Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 31 συνταγές
Τοπικό παραδοσιακό φαγητό της Κεφαλονιάς. Κατάλληλο για μπουφέ ή τραπέζι με πολλά άτομα. Τι χρειαζόμαστε: ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 κιλό αλεύρι νερό χλιαρό όσο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2,5 κ. γλυκού αλάτι 200 γρ. βούτυρο γάλακτος σε κύβους 1/2 κούπα ΠΟΛΥ παγωμένο νερό 2 κ. σούπας[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥλικά (για ζύμη) 1 κιλό αλεύρι ειδικό για πίτες 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο 3 κουτ. σούπας ξύδι 400 ml χλιαρό νερό 1 αυγό Αλάτι Αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)[...]
Πηγή: syntageskamomata.blogspot.grphoto: Μαρίνα Μαυρομάτη Την κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα την είχα ακουστά και όταν είχα βρεθεί στην Κεφαλονιά δεν έχασα την ευκαιρία να την δοκιμάσω. Είχαμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κάθε πρώτη μέρα του χρόνου η γιαγιά μου έφτιαχνε την κρεατόπιτα με το φλουρί. Αυτό είναι ένα έθιμο που υπάρχει κυρίως στη[...]
Πηγή: mommytzini.blogspot.grΓια το φύλλο 1 αυγό 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξίδι 1 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό όσο σηκώσει αλεύρι για όλες τις Χρήσεις 1 κ.γλ. αλάτι Για τη γέμιση 1½[...]
Πηγή: argiro.grΓια τη γέμιση 1 κιλό μοσχάρι (χτένι σπάλας) 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι 3 ξερά κρεμμύδια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες 3/4 φλ. τσαγιού[...]
Πηγή: argiro.gr1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1½ φλ. πλιγούρι 2 πράσα 2 κρεμμύδια 1/4 φλ. ελαιόλαδο λίγη πάπρικα γλυκιά λίγο μοσχοκάρυδο 1½ φλ. ζωμό κότας ή ζωμό κρέατος γιαούρτι[...]
Πηγή: argiro.grΑπό τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κάθε πρώτη μέρα του χρόνου η γιαγιά μου έφτιαχνε την κρεατόπιτα με το φλουρί. Αυτό είναι ένα έθιμο που υπάρχει κυρίως στη[...]
Πηγή: mommytzini.blogspot.grΕορταστική (και όχι μόνο) και θεϊκή η συγκεκριμένη πίτα, που τη λατρεύουμε οικογενειακώς και συνήθως μας περιμένει αχνιστή-αχνιστή όταν αριβάρουμε όλοι μαζί[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΥλικά για τη ζύμη αλεύρι σκληρό: 600 γρ. νερό: 240 ml κρύο ελαιόλαδο: 110 ml ξίδι λευκό:1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι: 1½ κουταλιά[...]
Πηγή: icookgreek.comΈνας τρόπος να αξιοποιήσουμε κρέας ψητό που μας έχει περισσέψει, αλλά να κάνουμε και τα παιδιά μας να φάνε λαχανικά. . Πραγματικά γεμάτη λαχανικά που της[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΜια πολύ ωραία πίτα, με αρνί ή κατσίκι, που την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας με πολύ απλά υλικά, που υπήρχαν σε όλα τα σπίτια. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ Την κεφαλονίτικη κρεατόπιτα την είχα ακουστά και όταν είχα βρεθεί στην Κεφαλονιά δεν έχασα την ευκαιρία να την δοκιμάσω. Είχαμε[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥλικά για τη ζύμη αλεύρι σκληρό: 600 γρ. νερό: 240 ml κρύο ελαιόλαδο: 110 ml ξίδι λευκό:1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι: 1½ κουταλιά[...]
Πηγή: icookgreek.comΗ φιλή Κική στην Μικρή της Κουζίνα έγραψε την ιστορία της για την Κολοκυθόπιτα με ανοιγμένο στο χεράκι φύλλο που τόσο την έχει συνδυάσει με τις κατά καιρούς[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά για τη ζύμη αλεύρι σκληρό: 600 γρ. νερό: 240 ml κρύο ελαιόλαδο: 110 ml ξίδι λευκό:1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι: 1½ κουταλιά[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά (για ζύμη) 1 κιλό αλεύρι ειδικό για πίτες 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο 3 κουτ. σούπας ξύδι 400 ml χλιαρό νερό 1 αυγό αλάτι αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)[...]
Πηγή: cookpad.com/gr