Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 57 συνταγές
Σας αναδημοσιεύω ένα άρθρο από το περιοδικό οινοχόος της Καθημερινής, σχετικά με τους συνδυασμούς των θαλασσινών με τα υπέροχα κρασιά μας. Το άρθρο το[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΥλικά σφυρίδα φιλέτο ή ροφός: 800 γρ. (4 κομμάτια από 200 γρ. η μερίδα) κρεμμύδι: 1 ξερό ψιλοκομμένο βασιλομανίταρα αποξηραμένα: 500 γρ. (ή 1 κιλό φρέσκα)[...]
Πηγή: icookgreek.comΣήμερα ανοίγοντας τα παράθυρα είδαμε πως το φθινόπωρο μας επισκέφθηκε επιτέλους. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα φαγητό λίγο πιο χειμωνιάτικο που μπορεί να[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΑυτή η συνταγή ήταν έμπνευση της στιγμής! Χρόνος για μαγείρεμα δεν υπήρχε, πείνα μεγάλη υπήρχε επίσης, επομένως το πιο εύκολο ήταν να αξιοποιήσουμε ό,τι υπήρχε[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΚαλαμάρια φρέσκα, με περίμεναν μέρες πολλές... καθώς τα τρεχάματα δεν σταματούσαν. Όμως κάπως ήρθε πια και πάλι η ισορροπία, γύρω μου και εντός μου, οπότε είπα[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά σφυρίδα φιλέτο ή ροφός: 800 γρ. (4 κομμάτια από 200 γρ. η μερίδα) κρεμμύδι: 1 ξερό ψιλοκομμένο βασιλομανίταρα αποξηραμένα: 500 γρ. (ή 1 κιλό φρέσκα)[...]
Πηγή: icookgreek.com3 μέτρια καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο[...]
Πηγή: gastronomos.grΟ κλασικός τραχανάς σούπα, αντί για τα ψητά ψωμάκια ή το τυρί, αρτύζεται με χταπόδι σε μικροσκοπικά σουτζουκάκια: μια οικεία, αλλά όχι αναμενόμενη γεύση.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο αποψινό πιάτο είναι μία δική μας πρωτότυπη δημιουργία για την οποία είμαστε πραγματικά υπερήφανοι! Συνδυάζοντας τη φαντασία μας με διάφορα στοιχεία που[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΥλικά για 6 άτομα 2 ζωντανοί αστακοί (750 γρ. ο καθένας) 10 λίτρα βραστό νερό Αλάτι 20 ml νερό 4 κοφτές κ.σ. ζάχαρη από κοκκοφοίνικα 50 ml χυμός tamarind 30[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΜπήκε και η Σαρακοστή, λοιπόν, και το ρίξαμε στα θαλασσινά! Γαρίδες εν προκειμένω αυτή τη βδομάδα σε δύο εκδοχές. Σήμερα η πρώτη: ριζότο! Και τι ριζότο! Ένα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΈνας μεζές καταπληκτικός, για κρασάκι ή ουζάκι και καλή παρέα. Κοκκινιστό ή άσπρο, είναι εξίσου καταπληκτικό, εύκολο και γρήγορο. Νηστίσιμο ή με φέτα,[...]
Πηγή: koyzinopagida.blogspot.gr250 gr γαρίδες καθαρισμένες 1 κούπα του καφέ βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι 1 μεγάλο κολοκύθι 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό 3/4 cup ούζο 1 αστεροειδή γλυκάνισο 2 κ.σ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜια νόστμη παραλλαγή στο πανάρισμα. Τι χρειαζόμαστε: 4 φιλέτα γλώσσας αλάτι, πιπέρι και γλυκάνισμο κοπανισμένο Για το πανάρισμα: 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη και 2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕύκολη και πεντανόστιμη συνταγή! Τη φτιάχνω και με κατεψυγμένες γαρίδες και κατεψυγμένα μανιτάρια baby πλευρώτους και είναι το ίδιο πεντανόστιμη! Τι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟι γαρίδες σαγανάκι είναι κλασικός ελληνικός μεζές απ’ τους καλύτερους μάλιστα, καθώς χρησιμοποιεί το εθνικό μας τυρί, τη φέτα σε συνδυασμό με ντομάτα, για να[...]
Πηγή: caruso.grΙδού πώς ένας παραδοσιακός αγαπημένος μεζές του ούζου φλερτάρει ακόμη περισσότερο μαζί του, χάρη στο καυτερό κουρκούτι που τον ντύνει. Υλικά ½ κιλό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟ γαύρος είναι το αγαπημένο μου ψάρι.Μου αρέσουν όλες οι εκδοχές μαγειρέματος του.Αυτό όμως που με ξετρελαίνει είναι όταν "τσιτσιρίζεται" μέσα στο τηγάνι.Η[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΥΛΙΚΑ Για τον τόνο 800 γρ. φιλέτο τόνου 10 λεμόνια 100 γρ. μαυροσούσαμο Αλάτι χοντρό Πιπέρι Για τη μαρμελάδα 4 μελιτζάνες 6 αστεροειδείς γλυκάνισους 100 γρ.[...]
Πηγή: megatv.com/cook