Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 51 συνταγές
Το γλυκό αυτό το φτιάχνουν μόνο στη Σκόπελο. Είναι αρκετά δύσκολο αλλά η γεύση του και η υφή του είναι ασυναγώνιστη. Παλιότερα που δεν υπήρχαν τα μίξερ, το[...]
Πηγή: greekmasa.grΕχθές, έφτιαξα κυδώνι τριφτό γλυκό. Ένα γλυκό που, θυμάμαι έντονα, υπήρχε πάντα στον παλιό ξύλινο μπουφέ της γιαγιάς μου. Εκείνος ο μπουφές ήταν ...μαγικός.[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΑπό τότε που η φίλη της γιαγιάς μου η κυρία Ευθυμία, της έδωσε αυτή τη συνταγή για το κιτρολέμονο, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ᾿50, ελάχιστες ήταν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πορτοκάλι, είναι ένα από τα γλυκά που μπορούμε να τα φτιάξουμε με δύο τρόπους. Γίνεται ωραιότατο φτιάχνοντάς το μόνο με τις φλούδες τυλιχτές, αλλά και με[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚερασάκι, γλυκό του κουταλιού από : ζαχαροστρόβιλος Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ[...]
Πηγή: pastrychef.grΚερασάκια αγαπημένα. Το πιο αγαπημένο μου φρούτο του καλοκαιριού. Μπορώ να τρώω όλη μέρα κεράσια! Τα λατρεύω. Σαν φρούτο, σαν γλυκό, σαν μαρμελάδα. Για το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΓλύκα και άρωμα σε πιατάκι του γλυκού Με τα γλυκά κουταλιού έχω ένα... δεσμό, μια σχέση πάθους αλλά και αναμνήσεων. Θυμάμαι πάντα τη γιαγιά μου να ετοιμάζει,[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.gr...ένα γλυκό σε 30 λεπτά! Την προηγούμενη Τετάρτη στο σεμινάριο που παρακολουθώ ετοιμάσαμε διάφορα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ. Μεταξύ αυτών[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΠροχθές στην αγορά βρήκα θαυμάσια άσπρα μελιτζανάκια και τα αγόρασα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα προόριζα να γίνουν σπιτικό τουρσί, γεμιστό, που πολύ το αγαπούν[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤώρα που οι φράουλες είναι στην εποχής τους προσπαθώ με κάθε τρόπο να κλείσω το άρωμα τους σε βάζα ώστε να τις απολαμβάνουμε και τον υπόλοιπο χρόνο, μιας και[...]
Πηγή: kouzinoskalismata.blogspot.grΗ αλήθεια είναι ότι το έχω παρακάνει με τα γλυκά στις τελευταίες αναρτήσεις. Οι τακτικοί επισκέπτες του blog έχουν κάθε δίκιο να σκεφτούν ότι δεν κάνω άλλη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤις δυο τελευταίες εβδομάδες, διαπιστώνω ότι στα πιο δημοφιλή posts του blog, στη διπλανή στήλη, εμφανίζονται τα γλυκά με κυδώνια ( πελτές , κυδωνόπαστο ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠριν λίγες μέρες έδωσα υπόσχεση ότι θα σας δώσω λίγα λόγια για τις τεχνικές των γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων. Αν κι είμαι πολύ πιεσμένη από χρόνο, και[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΌταν έφτιαξα το γλυκό σύκο με τα άγουρα συκαλάκια η Χρύσα μου είχε γράψει για γλυκό σύκο αλλά το ώριμο. Αυτό βέβαια είχε μπει καλά στο μυαλό μου και περίμενα[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΚαιρός για γλυκό του κουταλιού νομίζω ότι κάποια φρούτα πάλι θα μου ξεφύγουν. Στο σπίτι "προσγειώθηκαν" πολλά κιτρολέμονα, πορτοκάλια και λεμόνια. Να και η[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΌταν ήμουν μικρή, η μάνα μου έφτιαχνε κάθε χρόνο νεράντζι και άλλα γλυκά του κουταλιού. Ποτέ δεν έλειπαν τα γλυκά κουταλιού από το σπίτι. Ένα γλυκάκι υπήρχε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌποτε πήγαινα παλιά στην Κέρκυρα, φρόντιζα να πάρω κουμ κουάτ. Το δεντράκι ναι μεν ευδοκιμεί εκεί, στη βόρεια πλευρά του νησιού, αλλά τώρα πια, έχουν γίνει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠιο εύκολο, το ίδιο νόστιμο! Αυτή την εποχή όλες φτιάχνουμε γλυκά και μαρμελάδες με εσπεριδοειδή. Το διαπιστώνω από τις αναρτήσεις φιλικών ιστολογίων αλλά και[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr