Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 10 συνταγές
Η συνταγή αυτή είναι του Γ.Γκελντή . Η μόνη αλλαγή που έκανα εγώ ήταν ότι αντί για φρουί γλασσέ που γράφει (επειδή δεν τα πολυσυμπαθώ) την μια φορά έβαλα[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 ποτήρι λάδι (παρά κάτι) 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό 2,5 ποτήρια ζάχαρη & 1/2 ποτήρι μέλι 4 ποτήρια νερό 1 ξύλο κανέλλας σταφίδες, κουκουνάρια,[...]
Πηγή: greekmasa.grΑυτό είναι το πρώτο γλυκό που έμαθα να φτιάχνω όταν ήμουν περίπου 10 ετών. Το συγκράτησα εύκολα γιατί είχε απλές αναλογίες: Υλικά : 1 λάδι 2 σιμιγδάλι 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με μέλι της Ντόλλυς Πιστιόλα (κόρης μου)! Χρησιμοποιώ δύο σκεύη: Μια βαθιά κατσαρόλα και ένα τηγανάκι για καβούρδισμα. Η κατσαρόλα να[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 3 φλυτζάνια νερό 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι ξύσμα πορτοκαλιού κανέλα Εκτέλεση Σε[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 7 ποτήρια νερό ή ζυγίστε 1500 γρ. 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 2 βανίλιες 400 γρ. ζάχαρη(μπορείτε να βάλτε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό) 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 4 κ.σ λάδι ελαφρύ 1/2 ποτήρι νερού φουντούκια σπασμένα στα 2-3 κομμάτια 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 κουτί ανθος αραβοσίτου(βανίλια)[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο 2 φλυτζάνια νισεστέ 3 φλυτζάνια ζάχαρη 4 φλυτζάνια νερό λίγη κανέλλα Τρόπος παρασκευής Διαλύουμε το νισεστέ σε ένα φλυτζάνι[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι 1/2 φλιτζάνι σουσάμι 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα Τρόπος παρασκευής Βάζουμε το[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλυτζάνι λάδι 2 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 5 φλυτζάνια νερό 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα 1 ξυλάκι κανέλλα[...]
Πηγή: greekmasa.gr