Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 31 συνταγές
Το κοτόπουλο Chasseur (προφέρεται σασέρ, αλλά με πυκνό – μακρύ ΣΣΣΣA και βαθύ Ε, με το χειλάκι στρογγυλό, τύπου duckface), ή αλλιώς το κοτόπουλο του κυνηγού,[...]
Πηγή: caruso.grΤο πατέ για μένα δεν είναι μόνο ένα απλό γαστρονομικό αριστούργημα αλλά κουβαλά και έντονες, τρυφερές μνήμες, γιατί ήταν στη καθημερινότητά μου σαν παιδί. Η[...]
Πηγή: caruso.grΤο κοτόπουλο πικάτα είναι μια πολύ γνωστή συνταγή σε όσους έχουν σχέση με Αμερική. Η συνταγή αναπτύχθηκε απ’ την Ιταλο-αμερικάνικη κοινότητα μέσα στα χρόνια,[...]
Πηγή: caruso.grΗ γαλοπούλα των Χριστουγέννων που μας κάθισε ως έθιμο μέσα από τις Χολιγουντιανές παραγωγές, στη πραγματικότητα είναι εντελώς Αμερικανιά. Άλλωστε οι[...]
Πηγή: caruso.grΤο κοτόπουλο Paprikash (προφέρεται Πάπρικας αλλά με χοντρό Σ, “μακεδονίτικο” στο τέλος, κάνοντας τα χειλάκια duckface, ένα πράγμα) είναι μαζί με το Goulash[...]
Πηγή: caruso.grΚόκορας κρασάτος ή κόκορας κοκκινιστός ή κόκορας με σάλτσα ντομάτας στο τραπέζι, το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται χοντρό μακαρόνι και μεγάλη παρέα ή[...]
Πηγή: caruso.grΤο κοτόπουλο Φραντσέζε (Francese) μου προέκυψε ψάχνοντας συνταγές στο New York Times Food που είμαι συνδρομητής και ομολογώ ότι με το που είδα την φωτογραφία,[...]
Πηγή: caruso.grΟι Κοτολέτες αλά Μιλανέζε (Cotoletta alla Milanese) μαζί με το αντίστοιχο ριζότο Μιλανέζε, είναι οι δύο εμβληματικές συνταγές της Λομβαρδίας, με ιστορία σχεδόν[...]
Πηγή: caruso.grΤο κοτόπουλο με μπάμιες είναι μια παραδοσιακή συνταγή όπου ο γευστικός συνδυασμός είναι πραγματικά μεγαλοφυής. Όμως ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος του[...]
Πηγή: caruso.gr‘On the first day of Christmas my true love gave to me, a partridge in a pear tree.’ «Την πρώτη μέρα των Χριστουγέννων η πραγματική μου αγάπη, μού χάρισε μια[...]
Πηγή: caruso.grΗ συνταγή για coronation chicken (κοτόπουλο της βασιλικής στέψης με σάλτσα κάρυ) ήταν το δεύτερο μεγάλο καλοκαιρινό σουξέ μου μετά το σπιτικό frozen yogurt και[...]
Πηγή: caruso.grΗ γαλοπούλα είναι ο πρωταγωνιστής στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, παραδοσιακά στις δυτικές κοινωνίες. Το γεγονός βέβαια ότι επιλέγουμε τη γαλοπούλα ως γεύμα[...]
Πηγή: caruso.grΤο κοτόπουλο Μιλανέζα παραπέμπει κατευθείαν σε μνήμες από την αστική Αθήνα των παιδικών μας χρόνων, για όσους είμαστε σήμερα άνω των 45 ετών. Κυριακή μεσημέρι,[...]
Πηγή: caruso.grΟι ζωμοί κρύβουν το μυστικό της γευστικής πληρότητας στα περισσότερα μαγειρευτά πιάτα και σάλτσες, αποτελώντας τη βάση όλης της Γαλλικής σχολής μαγειρικής. Με[...]
Πηγή: caruso.grΗ κλασική Γαλλική συνταγή για κοτόπουλο με εστραγκόν (poulet a l’ estragon), διάβασα πρόσφατα σε έγκυρο έντυπο της αλλοδαπής ότι θεωρείται ως η καλύτερη[...]
Πηγή: caruso.grΤρυφερό, ζουμερό κοτόπουλο με μια σάλτσα από πορτοκάλι, μέλι και Metaxa που συνοδεύεται από τραγανούς κύβους πατάτας. Είναι η τελευταία εκδοχή της πρώτης[...]
Πηγή: caruso.grΤα Λαζάνια Μπολονέζ είναι μια απ’ τις πιο λιχουδιαστές συνταγές της Ιταλικής κουζίνας, ορίζοντας την αίσθηση θαλπωρής και νοστιμιάς του σπιτικού φαγητού, του[...]
Πηγή: caruso.grΗ συνταγή για ψητό κοτόπουλο στο γκρίλ με μέλι και καπνιστή πάπρικα, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έμπνευσης και αποτελεί επιχείρηση συνδυασμού της καπνιστής[...]
Πηγή: caruso.grΤο κοτόπουλο με αρακά παραπέμπει σε μια συνταγή μέσα απ’ τα βιβλία της Χρύσας Παραδείση ή του Τσελεμεντέ, συνταγή της κλασικής αστικής κουζίνας, πιάτο για[...]
Πηγή: caruso.grΤο κοτόπουλο κοκκινιστό γιουβέτσι, είναι το πιο γρήγορο γιουβέτσι που μπορεί να μαγειρέψει κανείς σε σχέση με μοσχάρι, αρνί, χοιρινό ή κεφτέδες που θέλουν[...]
Πηγή: caruso.grΗ πάπια σε “τούρτα” από φύλλο σφολιάτας με φουαγκρά, τρούφες και σάλτσα Perigueux, είναι κλασική συνταγή της υψηλής γαλλικής γαστρονομίας. Μια απόλυτη[...]
Πηγή: caruso.grΤο μεταξομελοπορτοκαλένιο κοτόπουλο είναι η signature συνταγή μου εδώ και 20 χρόνια περίπου. Είναι το πιάτο που έχουν δοκιμάσει και ζητήσει τη συνταγή όλοι οι[...]
Πηγή: caruso.grΑπό παιδί έτυχε να έχω μια σχέση λατρείας με την Γαλλία, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια η Βουργουνδία (Bourgogne) ειδικώς,εξασκεί πάνω μου ξεχωριστή γοητεία,[...]
Πηγή: caruso.grΗ κοτόσουπα αυγολέμονο είναι τοποθετημένη στο μυαλό των περισσότερων ως ένα χειμωνιάτικο φαγητό θαλπωρής που μας κάνει καλό, ειδικά όταν είμαστε άρρωστοι.[...]
Πηγή: caruso.grΗ απλή, κλασική γεύση του ψητού κοτόπουλου με λεμόνι είναι απ’ τις πιο δημοφιλείς συνταγές καθημερινότητας σε κάθε Ελληνικό σπίτι, είτε στο φούρνο, είτε στα[...]
Πηγή: caruso.grΗ Λυών είναι η πρωτεύουσα της Γαλλικής γαστρονομίας και μια εμβληματική συνταγή της περιοχής, είναι το ξιδάτο κοτόπουλο που σας παρουσιάζω. Πρωτοδιάβασα για[...]
Πηγή: caruso.gr