Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 57 συνταγές
Ένα καθαρά παραδοσιακό Ηπειρώτικο ψωμί, με λευκό αλεύρι από καλαμπόκι!!! (Το λευκό αλεύρι από καλαμπόκι αλέθεται σε νερόμυλους.) Τι χρειαζόμαστε: 1,5 κιλό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΌποιος δοκιμάσει ψωμί ψημένο, ειδικά αν είναι στα κάρβουνα, με λάδι, αλάτι και ρίγανη, δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσει ποτέ. Τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ αλήθεια είναι πως με το ψωμί -αλλά και γενικότερα με τις ζύμες- έχω μιά ιδιαίτερη σχέση: σαν ζύμες μου κινούν πάντα το ενδιαφέρον αλλά και σαν τελικά[...]
Πηγή: christiespicnic.blogspot.grΤο λαδοτύρι, ένα από τα ωραιότερα κατά την γνώμη μου ελληνικά παραδοσιακά τυριά, ήταν δώρο από τον μικρό μου αδελφό, όταν επέστρεψε από ένα ταξίδι στο όμορφο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΙδού όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το βασικό υλικό του πιο δημοφιλούς κολατσιού. Τι αλεύρι χρησιμοποιείται; Το αλεύρι που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες για το[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΨωμάκι από τα χεράκια σου; Ναι! Θέλεις να το εμπλουτίσεις λίγο περσσότερο; Ένα πολύ αφράτο, γλυκό και γευστικό ψωμί με κολοκύθι. Απολαυστικό τόσο για το[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΥλικά Καλαμποκάλευρο 3 φλιτζάνια του τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 3 φλιτζάνια του τσαγιού Μαγιά νωπή 30 γρ ή ξερή 25 γρ Ελαιόλαδο 2 κουταλιές[...]
Πηγή: chefoulis.grΨΩΜΙ ΜΕ ΡΙΚΟΤΤΑ Ενα νόστιμο ψωμάκι, που συγγενεύει πολύ με το αλμυρό πλάμ κεϊκ. Η ρικόττα εκτός απο γεύση προσθέτει και υγρασία στην ζύμη, ενώ το μίγμα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΔεν είναι ένα αλμυρό κέικ, μην το «αντιμετωπίσετε» ως τέτοιο, είναι ψωμί …… ψωμάκι!! Ένα υπέροχο ψωμάκι, που θα συνοδεύσει τα λαδερά και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΨωμάκι αποφάσισα να κάνω σήμερα και απο εδώ και πέρα αποφάσισα να το κάνω κάθε 2-3 μέρες γιατί τα ψωμιά που αγοράζουμε δεν τρώγονται απο τα διογκωτικά που[...]
Πηγή: aktidadimitris.blogspot.grΣταρένιο, σικάλεως, πολύσπορο, χωριάτικο ή με προζύμι; Σε κάθε του εκδοχή το ψωμί είναι η υπ'αριθμόν ένα προμήθεια για κάθε σπίτι, η πρώτη αγορά της μέρας[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτές οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας βοηθούν πολύ να εκφράσεις τα κυκλοθυμικά στοιχεία του χαρακτήρα σου. Τη μια κρυώνεις, την άλλη ζεσταίνεσαι, πότε[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλησπέρα σας! Μια που σήμερα καταπιάστηκα με διάφορα και το Σαββατιάτικο πρωινό μου ..."πέταξε" χωρίς να το καταλάβω... και μια που ο καιρός, τουλάχιστον εδώ[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΦρεσκότατο ψωμάκι ολικής αλέσεως με ξηρούς καρπούς. Από τα χεράκια μου και με ελάχιστο κόπο. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Τολμήστε το! Για να ξέρετε τι τρώτε[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr"Το ψωμί είναι ο βασιλιάς του τραπεζιού και όλα τα άλλα είναι απλώς οι αυλικοί, που περιβάλλουν το βασιλιά". Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε το βασιλιά του[...]
Πηγή: kitchenstori.esΓια 2-4 άτομα 400 γραμμάρια αλεύρι από καλαμπόκι 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 18 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 300 ml νερό[...]
Πηγή: sidagi.grΓια 2 άτομα 2 φέτες τόστ 1 καρότο ½ φινόκιο 1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο 2 φέτες καπνιστός σολωμός 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό[...]
Πηγή: sidagi.grΖεστό, αφράτο ψωμάκι, κατευθείαν από το φούρνο μας έχουμε σήμερα. Ένα ψωμάκι διαφορετικό, χορταστικό και λαχταριστό, το οποίο είναι συγχρόνως γλυκό και[...]
Πηγή: thatseat.blogspot.gr