Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
Τοπικό παραδοσιακό φαγητό της Κεφαλονιάς. Κατάλληλο για μπουφέ ή τραπέζι με πολλά άτομα. Τι χρειαζόμαστε: ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 κιλό αλεύρι νερό χλιαρό όσο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 2 κιλά γίδα ή ζυγούρι ή προβατίνα άπαχη 4 μεγάλα κρεμμύδια Λίγο βασιλικό ή Μοσχοσίτι (ηπειρώτικο μυρωδικό) Αλάτι πιπέρι Ρύζι όσο θέλουμε. ΓΙΑ[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά για 1 ταψί 1 κιλό ζιγούρι ψαχνό καλά ξεκοκαλισμένο 1 φλιτζ του καφέ ρύζι για πιλάφι 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 φλιτζ του καφέ μαϊντανό[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΣτην Ήπειρο απο τις πιο γνωστές πίτες είναι και η κρεατόπιτα. Απο περιοχή σε περιοχή ομως υπάρχουν διαφορές στον τρόπο παρασκευής αλλά όλες έχουν κοινό τον[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΤην κρεατόπιτα αυτή την έκανε παλιά η γιαγιά μου, που ήταν από το Λιτόχωρο, και την έκοβαν ανήμερα την πρωτοχρονιά (είχε και φλουρί μέσα δηλαδή) με τη μόνη[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια την γέμιση 300 γρ κρέας ψημένο (αρνάκι, κατσικάκι φούρνου ή σούβλας) 1/2 κίτρινη ποπεριά 1/2 πράσινη πιπεριά 1 ντομάτα ώριμη χωρίς τα σποράκια 3 μεγάλα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά (για ζύμη) 1 κιλό αλεύρι ειδικό για πίτες 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο 3 κουτ. σούπας ξύδι 400 ml χλιαρό νερό 1 αυγό αλάτι αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά (για ζύμη) 1 κιλό αλεύρι ειδικό για πίτες 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο 3 κουτ. σούπας ξύδι 400 ml χλιαρό νερό 1 αυγό Αλάτι Αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)[...]
Πηγή: syntageskamomata.blogspot.grphoto: Μαρίνα Μαυρομάτη Την κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα την είχα ακουστά και όταν είχα βρεθεί στην Κεφαλονιά δεν έχασα την ευκαιρία να την δοκιμάσω. Είχαμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΕορταστική (και όχι μόνο) και θεϊκή η συγκεκριμένη πίτα, που τη λατρεύουμε οικογενειακώς και συνήθως μας περιμένει αχνιστή-αχνιστή όταν αριβάρουμε όλοι μαζί[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΑπό τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κάθε πρώτη μέρα του χρόνου η γιαγιά μου έφτιαχνε την κρεατόπιτα με το φλουρί. Αυτό είναι ένα έθιμο που υπάρχει κυρίως στη[...]
Πηγή: mommytzini.blogspot.grΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2,5 κ. γλυκού αλάτι 200 γρ. βούτυρο γάλακτος σε κύβους 1/2 κούπα ΠΟΛΥ παγωμένο νερό 2 κ. σούπας[...]
Πηγή: megatv.com/cookΑπό τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κάθε πρώτη μέρα του χρόνου η γιαγιά μου έφτιαχνε την κρεατόπιτα με το φλουρί. Αυτό είναι ένα έθιμο που υπάρχει κυρίως στη[...]
Πηγή: mommytzini.blogspot.grΥλικά για τη ζύμη αλεύρι σκληρό: 600 γρ. νερό: 240 ml κρύο ελαιόλαδο: 110 ml ξίδι λευκό:1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι: 1½ κουταλιά[...]
Πηγή: icookgreek.comΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ Την κεφαλονίτικη κρεατόπιτα την είχα ακουστά και όταν είχα βρεθεί στην Κεφαλονιά δεν έχασα την ευκαιρία να την δοκιμάσω. Είχαμε[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥλικά για τη ζύμη αλεύρι σκληρό: 600 γρ. νερό: 240 ml κρύο ελαιόλαδο: 110 ml ξίδι λευκό:1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι: 1½ κουταλιά[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά για τη ζύμη αλεύρι σκληρό: 600 γρ. νερό: 240 ml κρύο ελαιόλαδο: 110 ml ξίδι λευκό:1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι: 1½ κουταλιά[...]
Πηγή: icookgreek.comΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ Την κεφαλονίτικη κρεατόπιτα την είχα ακουστά και όταν είχα βρεθεί στην Κεφαλονιά δεν έχασα την ευκαιρία να την δοκιμάσω. Είχαμε[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr