μελιτζανακι τουρσι βεφα | μαρμελαδα συκο βεφα αλεξιαδου | κολοκυθοπιτα αλμυρη αργυρω | χοιρινη τηγανια δρισκας | κριθαρακι συνταγη απλη | φιλετάκια μοσχαρίσια | καλαμαρακια κοκκινιστα στο φουρνο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ψαρικα χωρις λικερ μετσοβονε

Βρέθηκαν 17 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Ριζότο θαλασσινών σε ζωμό ψαριού με γαρίδες

Απλά Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!!!! Δεν μπορούσα με τίποτα να φανταστώ ότι ένα ρυζότο θα μπορούσε να είναι τόσο νόστιμο!!! Ένιωθες ότι είχες βουτήξει μέσα στη[...]

Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr
Αρωματικό πιλάφι με ρεβίθια και φιλέτο ψαριού |[...]

300 γραμμ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.γλ. σπόρους κύμινου 1/2 κ.γλ. σιναπόσπορο (σπόρου μουστάρδας κατά[...]

Πηγή: argiro.gr

Τοπικές συνταγές για το μαγείρεμα ψαριών

Στους Έλληνες, τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της θάλασσας τους αρέσουν καλοψημένα. Είτε πρόκειται για χταπόδι, λυθρίνι, σπάρο, λαυράκι, ή μπαρμπούνι-από τα[...]

Πηγή: psarotopos.blogspot.gr
Ονομασίες ψαριών

Παρακάτω παραθέτω ένα πίνακα με τις ονομασίες των ψαριών στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Λατινικά (επιστημονική ονομασία). Ελπίζω να σας φανεί[...]

Πηγή: psarotopos.blogspot.gr
Αρωματικό πιλάφι με ρεβίθια και φιλέτο ψαριού

300 γραμμ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.γλ. σπόρους κύμινου 1/2 κ.γλ. σιναπόσπορο (σπόρου μουστάρδας,[...]

Πηγή: argiro.gr
Η διάσημη Ιταλική συνταγή για ψάρι στο τρελό[...]

Το ψάρι με την Ιταλική συνταγή acqua pazza (άκουα πάτσα) που σημαίνει “τρελό νερό”, είναι απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες συνταγές με “ποσάρισμα”. Ποσάρισμα είναι η[...]

Πηγή: caruso.gr
Τα Μυστικά του Ψαριού - Επεισόδιο 2 (video) |[...]

Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο της σειράς, αυτά τα άρθρα γράφονται για να υπάρχει σημείο αναφοράς με γραπτό κείμενο για κάθε νέο επεισόδιο της[...]

Πηγή: caruso.gr
Ψάρι σχάρας στο φούρνο   

Υλικά (για 4 άτοµα) 1 µεγάλο ψάρι (φαγκρί ή συναγρίδα ή τσιπούρα ή λαβράκι), 1 1/4 περίπου, 1 λεµόνι ο χυµός + 4 κουταλιές χυµός επιπλέον για το σερβίρισµα, 2[...]

Πηγή: xrysessyntages.com
ψάρι ψημένο σε κρούστα αλατιού | Caruso.gr

Το ψάρι ψημένο μέσα σε αλάτι είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακή και απλή συνταγή. Εντυπωσιακή, γιατί η τελετουργία του σπασίματος του κελύφους του αλατιού στο[...]

Πηγή: caruso.gr
Τσιπούρες ή λαβράκια στο φούρνο

Καλό θα είναι να καταναλώνονται τα ψάρια πιο συχνά ψητά ή βραστά και όχι τηγανιτά, αφού το τηγάνισμα καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος των ω-3 λιπαρών οξέων που[...]

Πηγή: greekmasa.gr
Ψάρια Τσιλαδιά

Υλικά 1 ½ κιλό ψάρια καθαρισμένα (γόπες ή κολιούς ή μαρίδες ή μικρά λαβράκια) 1 κούπα ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο[...]

Πηγή: megatv.com/cook
Αιγιώτικος γαύρος γεμιστός

Τι είναι ο κάβουρας τι είν’ το ζουμί του, θα έλεγε ο παππούς μου ο Βονόρτας αν έβλεπε αυτό το γαυράκι που πήραμε τις προάλλες από τον ψαρά στο Αίγιο.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ψάρι: τα βασικά και πολύτιμα

Ο Αρχέστρατος, ο συγγραφέας του 4ου αιώνα π.Χ., που πρώτος ασχολήθηκε με τα γαστρονομικά, συμβούλευε να μαγειρεύουμε τα ψάρια με απλό τρόπο, νοστιμίζοντάς τα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
ΨΑΡΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

Υλικά (2-4 μερίδες) : 2 φιλέτα από ψαρί μπακαλιάρο ή πέρκα ή φαγκρί ή λαβράκι 1 κομμάτι τζίντζερ 3 εκατοστά περίπου τριμμένο στον τριφτή 2 κρεμμυδάκια πράσινα[...]

Πηγή: yumyum.gr
Σαλάτα με ψάρι αθηναϊκή

Τη "σαλάτα" αυτή η γιαγιά την έφτιαχνε όταν είχε τραπέζι. Είναι όμως ιδανική και για να μην πηγαίνει χαμένο το ψάρι που περίσσεψε από την ψαρόσουπα![...]

Πηγή: cookpad.com/gr
ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΣΟΤΕ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Σήμερα είναι μια από εκείνες τις φορές που η συνταγή μας έχει ένα μικρό βαθμό δυσκολίας. Κι αυτό γιατί έχει αρκετά βήματα στην παρασκευή της, αλλά απαιτεί και[...]

Πηγή: shogunkitchen.blogspot.gr
Ψάρι βραστό μαγιονέζα

Ψάρι βραστό μαγιονέζα   Χρόνος: 4-5 λεπτά Υλικά 1-1½ κιλό ψάρι μεγάλο (σφυρίδα, συναγρίδα, λαβράκι κλπ.) 3 φλυτζάνια νερό 1 ποτήρι του κρασιού κρασί χυμό[...]

Πηγή: greekouzina.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy