Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 48 συνταγές
Υλικά 1 kg αλευρι για ολες τις χρησεις 1 κυβακι η μια συσκευασια ξηρης μαγιας νερο λιγο αλατι 1 βαζο πιπεριες φλωρινης (ψημενες-ξυδι) 20 gr ελαιολαδο[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά Υλικά για 1 κιλό ψωμί (2 φόρμες) 100 γρ. γάλα χλιαρό 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4-5 κουταλιές της σούπας[...]
Πηγή: icookgreek.comΨΩΜΙ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ Υπέροχο αφράτο ψωμάκι με κιτρινη κολοκύθα, φτιαγμένο με το μοναδικό φυσικό προζύμι . Ακόμη ενα μικρό μυστικό επιτυχίας, η[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΌποιος δοκιμάσει ψωμί ψημένο, ειδικά αν είναι στα κάρβουνα, με λάδι, αλάτι και ρίγανη, δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσει ποτέ. Τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grαπό την κ. Κατερινιώ Κακαβά Απ ότι ξέρω και έχω διαβάσει, για να έχουμε ωραίο και εύγευστο ψωμάκι, δίνουμε σημασία στην ποιότητα του αλευριού, που παίζει πολύ[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΨωμί αφράτο χωρίς ζύμωμα Τατιάνα Η ομορφιά του και το μεγαλείο της γεύσης του με κάνουν να το αναρτήσω αν και η συνταγή λίγο πολύ είναι ίδια με άλλες που έχω[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΠλέον πολύς κόσμος καταφεύγει στο να ζυμώνει μόνος του ψωμί καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για καθημερινά έξοδα στους φούρνους. Γιατί οχι; Είναι μια πολύ καλή[...]
Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.grΤο να φτιάχνω ψωμί είναι ίσως η πιο μαγική πράξη “μαγειρικής” που συμβαίνει στην κουζίνα μου. Το έχω περιγράψει αρκετές φορές στο παρελθόν και αυτή[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΔεν είναι ένα αλμυρό κέικ, μην το «αντιμετωπίσετε» ως τέτοιο, είναι ψωμί …… ψωμάκι!! Ένα υπέροχο ψωμάκι, που θα συνοδεύσει τα λαδερά και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr250 γρ. αλεύρι 175 γρ. νερό 5 γρ. μαγιά 5 γρ. αλάτι 5 γρ. ζάχαρη 10 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. ελιές Καλαμών Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤόσο λίγα, τόσο πολλά! Έχετε δοκιμάσει φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι με καλό ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγγουρόλαδο ή αγουρέλαιο όπως το λένε πιο επίσημα) , χοντρό[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔεν μπορώ να θυμηθώ πόσες είναι οι φορές που είχα ακούσει σε συζητήσεις το πόσο εύκολο είναι να κάνεις ψωμί στο σπίτι και πόσες επίσης είναι οι φορές που είχα[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτές οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας βοηθούν πολύ να εκφράσεις τα κυκλοθυμικά στοιχεία του χαρακτήρα σου. Τη μια κρυώνεις, την άλλη ζεσταίνεσαι, πότε[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο μοσχομυριστό ψωμάκι της Κυριακής και της σχόλης, με ελιές ρίγανη και ελαιόλαδο. Για να μοσχομυρίσει το σπίτι φρεσκοψημένο ψωμί. Photo: azestybite.com Υλικά[...]
Πηγή: bostanistas.gr3 ώριμες ντομάτες ½ πράσινη πιπεριά ½ κόκκινη πιπεριά 1 κρεμμύδι Ζάχαρη Αλάτι Πιπέρι Chilli Ρίγανη ή βασιλικός Εκτέλεση Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε το[...]
Πηγή: sidagi.grΥλικά: Για 2-4 άτομα 1 ψωμί λευκό κομμένο σε φέτες ή μια μεγάλη μπαγκέτα 4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός 5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες 200 ml[...]
Πηγή: sidagi.gr400 γρ. χωριάτικο ψωμί 4 σκελίδες σκόρδο 4 κουταλιές ελαιόλαδο 140 γρ. γραβιέρα τριμμένη 3 ποτήρια χλιαρό νερό αλάτι Κόβετε το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες και[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΨΩΜΙ ΜΕ ΡΙΚΟΤΤΑ Ενα νόστιμο ψωμάκι, που συγγενεύει πολύ με το αλμυρό πλάμ κεϊκ. Η ρικόττα εκτός απο γεύση προσθέτει και υγρασία στην ζύμη, ενώ το μίγμα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr