά Τι χρειαζόμαστε: 150[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕλαφριά, αφράτη, μαλακή και νόστιμη μπεσαμελ με λάδι. Τι χρειαζόμαστε: 1/4 - 1/3 ποτηριού κρασιού λάδι ελιάς 1 λίτρο γάλα 2-3 αυγά 2,5 κουταλιές της σούπας[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜΠΕΣΑΜΕΛ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΟ Μετά την κρέμα ζαχαροπλαστικής στον μικροκυματικό (δες εδώ την συνταγή), τώρα φτιάχνουμε και μπεσαμέλ! Πολύ εύκολα και πολύ[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr