Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 91 συνταγές
Το γλυκό αυτό το φτιάχνουν μόνο στη Σκόπελο. Είναι αρκετά δύσκολο αλλά η γεύση του και η υφή του είναι ασυναγώνιστη. Παλιότερα που δεν υπήρχαν τα μίξερ, το[...]
Πηγή: greekmasa.grΑγόρασα κυδώνια το σκ για να φτιάξω γλυκό. Τρία μεγάλα κυδώνια, 1.200 γρ. Συνήθως μου χαρίζουν αλλά με παιδεύουν πολύ γιατί είναι μικρά, σκληρά και χτυπημένα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤις δυο τελευταίες εβδομάδες, διαπιστώνω ότι στα πιο δημοφιλή posts του blog, στη διπλανή στήλη, εμφανίζονται τα γλυκά με κυδώνια ( πελτές , κυδωνόπαστο ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣας είχα υποσχεθεί ότι θα ακολουθήσει συνταγή με γλυκό κεράσι. Ήρθε λοιπόν η ώρα του μιας και βρήκα τα κατάλληλα κεράσια. Για μένα τα πλέον κατάλληλα για[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΠριν λίγες μέρες έδωσα υπόσχεση ότι θα σας δώσω λίγα λόγια για τις τεχνικές των γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων. Αν κι είμαι πολύ πιεσμένη από χρόνο, και[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΌταν έφτιαξα το γλυκό σύκο με τα άγουρα συκαλάκια η Χρύσα μου είχε γράψει για γλυκό σύκο αλλά το ώριμο. Αυτό βέβαια είχε μπει καλά στο μυαλό μου και περίμενα[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΚαιρός για γλυκό του κουταλιού νομίζω ότι κάποια φρούτα πάλι θα μου ξεφύγουν. Στο σπίτι "προσγειώθηκαν" πολλά κιτρολέμονα, πορτοκάλια και λεμόνια. Να και η[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΤα σταφύλια για λίγο ακόμη θα είναι κατάλληλα για γλυκό, όταν ζητάτε ρωτήστε αν είναι σκεπασμένα, έχει κάποιο νόημα στην ωριμότητα τους. Θα πρέπει να έχουν[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΟι συκιές μου είναι γεμάτες σύκα κι εγώ δεν ξέρω αν θα προλάβω να μαζέψω για να τα κάνω γλυκό. Πνίγομαι αυτό τον καιρό και ούτε σύκα να μαζέψω δεν προλαβαίνω.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥλικά : 1 κιλό καρότα 1 κιλό ζάχαρη (ή μισό μισό με ζάχαρη βανίλιας και απλή ζάχαρη) μισό ποτήρι γλυκόζη 2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι 2 βανίλιες (αν[...]
Πηγή: greekmasa.grΌταν ήμουν μικρή, η μάνα μου έφτιαχνε κάθε χρόνο νεράντζι και άλλα γλυκά του κουταλιού. Ποτέ δεν έλειπαν τα γλυκά κουταλιού από το σπίτι. Ένα γλυκάκι υπήρχε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΆλλο ένα λάφυρο της βόλτας στο κοντινό κτήμα, ήταν μούρα (μούρες όπως τις λέγαμε εμείς από μικρά), από μουριά (κατά το πορτοκαλάδα από πορτοκάλια! χαχα!). Οι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα ωραία πράγματα στη ζωή, δεν είναι πράγματα! Έτσι λέει ο λαός. Ένα "πράγμα" λοιπόν που έχω χαρεί μέσα από το blogging, είναι οι φιλίες που έχουν αναπτυχθεί.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌποτε πήγαινα παλιά στην Κέρκυρα, φρόντιζα να πάρω κουμ κουάτ. Το δεντράκι ναι μεν ευδοκιμεί εκεί, στη βόρεια πλευρά του νησιού, αλλά τώρα πια, έχουν γίνει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤώρα που οι φράουλες είναι στην εποχής τους προσπαθώ με κάθε τρόπο να κλείσω το άρωμα τους σε βάζα ώστε να τις απολαμβάνουμε και τον υπόλοιπο χρόνο, μιας και[...]
Πηγή: kouzinoskalismata.blogspot.gr«Tο κάστανο θέλει κρασί και το καρύδι μέλι και το κορίτσι φίλημα πρωί και μεσημέρι» Η καστανιά είναι αυτοφυής στην Ελλάδα Στην Αρχαία Ελλάδα οι[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΑυτή η συνταγή προέκυψε κατά λάθος, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν... μαρμελάδα! Είναι όμως πολύ νόστιμη και την προτιμήσαμε!!! Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό μούρα (χωρίς[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ αλήθεια είναι ότι το έχω παρακάνει με τα γλυκά στις τελευταίες αναρτήσεις. Οι τακτικοί επισκέπτες του blog έχουν κάθε δίκιο να σκεφτούν ότι δεν κάνω άλλη[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr