Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 24 συνταγές
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 375 γρ. Φυτικές ίνες (δημητριακά) 24 γρ. Μαγιά σε σκόνη 200 γρ. Ελαιόλαδο 1 κ.γ αλάτι Χλιαρό νερό τόσο όσο να σκεπάσει τις[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΗ παρασκευή ψωμιού ήταν από τους πρώτους πειραματισμούς στο κουζινικό μου εργαστήριο, καθώς το ψωμί αποτελούσε και αποτελεί βασικό κομμάτι της διατροφής μας.[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΧρόνος ετοιμασίας: 5 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 3 ώρες Ολικός χρόνος: 3 ώρες, 5 λεπτά Κατηγορία: ζύμες Κουζίνα: Ελληνική Γίνονται: 1 κιλό ψωμί Υλικά 360 ml[...]
Πηγή: aples.grΔεν είμαι φαν του ψωμιού. Ποτέ δεν ήμουν. Πάντα προτιμούσα να καταναλώνω μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού για να χορτάσω. Η μόνη εξαίρεση, ήταν οι βούτες στη[...]
Πηγή: misshealthyliving.gr1 κιλό αλεύρι σκληρό κατηγορίας Μ 15 γρ. μαγιά νωπή ή 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (3,5γρ) 3 κουτ. γλυκού κοφτά αλάτι 3 φλιτζ. τσαγιού νερό εμφιαλωμένο (600ml)[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φακελάκια ξηρή μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 600 ml[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για το προζύμι: Για να κάνουμε προζύμι , φτιάχνουμε μια μαλακιά ζύμη με μία κούπα αλεύρι (125 Γραμμάρια αλεύρι) και όσο ζεστό νερό (75 Γραμμάρια νερό)[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.gr1 κιλό προζύμι 2 κιλά αλεύρι σταρένιο αλάτι 1 κουταλιά ζάχαρη χλιαρό νερό γλυκάνισο ή μαραθόσπορο 1 σφηνάκι ούζο(προαιρετικά) ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΧωριάτικο ψωμί 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρίσεις 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης 1 ½ κούπα νερό χλιαρό 2 ½ κ,γλ μαγιά ξερή 1 κ,γλ ζάχαρη 2 κ,γλ αλάτι[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.gr400 γρ. χωριάτικο ψωμί 4 σκελίδες σκόρδο 4 κουταλιές ελαιόλαδο 140 γρ. γραβιέρα τριμμένη 3 ποτήρια χλιαρό νερό αλάτι Κόβετε το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες και[...]
Πηγή: ucook.gr/cookαπό την κ. Κατερινιώ Κακαβά Απ ότι ξέρω και έχω διαβάσει, για να έχουμε ωραίο και εύγευστο ψωμάκι, δίνουμε σημασία στην ποιότητα του αλευριού, που παίζει πολύ[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΤόσο λίγα, τόσο πολλά! Έχετε δοκιμάσει φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι με καλό ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγγουρόλαδο ή αγουρέλαιο όπως το λένε πιο επίσημα) , χοντρό[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣταρένιο, σικάλεως, πολύσπορο, χωριάτικο ή με προζύμι; Σε κάθε του εκδοχή το ψωμί είναι η υπ'αριθμόν ένα προμήθεια για κάθε σπίτι, η πρώτη αγορά της μέρας[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπέκτησα αρτοπαρασκευαστή εδώ και 4-5 χρόνια. Λάθος. Πάνε ήδη 7 περίπου χρόνια. Νόμιζα πως ήταν λιγότερο! Ήταν ένας φτηνός αρτοπαρασκευαστής από τη γνωστή[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜιαν αδυναμία στις ζύμες ψωμιού την έχω από παιδί. Άλλη τόση αδυναμία έχω και στο ίδιο το ψωμί. Και πααααάρα πολλοί από εμάς νομίζω!! Το ψωμί στο σπίτι μας το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο ψωμί είναι για μένα μια υπόθεση καθημερινή.1,5 δύο χρόνια τώρα δεν αγοράζω ψωμί.Πως είναι δυνατόν την Καθαρά Δευτέρα να αγοράσω λαγάνα.Την φτιάχνω μόνη μου[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.gr500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 375 γρ. Φυτικές ίνες (δημητριακά) 24 γρ. Μαγιά σε σκόνη 200 γρ. Ελαιόλαδο 1 κ.γ αλάτι Χλιαρό νερό τόσο όσο να σκεπάσει τις[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΕύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα, τραγανό απ’ έξω και αφράτο από μέσα Υλικά : 3 κούπες αλεύρι μπλέ 1 κούπα αλεύρι χωριάτικο (εγώ προτιμώ το ζυμωτό, μύλοι Αγ.[...]
Πηγή: greekmasa.gr