Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 45 συνταγές
Και όμως ναι, η ελιά γίνεται γλυκό του κουταλιού και μάλιστα πολύ νόστιμο. Την συνταγή μου την έδωσε η Μαρία απο την Στυλίδα. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό ελιές[...]
Πηγή: cookpad.com/grΔεν ξέρω αν συμβαίνει σε όλους, σε μένα πάντως, αφού έχει κλείσει ένας κύκλος - ανεξάρτητα αν είναι καλός ή κακός -, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μου[...]
Πηγή: bostanistas.grΔιάβασα πολλές συνταγές και έκανα αυτό που μου φάνηκε πιο εύκολο.Υλικά1,5 κιλό κεράσια 1.5 κιλό ζάχαρη1/2 ποτήρι νερού νερό2 φύλλα αρμπαρόριζα λίγο χυμό από[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά 2 κιλά βερίκοκα μπεμπέκου άγουρα 2 κιλά ζάχαρη 2 φλυτζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού Ασβέστη όσο ένα καρύδι μέγεθος και ποσότητα Εκτέλεση Βγάζουμε[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά 2 κιλά βερίκοκα μπεμπέκου άγουρα 2 κιλά ζάχαρη 2 φλυτζάνια νερόχυμό ενός λεμονιού Ασβέστη όσο ένα καρύδι μεγεθος και ποσότητα Εκτέλεση Βγάζουμε[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΧρυσοκίτρινο, αρωματικό, καλοκαιρινό! Τα βερίκοκα είναι ένα φρούτο με αμέτρητες χρήσεις στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Φρέσκα, αποξηραμένα, νωπά,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλίκα 1 κιλό κεράσια (κατά προτίμηση πετροκέρασα) καθαρισμένα 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλ. τσαγιού νερό Χυμό από 1 μικρό λεμόνι 1 βανίλια 2 κ.σ. ασβέστη (σβησμένο)[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΚερασάκι, γλυκό του κουταλιού από : ζαχαροστρόβιλος Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ[...]
Πηγή: pastrychef.grΑπό τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού. Η γιαγιά μου, συνήθιζε να το φτιάχνει με δύο ειδών κεράσια, για να γίνονται πιο γλυκά στη γεύση και το σιρόπι να παίρνει[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr1 Κιλό μαύρες απύρηνες ελιές χωρίς άλμη 2 Ποτήρια ζάχαρη 1 Ποτήρι νερό 4 Κουταλιές ασβέστη 10 φυλλαράκια βασιλικό Παίρνουμε τις ελιές και τις αφήνουμε για μία[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΓια ένα κιλό βερίκοκα μετρίου μεγέθους (ποικιλίας μπεμπέκου) αγουρωπά. (προσοχή τα βερίκοκα πρέπει να είναι δέντρου κι όχι ψυγείου) 1 κιλό ζάχαρη 1 ποτήρι νερό[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΓλυκό κουταλιού Κεράσι: το λαμπερό κόκκινο χρώμα του καλοκαιριού φυλακισμένο μέσα σε ερμητικά κλειστά βάζα. Μπορούμε να περιμένουμε υπομονετικά να φωτίσουμε το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΚαλησπέρα σας! Ονομάστηκαν γλυκά του κουταλιού, γιατί σερβίρονται σε μικρές μερίδες, όσο και το μέγεθος ενός μικρού κουταλιού. Κουταλιές γεμάτες α γ νή,[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΓια 6-8 άτομα 1 κιλό ζάχαρη Χυμό ενός λεμονιού (Ασβεστόνερο) 2 κουταλιές της σούπας ασβέστη σε 2 κιλά νερό 1 κιλό βερίκοκα άγουρα 1 φλιτζάνι νερό Εκτέλεση[...]
Πηγή: sidagi.grΝα λοιπόν και γλυκό βερικοκάκι νόστιμο και καμαρωτό !! Εάν σας αρέσει το συγκεκριμένο γλυκάκι, μην αναβάλετε την παρασκευή του, γιατί ίσα που προλαβαίνετε !!![...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠως και πως περίμενα να τα βρω!! Το λατρεύω το γλυκάκι αυτό....και ποιό δεν μου αρέσει...θα μου πείτε...τεσπά! Για όσους ενδιαφέρονται, ενημερώνω ότι αν[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΒερύκοκο (με υ και όχι με ι .....τα έχουμε σακατέψει τα ελληνικούλια μας...έχω κόλλημα με κάποιες λέξεις, συγχωρέστε με αλλά επιμένω να γράφω όπως τα έμαθα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΣήμερα το απολαμβάνουμε ως επιδόρπιο μαζί με γιαούρτι ή παγωτό. Παλιότερα, όμως, ένα γλυκό του κουταλιού όπως το σταφύλι ήταν απαραίτητο συνοδευτικό του[...]
Πηγή: bostanistas.gr