Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 43 συνταγές
Για να δω ποιος ξέρει τα τουτουμάκια! Σίγουρα όλοι όσοι είμαστε από την Πάτρα και τα πέριξ! Εδώ στο νησί δεν τα ξέρουν σαν τουτουμάκια. Μικρό χυλοπιτάκι σου[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣεπτέμβρης : Ο ιδανικός μήνας για να φτιάξουμε ένα φαγητό με σταφύλια, αφού είναι η εποχή τους. Ας το φτιάξουμε για 4 άτομα. Κοτόπουλο με σταφύλια Τι θέλουμε:[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα αγαπημένο φαγητό που φάγαμε στην Αμερική και που γίνεται στα γρήγορα ήταν αυτό. Όταν μου το πρωτοείπε η φίλη μου, δεν έπιασα τη μεσαία λέξη: -Τι θα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα έδεσμα που περιμένω πως και πώς να φάω τα Χριστούγεννα είναι η γέμιση της γαλοπούλας. Δε μου αρέσει να έχει μέσα συκωτάκια και τέτοια που πικρίζουν λιγάκι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠετιμέζι φτιάξαμε. Και τώρα, τι θα το κάνουμε τόσο που έχουμε; Άλλες χρονιές δεν έβρισκα πετιμέζι, φέτος δεν ξέρω τι να το κάνω (ξέρω, αλλά λέμε...) Σκέφτομαι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠέρυσι είχα γράψει μια συνταγή για γέμιση γαλοπούλας με κιμά . Επειδή σε μερικούς δεν αρέσει ο κιμάς μέσα στη γέμιση, φέτος δοκίμασα να φτιάξω γέμιση χωρίς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜετά από τόσο χορταστικά γεύματα και δείπνα, μετά από τόσα γλυκά και παρασπονδίες, φτάνει μια μέρα που λες: ΤΕΛΟΣ. Έλεος! Δεν πάει άλλο! Θα σκάσω! Πάνω εκεί[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα light μεζεδάκι σας έχω σήμερα. Πιπεριές γεμιστές με τυρί και γαλοπούλα. Οι πιπεριές ψήνονται, έτσι δεν παίρνετε θερμίδες από το τηγάνισμα. Το τυρί, μπορει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚοτόπουλο ... Χαβάης!!! Βαρεθήκατε τις συνηθισμένες συνταγές; Ώρα να μάθουμε πώς θα φτιάξουμε κοτόπουλο Χαβάης! Δεν είναι ένα συνηθισμένο κοτόπουλο. Σας[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο φαγητό που έκανα το Δεκαπενταύγουστο. Δεν έχω παράπονο όμως! Έχω επαιδεύσει μικρούς και μεγάλους, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους να δοκιμάζουν νέες γεύσεις![...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο φινόκιο μέχρι πέρυσι δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ. Το έβλεπα στη Μαρία που το χρησιμοποιούσε συχνά και ζούλεψα :-) Δεν μπορεί! Σκέφτηκα. Αν είναι όπως[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτη Ζάκυνθο, όταν λένε στιφάδο, εννοούν κρέας (κουνέλι, μοσχάρι) με σάλτσα ντομάτα, χωρίς μικρά κρεμμύδια. Στην Πάτρα, από όπου κατάγομαι, όταν λέγαμε στιφάδο,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά; Σε λίγους μάλλον! Εμένα, όπως σας έχω πει, μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά όχι απαραίτητα με κιμά. Αντιθέτως, μου αρέσουν πολύ με[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ καλή μου η Νουνού, εδώ και καιρό, μου έστειλε ένα βάζο πάστα πράσινου κάρυ. Καυτερό, όσο δεν λέγεται! Περίμενα την κατάλληλη στιγμή να το χρησιμοποιήσω (πχ[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌταν βαριέσαι να φτιάχνεις τα ίδια και τα ίδια, σκέφτεσαι ιδέες που θα είναι αρεστές σε όλους. Έτσι, τις προάλλες σκεφτόμουνα, πώς θα μπορούσα να φτιάξω τα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε χρόνο, στη διάρκεια των γιορτών που όλο και λίγο περισσότερο χρόνο έχω (λέμε τώρα), δοκιμάζω συνταγές από άλλα μπλογκ φίλων ή από το εξωτερικό. Συνήθως[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΧωρίς πολλές κουβέντες, αγαπημένο του γιου! Οπότε η μάνα, έσπευσα να του το κάνω! Καλή εβδομάδα σε όλους! Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια χοντρά Υλικά 1[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑν κοιτάξει κάποιος πόσες συνταγές έχω στο μπλογκ με κόκκινο κρέας και πόσες με άσπρο (και ειδικά με κοτόπουλο), θα καταλάβει ότι προτιμώ το άσπρο. Το κόκκινο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑυτό το ποστ περιμένει καιρόοοοοοοοοο για να ανεβεί! Περίμενα να είναι μια γιορτινή περίοδος, γιατί δεν φτιάχνεις πάπια και κάθε μέρα! Τώρα κατά πόσο αρέσει το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΕδώ και χρόνια κυνηγάω να βρω κιμά κοτόπουλου. Στο νησί όμως, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις κάποια υλικά. Για κάποιο λόγο, τα σούπερ μάρκετ δεν κόβουν κιμά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτα πλαίσια ανακύκλωσης φαγητών και στηρίζοντας την άποψη ότι πρέπει να αξιοποιούμε τα πάντα στην κουζίνα, έφτιαξα αυτή την ελαφριά σαλάτα. Το στήθος[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΩραίααα! Αφού κάναμε μια μικρή αποτοξίνωση από το φαγητό μετά τις γιορτές, επανέρχομαι με μια ιδιαίτερη συνταγή. Έχετε δοκιμάσει να βάλετε μανταρίνι στο ψητό;[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑς φτιάξουμε σήμερα κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα! Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με καρότα και μανιτάρια Υλικά 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου 4 καρότα κομμένα σε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτα πλαίσια του "μαγειρεύω για δύο" είχα φυλάξει ένα στήθος κοτόπουλου φιλέτο για να το κάνω μία από τις προσεχείς μέρες. Ξεκίνησα το φαγητό πως θα το κάνω[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ φίλη μου η Μ. φτιάχνει πολύ ωραίες πίτες. Πρόσφατα έφτιαξε κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο. Μου έστειλε τη συνταγή και φωτό και σας την παρουσιάζω. Κοτόπιτα με[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜία από τις προηγούμενες μέρες, μαγείρεψε το κοριτσάκι μου. Κι όταν το κοριτσάκι μου θέλει να μαγειρέψει, είναι το καλύτερό μου :-p Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα κρεατικά που ψήνονται μέσα σε λαδόκολλα γίνονται πολύ νόστιμα. Αν αργοψήνονται, ακόμα καλύτερα. Η λαδόκολλα βοηθάει να κρατήσει το φαγητό τους χυμούς του με[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΓια το κοτόπουλο τα έχουμε ξαναπεί. Είναι ένα φαγητό που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Το κατά πόσο είναι κοτόπουλο βέβαια αυτό που γίνεται γρήγορα, είναι μια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα κράνμπερις είναι γνωστά πια για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και όλα τα καλά που προσφέρουν. Τα βάζω σε σαλάτες, σε κέικ, σε μπισκότα, αλλά αυτή τη[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr