Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 21 συνταγές
Αρχίζουμε με το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα 5 φλυτζάνια νερό, να βράσουν με 3 φλυτζάνια ζάχαρη, 1 φλυτζάνι μέλι, 1 ξύλο κανέλλας, 5-6 γαρύφαλλα και μια[...]
Πηγή: teleialysh.blogspot.grΣου έχω πει για την πρώτη φορά που επιχείρησα να φτιάξω χαλβά; Όχιιιι;;;;!!! Κάτσε να σου πω, γιατί πραγματικά δε νομίζω να έχει υπάρξει άνθρωπος που έχει[...]
Πηγή: mamatsita.wordpress.comΥλικά (για 4 άτομα) - 4-5μήλα κόκκινα σφιχτά ή 6-7 φυρίκια καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες - 4 κ.σ. χυμός λεμονιού - 3 κ.γλ. ζάχαρη καστανή - 3 κ.σ. μέλι[...]
Πηγή: lovecook.gr1 φύλλο σφολιάτας(κατά προτίμηση φρέσκια) Γέμιση α΄ 150 γρ. χαλβά 50 γρ. μαύρη ζάχαρη Γέμιση β΄ 3-4 κ.σ. ταχίνι 4-5 κ.σ. καστανή ζάχαρη 1 μπωλ χοντροκομμένα[...]
Πηγή: cookpad.com/gr4 ποτήρια νερό 1,5 ποτήρι νερού ελαιόλαδο 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό 2,5 κούπες καστανή ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 ξύλο κανέλας 1 πορτοκάλι (τη[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό Melissa 1 κούπα λάδι (εγώ έβαλα 1/4 ελαιόλαδο και 3/4 ηλιέλαιον) 2 κούπες καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου ή μαύρη, πχ Muscovado 5[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά: 250 γρ. χονδρό σιμιγδάλι 4 κούπες ή περίπου 900 ml νερό 400 γρ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου 300 ml χυμό πορτοκαλιού (περίπου 6 πορτοκάλια) + ξύσμα απο[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά: 2 κούπες χονδρό σιμιγδάλι 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα 200 ml ηλιέλαιο 1 κούπα καστανή ζάχαρη 1 λίτρο χυμό μπανάνας 1 σφηνάκι λικέρ[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΜικρά ψωμάκια ζυμωμένα με λίγη ζάχαρη και βανίλια για να είναι αρωματικά με μια έκπληξη στο κέντρο τους... λίγο ζεστό, μισολιωμένο χαλβά του μπακάλη είναι το[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤι είναι ο νισεστές; Από το On Line Λεξικό του Κόμβου διαβάζουμε ότι είναι « αμυλάλευρο που το χρησιμοποιούν στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική για να[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Εύκολο και οικονομικό γλυκό με αρκετές παραλλαγές ως προς τους ξηρούς καρπούς που μπορούμε να βάλουμε ή όχι. Υλικά: 1φλ λάδι (όχι γεμάτο)[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grΗ Μεσόγειος! Μια θάλασσα τόσο υπέροχη όσο και πονεμένη! Μια θάλασσα που χάρισε το όνομά της σε μια διάσημη, πια, διατροφή... τόσο για τα υγιεινά και νόστιμα[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΟ χαλβάς είναι από τα πιο βασικά γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Τόσο ο σιμιγδαλένιος χαλβάς όσο και ο αλευρένιος και ο χαλβάς φαρσάλων. Τόσο φτωχό και τόσο[...]
Πηγή: tastefull.grΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ Ακόμη ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς, αυτή τη φορά εμπλουτισμένος με αμυγδαλάκια και βυσσινάκια, απο το γλυκό που φτιάξαμε την περισυνή[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜικρά ψωμάκια ζυμωμένα με λίγη ζάχαρη και βανίλια για να είναι αρωματικά με μια έκπληξη στο κέντρο τους... λίγο ζεστό, μισολιωμένο χαλβά του μπακάλη είναι το[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΑρχίζουμε με το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα 5 φλυτζάνια νερό, να βράσουν με 3 φλυτζάνια ζάχαρη, 1 φλυτζάνι μέλι, 1 ξύλο κανέλλας, 5-6 γαρύφαλλα και μια[...]
Πηγή: teleialysh.blogspot.grΚαλημέρα από την ηλιόλουστη πια Θεσσαλονίκη! Τα χιόνια λιώνουν, η Καθαρή Δευτέρα έγινε παρελθόν και εμείς επανερχόμαστε στην καθημερινότητά μας, μέχρι την[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤο Απόλυτο παραδοσιακό γλυκό για τη Νηστεία,πεντανόστιμος και μυρωδάτος χαλβάς!!! Σας έχω και μία εναλλακτική πρόταση για Νηστίσιμα κεράσματα απο Παστακια[...]
Πηγή: syntagestisgogos.gr