Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 24 συνταγές
Οι πένες με καπνιστό σολομό και βότκα, οι penne alla vodka δηλαδή, ήταν ένα από τα μεγάλα μαγειρικά χιτ της δεκαετίας του 1970 στην Ιταλία, που γρήγορα έκανε[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρακάτω παραθέτω ένα πίνακα με τις ονομασίες των ψαριών στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Λατινικά (επιστημονική ονομασία). Ελπίζω να σας φανεί[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΣας αναδημοσιεύω ένα άρθρο από το περιοδικό οινοχόος της Καθημερινής, σχετικά με τους συνδυασμούς των θαλασσινών με τα υπέροχα κρασιά μας. Το άρθρο το[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΙταλική συνταγή στην οποία οι Ιταλοί χρησιμοποιούν συνήθως σαν ψάρι, το καλκάνι. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια όπως λαβράκι, τσιπούρα,[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αγαπήσαμε πολύ τις παρασκευές με βάση ωμό ψάρι όπως ταρτάρ, σεβίτσε, καρπάτσιο, σασίμι και σούσι. Όλες αυτές οι γαστρονομικές[...]
Πηγή: caruso.grΌπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο της σειράς, αυτά τα άρθρα γράφονται για να υπάρχει σημείο αναφοράς με γραπτό κείμενο για κάθε νέο επεισόδιο της[...]
Πηγή: caruso.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΤι είναι ο κάβουρας τι είν’ το ζουμί του, θα έλεγε ο παππούς μου ο Βονόρτας αν έβλεπε αυτό το γαυράκι που πήραμε τις προάλλες από τον ψαρά στο Αίγιο.[...]
Πηγή: bostanistas.grΤι είναι απεριτίφ; 'Η απεριτίβο στα ιταλικά; Ενα ποτό που ανοίγει την όρεξη όπως υπονοεί και η λέξη, η οποία προέρχεται από το λατινικό ρήμα aperire που[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ σαλτσούλα που σας περιγράφω όπως θα καταλάβετε σηκώνει πολλή ουζο-τσιπουρο-ποσία. αλλά μην το πείτε στο Ελενάκι μας γιατί θα έρθει νωρίς –νωρίς με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο βασικό ερώτημα είναι «τι αξιόπιστο μπορεί να ξέρει ένας Καρδιτσιώτης για τα χταπόδια;». Η απάντηση: ό,τι έμαθα για τα χταπόδια προέρχεται από[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο βασικό ερώτημα είναι «τι αξιόπιστο μπορεί να ξέρει ένας Καρδιτσιώτης για τα χταπόδια;». Η απάντηση: ό,τι έμαθα για τα χταπόδια προέρχεται από[...]
Πηγή: bostanistas.grΜ' αρέσει στα ταξίδια μου να προσπαθώ να μαντέψω τα υλικά και τις τεχνικές που κρύβονται στις καινούριες γεύσεις. Και ενθουσιάζομαι όταν στην άλλη άκρη[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά τσιπούρες: 4, περίπου 350 γρ. η κάθε μία Για τη μαρινάτα πορτοκάλια: 2, o χυμός γκρέιπ φρουτ: 1, ο χυμός μήλο: 1, ο χυμός τζίντζερ: 1 κουταλιά του[...]
Πηγή: icookgreek.comΓια 2-4 άτομα 1 λίτρο ανθρακούχο νερό 700ml ζεστό νερό περίπου στους 70 βαθμούς 2-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη 3-4 φακελάκια από πράσινο τσάι 150 ml τσίπουρο 1[...]
Πηγή: sidagi.grμια απλη ιδεα για το τι θα μαγειρεψετε ..η εκτελεση ειναι απλη ,πλενουμε καλα το κουνουπιδι αφου το χωρισουμε σε μπουκετακια, και το βραζουμε ,καθαριζουμε κ[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΑπό τα άδυτα της κουζίνας της Νέλλης, όπου οδηγήθηκε η παντεσπανική μας περιέργεια σε φάση γευστικής έξαψης, πήραμε –αφού ζητήσαμε και μας έδωσε μετά από[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά: 2 μέτριου μεγέθους ψάρια (Περίπου 800 γρ.) Αλάτι, πιπέρι 4 κουτ. ελαιόλαδο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 4 κουτ. τσάιβς (σχοινόπρασο)[...]
Πηγή: greekcook.grΑυτό το υπέροχο τραχανότο με θαλασσινά όπου θα έχει μύδια και γαρίδες πραγματικά θα σας ξετρελάνει όπως το έκανε και σε εμάς. Σαν συνταγή του τραχανά είναι[...]
Πηγή: greek-visions.com/category/συνταγές