Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 59 συνταγές
Το σκουμπρί είναι ψάρι εξαιρετικό. Είναι νόστιμο, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και είναι ακόμη σχετικά φτηνό. Κάθε φορά που τα βρίσκω στον ψαρά, τα τιμώ.[...]
Πηγή: bostanistas.grΤι είναι απεριτίφ; 'Η απεριτίβο στα ιταλικά; Ενα ποτό που ανοίγει την όρεξη όπως υπονοεί και η λέξη, η οποία προέρχεται από το λατινικό ρήμα aperire που[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ Αντρέας και ο Γρηγόρης συνεργάζονται εδώ και πολύ καιρό. Στην αρχή ο ένας ήταν διευθυντής και ο άλλος executive chef μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας στο Βόλο[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι συνδυασμοί νομίζω πως είναι ή θα έπρεπε να γίνουν το must των ημερών. Σε αυτή τη συνταγή που προέκυψε από ανάγκη ο συνδυασμός αφορά τα καλαμαράκια –[...]
Πηγή: bostanistas.grΣήμερα θυμήθηκα τη γιαγιά μου, από την πλευρά της μητέρας μου, τη Φωτεινή, από την Αγία Ελεούσα, το γένος Αγγέλου. Η γιαγιά μου, λοιπόν, είχε έναν δικό της[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο λόγια είναι λίγα για τη συνταγή της εβδομάδας, όπως και τα υλικά της, επειδή απλώς μιλάνε από μόνα τους! Μικρά καλαμαράκια φρέσκα από τη Γαύδο, αγουρόλαδο[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχουμε συνηθίσει να τρώμε τον μπακαλιάρο κυρίως του Ευαγγελισμού, επίσης έχουμε συνηθίσει να τον τρώμε κυρίως τηγανητό. Ας ανοιχτούμε λίγο και στα ως προς τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΔυο μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή, τα θαλασσινά ετοιμάζονται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι μας. Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε τις αβρωνιές είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι γνωρίζεστε. Αν όχι, να σας συστήσω (με τον δικό μου τρόπο)! Πολλοί τις παρομοιάζουν με άγρια σπαράγγια[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο σπανάκι ταιριάζει ωραία με τις σουπιές αλλά δεν είναι το μόνο. Ένα πολύ απλό και νόστιμο φαγητό γίνεται από τον συνδυασμό τους με πράσα και σελινόριζα.[...]
Πηγή: bostanistas.grΤώρα με το κρύο η σκέψη πάει σε μαγειρευτά, χορταστικά πιάτα, με μπόλικους υδατάνθρακες… Όταν αποζητάμε κάτι τέτοιο συνήθως δεν σκεφτόμαστε ψαρικά. Ε,[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίκοσι λεπτά αρκούν για να γευτείτε ένα πιάτο αξιώσεων, ιδεώδες για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη αλλά και όσους μένουν πιστοί στις αρχές της[...]
Πηγή: bostanistas.grΜου μοιάζει ιδανικό φαγητό για καλοκαιρινά μεσημέρια σε εξοχικά δίπλα στη θάλασσα. Για εκείνη τη στιγμή που μαζεύεσαι, καθώς ο ήλιος γίνεται ανυπόφορος, και[...]
Πηγή: bostanistas.grΠόσο εύκολα αντιστρέφεται, κι εν τέλει διαψεύδεται, η γνωστή κυνική παροιμία. Χρειάζεται βέβαια εδώ και η βοήθεια του κακότροπου ψαρά, που υπακούει στη[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν είναι τυχαίο, τελικά, που τα καλύτερα συμβαίνουν όταν λειτουργούμε με λίγο περισσότερο αυθορμητισμό και, φυσικά, καλή διάθεση. Κυριακάτικο μπανάκι με τους[...]
Πηγή: bostanistas.gr”Η θεία Φρειδερίκη δεν ειδικεύεται μόνο στα φίνα παξιμαδάκια αλλά και στα νόστιμα μύδια. Με σάλτσα ντομάτας και μια χούφτα χοντροκομμένη, πικάντικη και[...]
Πηγή: bostanistas.grO γαύρος είναι σταθερή αξία και σε καλή τιμή. Οι σαρδέλες είναι σίγουρα νοστιμότερες αλλά όχι σταθερές και οι τιμές τους παίζουν πολύ. Η συνταγή απλή, νόστιμη[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην ψαροταβέρνα «Κληματαριά», στις Μπενίτσες, δύσκολα βρίσκεις τραπέζι τέτοια εποχή. Εκτός από τους σταθερούς, μόνιμους κερκυραίους πελάτες, που[...]
Πηγή: bostanistas.grΜου αρέσει κι εμένα η γλυκιά γεύση που παίρνουν τα καλαμαράκια όταν τα τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά, καλά αλευρωμένα. Μυρίζει το σπίτι, μυρίζουν οι ταβέρνες,[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Ευστράτιος Καλαθάκης) Οι γαρίδες έχουν μεγάλη γοητεία, τις βρίσκεις σχεδόν παντού, είναι διαθέσιμες φρέσκες ή κατεψυγμένες, είναι εύκολες στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν είναι μόνο κατάλληλες για ημέρες νηστείας αυτές οι γαρίδες: μυρωδάτες και καυτερές όσο πρέπει χάρη στο μίγμα μπαχαρικών, το περίφημο "5 spices"[...]
Πηγή: bostanistas.grΧωρίς ρύζι αλλά με πλιγούρι, πολλά μυρωδικά, αμύγδαλα και λίγη καβουρόψυχα. Είναι απλούστερο να γεμίσετε ένα μεγάλο, αλλά, αν θέλετε, με την ίδια γέμιση[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Η περίοδος της νηστείας δεν πρέπει να μας φαίνεται περιοριστική, μιας και ο κόσμος της μαγειρικής είναι τεράστιος, βρε παιδιά.[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι πολλά αυτά που λέω ότι θα γίνω όταν θα μεγαλώσω αν και μεγάλη πια. Γητεύτρια γερακιών, εργάτρια στο Maranello, ντράμερ και άλλα. Εκείνο όμως που οι[...]
Πηγή: bostanistas.grΔοκιμάστε να φτιάξετε τις σαρδέλες με έναν καλοκαιρινό και διαφορετικό τρόπο. Θα εκπλαγείτε με τη νοστιμιά του φαγητού. Σε όσους αρέσει η πικάντικη κάπαρη,[...]
Πηγή: bostanistas.grΕντάξει, γνωρίζω ότι γίνομαι γραφική αλλά τι να σας πω... σαν τη μαμά μου κανείς. Σουπιές με σπανάκι και σέσκουλα για σήμερα, μια συνταγή που σε οδηγεί direct[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο ξυδάτο χταπόδι είναι ένας πανεύκολος και νόστιμος μεζές. Ουσιαστικά είναι ό,τι πιο εύκολο μπορεί κανείς να φτιάξει μετά το χταπόδι στα κάρβουνα. Αν δείτε[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο της Πρώτης-Φοράς-Αριστερά αλλά και την πρόσφατη συνέντευξη του Γιάνη, θυμήθηκα την προτροπή του τελευταίου για λιτό[...]
Πηγή: bostanistas.gr